ΕΟΤ | Σημαντική αύξηση προκρατήσεων για Ελλάδα από τη βελγική αγορά

08-04-22 | ΕΟΤ

Σημαντική αύξηση για το 2022 των προκρατήσεων και των αεροπορικών θέσεων από το Βέλγιο προς την Ελλάδα, με ένταξη επιπλέον δρομολογίων στους 20 απευθείας ελληνικούς προορισμούς, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής 63ης Έκθεσης Τουρισμού «Salon des Vacances», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, για την περίοδο από 22 Μαΐου έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, η Aegean Airlines προσθέτει μια επιπλέον καθημερινή πτήση προς την Καλαμάτα, ενώ νέες πτήσεις προς τη Σάμο και τη Λέσβο περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους οι εταιρείες TUI και Corendon.

Εν’ όψει, μάλιστα, της έναρξης της νέας πτήσης προς την Καλαμάτα, στο ελληνικό περίπτερο πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του προορισμού, σε συνεργασία με την εταιρεία Costa Navarino. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Διονύσιος Καλαμβρέζος και πολλοί Βέλγοι Τ.Os και δημοσιογράφοι, ενώ έγινε και κλήρωση ταξιδιού με τη χορηγία της Aegean Airlines.

 Ο ΕΟΤ έλαβε μέρος στην Έκθεση με περίπτερο 200 τ.μ. και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Ελλάδας, τους Δήμους Βόλου-Πηλίου, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, καθώς και επιχειρήσεις του κλάδου.

Συνολικά στην Έκθεση συμμετείχαν 156 εκθέτες και 128 συνεκθέτες από 46 προορισμούς, ενώ την επισκέφθηκαν 28.695 επισκέπτες και περισσότεροι από 130 δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές, το 49% των επισκεπτών ήταν φλαμανδόφωνοι και το 51% γαλλόφωνοι, που κάθε χρόνο ταξιδεύουν κατά μέσο όρο 2,5 φορές, με μέση ετήσια δαπάνη 3.395 ευρώ. Ως κύριοι λόγοι για την επίσκεψή τους στην Έκθεση καταγράφηκαν η αναζήτηση έμπνευσης και πληροφορικών για επόμενα ταξίδια σε ποσοστό 60% και 66%, αντίστοιχα, καθώς και η δυνατότητα προκράτησης σε προορισμούς μελλοντικών διακοπών σε ποσοστό 23%.  

διαβάστε ακόμα

Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια
Φθινόπωρο στην Πάτρα με αθλητισμό και μουσική