Airbnb: Η Θεσσαλονίκη στους 7 κορυφαίους οικονομικούς προορισμούς του 2023

23-02-24 | AIRBNB

Η Θεσσαλονίκη ήταν ανάμεσα στους 7 οικονομικούς προορισμούς στον κόσμο που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων στην Airbnb το 2023.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, η Θεσσαλονίκη διακρίνεται ανάμεσα στους προορισμούς Πόρτο Αλέγκρε (Βραζιλία), Ντιζόν (Γαλλία), Μοντερέι (Μεξικό), Μαλάκα (Μαλαισία), Αγκαντίρ (Μαρόκο) και Γουίνιπεγκ (Καναδάς) ως κορυφαία επιλογή των ταξιδιωτών της με μέση ημερήσια τιμή που δεν ξεπερνούσε τα 100 δολάρια.

Το 2023, οι ταξιδιώτες της Airbnb επισκέφθηκαν πάνω από 100.000 πόλεις και χωριά σε πάνω από 200 χώρες και προορισμούς, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διασπορά ταξιδιωτών στην ιστορία της λειτουργίας της. Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει η πλατφόρμα, συμβάλει στην ευρύτερη κατανομή ταξιδιωτών στους προορισμούς, με οικονομικές τιμές διαμονής και με συμβολή στις τοπικές οικονομίες και τις θέσεις εργασίας.

Πάνω από 4.000 πόλεις και χωριά στον κόσμο είχαν τις πρώτες διανυκτερεύσεις μέσω της Airbnb το 2023, με την πλειονότητα (80%) των νέων αυτών προορισμών να βρίσκονται έξω από αστικά κέντρα. Παράλληλα, οι οικοδεσπότες έχουν φτάσει πλέον τα 5 εκατ. σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η πλατφόρμα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης για καταχώρηση σπιτιού με μία κρεβατοκάμαρα το Δεκέμβριο του 2023 διαμορφώθηκε σε 114 δολάρια, κατά 2% χαμηλότερα έναντι του Δεκεμβρίου του 2022, την ώρα που, για την αντίστοιχη χρονική περίοδο, οι ξενοδοχειακές τιμές παρουσιάζουν αύξηση 7%, στα 149 δολάρια.

 

διαβάστε ακόμα

Νίκος Χαρδαλιάς | “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος στον τουρισμό και την ανάπτυξη”
Αυτό είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη με βιομετρική αναγνώριση προσώπου
Jet2.com και Jet2holidays | 35.000 επιπλέον θέσεις για το 2025- Και για Σκιάθο και Λέσβο
ΕΟΤ: Δράσεις προβολής Εύβοιας και Σκιάθου σε Ισπανία και Βέλγιο
Τουρισμός | Ευρωπαϊκός Δείκτης Πορτοφολάδων: Σε ποιες χώρες κλέβουν περισσότερο τους τουρίστες- η θέση της Αθήνας
Στις προτεραιότητες του Δήμου Σητείας ο Γαμήλιος Τουρισμός
Wyndham Hotels: Ντεμπούτο για το πρώτο La Quinta by Wyndham στο Άμπου Ντάμπι
Διαγωνισμός για τη δημιουργία εικονικού ψηφιακού ταξιδιού στην ιστορία του δήμου Αμαρίου
Δήμος Καρύστου: Αιτήματα για τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής Μαρμάρι - Ραφήνα
Σέρβοι και Ολλανδοί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στην Πρέβεζα