Πράσινο φως για τη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών (mega yachts) στην Κέρκυρα

14-02-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Το πράσινο φως για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα, από την εταιρεία LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA ανάβει ο προσυμβατικός έλεγχος του φακέλου του διαγωνισμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι η LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής στις 6 Ιουλίου.

Η συνολική αξία του τιμήματος που θα καταβάλλει ο Προτιμητέος Επενδυτής, με βάση τη σύμβαση που θα υπογραφεί, θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ σε βάθος 40 ετών. Μέρος του τιμήματος θα καταβληθεί εφάπαξ με την έναρξη της υπο-παραχώρησης ενώ το υπόλοιπο θα αποτελεί ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του υπο-παραχωρησιούχου και θα καταβάλλεται ετησίως. Επιπρόσθετα, πέραν του καταβληθέντος τιμήματος, οι επενδύσεις για την εκ του μηδενός κατασκευή και ανάπτυξη της Μαρίνας αναμένεται να υπερβούν τα 50 εκατ. ευρώ.

H αδειοδοτημένη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών αναψυχής βρίσκεται εντός του Λιμένα Κέρκυρας και χωροθετείται δυτικά του προβλήτα κρουαζιέρας, πλησίον του Σταθμού Επιβατών. Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 98 σκάφη μήκους έως 140 μέτρων και έχει χερσαία ζώνη 39.400 τ.μ., η οποία μπορεί να επεκταθεί και να καλύψει έκταση περίπου, κατά μέγιστον, 100.000 τ.μ. Στις χερσαίες αναπτύξεις, επιφάνειας έως 7.800 τμ, περιλαμβάνονται χρήσεις εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, ξενοδοχείων και γραφείων. 

"Η ανάπτυξη της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των μαρινών και τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του και αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και τις τουριστικές υποδομές τόσο στο Ιόνιο όσο και της χώρας εν γένει", τονίζει το ΤΑΙΠΕΔ.  

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους