Xenia: Βραβευμένοι σεφ στο Gastronomy Summit

27-11-17 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πολλούς και σημαντικούς βραβευμένους chefs φιλοξένησε το stage του Gastronomy Summit και τη δεύτερη μέρα της έκθεσης ΧΕΝΙΑ…

Το πρόγραμμα των live επιδείξεων του Gastronomy Summit, την Κυριακή, ξεκίνησε με τον γνωστό σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου τού Macedonia Palace, ο οποίος παρουσίασε «Μοντέρνες ιδέες για πρωινά ξενοδοχείων». Στη συνέχεια ο σεφ Cedric Maton της σχολής Ecole Ritz Escoffier δημιούργησε πιάτα από το διάστερο εστιατόριο του Ritz “Les Jardins de L’Espadon”. Eξαιρετικό ενδιαφέρον είχε και το πάνελ με θέμα «Η χρήση των ελληνικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και η σύνδεσή τους με τον Αγροδιατροφικό κλάδο», στο οποίο συμμετείχαν ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης (Lausanne Palace), ο Ηλίας Κικίλιας, γεν. διευθυντής του ΣΕΤΕ, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης (ιδιοκτήτης του εστιατορίου Selene Santorini), ο Γιάννης Μπαρδής (Μetropolitan), ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης (Grecotel Hotel & Resorts), ο Aπόστολος Κορτέσης και η Τζούλια Καρβούνη (We do local).

Πολλές και ενδιαφέρουσες επιδείξεις

Επίσης στη σκηνή του Gastronomy Summit παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων κάθε περιοχής, από τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση του Γιώργου Λούκα (Genius in Gastronomy) με θέμα «Θεωρητική και πρακτική επίδειξη παρουσίασης ανοίγματος και σερβιρίσματος κρασιού». Τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν σεφ και ξενοδόχοι την παρουσίαση του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα (Le Monde) με θέμα «Μοντέρνες ιδέες για Room Service ξενοδοχείων», αλλά και την εισήγηση του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη (Kensho Boutique Hotel) με αντικείμενο «τεχνικές sous vide για μαζική παραγωγή ξενοδοχείων και catering».

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ