Attika Reisen | Κήρυξε πτώχευση ο σπεσιαλίστας των διακοπών για Ελλάδα στη Γερμανία

28-11-23 | TOUR OPERATORS

Σε καθεστώς πτώχευσης κηρύχθηκε, στις 27 Νοεμβρίου 2023, ο απόλυτος σπεσιαλίστας για διακοπές στην Ελλάδα στη γερμανική αγορά Attika Reisen, που ίδρυσε και καθοδηγούσε με εξαιρετική επιτυχία επί χρόνια ο αείμνηστος επιχειρηματίας Μιχάλης Καραβάς.

Επισημαίνεται ότι ο Μιχάλης Καραβάς κατάφερε να κρατήσει ανεξάρτητο τον Attika Reisen μέσα στα κύματα συγχωνεύσεων, εξαγορών και πτωχεύσεων τις προηγούμενες δεκαετίες, που συντάραξαν κατά καιρούς την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά.

Η Attika Reisen δραστηριοποιείται στη Γερμανία για περισσότερα από 45 χρόνια και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διακοπών για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Αθανάσιος Καπέλλας διευθύνει την εταιρεία εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Ο Philip Heinke από το δικηγορικό γραφείο Jaffe στο Μόναχο διορίστηκε ως προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας.

 «Προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η εύρεση πιθανών επενδυτών. To Attika Reisen έχει πολύ καλή φήμη», ανέφερε εκπρόσωπος του προσωρινού διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο πτωχεύσεων της Γερμανίας, οι μισθοί των εργαζομένων του Attika Reisen είναι διασφαλισμένοι για το ερχόμενο τρίμηνο.

Επί του παρόντος, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν νέες κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν. Επειδή δεν υπάρχουν κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν, δεν χρειάζεται ο επαναπατρισμός επισκεπτών από την Ελλάδα. 

Τις τελευταίες ημέρες, τα ταξιδιωτικά γραφεία ανέφεραν όλο και συχνότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναμένουν την καταβολή των προμηθειών από τον τουρ οπερέιτορ. Αυτές οι αξιώσεις πρέπει επί του παρόντος να συνεχίσουν να διεκδικούνται από την Attika· ο διαχειριστής αφερεγγυότητας είναι μόνο το πρόσωπο επικοινωνίας.

Χρήματα, που έχουν καταβάλλει πελάτες, είναι ασφαλισμένα από το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF), το οποίο, όπως έγινε γνωστό, ενημερώνεται για την αφερεγγυότητα της Attika και βρίσκεται σε επαφή με την εταιρεία και τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Εκτός από τη διαμονή σε πολυτελή καταλύματα, όπως κομψά boutique ξενοδοχεία στην Αθήνα ή απομονωμένα νησιωτικά καταφύγια, η προσφορά της Attika Reisen περιλάμβανε επίσης τη διοργάνωση εκδηλώσεων για μια μεγάλη ποικιλία περιστάσεων, όπως γάμους, γενέθλια, εταιρικές εκδηλώσεις, πάρτι, ιδιωτικά δείπνα ή ακόμη και ειδικές εμπειρίες για παιδιά.

διαβάστε ακόμα

Ryanair: 24ωρη προσφορά πτήσεων από 16,99 ευρώ
TUI Γερμανίας: Ειδικές προσφορές για τους πελάτες του FTI με προορισμό την Ισπανία
Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους στα Ποσειδώνια 2024
Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση ITB China 2024 στη Σαγκάη
Φέσι 1,2 εκατ. ευρώ στην ξενοδοχειακή αγορά των Καναρίων λόγω κατάρρευσης FTI
Διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις στον Coral Travel μετά την κατάρρευση του FTI
Πτώχευση FTI | Ψυχραιμία στην Ελλάδα, ανησυχία στην Τουρκία
Ο εξερχόμενος τουρισμός από την Ελλάδα | 6,2 εκατ. αναχωρήσεις, 2,4 δισ. δαπάνες το 2023 - πού ταξιδεύουν οι Έλληνες
Πτώχευση FTI: Τα ταξίδια ακυρώνονται έως 10 Ιουνίου
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η ναυτιλία πυλώνας στήριξης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας»