DERTOUR Group: "Πυρετός" κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

06-03-24 | TOUR OPERATORS

Η Ελλάδα είναι πρώτος προορισμός προτίμησης των πελατών του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη, DERTOUR Group, πρώην DER Touristik Group, για το καλοκαίρι του 2024.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο τουρ οπερέιτορ για το ερχόμενο καλοκαίρι, οι 5 κορυφαίοι προορισμοί κοντινών και μεσαίων αποστάσεων των πελατών του, βάσει αριθμού ταξιδιωτών, είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ισπανία, η Τυνησία και η Αίγυπτος, ενώ οι δημοφιλέστεροι μακρινοί προορισμοί είναι ο Ινδικός Ωκεανός, η Β. Αμερική, η Καραϊβική, η Μ. Ανατολή (ΗΑΕ, Ιορδανία, Ομάν) και η Ταϊλάνδη.

Οι πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2024, σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος, παρουσιάζουν αύξηση 30% ενώ και ο αριθμός των ταξιδιωτών είναι αυξημένος κατά 24% έναντι της περυσινής χρονιάς. Ειδικά στη γερμανική αγορά, παρατηρείται αύξηση 33% των επισκεπτών και 47% των εσόδων έναντι της προηγούμενης χρονιάς, με την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα των δημοφιλέστερων προορισμών.

Ο τουριστικός όμιλος, ο οποίος έχει πάνω από 130 εταιρίες σε 16 αγορές εξερχόμενου τουρισμού και απασχολεί 9.200 εργαζομένους, εντόπισε τις ακόλουθες τάσεις για το 2024...

-Παραδοσιακοί χειμερινοί προορισμοί όπως το Βιετνάμ, η Ινδία και η Ινδονησία γίνονται εξίσου σημαντικοί με τους καλοκαιρινούς και προσελκύουν το ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια του έτους. Τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών, σε επίπεδο κοντινών προορισμών, παρουσιάζουν η Πορτογαλία, η Τουρκία και η Βουλγαρία, ενδεικτικό της τάσης των Ευρωπαίων να επιλέγουν διακοπές με βάση το value for money.

-Όσον αφορά τις επιδόσεις της γερμανικής αγοράς το 2023, ο αριθμός επισκεπτών παρουσίασε άνοδο 6% έναντι του 2022, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη να καταγράφεται στους μακρινούς προορισμούς. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 21% λόγω της τάσης για μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια (δύο επιπλέον ημέρες έναντι του 2019) και για πιο ποιοτικές διακοπές (το 80% των προτιμήσεων το καλοκαίρι του 2023 αφορούσε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων).

 

διαβάστε ακόμα

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου
Όλγα Κεφαλογιάννη | Το τέλος ανθεκτικότητας να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
Τουρισμός | Η εποχή των χίπις αναβιώνει και αυτό το καλοκαίρι στα Μάταλα | „Today is life. Tomorrow never comes“
Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες
Τουρισμός: Συνεργασία Eurowings Holidays με Dertour για δυναμικά πακέτα last-minute
Βαλεαρίδες: 16 εκατ. ευρώ ετησίως για την εξάλειψη των μεθυσμένων τουριστών
Σε λειτουργία η πλατφόρμα JOBmatch, που συνδέει εργοδότες και όσους αναζητούν εργασία σε Τουρισμό - Εστίαση
Παρίσι: Επιχείρηση-σκούπα με επίκεντρο τους αστέγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Τουρισμός | Νέες τακτικές συνδέσεις ζητούν οι τουριστικοί φορείς των Ιωαννίνων
WTTC | Ο τουρισμός της Πορτογαλίας ετοιμάζεται για ένα ιστορικό έτος