Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών Οπωροκηπευτικών και Λαχανικών στη Θεσσαλονίκη

17-02-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 21 και 22 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της ‘Ενωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών Οπωροκηπευτικών και Λαχανικών, A.R.E.F.L.H.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών Οπωροκηπευτικών και Λαχανικών, στην οποία συμμετέχει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος για την εκπροσώπηση των Περιφερειών που παράγουν φρούτα, λαχανικά και κηπευτικά, καθώς και των οργανώσεων των παραγωγών τους, στην Ευρώπη.

Επί του παρόντος, η ‘Ενωση αποτελείται από 17 Περιφέρειες 5 χωρών, ήτοι του Βελγίου, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, καθώς και από 41 εκπροσώπους παραγωγών από 11 χώρες, ήτοι Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Δανία και Γερμανία. Σκοπός της A.R.E.F.L.H. είναι η εκπροσώπηση και η προάσπιση των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των Περιφερειών και των παραγωγών φρούτων και λαχανικών στα Ευρωπαϊκά Όργανα.

Για να επιτύχει τους στόχους της, η A.R.E.F.L.H. στηρίζεται σε ένα δίκτυο ειδικών που προέρχονται από τις Περιφέρειες και τις επαγγελματικές οργανώσεις, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκθέτουν τις αναλύσεις τους στις επιτροπές και τις ομάδες εργασίας, ώστε να διαρθρωθούν οι δράσεις της Ένωσης σε τρεις βασικούς θεματικούς άξονες που αφορούν στην κοινή αγροτική πολιτική φρούτων και λαχανικών, στην έρευνα και καινοτομία, καθώς και στην προώθηση και διατροφική εκπαίδευση.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο αγροτικός τομέας αποτελεί τον έναν από τους δυο κυρίαρχους αναπτυξιακούς πυλώνες, που μαζί με τον τουρισμό αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην τοπική οικονομία, με σημαντικότατη συνεισφορά και στην εθνική οικονομία.

 

διαβάστε ακόμα

Έτσι θα είναι το νέο 91 Athens Riviera στη Βούλα - Το υβριδικό μοντέλο Private Members Club και Glamping
SKY express: Στρατηγική συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και Etihad
UN Tourism: Νέο πρωτοποριακό εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών
Μαγιόρκα: Αναβρασμός για τον υπερτουρισμό – Τοπικές οργανώσεις απειλούν με κατάληψη του αεροδρομίου
Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν
Corendon: 3 εκατ. θέσεις προς Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Μαρόκο και Αίγυπτο αυτό το καλοκαίρι
Μεγάλη ανταπόκριση στο JOBmatch της ΔΥΠΑ για εργασία σε τουρισμό και εστίαση
H Aegean γιορτάζει τα 25α γενέθλια της - Σε επίπεδα 2019 η συχνότητα κρατήσεων
ΕΟΤ Σκανδιναβίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Ελλάδα
Βρετανικός τουρισμός/ ΑΒΤΑ: Αύξηση των δαπανών στα ταξίδια στο εξωτερικό