Ξενοδοχεία | Το Blue Palace εντάσσεται στην αλυσίδα πολυτελείας Rosewood Hotels & Resorts

01-11-23 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Tην είσοδό της στην Ελλάδα γνωστοποίησε χθες 31 Οκτωβρίου η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων πολυτελείας Rosewood Hotels & Resorts, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιό της το Blue Palace Resort & Spa στην Κρήτη.

Το ξενοδοχείο ανήκει στην εταιρεία Phāea (Golf Residences S.A.), στην οποία συν-Διευθύνουσες Σύμβουλοι είναι οι κυρίες Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου. 

Η Rosewood Hotels & Resort διαχειρίζεται 32 μοναδικά πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες σε 19 χώρες, ενώ υπό ένταξη βρίσκονται 28 νέα ακίνητα.

Το Blue Palace θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Rosewood από το 2025 μετά από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης, που θα αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία A Sense of Place της Rosewood. Το αναμορφωμένο Blue Palace θα έχει δυναμικότητα 154 δωματίων και σουιτών, με τα 85 να διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.

Η ανακαίνιση του Rosewood Blue Palace έχει ανατεθεί στην ελληνική εταιρεία K-Studio, "με όραμα που βασίζεται στην κρητική παράδοση και ταυτότητα", όπως υπογραμμίζεται. Τον σχεδιασμό των τριών από τα έξι εστιατόρια και μπαρ, που θα διαθέτει το αναμορφωμένο ξενοδοχείο, έχει αναλάβει η διάσημη ελληνικής καταγωγής, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Αφροδίτη Κρασσά με έδρα το Λονδίνο. 

Το θέρετρο θα διαθέτει επίσης χώρο ευεξίας με ένα Asaya, την ολιστική ιδέα ευεξίας του Rosewood, μαζί με γυμναστήριο, γιόγκα και ειδικούς χώρους για υδροθεραπείες. 

Ανάμεσα στο μικρό ψαροχώρι της Πλάκας και στο κομψό λιμάνι της Ελούντας, το Rosewood Blue Palace θα ενσωματωθεί άψογα στο περιβάλλον του, προσφέροντας μια όαση που συνδέει τους επισκέπτες με τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης, τονίζει η διεθνής αλυσίδα.

Η Sonia Cheng, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Rosewood Hotel Group, δ'ηλωσε:

«Σε έναν επιβλητικό τόπο που έχει συναρπάσει τους εξερευνητές ανά τους αιώνες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σηματοδοτήσουμε την είσοδό μας στην Ελλάδα, με αυτό το εκπληκτικό resort. Η Κρήτη αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για τη δημιουργία ουσιαστικής σύνδεσης που φέρνει τους επισκέπτες μας πιο κοντά στην ψυχή του προορισμού και  τους οδηγεί πολύ πέρα από τις προσδοκίες τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Phāea διαθέτει τα ξενοδοχεία:

Οι συν-Διευθύνουσες Σύμβουλοι Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου (φωτό) δήλωσαν:

«Για δύο δεκαετίες, το Blue Palace έχει υπάρξει το εγχείρημα της καρδιάς μας, η κληρονομιά της οικογένειάς μας, μνεία στην αληθινή ψυχή της Κρήτης, μια ιστορία που χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική φιλοξενία και την αφοσίωση στη λεπτομέρεια. Για το επόμενο κεφάλαιο του Blue Palace, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε  ιδανικότερο συνοδοιπόρο από τη Rosewood Hotels and Resorts, γνωστή για την υποδειγματική της προσέγγιση, τη διαχρονική κομψότητα και τις εξαιρετικές εμπειρίες που δημιουργεί.

Η δέσμευση της εταιρίας Rosewood για τη διατήρηση της ταυτότητας κάθε προορισμού, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας για το Blue Palace, διασφαλίζοντας ότι κάθε επισκέπτης, βιώνει μία αυθεντικά θερμή φιλοξενία. Η συνεργασία μας με τη Rosewood Hotels and Resorts για τη συνέχεια της ιστορίας του Blue Palace μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι με επίκεντρο το όραμά μας για τα Phāea».

Όπως επισημαίνει η αλυσίδα, το Rosewood Blue Palace θα ενταχθεί σε μια πολύ αξιόλογη συλλογή ευρωπαϊκών ακινήτων, όπως τα Rosewood London, Rosewood Castiglion del Bosco, Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel, Rosewood Villa Magna, Rosewood Vienna και Rosewood Munich, ενώ τον επόμενο χρόνο θα ανοίξουν τα Rosewood Amsterdam και Rosewood Schloss Fuschl.

Λίγα λόγια για τον όμιλο Rosewood Hotels & Resorts

Η Rosewood Hotels & Resorts διαχειρίζεται ένα δίκτυο 32 πολυτελών ξενοδοχείων, resort και residences  σε 19 χώρες. Κάθε ιδιοκτησία της εταιρίας Rosewood αγκαλιάζει την φιλοσοφία A Sense of Place, με στόχο να παρουσιάσει την ιστορία, τον πολιτισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τοποθεσίας.

Το δίκτυο της Rosewood περιλαμβάνει κάποια από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία στον κόσμο, όπως το  The Carlyle, A Rosewood Hotel στη Νέα Υόρκη, το Rosewood Mansion on Turtle Creek στο Ντάλας και το Hôtel de Crillon, Α Rosewood Hotel στο Παρίσι, καθώς και νέα, εμβληματικά ξενοδοχεία, όπως το Rosewood Hong Kong και το Rosewood São Paulo. Για όσους επιθυμούν να διευρύνουν τη διαμονή τους, η Rosewood Residences προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης ή διαμονής σε ακίνητα εντός ξενοδοχείων της, καθώς και αυτόνομων κατοικιών που διατίθενται προς πώληση.

H φιλοσοφία των Rosewood Residences χαρακτηρίζεται από τη δέσμευση της προς την έννοια του Enriched Living, μέσα από ουσιαστικές εμπειρίες και άρτια επιμελημένες λεπτομέρειες που ενισχύουν την ποιότητα ζωής, δημιουργώντας, παράλληλα, μια αίσθηση ανακάλυψης και έμπνευσης.

Λίγα λόγια για τα Phāea 

Τα Phāea (Golf Residences SA.) είναι μια ελληνική ξενοδοχειακή εταιρεία, σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της να εξελίσσει διαρκώς το τοπίο της ελληνικής φιλοξενίας. Τα Phāea αγκαλιάζουν την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την κοινότητα ανθρώπων, ως αξίες, με σκοπό να δημιουργούν εμπειρίες που σέβονται τους ανθρώπους, τόσο τους επισκέπτες όσο και τους συνεργάτες τους. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 4 ξενοδοχειακές μονάδες με την επωνυμία Phāea, κάθε μια από τις οποίες λειτουργεί με σεβασμό στον πολιτισμό, την κληρονομιά και το περιβάλλον της Ελλάδας. Τα Phāea διοικούνται από δύο γυναίκες ξενοδόχους δεύτερης γενιάς, την Αγάπη και την Κωστάντζα Σμπώκου, και έχουν στόχο να διευρύνουν την πολυτελή φιλοξενία και να εξελιχθούν μαζί με τους επισκέπτες τους προς μία πιο ευγενική, πιο ουσιαστική εκδοχή της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Κάθε δράση των Phāea αναδεικνύει την αυθεντική και διαχρονική πλευρά της Ελλάδας.

διαβάστε ακόμα

Ε.Ξ. Σαντορίνης | Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τις λιμενικές υποδομές
Δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα
“Φρένο” στις αθέμιτες πρακτικές της Booking | To ΞΕΕ χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Ε.Ε
Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω
Με το A’ Design Award Silver 2024 τιμήθηκε η Potiropoulos+Partners για το έργο Serpentine House στο Ελληνικό
Τουριστική προβολή μέσω της αμερικανικής σειράς The Life of Loi Season 2
Ταξίδι περιπέτειας στην περιοχή του Βόλου για Βρετανίδα ταξιδιωτική πράκτορα
Αναβίωση του ιππικού δρώμενου «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου»
Δήμος Τριφυλίας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Δημοπρασία πολυτελών ακινήτων από τον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο - Μετέχει και βίλα στη Μύκονο