31 φορείς της Κρήτης στηρίζουν την επένδυση στο Κάβο Σίδερο- αντιδράσεις για την προσφυγή

17-05-16 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Την κάθετη αντίθεσή τους με τη νέα προσφυγή για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά την επένδυση Ιτανος Γαία στο Κάβο Σίδερο στη Σητεία, εκφράζουν 31 εμπορικοί και τουριστικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας σε επιστολή τους προς την κυβέρνηση.

Η προσφυγή αυτή αποτελεί «επίθεση κατ’ ουσίαν, εναντίον της Ελπίδας, της Προόδου, της Ευημερίας και του Μέλλοντος του Τόπου Μας», αναφέρουν οι φορείς.

Είμαστε υπέρ όλων των επενδύσεων που σέβονται την Ελληνική  Νομοθεσία και το περιβάλλον μας και που θα προσφέρουν ανάπτυξη στο τόπο μας, επισημαίνουν οι φορείς, προειδοποιώντας ότι οι οικολογικές οργανώσεις που έχουν προσφύγει κατά της επένδυσης «θα μας βρείτε μπροστά σας, όλους μας».

Όπως αναφέρουν οι φορείς, όσοι βρίσκονται πίσω από την προσφυγή δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι Σητειακοί στηρίζουν έντονα και επιθυμούν πολύ να πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη αξιοποίηση της Μοναστηριακής Περιουσίας.

Δεν είναι τίμιο, αναφέρουν, πέντε – δέκα “φωτισμένα (προνομιούχα οικονομικά και κοινωνικά) άτομα”, που φέρονται να ελέγχουν τις εν υπνώσει και εν αδράνεια οικολογικές (κατ’ όνομα μόνο) οργανώσεις της περιοχής, να “καπελώνουν” τη βούληση των πολλών χιλιάδων Σητειακών.

Τονίζουν δε ότι οι οικολογικές οργανώσεις που αντιτίθενται στη συγκεκριμένη επένδυση, δεν έχουν εναντιωθεί σε άλλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, από τις εκατοντάδες που έχουν γίνει, ακόμα κι αν «έχουν καταστρέψει πολλές από τις παράκτιες περιοχές στην υπόλοιπη Κρήτη».

διαβάστε ακόμα

Οι DMMOs ως άλλοθι!
Δήμος Ρόδου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Παρέλαση Porsche στη Νέα Μάκρη
Το τηλεοπτικό κανάλι TVR της Ρουμανίας σε Κω και Πάτμο για τουριστική προβολή
Δήμος Λευκάδας: Μαρίνα στον όρμο Βλυχού, υπό προϋποθέσεις
Bόρεια Μακεδονία | +9% οι αφίξεις το α' δίμηνο - Απευθείας πτήση Κέρκυρα - Σκόπια από την Aegean
Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου
Όλγα Κεφαλογιάννη | Το τέλος ανθεκτικότητας να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
Τουρισμός | Η εποχή των χίπις αναβιώνει και αυτό το καλοκαίρι στα Μάταλα | „Today is life. Tomorrow never comes“
Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες