Airbnb: Μετά τα σπίτια, προχωρά στην εξακρίβωση των εμπειριών

20-11-19 | AIRBNB

Οι έλεγχοι της Airbnb σε καταχωρήσεις σπιτιών που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα επεκτείνονται και στις εμπειρίες (Airbnb Experiences), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίες, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην κοινότητα χρηστών της, όπως αναφέρει.

Έπειτα από την πρόσφατη ανακοίνωση για ελέγχους ασφάλειας σε σπίτια, αφορμή για τους οποίους ήταν ο θάνατος ανθρώπων εξαιτίας πυροβολισμών σε πάρτι που δεν είχε επισημανθεί σε σπίτι στην Καλιφόρνια, η πλατφόρμα προχωρά τώρα στους ακόλουθους ελέγχους στις εμπειρίες που προσφέρει…

-100% πιστοποιημένες εμπειρίες | Κάθε εμπειρία έχει ήδη διερευνηθεί με όρους ποιότητας, και οι εμπειρίες που αφορούν ορισμένες τεχνικά εξειδικευμένες δραστηριότητες υπόκεινται σε αυξημένους ελέγχους πριν προσφερθούν στους επισκέπτες. 

Οι έλεγχοι αυτοί περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες ή πιστοποιήσεις για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Εισάγονται νέα εργαλεία που πιστοποιούν την ποιότητα και ακρίβεια των εμπειριών με τη χρήση ενδείξεων, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη και πληροφορίες από ταξιδιώτες.

-Διευρύνεται η λίστα των εξειδικευμένων τεχνικά εμπειριών | Γίνεται διάκριση μεταξύ δραστηριοτήτων όπως τα walking tours ή τα μαθήματα αγγειοπλαστικής και τεχνικά εξειδικευμένων δραστηριοτήτων όπως η πτήση με ελικόπτερο ή το rafting.

Για ορισμένες τεχνικά εξειδικευμένες δραστηριότητες, η πλατφόρμα θα απαιτεί από τους παρόχους να προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία για άδειες και πιστοποιήσεις. 

Θα διευρύνει τον κατάλογο των τεχνικά εξειδικευμένων δραστηριοτήτων για τις οποίες απαιτεί άδειες με υπαίθριες δραστηριότητες κοντά στη θάλασσα (όπως ρεφινγκ και πεζοπορία), τρέκινγκ μεγάλου υψομέτρου, χιονοδρομικά κέντρα και άλλα. 

Παράλληλα θα διευρύνει τη συνεργασία της με τον Σύνδεσμο Ταξιδίων Περιπέτειας (ATTA) για να διαμορφώσει κατευθυντήριες γραμμές γύρω από αυτές τις πρόσθετες δραστηριότητες.

-Νέες απαιτήσεις για τεχνικά εξειδικευμένες δραστηριότητες | Η πλατφόρμα επενδύει σε επιπλέον ελέγχους και προσθέτει νέες απαιτήσεις για τεχνικά εξειδικευμένες εμπειρίες. 

Για παράδειγμα, ενώ πάντα απαιτούσε από τους οικοδεσπότες να έχουν όλες τις απαραίτητες άδειες, θα αρχίσει να απαιτεί από τους ίδιους να υποβάλλουν άδειες για Εμπειρίες που πραγματοποιούνται σε εδάφη του Εθνικού Πάρκου των ΗΠΑ και του USDA Forest Service ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πλατφόρμα παρέχει ήδη ασφάλιση αστικής ευθύνης ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην πλειοψηφία των φιλοξενουμένων της και θα επεκτείνει τη λίστα των τεχνικά εξειδικευμένων δραστηριοτήτων για τις οποίες απαιτεί από τον πάροχο να παρέχει πρόσθετη ασφάλιση τρίτων.

-Διπλασιάζονται οι απαγορεύσεις για επικίνδυνες δραστηριότητες | Η πλατφόρμα ήδη έχει απαγορεύσει σειρά δραστηριοτήτων υψηλού κινδύνου, όπως το bungee, η αναρρίχηση σε πάγο και ο υπαίθριος αλεξιπτωτισμός. Τώρα ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με τον εταίρο της, ATTA, θα συνεχίσει να βελτιώνει αυτό τον κατάλογο εμπειριών διασφαλίζοντας ότι καθώς οι υπαίθριες δραστηριότητες εξελίσσονται, το ίδιο συμβαίνει και με τις πολιτικές και τα στάνταρ της πλατφόρμας.

Οι αλλαγές αυτές, αναφέρει η πλατφόρμα, είναι συμβατές με την πρόθεσή της να επενδύσει στη λειτουργία της και να στηρίξει ιδιοκτήτες και επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό, θα προβεί σε επενδύσεις για τη βελτίωση της τεχνολογίας της, για τις προσφορές προϊόντων Airbnb Experiences, Airbnb Luxe και Airbnb Plus, για εξαγορές όπως της HotelTonight, για την Airbnb China και για το μάρκετινγκ ώστε να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τις νέες προσφερόμενες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης

"Αυτό που θέλουν οι ταξιδιώτες": Νέα αγορά καταλυμάτων που συνδυάζει Airbnb και ξενοδοχείο

Στο Χρηματιστήριο το 2020 η Airbnb - Τι σημαίνει αυτό για τους προορισμούς

H Airbnb προχωρά στον έλεγχο όλων των σπιτιών της πλατφόρμας!

Airbnb: 25 δισ. δολάρια ξόδεψαν οι πελάτες της σε εστιατόρια και καφέ το 2018

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ