Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Στο επίκεντρο της προβολής Yachting και Χρυσοί Σκούφοι

23-02-25 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε δύο πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα και τη γαστρονομία επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την τουριστική προώθηση.

Αναλυτικά:

Yachting, Island hopping και νησιωτικές γεύσεις

Με σκοπό τον επιπλέον εκσυγχρονισμό της τουριστικής της ανάδειξης, η Περιφέρεια αποφάσισε την παραγωγή βίντεο σποτ το οποίο θα περιλαμβάνει γενικό βίντεο προβολής, θεματικό βίντεο για το Island hopping – yachting, καθώς και βίντεο σποτ για τη γαστρονομία. Τα σποτ αυτά θα είναι στην αγγλική γλώσσα και προορίζονται για την προβολή του τουριστικού αποθέματος της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου. Περαιτέρω, στα βίντεο σποτ θα γίνει χρήση του νέου σλόγκαν της Περιφέρειας, «More than you can sea», το οποίο κάνει λογοπαίγνιο με τη θάλασσα και τη ματιά, καθώς και χρήση σεναρίων που θα δοθούν από την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, το βίντεο ως τρόπος προβολής αποκτά όλο και περισσότερη δύναμη, λόγω της αύξησης του αριθμού των πληροφοριών που δέχεται ο χρήστης στο διαδίκτυο. Έρευνες αναφέρουν ότι το βίντεο είναι πλέον ως μέσο πολύ πιο αποδοτικό από ένα απλό κείμενο, γιατί σε μικρό χρόνο ο χρήστης μπορεί να λάβει πολλές περισσότερες πληροφορίες και συναισθήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, το video υλικό που θα δημιουργηθεί, θα αναδεικνύει με μοντέρνα εικαστική και σύγχρονη τεχνική επεξεργασία τη μοναδικότητα και αυθεντικότητα του προορισμού μέσα από την προβολή χαρακτηριστικών σημείων, θεματικών αξόνων του τουριστικού προϊόντος, στιγμών και εμπειριών καλοκαιρινών διακοπών και προορισμών.

Χρυσοί Σκούφοι και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Παράλληλα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει στους θεσμούς των Χρυσών Σκούφων, που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στις 10 Μαρτίου στην Αθήνα και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, που προγραμματίζονται για τις 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την προβολή της ως γαστρονομικό προορισμό.

Σημειώνεται ότι εστιατόρια πολλών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουν αποσπάσει επανειλημμένως «Βραβεία Χρυσών Σκούφων» και «Βραβεία Ελληνικής κουζίνας» και το πλήθος τους αυξάνεται συνεχώς. Επίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακηρύχθηκε το 2019 «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» και έχει κερδίσει πολλούς επισκέπτες, λάτρεις της γαστρονομικής εμπειρίας, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε γαστρονομικές εκδηλώσεις, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό τομέα της διεθνούς φιλοξενίας.

διαβάστε ακόμα

Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια
Φθινόπωρο στην Πάτρα με αθλητισμό και μουσική