Αστυπάλαια: Το Τραπέζι της Αγάπης

02-08-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 15 Αυγούστου, στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας της Πορταϊτισσας, θα λάβει χώρα «Το Τραπέζι της Αγάπης», το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο νησί της Αστυπάλαιας, ανήμερα τις μεγάλης γιορτής της Παναγίας.

Στόχος του Τραπεζιού της Αγάπης, είναι η διατήρηση του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της γιορτής της 15ης Αυγούστου με προσφορά δωρεάν γεύματος, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα της Αστυπάλαιας, προς τιμήν των επισκεπτών και των τουριστών του νησιού με σκοπό την τουριστική προβολή του.

Παράλληλα, η εν λόγω γιορτή συμβάλει στην ψυχαγωγία των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών του νησιού, καθώς και  στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, σε συνδυασμό με την τουριστική του ανάδειξη μέσω της γαστρονομίας και της  ελληνικής νησιωτικής φιλοξενίας.

Η Παναγιά η Πορταϊτισσα

Η Παναγιά η Πορταϊτισσα αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο της Αστυπάλαιας, όπου πραγματοποιείται και το μεγαλύτερο προσκύνημα. Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε το 1762 από τον τυφλό Όσιο Άνθιμο και διήρκησε εννιά χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η παράδοση αναφέρει ότι έγιναν πολλά θαύματα. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Παναγιά την Πορταϊτισσα της Μονής Ιβήρων, ενώ κοντά της λειτουργεί το εκκλησιαστικό μουσείο της Αστυπάλαιας με εξαιρετικά σπάνια κειμήλια.

 

διαβάστε ακόμα

Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας