Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Οδοιπορικό τουριστικών γραφείων από την ΠΓΔΜ - b2b συναντήσεις με τοπικές επιχειρήσεις

26-05-15 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τριήμερο οδοιπορικό ολοκλήρωσε στη Θεσπρωτία αποστολή τουριστικών γραφείων και πρακτόρων από την ΠΓΔΜ, από τις πόλεις Σκόπια, Τέτοβο, Βίτολα, Στιπ, Στρούγγα, Κουμάνοβο, Γκόστιβαρ και Πριλέπ.

Το οδοιπορικό διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Μαϊου.

Με την υλοποίηση των συναντήσεων b2b, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενεργειών της διοίκησης για την προσέλκυση επισκεπτών από όλες τις χώρες της Βαλκανικής που γειτνιάζουν με την Ελλάδα και μπορούν να αξιοποιήσουν την Εγνατία Οδό, για γρήγορη και ασφαλή προσέγγιση της Θεσπρωτίας.

Η δράση των συναντήσεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 24 Μαϊου στο ξενοδοχείο SIVOTA DIAMOND RESORT & SPA με τη συμμετοχή 23 επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας στα αντικείμενα τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα καταλύματα, που συναντήθηκαν με 8 επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια και ιδιαίτερα της Συμβούλου ΟΕΥ Όλγας Μεζερίδου-Φάουοβα, η οποία συνόδευσε την αποστολή.

Οι συμμετέχοντες Σκοπιανοί περιηγήθηκαν τόσο στα παράλια όσο και στην ενδοχώρα της Θεσπρωτίας, επισκέφθηκαν το λιμάνι Ηγουμενίτσας και επιχειρήσεις της περιοχής, δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με το φυσικό κάλος της περιοχής, τη φιλοξενία και τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει ο νομός.

Διαπίστωσαν το αληθές των διαφημιστικών προωθητικών φυλλαδίων που διανέμει το Επιμελητήριο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, και σύμφωνα με το Επιμελητήριο, αντιλήφθηκαν οτι η Θεσπρωτία ενδείκνυται και για πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού έξω από το δίπτυχο ήλιος-θάλασσα.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και μετά το πέρας τους και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την πρόθεσή τους να αναπτύξουν εποικοδομητικές συνεργασίες το αμέσως επόμενο διάστημα.

διαβάστε ακόμα

Ε.Ξ. Σαντορίνης | Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τις λιμενικές υποδομές
Δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα
“Φρένο” στις αθέμιτες πρακτικές της Booking | To ΞΕΕ χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Ε.Ε
Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω
Με το A’ Design Award Silver 2024 τιμήθηκε η Potiropoulos+Partners για το έργο Serpentine House στο Ελληνικό
Τουριστική προβολή μέσω της αμερικανικής σειράς The Life of Loi Season 2
Ταξίδι περιπέτειας στην περιοχή του Βόλου για Βρετανίδα ταξιδιωτική πράκτορα
Αναβίωση του ιππικού δρώμενου «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου»
Δήμος Τριφυλίας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Δημοπρασία πολυτελών ακινήτων από τον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο - Μετέχει και βίλα στη Μύκονο