HOTREC: Συνεργασία με τον ΠΟΤ στον βιώσιμο τουρισμό

13-03-17 | ΦΟΡΕΙΣ

Tρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί ο βιώσιμος τουρισμός στην Ευρώπη διερεύνησαν η πρόεδρος και ο CEO της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφέ, HOTREC, Susanne Kraus-Winkler και Christian de Barrin και ο γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι σε συνάντηση που είχαν στο πλάισιο της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου.

Η HOTREC δημοσίευσε το Νοέμβριο του 2015 έγγραφο που περιλαμβάνει μια προτεινόμενη πολιτική για την αποκαλούμενη οικονομία διαμοιρασμού με τίτλο «Αναβαθμίζοντας το πεδίο δράσης», με συμβολή του ΠΟΤ.

Πρόσφατα δε, δημοσιοποίησε κατευθυντήριες γραμμές για τη μείωση των αποβλήτων καθώς και προτάσεις για τη διαχείριση της δωρεάν τροφίμων ως πρώτη συμβολή της στον εορτασμό του Παγκόσμιου Έτους Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη 2017 των Ηνωμένων Εθνών. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν νέα θέματα επάνω στα οποία θα μπορούσαν οι 2 πλευρές να δουλέψουν σε συνεργασία, ιδίως εκείνα που σχετίζονται με τον τουρισμό και την ασφάλεια, την ενεργειακή αυτονομία στα ξενοδοχεία και τη γαστρονομία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των 2 πλευρών, η HOTREC θα συμμετάσχει στην Task Force του ΠΟΤ για τον Τουρισμό και την Ασφάλεια, η οποία θα ξεκινήσει τις εργασίες της το Μάιο του 2017. Επιπλέον, η HOTREC θα εργασθεί για τη σύνταξη προτάσεων για ξενοδόχους, αλλά και για εστιατόρια.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής  Κληρονομιάς και Τουρισμού 2018, η HOTREC θα συνεργασθεί με τον ΠΟΤ στην προώθηση της γαστρονομίας.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους