Ισπανικός τουρισμός | Πιο δημοφιλή τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία από αυτά των αλυσίδων - τα συν και τα πλην

14-02-24 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία είναι πιο δημοφιλή από τα ξενοδοχεία, που ανήκουν σε αλυσίδες, στην Ισπανία, σύμφωνα με έρευνα. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία μπορούν να προσφέρουν πιο εξατομικευμένη περιποίηση και μια μοναδική εμπειρία που αντικατοπτρίζει την ταυτότητα του τόπου, σε αντίθεση με τις πιο τυποποιημένες προσφορές των ξενοδοχείων των αλυσίδων.

Το συμπέρασμα αυτό ανέδειξε έρευνα, που διενήργησε η συμμαχία ανεξάρτητων ξενοδοχείων στην Ισπανία. Ειδικότερα, η Keytel και η Brainstrust Consulting Services δημιούργησαν το «Παρατηρητήριο Ανεξάρτητης Φιλοξενίας στην Ισπανία» για να αποκτήσουν μια εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση των ανεξάρτητων ξενοδοχείων στην Ισπανία σε σύγκριση με τις ξενοδοχειακές αλυσίδες. Στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά των ανεξάρτητων ξενοδοχείων.

Η μελέτη ανέλυσε τις αξιολογήσεις πελατών στο Booking.com για ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων, τόσο ανεξάρτητων όσο και αλυσίδων, που βρίσκονται σε αστικές και παραθεριστικές περιοχές της Ισπανίας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με εμπειρογνώμονες του κλάδου για την επικύρωση και την ενίσχυση των συμπερασμάτων της μελέτης.

Πέραν της διαπίστωσης, που προαναφέρθηκε, η μελέτη επιβεβαιώνει επίσης ότι οι τιμές σε ανεξάρτητα ξενοδοχεία τείνουν να είναι χαμηλότερες από αυτές των αλυσίδων. Αν και αυτό μπορεί αρχικά να θεωρηθεί ως όφελος για τους πελάτες, για τα ίδια τα ξενοδοχεία μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα όσον αφορά τη διαχείριση των πωλήσεων. Η μελέτη διαπιστώνει ότι τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία υστερούν στη στρατηγική τιμολόγησης και στη διαχείριση εσόδων, σημειώνοντας:

Οι αξιολογήσεις των πελατών, πάντως, είναι πολύ θετικές για τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία, με τους συγγραφείς της μελέτης να υπογραμμίζουν τη σημασία της παροχής εξατομικευμένων υπηρεσιών και την προσοχή στη λεπτομέρεια ως βασικούς παράγοντες για μια θετική εμπειρία πελάτη. Ωστόσο, ορισμένοι επισκέπτες εκλαμβάνουν ορισμένες αδυναμίες ως έλλειψη επαγγελματισμού ή ακόμα και την απροσεξία ως αρνητικό σημείο.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους