Ανοίγει την 1η Απριλίου το Ηφαιστειακό Πάρκο Νέας Καμένης

19-02-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την 1η Απριλίου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα και η λειτουργία του Ηφαιστειακού Πάρκου Νέας Καμένης για το 2024.

‘Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύσει για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΓΕΩΘΗΡΑ η οποία είναι αρμόδια το Ηφαιστειακό Πάρκο Νέας Καμένης,  το αντίτιμο εισόδου στο Ηφαιστειακό Γεωλογικό Πάρκο της Νέας Καμένης, ορίζεται στα 5 ευρώ, εφόσον οι επισκέπτες το προμηθευτούν από τα ταμεία εισόδου της Νέας Καμένης και 4 ευρώ αν εκδοθεί ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα ή τα γραφεία της ΓΕΩΘΗΡΑ,  ανεξαρτήτου ποσότητας.

Για τη νέα σεζόν, τα μειωμένα εισιτήρια σε ποσοστό 50%, αφορούν σε άτομα άνω των 65, φοιτητές, άνεργους, άπορους, πολύτεκνους και παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών.

Περαιτέρω, η τιμή εισιτηρίων για τα τουριστικά γραφεία είναι 3,75 ευρώ, δηλαδή έκπτωση 25%, εφόσον η αγορά περιλαμβάνει πλέον των 500 εισιτηρίων. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που κάποιο τουριστικό γραφείο έχει πλεόνασμα εισιτηρίων, θα πρέπει να τα προσκομίσει έως τις 10 Δεκεμβρίου και αφού εξεταστεί η μη χρησιμοποίησή τους τότε θα τους δίδεται βεβαίωση οφειλής εισιτηρίων για τη νέα τουριστική περίοδο του 2025, καταβάλλοντας την τυχόν διαφορά στην τιμή που θα ισχύσει για τη μεθεπόμενη σεζόν.

Ελεύθερη είσοδο στη Νέα Καμένη, δικαιούνται οι μόνιμοι κάτοικο Θήρας-Θηρασίας, άτομα με αναπηρία άνω του 50%, παιδιά έως 5 ετών, κάτοχοι δελτίου ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία, οι ξεναγοί, οι ερευνητές που κατέχουν τη σχετική άδεια και οι συνοδοί των τουριστικών γραφείων.

Επίσης, ελεύθερη είσοδος για κινηματογράφηση, επιτρέπεται μόνο σε συνεργεία που σκοπό θα έχουν την λήψη κινηματογραφικού υλικού για την δημιουργία ντοκιμαντέρ που στόχο θα έχει την ανάδειξη του Ηφαιστειακού Πάρκου και του γεωλογικού θησαυρού της Νέας και Παλαιάς Καμένης. Η άδεια θα παραχωρείται από την ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου.

Τέλος, τα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα διεξάγει η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε θα έχουν κόστος 50 ευρώ, με μειωμένο αντίτιμο κατά 50% για τους ξεναγούς, ενώ η εφαρμογή του ψηφιακού ξεναγού Santorini Volcano θα είναι δωρεάν για όλους.

 

διαβάστε ακόμα

SKY express: Στρατηγική συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και Etihad
UN Tourism: Νέο πρωτοποριακό εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών
Μαγιόρκα: Αναβρασμός για τον υπερτουρισμό – Τοπικές οργανώσεις απειλούν με κατάληψη του αεροδρομίου
Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν
Corendon: 3 εκατ. θέσεις προς Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Μαρόκο και Αίγυπτο αυτό το καλοκαίρι
Μεγάλη ανταπόκριση στο JOBmatch της ΔΥΠΑ για εργασία σε τουρισμό και εστίαση
H Aegean γιορτάζει τα 25α γενέθλια της - Σε επίπεδα 2019 η συχνότητα κρατήσεων
ΕΟΤ Σκανδιναβίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Ελλάδα
Βρετανικός τουρισμός/ ΑΒΤΑ: Αύξηση των δαπανών στα ταξίδια στο εξωτερικό
21 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 - 446 περιοχές Νatura στην Ελλάδα