Απεβίωσε ο ξενοδόχος Γιάννης Μηνέττος, ένας από τους πρωτεργάτες του Τουρισμού στη Ρόδο

18-11-23 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

«Έφυγε» σε ηλικία 93 ετών ένας από τους πρωτεργάτες του του τουρισμού στο νησί της Ρόδου ο ξενοδόχος Ιωάννης Μηνέττος.

Γράφει σχετικά η "Ροδιακή"΅:

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Μηνέττο, έναν από τους πρωτεργάτες του ροδιακού Τουρισμού, θα πει αύριο, ημέρα Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023, η Ρόδος.

Η είδηση του «φευγιού» του χθες, βύθισε στο πένθος και στη θλίψη ολόκληρη την τοπική κοινωνία αλλά και ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης, που τον γνώριζαν.

Ο Γιάννης Μηνέττος γεννήθηκε στο χωριό Γεννάδι της Ρόδου στις 2 Μαΐου 1930, όπου, αφού ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο εκεί, στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στο εξατάξιο Γυμνάσιο στη Ρόδο.

Άνθρωπος ευγενής και χαμογελαστός, δυναμικός και δημιουργικός, οξυδερκής και τολμηρός, γενναιόδωρος και δίκαιος, διήνυσε τη ζωή του με θετική προδιάθεση και πίστη στους ανθρώπους, ιδίως τους νέους και κατάφερε να διαπρέψει, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά και ως οικογενειάρχης, καθώς ευτύχησε να δει, μαζί με τη σύζυγό του Μαίρη, τα δύο παιδιά τους, τον Κώστα και την Κάθυ και τα 6 εγγόνια τους να συνεχίζουν με το ίδιο πάθος και να επεκτείνουν όσα εκείνος είχε ξεκινήσει.

Το 1952, ο Γιάννης Μηνέττος, πήρε τον δρόμο της μετανάστευσης για την Αυστραλία, όπου με τη δουλειά του πρόκοψε, βοηθώντας και την ελληνική κοινότητα του Σύδνεϋ, ενώ το 1970 επιστρέφει στη γενέτειρά του, τη Ρόδο.

Αμέσως ασχολήθηκε με τον Τουρισμό που τότε ήταν στα σπάργανα και το 1984 λειτούργησε το πρώτο του ξενοδοχείο το “Lindos Village”. Το 1987 ακολούθησε το δεύτερο ξενοδοχείο το “Cosmopolitan” στην Ιξιά, το 1996 το “Lindos Royal” και όντας ανήσυχο πνεύμα, στα 75 του χρόνια, εγκαινίασε το “Lindos Imperial” τo 2007. Ακολούθησαν το 2018 το “Gennadi Grand” και το 2019 το “Lindos Grand”.

Από το 1984 μαζί του στη δουλειά ο γιος του, Κώστας Μηνέττος και από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η κόρη του Κάθυ Μηνέττου. Ο Όμιλος Μηνέττου διαθέτει στη Ρόδο 6 ξενοδοχεία με περισσότερα από 2.000 δωμάτια αυτή τη στιγμή.

Ο Γιάννης Μηνέττος έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού για το ήθος και τον χαρακτήρα του από όλους αλλά κυρίως από αυτούς που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνου, όσοι και όσες το επιθυμούν, να απευθυνθούν στην κοινωνική επιχείρηση συλλογικής ωφέλειας – Κοιν.Σ.Επ. «Για τη Φύση» και να φυτέψουν ένα δέντρο στις καμένες δασικές εκτάσεις του νησιού.

Πηγή: rodiaki.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το θάνατο του Γιάννη Μηνέττου

Στο άκουσμα του θανάτου του Γιάννη Μηνέττου, εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας και λατρεμένο Πατέρα του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. μας Κώστα Μηνέττου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλειά του, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα. 

2. Να εκφράσουν τα Μέλη του τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους του εκλιπόντος.

3. Να εκπροσωπηθεί το Δ.Σ. από τον Πρόεδρο, στην επικήδειο τελετή και να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος.

4. Να κατατεθεί από τα μέλη του Δ.Σ. χρηματικό ποσό, προς ενίσχυση της κοινωνικής επιχείρησης συλλογικής ωφέλειας – Κοιν.Σ.Επ. «Για τη Φύση» για τη φύτευση δέντρων στις καμένες δασικές εκτάσεις του νησιού μας, όπως επιθυμεί η οικογένειά του.

5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, απευθύνουμε το ύστατο χαίρε. 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

διαβάστε ακόμα

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου
Όλγα Κεφαλογιάννη | Το τέλος ανθεκτικότητας να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
Τουρισμός | Η εποχή των χίπις αναβιώνει και αυτό το καλοκαίρι στα Μάταλα | „Today is life. Tomorrow never comes“
Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες
Τουρισμός: Συνεργασία Eurowings Holidays με Dertour για δυναμικά πακέτα last-minute
Βαλεαρίδες: 16 εκατ. ευρώ ετησίως για την εξάλειψη των μεθυσμένων τουριστών
Σε λειτουργία η πλατφόρμα JOBmatch, που συνδέει εργοδότες και όσους αναζητούν εργασία σε Τουρισμό - Εστίαση
Παρίσι: Επιχείρηση-σκούπα με επίκεντρο τους αστέγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Τουρισμός | Νέες τακτικές συνδέσεις ζητούν οι τουριστικοί φορείς των Ιωαννίνων
WTTC | Ο τουρισμός της Πορτογαλίας ετοιμάζεται για ένα ιστορικό έτος