Τουρισμός: Anex Group και Coral Travel οι ανερχόμενες «δυνάμεις» στα πακέτα από τις γερμανόφωνες αγορές

20-02-24 | TOUR OPERATORS

Tη μεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ανάμεσα σε 46 τουρ οπερέιτορ στη Γερμανία, κατέγραψαν το οικονομικό έτος 2022/23 οι Anex Group και Urlaub Touristik/Coral Travel, με αυξήσεις οι οποίες φτάνουν το 56% και 43% αντίστοιχα.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει έρευνα του γερμανικού FVW, ο ηγέτης της αγοράς, TUI, παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων 26%.

Το σύνολο των οργανωτών διακοπών που ερευνήθηκαν, είχαν μέση αύξηση πωλήσεων 23%, στα 26 δισ. ευρώ, ενώ σε σύγκριση με το 2019 οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 2,5%. Σύμφωνα με την έρευνα, οι πωλήσεις του Thomas Cook ο οποίος κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2019 κατανεμήθηκαν στους μεγάλους παρόχους της αγοράς.

Οι εταιρίες κρουαζιέρας Aida Cruises (+68%) και TUI Cruises (+47%) είχαν σημαντική άνοδο πωλήσεων επίσης, καθώς μεγάλο μέρος του στόλου τους παρέμεινε καθηλωμένο στα λιμάνια το οικονομικό έτος 2021/22 λόγω της πανδημίας.

Η αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά ήταν σχετικά αδύναμη για τους FTI και Alltours (από +7% για καθένα), ενώ ο δεύτερος μεγαλύτερος γερμανός τουρ οπερέιτορ DER Touristik είχε αύξηση 16%.

Συνολικά, η TUI διεύρυνε την ηγεσία της στην αγορά με πωλήσεις ύψους 6,4 δισ. ευρώ στις γερμανόφωνες αγορές, η DER Touristik παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 3,5 δισ. ευρώ και η FTI βρέθηκε στην τρίτη θέση με σχεδόν 3,2 δις. ευρώ.

Ο Schauinsland Reisen ξεπέρασε τον Alltours με πωλήσεις 2,15 δισ. ευρώ, και ακολούθησε ο Swiss Hotelplan Group ο οποίος είναι προς πώλησης, με πωλήσεις ύψους 1,85 δισ. ευρώ.

Οι Aida Cruises (€2.3 δις.) και TUI Cruises (€1.8 δις.) βρέθηκαν στην τέταρτη και όγδοη θέση αντίστοιχα, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Anex (0,57 δις. ευρώ) και ο Urlaub Touristik/Coral Travel (0,51 δις. ευρώ).  Το γεγονός ότι δημιουργούν σημαντικό ποσοστό των πωλήσεών τους από ταξίδια στην Τουρκία, που πέρυσι σημείωσε ρεκόρ, εκτιμάται ότι ευθύνεται για την ισχυρή ανάπτυξη των δύο αυτών τουρ οπερέιτορ.

 

 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας