Προχωρά το Σχέδιο Αξιοποίησης της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

03-05-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού για το Δήμο Λαμιέων, παρείχε θετική γνώμη επί της πρότασης του Δήμου για την «Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας».

Το ζήτημα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας είναι θέμα εξόχως στρατηγικής σημασίας ζήτημα για το Δήμο και με δεδομένο το σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει η λειτουργία της στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής, επιδιώκεται η επαναλειτουργία της και η ενίσχυσή της, με την αναβάθμιση της σε ένα βιώσιμο, προς όφελος της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, αναπτυξιακό πόλο, προσανατολισμένο στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Στρατηγικός στόχος μας είναι η αναβάθμιση των υποδομών και λειτουργιών της, η αποκατάσταση της συνοχής του αστικού χώρου μεταξύ της περιοχής της ΠΕΛ και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από την εισαγωγή νέων χρήσεων και λειτουργιών συνδεδεμένων με τις υποδομές της ευρύτερης περιοχής.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης, δηλώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, ενώ το ποσό είναι ένα θέμα προς αξιολόγηση.

Το Master Plan αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων καθώς και σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου όλοι οι πολίτες, οι ενώσεις πολιτών καθώς και τοπικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους. Στο διάστημα που μεσολάβησε καταγράφηκε μια εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών και φορέων.  Οι απόψεις που κατατέθηκαν, για το σύνολο της πρότασης ανήλθαν σε 1050, ενώ οι επιμέρους αξιολογήσεις των διαφορετικών τομέων που παρουσιάστηκαν από το Master Plan ανήλθαν σε 1845. Από το σύνολο των απόψεων η συντριπτική πλειοψηφία ποσοστού 90% αξιολόγησε θετικά την πρόταση του Δήμου. Ειδικότερα κατά θεματική ενότητα, καταγράφονται αναλυτικά τα παρακάτω αποτελέσματα: Mega Events 85%, Εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία, πολιτισμός, επιχειρηματικότητα 92%, Εμπορική έκθεση 77%, Θεματικό πάρκο 98%, Κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου 91%, Πολιτισμός, αθλητισμός και αναψυχή 94%, Τεχνολογικό πάρκο 80%, Τουρισμός / Ξενοδοχείο 85%, Χώροι στάθμευσης 83%.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

Παράταση έως 25 Ιουνίου στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ
ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο
UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο
Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας
Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!
ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός
RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο | Αμφισβητείται η αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης λόγω έλλειψης προσωπικού στο αεροδρόμιο
Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη του Ιράκ και την Πρέσβη της Σλοβακίας