Μελέτη για την προστασία από διάβρωση του παραλιακού μετώπου των Πάλων Νισύρου

19-02-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Νισύρου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ.Ω.Α.Ν. θα συνεργαστούν με στόχο την εκπόνηση ακτομηχανικής μελέτης στο παραλιακό μέτωπο των Πάλων, η οποία θα εξετάζει τις ακτομηχανικές διεργασίες της περιοχής και θα προτείνει λύσεις στην διάβρωση των ακτών.

Η παραλία Πάλοι βρίσκεται στα βόρεια παράλια της Νισύρου, δίπλα στο ομώνυμο χωριό. Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μανδράκι, σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων και αποτελεί το επίνειο, την παραλία δηλαδή, του Εμπορειού. Οι Πάλοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζουν έντονη τουριστική δραστηριότητα και αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού.

Είναι αρκετά μεγάλη παραλία, με το μήκος της να φτάνει περίπου τα 400 μέτρα, και καλύπτεται από σκούρα ψιλή άμμο ενώ στην αρχή της θάλασσας υπάρχουν μεγάλα βότσαλα που συγκρατούν τα νερά ρηχά. Στο παράκτιο σύστημα της ευρύτερης περιοχής συντελούνται σημαντικές ακτομηχανικές διεργασίες, με τη συμμετοχή κυμάτων, ρευμάτων και παροχών ύδατος και ιζημάτων.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητο να συνταχθεί μια εκτενής ακτομηχανική μελέτη, η οποία θα πρέπει να εξετάσει τις ακτομηχανικές διεργασίες και, ίσως, την επίδραση του λιμενοβραχίονα στην ισορροπία της παράκτιας ζώνης. Επιπλέον, θα πρέπει να προταθούν και να σχεδιαστούν μέτρα και έργα τα οποία να περιορίζουν τον διαβρωτικό μηχανισμό και να παρακολουθούν τη συμπεριφορά του.

 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Ρεθύμνης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Η Ryannair δεν ενδιαφέρεται για τα πακέτα διακοπών - Κοντά σε συμφωνία με 10 από τους 11 μεγαλύτερους OTAs
Παράταση έως 25 Ιουνίου στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ
ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο
UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο
Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας
Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!
ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός
RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου