Νέα επένδυση στο ξενοδοχείο 4 αστέρων Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία

14-07-22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ένας νέος χώρος δημιουργήθηκε στο ξενοδοχείο 4 αστέρων Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία, το roof garden Athenolia wine bar - Restaurant, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Ιουλίου και ώρα 21:00.

Πρόκειται για έναν χώρο, όπου προσφέρεται μεγάλη ποικιλία κρασιών απ’ όλον τον κόσμο (περί τις 90 ετικέτες) και πιάτα μεσογειακής κουζίνας, μια πρωτοποριακή επένδυση για τα δεδομένα της περιοχής αφού σε ακτίνα 60 χλμ. δεν συναντάται κάτι παρόμοιο. 

Η παράδοση του τόπου  και η αγάπη για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό υπήρξε πάντα πηγή της έμπνευσή για την εν λόγω ξενοδοχειακή επιχείρησή, η ιδιοκτήτρια της οποίας κ. Γεωργία Χριστοδούλου είναι ξενοδόχος  τρίτης γενιάς. Προσανατολισμένη στην κατεύθυνση αυτή έδωσε στο ξενοδοχείο  το όνομα «ΑΠΟΛΛΩΝ», καθώς η λατρεία του θεού Απόλλωνα υπήρξε ιδιαίτερα διαδεδομένη στην
Κυπαρισσία , αφού υπήρχε και ναός του Απόλλωνα στην περιοχή κοντά στον Σιδηροδρομικό σταθμό Κυπαρισσίας, απομεινάρια του οποίου μπορεί να δεις κάποιος αν επισκεφθεί τον συγκεκριμένο χώρο. Το όνομα του roof garden  «Αθηνόλια»,  προέρχεται  από τη δεύτερη αρχαιότερη ποικιλία ελιάς στον κόσμο και ιερό δέντρο της θεάς Αθηνάς, ο ναός της οποίας εντοπίζεται στη θέση της σημερινής Αγίας Τριάδας στην Κυπαρισσία. Σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο υψηλής αισθητικής , με παρτέρια κατάφυτα από αθηνόλιες και με δάπεδο σκαλισμένο με τη γραμμική Β (βασισμένο στις σημαιολογίες του καρπού της ελιάς, του λαδιού και του δέντρου της ελιάς), οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τις σπάνιες ποικιλίες κρασιών απ’ όλο τον κόσμο, να γευθούν πιάτα μεσογειακής κουζίνας  και να απολαύσουν την απέραντη θέα των ελαιώνων στην γύρω περιοχή, της πόλης ή την δύση του ηλίου. Η συγκεκριμένη επιχείρηση στο παρελθόν είχε προχωρήσει και στη δημιουργία του πρώτου escape room σε ξενοδοχείο ενώ στις εγκαταστάσεις της παρέχει και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

διαβάστε ακόμα

TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της
Ε.Ξ. Σαντορίνης | Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τις λιμενικές υποδομές
Δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα
“Φρένο” στις αθέμιτες πρακτικές της Booking | To ΞΕΕ χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Ε.Ε
Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω
Με το A’ Design Award Silver 2024 τιμήθηκε η Potiropoulos+Partners για το έργο Serpentine House στο Ελληνικό
Τουριστική προβολή μέσω της αμερικανικής σειράς The Life of Loi Season 2
Ταξίδι περιπέτειας στην περιοχή του Βόλου για Βρετανίδα ταξιδιωτική πράκτορα
Αναβίωση του ιππικού δρώμενου «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου»
Δήμος Τριφυλίας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών