Οι Αμερικανοί τουρίστες ανέβασαν τις επιδόσεις στα Airbnb στην Ευρώπη το 2023

29-01-24 | AIRBNB

Η επιστροφή των ταξιδιών των Αμερικανών τουριστών στην Ευρώπη το 2023 επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία των διαμονών στα Airbnb στη γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, το 2023 οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αποτελούσαν το 11% των διαμονών της Airbnb στην Ευρώπη, καταγράφοντας αύξηση 12% από το 2019, όταν αποτελούσαν το 9,8% των διαμονών.

Συνολικά, οι ταξιδιώτες από τη Βόρεια Αμερική στη γηραιά ήπειρο αποτελούσαν το 14,3% των διαμονών της Airbnb στην Ευρώπη πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 10,6% από το 2019, όταν το μερίδιό τους στις διαμονές σε τέτοια καταλύματα  ήταν περίπου στο 13% του συνόλου των διαμονών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA, το 2023 υπήρξαν 385 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ευρώπη, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Στην Ελλάδα το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν πάνω από 12,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, αριθμός αυξημένος κατά 8,8% από το 2022 και κατά 27,5% από το 2019.

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση στην Ευρώπη ήταν κατά μέσο όρο 164 € το 2023, σημειώνοντας αύξηση 11,9% σε ετήσια βάση, ενώ στην Ελλάδα έφτασε στα 193 €, 1% υψηλότερα από το 2022. Η Αθήνα κατέγραψε αύξηση των διαθέσιμων καταλυμάτων κατά 20% σε σχέση με το 2022, με τα έσοδα ανά διαθέσιμο κατάλυμα να καταγράφουν αύξηση κατά 15%. 

Για το επόμενο εξάμηνο, μέχρι και τον Ιούλιο. καταγράφεται σημαντική αύξηση της ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη. Ειδικότερα: Ο ρυθμός ζήτησης για τον Μάρτιο, που έχει φέτος και τον εορτασμό του Πάσχα, είναι επί του παρόντος αυξημένος κατά 35% σε ετήσια βάση, ενώ η ζήτηση για τον Απρίλιο (που δεν έχει το 2023 το Πάσχα) είναι μειωμένος κατά 3%. Οι μήνες Μάιος, Ιούνιος και Ιούλιος παρουσιάζουν αύξηση κατά 29%, 22,4% και 20,8% αντίστοιχα. 

διαβάστε ακόμα

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου
Όλγα Κεφαλογιάννη | Το τέλος ανθεκτικότητας να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
Τουρισμός | Η εποχή των χίπις αναβιώνει και αυτό το καλοκαίρι στα Μάταλα | „Today is life. Tomorrow never comes“
Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες
Τουρισμός: Συνεργασία Eurowings Holidays με Dertour για δυναμικά πακέτα last-minute
Βαλεαρίδες: 16 εκατ. ευρώ ετησίως για την εξάλειψη των μεθυσμένων τουριστών
Σε λειτουργία η πλατφόρμα JOBmatch, που συνδέει εργοδότες και όσους αναζητούν εργασία σε Τουρισμό - Εστίαση
Παρίσι: Επιχείρηση-σκούπα με επίκεντρο τους αστέγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Τουρισμός | Νέες τακτικές συνδέσεις ζητούν οι τουριστικοί φορείς των Ιωαννίνων
WTTC | Ο τουρισμός της Πορτογαλίας ετοιμάζεται για ένα ιστορικό έτος