TUI: Σε αναζήτηση συμφωνιών με low cost αεροπορικές για δυναμικά πακέτα – Επεκτείνεται σε ανερχόμενες αγορές

13-02-24 | TOUR OPERATORS

H ΤUI επιβεβαίωσε ότι επιδιώκει την περαιτέρω διείσδυσή της στον τομέα των δυναμικών πακέτων διακοπών αυτό το καλοκαίρι, αναζητώντας συνεργασίες με αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου, Sebastian Ebel, διεξάγονται συζητήσεις με αερομεταφορείς με σκοπό να υπογραφούν συμβόλαια εγκαίρως για την επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Είναι ξεκάθαρος στόχος μας να συνδεθούμε απευθείας με τους αερομεταφορείς και όχι μέσω του συστήματος  GDS, και υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στην απευθείας συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες, υπογράμμισε ο κ. Ebel.

Όπως επισήμανε, το Ην. Βασίλειο βρίσκεται στο επίκεντρο για τα δυναμικά πακέτα καθώς η αγορά αυτή αναπτύσσεται με πιο αργούς ρυθμούς από άλλες όπως η Γερμανική. Η Γερμανία, είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ξεκίνησε το 2015, ενώ το Ην. Βασίλειο πολύ αργά, επομένως η βελτίωση θα είναι σημαντική στο Ην. Βασίλειο.

Τα δυναμικά πακέτα θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί κατά την ανασύνταξη της TUI στο Ην. Βασίλειο και το κλείσιμο της ψαλίδας με τον ανταγωνιστή της στη βρετανική αγορά Jet2.com και Jet2holidays.

Οι πωλήσεις δυναμικών πακέτων της TUI αυξήθηκαν κατά 24% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο, στις 600.000, με τις πωλήσεις μέσω εφαρμογής να αποτελούν το 6,6% του συνόλου των πωλήσεων της TUI.

Παράλληλα, η TUI θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για την επέκτασή της σε περισσότερες αγορές, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Ebel, αξιολογεί αγορές που είναι ακόμη πιο ελκυστικές από την κεντρική Ευρώπη. Ως ανερχόμενες ανέφερε την Πολωνία και την Τσεχία, ανέδειξε την επέκταση του brand στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ προανήγγειλε σχέδια επέκτασης στη Νότια και Βόρεια Αμερική και στην Ασία.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός | TUI: Κέρδη στο χειμερινό τρίμηνο για πρώτη φορά - Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία πρώτες στις θερινές κρατήσεις

 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας