TUI: Προσφορά εξαγοράς (και) της Tourgreece

11-05-16 | TOUR OPERATORS

Προσφορά για την εξαγορά των επιχειρήσεών της στη Γαλλία και την Ελλάδα, δηλαδή των Transat France και Tourgreece, έναντι 54,5 εκατ. ευρώ, έλαβε η Transat A.T. Inc, από την TUI AG.

Η Transat έδωσε αποκλειστικότητα στην προσφορά της TUI. H συναλλαγή εναπόκειται στην έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών και στην απόκτηση συμβουλευτικής γνώμης από το Συμβούλιο των εκπροσώπων των εργαζομένων του οργανισμού στη Γαλλία, όπως προβλέπει η γαλλική νομοθεσία.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί πριν τις 31 Οκτωβρίου του 2016.

Η Transat A.T. είναι μία από τις μεγαλύτερες ολοκληρωμένες τουριστικές επιχειρήσεις στον κόσμο και έχει ηγετική θέση στα ταξίδια αναψυχής στον Καναδά. Ειδικεύεται στα ταξίδια αναψυχής και δραστηριοποιείται κυρίως στον Καναδά και την Ευρώπη, αλλά και στην Καραϊβική, το Μεξικό και τη Μεσόγειο.

Η Transat France, με βάση της το Παρίσι, είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος ολοκληρωμένος τουρ οπερέιτορ της Γαλλίας, όπου δραστηριοποιείται με τα brand Vacances Transat και Look Voyages. Η Transat ξεκίνησε να δραστηριοποιείται ως τουρ οπερέιτ στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 80’, αποκτώντας το brand Look Voyages το 1996. 

Η Tourgreece, με βάση στην Αθήνα, είναι ανερχόμενος τουρ οπερέιτορ. H εταιρία ιδρύθηκε το 1979 από τον κ. Βασίλη Σακελλάρη, ξεκινώντας ως ταξιδιωτικό πρακτορείο εισερχόμενου τουρισμού. Το 2001 η Transat απέκτησε το 40% και σήμερα διαθέτει το 100%. Οι δύο εταιρίες, Transat France και Tourgreece απασχολούν 800 εργαζομένους. Το σύνολο των πωλήσεών τους ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ. 

«Η συναλλαγή θα είναι ένα τεράστιο βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του στρατηγικού μας πλάνου, το οποίο απαιτεί να εστιάσουμε στην κερδοφόρα ανάπτυξη της Transat στην Αμερική και στην διατλαντική αγορά ως κάθετα ολοκληρωμένου τουρ οπερέιτορ, αερομεταφορέα στον χώρο των ταξιδίων αναψυχής και ξενοδοχειακού οργανισμού», δήλωσε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Transat A.T. Inc., Jean-Marc Eustache.

Από την πλευρά του ο Elie Bruyninckx, διευθύνων σύμβουλος της TUI Western Region, δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την προοπτική της προσάρτησης της Transat France στην TUI. Η Transat France είναι ένας οργανισμός με πολλά περιουσιακά στοιχεία και ταλέντα που θα αναβαθμίσει περαιτέρω την παρουσία της TUI στη Γαλλία. Οι συνέργειες που δημιουργούνται θα είναι προς όφελος της TUI και των γαλλικών πελατών της. 

Η συνένωση των δυνάμεων της TUI και της Transat France σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ευρύτερο και μοναδικό εύρος προϊόντων με μεγαλύτερη ευελιξία, περισσότερα αεροδρόμια αναχώρησης και περισσότερες επιλογές στη διάρκεια διακοπών. 

Η αξιόπιστη εικόνα της TUI, η δύναμή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε από κοινού εξαιρετικό value for money».

Η προτεινόμενη συναλλαγή δεν θα έχει αντίκτυπο στο διατλαντικό πρόγραμμα της Transat, αλλά ούτε και στις επιχειρήσεις, το προσωπικό, το δίκτυο διανομής και τη στρατηγική ανάπτυξης του αερομεταφορέα Air Transat, που αποτελεί επιχειρηματική μονάδα της Transat και εκτελεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Καναδά και 30 ευρωπαϊκών πόλεων καθώς και 30 ηλιόλουστων προορισμών στο Μεξικό και την Καραϊβική.

Προ της συναλλαγής, η Transat A.T. Inc. έχει ετήσια έσοδα ύψους 3,6 δισ. καναδικά δολάρια και 3 εκατ. πελάτες.

Διαβάστε επίσης B.Σακελλάρης στο Tornos News: Η Tourgreece θα συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους