Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία

27-04-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 11 έως τις 14 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της 31ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Φιλοσοφίας 2023, την οποία μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικότερα, το Τμήμα Φιλοσοφίας διοργανώνει τον Πανελλαδικό Mαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου από το 2011 και υποστηρίζει τη συμμετοχή των νικητών του εθνικού διαγωνισμού στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φιλοσοφίας. Ο εν λόγω διαγωνισμός φιλοσοφίας θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και διοργανώνεται με κύρια ευθύνη του Τμήματος Φιλοσοφίας, με την επίσημη έγκριση του ΥΠΑΙΘ και τη σύμπραξη όλων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard, ενώ έχει εξασφαλίσει και την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

Από το πρώτο έτος προκήρυξης του διαγωνισμού, έχουν λάβει μέρος σε αυτόν περίπου 4.000 μαθητές από όλη την ελληνική επικράτεια. Οι δύο μαθητές που πρωτεύουν, προκρίνονται για συμμετοχή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, όπου αντίστοιχες αποστολές από 60 χώρες συναγωνίζονται για τα μετάλλια και τις διακρίσεις.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας αποτελεί αναγνωρισμένη υπο-οργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Μέσα από την Ολυμπιάδα, εκτιμάται ότι θα ωφεληθεί τόσο η εκπαιδευτική και η μαθητική κοινότητα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, αλλά και το ευρύ κοινωνικό σύνολο, καθώς οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής και να αισθανθούν τη φιλοξενία των κατοίκων.

Τέλος,  η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ των συμμετεχουσών αποστολών από 60 χώρες, θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στον ευρύτερο κοινωνικό, σχολικό και εξωσχολικό χώρο. 

διαβάστε ακόμα

Heraklion Swimming Challenge 2024 στο Ηράκλειο Κρήτης
Ορεινός Αγώνας Karya Olympus Trail 2024
Οι τιμές σε παραλίες του Μαλεβιζίου για το 2024
Γαστρονομία Χωρίς Σύνορα στην Τσαγκαράδα Πηλίου
Δήμος Πάργας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Βράβευση του ιδρυτή και προέδρου της Grecotel Νίκου Δασκαλαντωνάκη
H δωρεά οργάνων σώζει ζωές | Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στο Μαρούσι
ΣΕΤΚΕ | Προβληματίζουν οι χαμηλές πληρότητες στα μικρά τουριστικά καταλύματα
NJV Athens Plaza | 33 πλήρως ανακαινισμένα Classic Business δωμάτια
Oι πολιτιστικές εμπειρίες συνεχίζονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Επόμενος προορισμός: Κίνα!