Η Ryanair επενδύει 1 δισ. ευρώ στην Ιταλία μετά την ακύρωση φόρου επιβίβασης

23-08-16 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ένα δισ. Ευρώ θα επενδύσει στα 21 κυριότερα αεροδρόμια της Ιταλίας η Ryanair, καθώς σε άλλα 23 περιφερειακά στα οποία θα ξεκινήσει νέα δρομολόγια μέσα στο 2017.

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Michael O'Leary, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου στη Ρώμη.

Η απόφαση αυτή, όπως εξήγησε, ελήφθη μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να δεχθεί το αίτημα του αερομεταφορέα για την άρση εφαρμογής ενός νέου φόρου επιβίβασης, η επιβολή του οποίου είχε προβλεφθεί για την 1η Σεπτεμβρίου του 2016.

Η μεγάλη επένδυση, ανέφερε ο κ. O'Leary, θα είναι προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της Ιταλίας, συνεισφέροντας 35 εκατ. επιβάτες, δηλαδή αύξηση που ισοδυναμεί με 10%.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο Ιταλός υπουργός, Delrio, προκάλεσε τους αερομεταφορείς να απαντήσουν με σχέδια ανάπτυξης στην περίπτωση που η κυβέρνηση ελάμβανε μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ιταλικών αεροδρομίων.

Ο πρωθυπουργός Matteo Renzi αποφάσισε να ακυρώσει την αύξηση των 2,50 ευρώ στο δημοτικό φόρο από την 1η Σεπτεμβρίου του 2016 και η τροποποίηση των όρων λειτουργίας των αεροδρομίων από τον υπουργό Delrio, επιτρέπει στα ιταλικά τοπικά αεροδρόμια να είναι ανταγωνιστικά προς τα βασικά της Ρώμης και του Μιλάνου, καθώς εναρμονίζονται με τα στάνταρ της ΕΕ.

Οι πρωτοβουλίες αυτές, σύμφωνα με την Ryanair, ευνοούν την τουριστική ανάπτυξη στην Ιταλία και ιδιαίτερα την απασχόληση.

Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού της, η Ryanair θα δημιουργήσει 2.500 νέες θέσεις εργασίας στα ιταλικά αεροδρόμια το 2017, και θα μεταφέρει 3 εκατ. περισσότερους επιβάτες ετησίως. Επιπλέον, 35 εκατ. επιβάτες θα πετάξουν από και προς τα ιταλικά αεροδρόμια με την Ryanair το 2017.

Επίσης, 44 νέα δρομολόγια προγραμματίζονται από και προς την Ιταλία για το ερχόμενο έτος. Μερικά από αυτά έχουν ήδη ανακοινωθεί.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους