Θετική γνωμοδότηση για 5άστερη τουριστική επένδυση στην Ερμιόνη

22-01-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο Δήμος Ερμιονίδας αποφάσισε να παράσχει τη σύμφωνη γνώμη του για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο πλαίσιο έγκρισης του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης για το επενδυτικό σχέδιο «Ίδρυση και λειτουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος», σε έκταση 234 στρεμμάτων, στη θέση Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Η επένδυση χωροθετείται σε ακίνητο της «SCARLET BEACH Α.Ε.», συνολικής έκτασης 234.686,46 τ.μ.

Στόχος του επενδυτικού Σχεδίου είναι η ανέγερση Σύνθετης Τουριστικής Υποδομής που θα συνδυάζει πολυτελές Ξενοδοχείο προδιαγραφών κατηγορίας 5 αστέρων και πολυτελείς τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία της προς ανάπτυξη επένδυσης.

Πρόκειται για ένα τουριστικό συγκρότημα ήπιας ανάπτυξης με συμβατές και συμπληρωματικές χρήσεις και αλληλοτροφοδοτούμενες λειτουργίες. Το συγκρότημα αυτό αναμένεται να λειτουργήσει ως ένα σύνολο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, που αναπτύσσεται οργανωμένα σε αντίθεση με φαινόμενα κατάτμησης γης και άναρχης/διάσπαρτης οικοδόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές. Έτσι, η επένδυση, βασιζόμενη σε έναν αειφόρο και ορθολογικό χωρικό σχεδιασμό, εξασφαλίζει μια ηπιότερη τουριστική ανάπτυξη, με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και κατά το δυνατό μικρότερη επιβάρυνση της Τουριστικής Φέρουσας Ικανότητας της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, το υψηλό επίπεδο του έργου αφενός αναδεικνύει σε παγκόσμιο επίπεδο τον χαρακτήρα της περιοχής αλλά και της χώρας γενικότερα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλά και δυνατότητα της χώρας να προωθήσει επενδύσεις παρόμοιου επιπέδου και βεληνεκούς με θετικό οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα και αφετέρου ενισχύει την αναπτυξιακής πορείας σε διατοπικό επίπεδο κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο και πολυτελές συγκρότημα. H νέα τουριστική επένδυση θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο ήπιας ανάπτυξης, θα προσελκύσει νέες επενδύσεις υψηλών προδιαγραφών τουρισμού στην περιοχή και θα συμβάλλει στην βελτίωση των δικτύων υποδομών, στη στροφή στην «πράσινη μετάβαση» τουριστικής ανάπτυξης, κατά συνέπεια και στην αναβάθμιση λοιπών χρήσεων (κατοικία, εστίαση κλπ).

Η επένδυση αναμένεται να επιφέρει θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις τόσο κατά τη φάση κατασκευής όσο και κατά τη φάση λειτουργίας. Η επένδυση αναμένεται να απασχολεί 26 άτομα μόνιμο προσωπικό και 323 άτομα εποχικό προσωπικό κατά την περίοδο Απρίλιος – Οκτώβριος εκάστου έτους, με τον ετήσιο μέσο όρο απασχόλησης να εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 214 θέσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση της απασχόλησης της περιοχής. Επίσης, το έργο συμβάλλει στην ανάπτυξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων και ειδικότερα του τριτογενή τομέα, στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην αναβάθμιση τοπίου και παράκτιου μετώπου, στην ασφαλή πρόσβαση στην παραλία, στην πράσινη μετάβαση και στην ανάπτυξη συναφών δραστηριοτήτων, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της επένδυσης, προβλέπεται επίσης και η κατασκευή λιμενικών έργων και, συγκεκριμένα, δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών μικρής δυναμικότητας, καθώς και κατασκευή συνοδών και βοηθητικών έργων στο παράκτιο μέτωπο.

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Allianz: H Αθήνα στους 10 κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024
FedHATTA & ΗΑΤΤΑ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουριστών από την Κινεζική αγορά για την Ελλάδα
Τουρισμός: Μεγάλη στροφή στα Ευρωπαϊκά ταξίδια εκτός υψηλής σεζόν – Επηρεάζεται και η Ελλάδα
Ε.Ξ. Σαντορίνης | Τι συμβαίνει και τι διεκδικούμε έναντι των Booking και Expedia
Αθήνα: Μια… «νόστιμη» πόλη -Αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία
Αύξηση των εισπράξεων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τον Ιανουάριο
Aegean Airlines: Νέα χειμερινή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ
Trivago: Θεραπευτική η αξία των διακοπών για τους Αμερικανούς - Με ποια κριτήρια επιλέγουν κατάλυμα αυτό το καλοκαίρι
Από την Κεφαλονιά ξεκινά η περιοδεία της Όλγας Κεφαλογιάννη στα Ιόνια Νησιά
Ξενοδοχεία | 1.705 νέα επενδυτικά σχέδια στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Μαρτίου