ΕΦΚΑ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου για ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

18-01-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας (στη διασταύρωση των οδών Πραξιτέλους 16 και Παπαρρηγοπούλου 2) με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα προκήρυξε ο e-ΕΦΚΑ.

Προς τούτο, ο Μισθωτής οφείλει να πραγματοποιήσει εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου ύψους τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00 €) προ Φ.Π.Α. 

Η διάρκεια μίσθωσης είναι 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης κατά δέκα (10) έτη.

Το οικονομικό αντάλλαγμα το οποίο θα καταβάλλει ο Μισθωτής στον e-Ε.Φ.Κ.Α., θα αποτελεί το αντικείμενο της Δεσμευτικής Οικονομικής Προσφοράς και θα περιλαμβάνει το:
i. Μηνιαίο Μίσθωμα.
ii. Ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών, πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης της Α.Ε.Α.Σ., (Ανώνυμη Εταιρεία Αποκλειστικού Σκοπού, που θα συστήσει ο Ανάδοχος για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση και Φάκελο Δεσμευτικής Προσφοράς μέχρι την 06/03/2024, έως τις 10 το πρωί στα γραφεία του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22).

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή αλλοδαπής και ενώσεις ή κοινοπραξίες νομικών προσώπων ή φυσικών και νομικών προσώπων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με οποιονδήποτε συνδυασμό υποβάλουν κοινή Αίτηση και Φάκελο Δεσμευτικής Προσφοράς.
Ο Υποψήφιος θα πρέπει, είτε:
- Να επιδείξει τεκμηριωμένη εμπειρία, εντός των πέντε (5) τελευταίων ετών (2019 – 2023), στη λειτουργία και διαχείριση τουλάχιστον ενός (1) ξενοδοχείου ή τουριστικού καταλύματος, δυναμικότητας άνω των 15 δωματίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.
- να αποδείξει χρηματοοικονομική ικανότητα για την υλοποίηση του έργου ύψους τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00 €), σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα. 

διαβάστε ακόμα

Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας