Xenia: Βραβευμένοι σεφ στο Gastronomy Summit

27-11-17 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πολλούς και σημαντικούς βραβευμένους chefs φιλοξένησε το stage του Gastronomy Summit και τη δεύτερη μέρα της έκθεσης ΧΕΝΙΑ…

Το πρόγραμμα των live επιδείξεων του Gastronomy Summit, την Κυριακή, ξεκίνησε με τον γνωστό σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου τού Macedonia Palace, ο οποίος παρουσίασε «Μοντέρνες ιδέες για πρωινά ξενοδοχείων». Στη συνέχεια ο σεφ Cedric Maton της σχολής Ecole Ritz Escoffier δημιούργησε πιάτα από το διάστερο εστιατόριο του Ritz “Les Jardins de L’Espadon”. Eξαιρετικό ενδιαφέρον είχε και το πάνελ με θέμα «Η χρήση των ελληνικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και η σύνδεσή τους με τον Αγροδιατροφικό κλάδο», στο οποίο συμμετείχαν ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης (Lausanne Palace), ο Ηλίας Κικίλιας, γεν. διευθυντής του ΣΕΤΕ, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης (ιδιοκτήτης του εστιατορίου Selene Santorini), ο Γιάννης Μπαρδής (Μetropolitan), ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης (Grecotel Hotel & Resorts), ο Aπόστολος Κορτέσης και η Τζούλια Καρβούνη (We do local).

Πολλές και ενδιαφέρουσες επιδείξεις

Επίσης στη σκηνή του Gastronomy Summit παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων κάθε περιοχής, από τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση του Γιώργου Λούκα (Genius in Gastronomy) με θέμα «Θεωρητική και πρακτική επίδειξη παρουσίασης ανοίγματος και σερβιρίσματος κρασιού». Τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν σεφ και ξενοδόχοι την παρουσίαση του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα (Le Monde) με θέμα «Μοντέρνες ιδέες για Room Service ξενοδοχείων», αλλά και την εισήγηση του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη (Kensho Boutique Hotel) με αντικείμενο «τεχνικές sous vide για μαζική παραγωγή ξενοδοχείων και catering».

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Πιερία – Ανάδειξη του Ολύμπου και του ορεινού τουρισμού
Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια