Τουρισμός| 60 ξενοδοχειακά projects στην Ελλάδα την επόμενη τετραετία

26-02-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Περισσότερα από 60 ξενοδοχειακά projects θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη τετραετία. Μάλιστα, 4 στα 10 νέα ξενοδοχεία θα λειτουργούν κάτω από τη σκέπη διεθνών brands.

Αυτό το στοιχείο αναδεικνύεται από όσα αναφέρουν εκπρόσωποι επενδυτικών κεφαλαίων και διεθνών αλυσίδων στην έκδοση “Greek Market Report | Hotel Investments 2024 - 2027”, της Travelworks Public Relations, που επιχειρεί να προσφέρει μια συνοπτική απεικόνιση του τοπίου της ελληνικής φιλοξενίας μέσα από την καταγραφή των σημαντικότερων επερχόμενων ξενοδοχειακών projects.

Ιδού, λοιπόν, οι πιο σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις, που αναφέρονται:

Πού οφείλεται το επενδυτικό ενδιαφέρον

Σχολιάζοντας την κινητικότητα στις ξενοδοχειακές επενδύσεις στη χώρα μας ο Δρ. Άρης Ίκκος (φωτό), ISHC, TTRA, Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ, σημειώνει στην έκδοση:

"Η επιτυχία του Ελληνικού Τουρισμού τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύουν όλες οι μελέτες του IΝΣΕΤΕ, στηρίζεται στην πολύ καλή εμπειρία των επισκεπτών, που είναι καλύτερη από εκείνη σε ανταγωνιστικούς προορισμούς. Βασικοί παράγοντες αυτής της επιτυχίας είναι η φιλικότητα των κατοίκων και οι πολύ θετικές επιδόσεις στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών από το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στις τουριστικές επιχειρήσεις, η γαστρονομία, η φυσική ομορφιά του τόπου, η αίσθηση ασφάλειας καθώς και οι υψηλής ποιότητας υποδομές διαμονής. Η ισχύς του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα που επέδειξε ο Ελληνικός Τουρισμός κατά την οικονομική κρίση, κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά από αυτήν, καθώς και η πολιτική, συναλλαγματική και οικονομική σταθερότητα, έχουν οδηγήσει σε αυξημένο ενδιαφέρον επενδυτών. Ενδιαφέρον που ενισχύθηκε από την επαναπόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και από την ανάπτυξη που ξεπέρασε αυτή των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών".

διαβάστε ακόμα

Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα