Airbnb: 5 κανόνες φιλοξενίας στα σπίτια της, που πρέπει να σέβονται οι ταξιδιώτες

09-12-19 | AIRBNB

Έπειτα από την πρόσφατη ανακοίνωση της Airbnb για την εφαρμογή νέων κανόνων ασφαλείας, που αποτελούν την πιο σημαντική παρέμβασή της σε καινοτόμες λύσεις ασφαλείας στην ιστορία της πλατφόρμας, η εταιρία ακολουθεί 3 περαιτέρω βήματα σε επίπεδο ασφάλειας των επισκεπτών: τα πρότυπα επισκέπτη, τις λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική απαγόρευσης πάρτι και τη γραμμή επικοινωνίας για δημάρχους και αρχές της πόλης με την πλατφόρμα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος των προσπαθειών της πλατφόρμας να αναπτύσσει τεχνολογικές και ανθρώπινες παρεμβάσεις ώστε να προλαμβάνει, να εντοπίζει και να διαχειρίζεται ζητήματα ασφαλείας που υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στην πλατφόρμα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος Εμπιστοσύνης της Airbnb, Margaret Richardson.

Από την 1η Αυγούστου του 2018 έως τις 31 Ιουλίου του 2019, το 0,05% των ταξιδίων στην Airbnb αντιμετώπισαν ζητήματα ασφαλείας που αναφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη ή τον επισκέπτη και στο 0,03% των ταξιδίων υποβλήθηκαν αιτήσεις για αποζημίωση στο πλαίσιο του Host Guarantee.

Τα υπάρχοντα Πρότυπα Κοινότητας στην πλατφόρμα απαιτούν από τους επισκέπτες να ακολουθούν τους House Rules των ιδιοκτητών, οι οποίοι συχνά αφορούν το σεβασμό στους γείτονες, τη μέγιση πληρότητα, τα κατοικίδια κτλ. Τους τελευταίες μήνες η πλατφόρμα ζήτησε τις απόψεις των ιδιοκτητών σε όλο τον κόσμο που είχαν ζητήσει από την πλατφόρμα να είναι πιο ξεκάθαρη σχετικά με τις προσδοκίες από τους επισκέπτες και πιο βέβαιη για τις ποινές παραβίασης της εμπιστοσύνης των ιδοκτητών. Η πλατφόρμα επιδιώκει να κάνει αυτό ακριβώς.

Τα νέα πρότυπα απαιτούν από τον επισκέπτη:

1. Να αποφεύγει τους θορύβους

2. Να μην παραχωρεί το σπίτι, που μισθώνει σε άλλους

3. Να μην χρησιμοποιεί μη εξουσιοδοτημένο πάρκινγκ

4. Να σέβεται την απαγόρευση καπνίσματος

5. Να προσέχει την καθαριότητα και να μην αφήνει πίσω του σκουπίδια και γενικά καταστάσεις, που απαιτούν εκτεταμένο καθάρισμα όταν φεύγει.

Οι παραβάτες θα λαμβάνουν προειδοποίηση, που μπορεί να φτάσει μέχρι την κατάργηση του λογαριασμού του στην Airbnb. H πλατφόρμα θα δέχεται πληροφορίες απευθείας από τους ιδιοκτήτες αλλά και από τους γείτονες μέσω του εργαλείου Airbnb Neighbor ή της γραμμής Airbnb Neighbor Hotline. 

Airbnb: Πάρτι με άδεια

Τα νέα πρότυπα επισκεπτών θα ισχύσουν στις αρχές του 2020 και θα ανανεώνονται ώστε να καλύπτουν οποιοδήποτε νέα περίπτωση ασέβειας στους κανόνες φιλοξενίας που θα διαπιστωθούν μελλοντικά.

Για τα πάρτι | Η Margaret Richardson υπογραμμίζει μάλιστα σε ανακοίνωσή της οτι σε καμία περίπτωση η πλατφόρμα δεν θα απαγορεύσει τα πάρτι με άδεια, εφόσον αυτά σέβονται τους House Rules του ιδιοκτήτη, τη γειτονιά και το σπίτι. Αντίθετα, όπως επισημαίνει, στόχος της νέας πολιτικής ασφαλείας είναι να αντιμετωπισθούν οι ελάχιστοι επισκέπτες που λειτουργούν ανεύθυνα και οι ελάχιστοι επίσης ιδιοκτήτες των οποίων τα σπίτια προκαλούν συστηματικά ενοχλήσεις στη γειτονιά.

Ειδικότερα, θα απαγορεύονται όλα τα πάρτι και οι εκδηλώσεις με ανοιχτή πρόσκληση, όπως εκδηλώσεις που διαφημίζονται στα social media, με συνέπειες για τους ιδιοκτήτες που επιτρέπουν τέτοιες εκδηλώσεις στα σπίτια τους. Εξαίρεση αποτελούν οι παραδοσιακές καταχωρήσεις φιλοξενίας για μπουτικ ξενοδοχεία και επαγγελματικές εκδηλώσεις, τις οποίες η πλατφόρμα θα ελέγχει για τυχόν παράπονα.

Επιπλέον, τα μεγάλα πάρτι και εκδηλώσεις θα απαγορεύονται και στις κατοικίες για πολλές οικογένειες, όπως τα διαμερίσματα. 

Για τις καταχωρήσεις σπιτιών για μία οικογένεια, η πλατφόρμα θα εμπιστεύεται τους ιδιοκτήτες να θέτουν τους δικούς τους House Rules που θα πρέπει να είναι συμβατοί με την κοινότητα της Airbnb.

Η πολιτική αυτή διαμορφώθηκε προσεκτικά σε συνεργασία με τον πρώην συνεργάτη ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα, Charles Ramsey και τον πρώην διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ronald Davis.

Για τη γραμμή ενοικοινωνίας με την πόλη | Η γραμμή επικοινωνίας με τους δημάρχους και τις αρχές των πόλεων θα τους φέρνει σε επαφή με εκπροσώπους της Airbnb για τις πολιτικές της πλατφόρμας. 

Διαβάστε επίσης

ΠΟΜΙΔΑ: Νόμιμες οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στις πολυκατοικίες

Απόφαση – βόμβα για Airbnb διαμέρισμα στο Ναύπλιο

H Airbnb προχωρά στον έλεγχο όλων των σπιτιών της πλατφόρμας!

ΙΝΣΕΤΕ| Η ακτινογραφία της Airbnb στην Ελλάδα- Πάνω από 1 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα από τις μισθώσεις σπιτιών

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο