Η μεγάλη των μπάτλερ σχολή: Όλα τα μυστικά για ένα συναρπαστικό επάγγελμα

Α Decrease font Enlarge font
Η μεγάλη των μπάτλερ σχολή: Όλα τα μυστικά για ένα συναρπαστικό επάγγελμα

Λέγεται ότι οι μπάτλερ στην αρχαία Ελλάδα και την αρχαία Ρώμη ήταν απλοί σκλάβοι που φρόντιζαν για τη συντήρηση και το σερβίρισμα του κρασιού. Επιστρέφοντας στο παρόν, χιλιάδες χρόνια μετά, η πραγματικότητα δείχνει ότι οι σύγχρονοι μπάτλερ, εάν διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες και προσαρμοσθούν στις σκληρές απαιτήσεις του επαγγέλματός τους, καταφέρνουν να έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα αλλά και μια ζωή με ανέσεις. 

«Η πολυτέλεια χρειάζεται υψηλές δεξιότητες και ειδικά όταν την χρεώνει κανείς πολύ ακριβά» τονίζει ο βρετανός γκουρού της εκπαίδευσης μπάτλερ, Gary Williams, ο οποίος προέρχεται από μια χώρα με μακριά παράδοση σε ένα επάγγελμα άμεσα συνυφασμένο με τα ταξίδια πολυτελείας.

Ο κ. Williams είναι διευθυντής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Βρετανικού Ινστιντούτου Μπάτλερ του Λονδίνου. Με μακρά και πετυχημένη καριέρα ως μπάτλερ σε ξενοδοχεία πολυτελείας, ιδιωτικές κατοικίες ανά τον κόσμο και ξένες διπλωματικές αποστολές στο Λονδίνο, ανέλαβε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του British Butler Institute με σκοπό να το αναδείξει ως την καλύτερη σχολή μπάτλερ παγκοσμίως. Το British Butler Institute είναι πλέον διάσημο, έχει διεθνείς συνεργασίες και εκπαιδεύει παγκόσμιας κλάσης προσωπικό για τις ανάγκες πολλών και διαφορετικών πελατών ανά τον κόσμο.

Το multitasking, η ποιοτική εκπαίδευση, οι υψηλές δεξιότητες και η προσαρμογή στις απαιτήσεις του εργοδότη σε συνδυασμό με την απόλυτη προσήλωση στην προσφορά εξατομικευμένων υπηρεσιών πολυτελείας στους ταξιδιώτες, είναι, σύμφωνα με τον κ. Williams οι σύγχρονες απαιτήσεις για τον σύγχρονο μπάτλερ.

Ο κ. Williams γνωρίζει την Ελλάδα πολύ καλά καθώς ο ίδιος έχει εκπαιδεύσει στελέχη ξενοδοχείων και άλλων δομών πολυτελείας στην Ελλάδα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο TornosNews, μας μίλησε για τον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας, το όραμά του για τους μαθητές του και τον συναρπαστικό ρόλο του μπάτλερ στις μέρες μας…

-Πώς έχει αλλάξει ο ρόλος του μπάτλερ σε σχέση με το παρελθόν; Ποιες νέες τάσεις καλούνται να ικανοποιήσουν;

Ο σύγχρονος μπάτλερ πρέπει να είναι multitasking! Σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον εργοδότη. Για παράδειγμα, εάν ένας μπάτλερ εργάζεται για έναν εργοδότη που θέλει υπηρεσίες μαγείρου και οδηγού, πρέπει να μπορεί να μαγειρεύει και να οδηγεί. Στις μέρες μας οι μπάτλερ προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες που έχει κανείς συνδεδεμένες στο μυαλό του με έναν μπάτλερ: φροντίζουν τα ασημικά, στρώνουν ένα άψογα προσεγμένο τραπέζι, ετοιμάζουν αποσκευές για το ταξίδι, γυαλίζουν υποδήματα. Κάνουν όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμα!  Διαχειρίζονται την λειτουργία μιας κατοικίας, προετοιμάζουν και παρακολουθούν προϋπολογισμούς, κάνουν απογραφή αποθεμάτων, φροντίζουν κατοικίδια, φτιάχνουν τα καλύτερα κοκτέιλ και άψογο καφέ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένας σύγχρονος μπάτλερ οφείλει να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που θα του αναθέσει ο εργοδότης, άρα, πρέπει να έχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα του επιτρέψουν να παρέχει τις υψηλότερες δυνατές υπηρεσίες.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα συναρπαστικό επάγγελμα με μεγάλες προοπτικές σταδιοδρομίας, πολλή και σκληρή δουλειά και υψηλό αίσθημα ικανοποίησης. Οι αμοιβές μας είναι υψηλότατες, εργαζόμαστε σε πανέμορφα μέρη, τις περισσότερες φορές έχουμε το δικό μας σπίτι, το δικό μας αυτοκίνητο, σχεδόν μηδενικά έξοδα για στέγη και τροφή, ζούμε εν πολλοίς τη ζωή που απολαμβάνουν οι εργοδότες μας.  Όλα αυτά, βεβαίως, εάν και εφόσον είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εργοδοτών μας, έχουμε επενδύσει χρόνο και προσπάθεια στην διαρκή εκπαίδευσή μας. Για το κατάλληλο πρόσωπο, είναι μια συναρπαστική καριέρα!

Πολλοί πιστεύουν πως το επάγγελμα του μπάτλερ έπαυσε πριν πολύ καιρό αλλά, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου έτσι. Γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια, σε βαθμό που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση για υψηλού επιπέδου προσωπικό. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: ο πλέον καλοπληρωμένος μπάτλερ του κόσμου εργάζεται στο Bell Air, στην Καλιφόρνια, κερδίζει 2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Το βασικό χαρακτηριστικό ενός μπάτλερ είναι η ικανότητά του να χαρτογραφεί και να ικανοποιεί τις επιθυμίες του εκάστοτε εργοδότη του.  Και ο μόνος τρόπος να το καταφέρει είναι μέσω της παρατήρησης, της κατανόησης, και της διαρκούς προσοχής και στην παραμικρή λεπτομέρεια – πρώτα αφουγκράζεται τις ανάγκες και μετά πράττει, και το κάνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.  

Κάθε εργοδότης ή πελάτης είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικές απαιτήσεις και διαφορετικές προτιμήσεις – πίνει άλλη ώρα τον καφέ του, αναπαύεται άλλες ώρες, χρειάζεται διαφορετικά πράγματα κι εμείς οφείλουμε και να κατανοούμε τις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες και να τις καλύπτουμε.

-Πώς οι μπάτλερ αναβαθμίζουν την εμπειρία των σύγχρονων ταξιδιωτών πολυτελείας;

Έχετε δίκιο, το βασικό είναι όντως η εμπειρία του ταξιδιώτη. Και σ’ αυτό ο ρόλος του μπάτλερ στα ξενοδοχεία πολυτελείας δεν είναι σημαντικά διαφορετικός από αυτόν που σας περιέγραψα μόλις:  κατανοούμε τις συγκεκριμένες ανάγκες του συγκεκριμένου ταξιδιώτη και τις καλύπτουμε με τον ποιοτικά υψηλότερο τρόπο.

Ουσιαστικά, μιλάμε για εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, όπου ο κάθε ταξιδιώτης αισθάνεται και όντως έχει την αποκλειστική προσοχή και φροντίδα μιας ολόκληρης πολυτελούς μονάδας μέσα από τις υπηρεσίες ενός μπάτλερ.

-Ποιες είναι οι ανάγκες εκπαίδευσης και οι δεξιότητες που απαιτείται να διαθέτουν; Ποιες αγορές απορροφούν περισσότερους αποφοίτους σχολών butler;

Εμείς στο British Butler Institute εκπαιδεύουμε προσωπικό για όλους τους κλάδους του τουρισμού πολυτελείας καλύπτοντας μια σειρά από τομείς μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης.  Για παράδειγμα, εδώ και αρκετά χρόνια εκπαιδεύουμε το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών των οίκων CHANEL και Salvatore Feregamo στη Φλωρεντία. 

Ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα και την εμπειρία να χτίσουμε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για συγκεκριμένες ανάγκες εξυπηρέτησης ανάλογα με τον φορέα στον οποίο θα απασχοληθούν οι απόφοιτοί μας, πάντα βεβαίως με τα ίδια υψηλά πρότυπα ποιότητας. Να σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα: εκπαιδεύσαμε προσωπικό για τα private executive lounges της IAM Jet Centres στα αεροδρόμια της Καραϊβικής. Αποτέλεσμα; Κερδίσαμε δύο πρώτα βραβεία του κλάδου για το καλύτερο business lounge και για την πιο φιλική εξυπηρέτηση παγκοσμίως!

Εμείς φροντίζουμε να παρέχουμε την καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα μας ώστε οι απόφοιτοί μας να έχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αποδώσουν τα μέγιστα. Και το πετυχαίνουν – σας δίνω το παράδειγμα του Μεξικού:  μετά την εκπαίδευση τα φιλοδωρήματα αυξήθηκαν από 30% έως 200%!

Άρα δεν πιστεύουμε μόνο εμείς στην αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης και των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, πιστεύει και η αγορά και το αποδεικνύει έμπρακτα.

Κι ένα ακόμα παράδειγμα του εύρους των υπηρεσιών μας – βρέθηκα στην Αθήνα πριν λίγο καιρό για τον τρίτο κύκλο εκπαίδευσης του προσωπικού της Βρετανικής Πρεσβευτικής Κατοικίας στην Αθήνα. Φήμες λένε ότι η Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία κάνει τις καλύτερες, ίσως, δεξιώσεις στην Αθήνα και ξέρω σίγουρα ότι είναι μια από τις τρεις πιο δραστήριες στον κόσμο. Παρά ταύτα, η ομάδα της Κατοικίας έχει κατανοήσει πόσο σημαντική είναι η διαρκής επανεκπαίδευση γύρω από τις νέες τάσεις του κλάδου ώστε να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Πρέσβη και να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των καλεσμένων του.

Με αυτή τη λογική, οι αγορές δεν περιορίζονται ούτε γεωγραφικά ούτε κατά κλάδο.

-Σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι υπηρεσίες butler στα ταξίδια πολυτελείας στην Ελλάδα;

Για μια σειρά από λόγους που, είμαι βέβαιος, ξέρετε πιο καλά από μένα, η Ελλάδα γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια τεράστια άνθιση του τουρισμού πολυτελείας με πολλά νέα luxury ξενοδοχεία να μπαίνουν στην αγορά.  Να μην ξεχνάμε και τον πολύ σημαντικό κλάδο του yachting που προσελκύει πολλούς πλούσιους και διάσημους που επιλέγουν να γυρίσουν τα ελληνικά νησιά με ένα yacht.

Άρα μιλάμε για ταξιδιώτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και αγοραστικής δύναμης που έχουν την απαίτηση και την προσδοκία για αντίστοιχα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθόλη τη διάρκεια της διαμονή τους κι αυτό δεν περιορίζεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους ή στο πρωϊνό τους – αφορά και τα εστιατόρια, τα καταστήματα, τις υπηρεσίες που θα πρέπει επίσης να είναι πολυτελείας. Κατ’ αυτή την έννοια, το θέμα είναι απλό: ο τουρισμός πολυτελείας απαιτεί δομές πολυτελείας κι αυτές με τη σειρά τους απαιτούν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για τη στελέχωσή τους. Η πολυτέλεια χρειάζεται υψηλές δεξιότητες και ειδικά εάν αυτή την πολυτέλεια την χρεώνει κανείς πολύ ακριβά.

-Πώς μπορούν τα ελληνικά πολυτελή ξενοδοχεία να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες butler;

Προσωπικά, θα αντέστρεφα την ερώτηση: πώς μπορούν τα ελληνικά πολυτελή ξενοδοχεία να ΜΗΝ αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες butler. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η επιτυχία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου όπου κι αν βρίσκεται, βασίζεται στη φήμη του. Και η φήμη ενός πολυτελούς ξενοδοχείου εξαρτάται από την εμπειρία των φιλοξενουμένων του. Ένας επιχειρηματίας του κλάδου καταλαβαίνει πως για να ξεχωρίσει δεν αρκεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών του, πρέπει να τις ξεπεράσει κι αυτό μπορεί να το κατορθώσει μόνο μέσα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Εκεί μπαίνει ο ρόλος του μπάτλερ σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο: διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών με έναν απολύτως προσωποποιημένο τρόπο από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή της παραμονής του πελάτη με την ίδια φροντίδα στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Tο British Butler Institute εκπροσωπεί στην Ελλάδα η The Ambassadors Experience.

 1. 21/08 14:03

  Ελληνικός τουρισμός: Οι Γερμανοί πρωταγωνιστές στις εξαιρετικές επιδόσεις του α' 6μήνου

 2. 21/08 13:29

  DER Touristik: Μεγάλες προσφορές για Ελλάδα στα φθινοπωρινά πακέτα

 3. 21/08 12:38

  Cobalt Air: Προσφορά χαμηλών ναύλων για φοιτητές

 4. 21/08 12:16

  Ι.Ρέτσος: Να μην επαναλάβουμε τα λάθη που οδήγησαν στην κρίση

 5. 21/08 12:08

  Thomas Cook: Tι αλλάζει στις κρατήσεις αποκλειστικά για διαμονή

 6. 21/08 11:55

  Xώροι Υγιεινής σε Κέντρα Αναψυχής για το κοινό στην Κύπρο

 7. 21/08 11:48

  Πιστοποίηση Travelife Gold για το ξενοδοχείο Cactus Beach

 8. 21/08 10:49

  Τρεις κατηγορίες ξενοδοχείων All Inclusive στην Τουρκία, με στόχο τις καλύτερες τιμές

 9. 21/08 10:16

  Αυθεντική εμπειρία διακοπών στην Κρήτη μέσα από το blog του Creta Maris

 10. 21/08 10:07

  Η νέα τουριστική στρατηγική της Τουρκίας και η Ελλάδα

 11. 21/08 10:02

  Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης: Διαγωνισμός για ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια

 12. 21/08 10:00

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Περιστέρι, Σύμη και Μονεμβασιά

 13. 21/08 09:58

  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Δημιουργία επικοινωνιακής τουριστικής ταυτότητας

 14. 20/08 17:07

  Ελληνικός τουρισμός: Εντυπωσιακές επιδόσεις τον Ιούνιο, +771 εκατ. ευρώ έσοδα στο εξάμηνο

 15. 20/08 14:44

  Απεργία ΠΝO: H FEDHATTA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

 16. 20/08 14:11

  Πόσο γερά είναι τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας;

 17. 20/08 13:45

  Ισπανικός τουρισμός: Στόχος οι "κοσμοπολίτες" τουρίστες- Μείωση φέτος των Γερμανών

 18. 20/08 12:33

  Στο υπουργείο Υποδομών οι φάκελοι για τα υδατοδρόμια Λευκάδας και Μεγανησίου

 19. 20/08 12:19

  TUI: Πρώτη στις κρατήσεις last minute των Αυστριακών η Ελλάδα

 20. 20/08 12:10

  Μ.Κόνσολας: Έρχονται κρουαζιερόπλοια με Κινέζους τουρίστες στη Ρόδο- να διευκολυνθεί ο έλεγχος

 21. 20/08 12:05

  Η Emirates αναζητεί Πλήρωμα Θαλάμου- «Open Day» το Σάββατο στην Αθήνα

 22. 20/08 11:10

  Στροφή της Τουρκίας στον ποιοτικό τουρισμό- Στόχος τα 50 δισ.δολάρια έσοδα έως το 2023

 23. 20/08 10:37

  Shock Price Night στις 29 Αυγούστου στην Τρίπολη

 24. 20/08 10:33

  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών

 25. 20/08 10:28

  Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους

 26. 20/08 10:21

  Γιορτή της πατάτας στη Λεκάνη Καβάλας

 27. 19/08 14:05

  Ουρανούπολη - Δρένια: Διακοπές με σκάφος στην... Καραϊβική της Χαλκιδικής

 28. 19/08 11:59

  Πώς η Ισπανία διαχειρίζεται τα παραθαλάσσια αυθαίρετα

 29. 19/08 11:55

  Ποδηλατικός γύρος στο Κιάτο

 30. 19/08 11:50

  “Festival of Speed” στη Ρόδο

 31. 18/08 12:00

  Eurostat: 455.000 επιπλέον κλίνες στην Ελλάδα στην 10ετία 2006-2016

 32. 18/08 11:38

  Πλούσιοι Τούρκοι τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη

 33. 18/08 11:30

  Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια Τυρνάβου

 34. 18/08 11:27

  Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου στην Πιερία

 35. 17/08 13:09

  Μ.Κόνσολας: Αθέτηση δεσμεύσεων για τα τραπεζικά καταστήματα σε Λειψούς, Τήλο και Κάσο

 36. 17/08 12:37

  Το "Muzenidis Travel" επεκτείνεται στις χώρες του Καυκάσου

 37. 17/08 11:48

  Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δ. Ελλάδας: Έκκληση για την απεργία της ΠΝΟ

 38. 17/08 11:31

  Conte Nast Traveller: Το ξενοδοχείο Branco στη Μύκονο (του Ομίλου Κόκκαλη) στα καλύτερα νέα στον κόσμο (φωτό)

 39. 17/08 10:36

  ΑΑΔΕ: Μέχρι τέλος Αυγούστου η πλατφόρμα για τις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών

 40. 17/08 10:01

  +13% οι πωλήσεις των γερμανών τουριστικών πρακτόρων αυτό το καλοκαίρι

 41. 17/08 09:52

  Ασφαλή τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια αλλά…

 42. 17/08 09:48

  Die Presse: Οι παρενέργειες της ελληνικής τουριστικής ανάπτυξης

 43. 17/08 09:34

  Ενημέρωση επισκεπτών για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

 44. 17/08 09:29

  Έκθεση Οικοτεχνίας και Τοπικών Προϊόντων στην Ξάνθη

 45. 17/08 09:26

  Εξειδικευμένη τουριστική προβολή της Ερμιονίδας

 46. 16/08 13:30

  Τα top ελληνικά ξενοδοχεία στις αναζητήσεις των Γερμανών το τελευταίο 15νθήμερο

 47. 16/08 13:21

  Οι Γερμανοί t.o's άνοιξαν τις κρατήσεις για το 2019 (και για Ελλάδα)

 48. 16/08 12:36

  Γερμανικός τουρισμός: 3 στους 4 θα ταξίδευαν στο εξωτερικό εάν έπεφτε η θερμοκρασία...

 49. 16/08 12:33

  Έκκληση Ι.Ρέτσου για να μη γίνει η απεργία της ΠΝΟ

 50. 16/08 12:16

  Ryanair: Καθυστερήσεις πτήσεων και στην Ελλάδα λόγω έλλειψης προσωπικού στο Air Traffic Control

 51. 16/08 10:44

  Τουρκικός τουρισμός: Η υποτίμηση της λίρας δεν μειώνει τις τιμές των πακέτων

 52. 16/08 10:02

  H Expedia επίσημος ταξιδιωτικός συνεργάτης του UEFA Champions League

 53. 16/08 09:41

  Αγώνες Τριάθλου και Aquathlon στην Αρχαία Επίδαυρο

 54. 16/08 09:37

  Αγώνας επίδειξης ξύλινων ιστιοπλοϊκών σκαφών στην Πάρο

 55. 16/08 09:26

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση αναψυκτηρίου στοΤελωνείο Μαυροματίου Θεσπρωτίας

 56. 15/08 12:25

  Μαγιόρκα: Καθαρότερες παραλίες με «αλιευτές σκουπιδιών»

 57. 15/08 12:21

  Γιορτή Μήλου στη Λάρισα

 58. 15/08 12:19

  Γιορτή Θάλασσας, Ναυτικών και Αλιέων στον Τυρό

 59. 15/08 12:14

  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση TOURNATUR

 60. 14/08 12:21

  Οι Βρετανοί στρέφονται στην Τουρκία: +89% η στερλίνα έναντι της τουρκικής λίρας

 61. 14/08 11:48

  Virtuoso: Η Ελλάδα στους 7 top προορισμούς των Αμερικανών τουριστών το 2018

 62. 14/08 10:12

  Αγανάκτηση στην Ισπανία με τα κρουαζιερόπλοια

 63. 14/08 10:05

  Διαγωνισμός για μίσθωση ξενοδοχειακών κλινών στη Θεσσαλονίκη

 64. 14/08 09:54

  Δήμος Μυλοποτάμου: Διαγωνισμός για σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής

 65. 14/08 09:50

  Περιφέρεια Δ.Ελλάδας: Έλεγχοι στο νερό ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων

 66. 14/08 09:46

  Νέο σήμα επισκέψιμου οινοποιείου από το Υπουργείου Τουρισμού

 67. 13/08 18:35

  2,8 εκατ. τουρίστες φέρνει φέτος η TUI στην Ελλάδα- Συνάντηση Κουντουρά- Friedrich Joussen

 68. 13/08 18:12

  FedHATTA: +10% η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων φέτος

 69. 13/08 18:08

  «Ιαπωνική Εβδομάδα 2019» στην Αθήνα

 70. 13/08 17:22

  ΕΟΤ: Οι νέοι Τμηματάρχες, οι επικεφαλής των Γραφείων εξωτερικού, η τοποθέτηση των υπαλλήλων

 71. 13/08 14:05

  Αυτοί είναι ο 5 νέοι Διευθυντές του ΕΟΤ

 72. 13/08 14:02

  Ο MasterChef 2017, Λάμπρος Βακιάρος, παρουσιάζει το πρωινό της Σάμου

 73. 13/08 13:49

  Ρωσικός τουρισμός: Τα τουρκικά ξενοδοχεία τιμολογούν σε δολάρια- αύξηση των τιμών 5% το 2019

 74. 13/08 13:22

  Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος το 2022

 75. 13/08 12:47

  Γιατί γκρινιάζουν τόσο οι Γερμανοί;

 76. 13/08 11:41

  Fraport: Αύξηση 7,2% των επιβατών στα 14 αεροδρόμια τον Ιούλιο

 77. 13/08 11:30

  Emirates: Προσφορές για ταξίδια σε ηλιόλουστους προορισμούς του εξωτερικού το φθινόπωρο

 78. 13/08 11:28

  Δείτε το video του Υπ.Πολιτισμού για το ηλεκτρονικό εισιτήριο - πώς το σχολιάζει ο Αλ.Τσίπρας

 79. 13/08 11:08

  Airbnb: Συνοικίες στη Μαδρίτη χαρακτηρίζονται "κορεσμένες"- μέτρα κατά της τουριστικής μίσθωσης σπιτιών

 80. 13/08 10:45

  «Apodixi please»: Τη συνδρομή των τουριστών κατά της φοροδιαφυγής ζητεί η ΑΑΔΕ

 81. 13/08 10:10

  Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Γεωργιούπολη

 82. 13/08 09:38

  Δήμος Μετσόβου: Δημοπρασία για την εκμίσθωση Ξενώνα

 83. 13/08 09:31

  Δήμος Λαυρεωτικής: Διαγωνισμός για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

 84. 13/08 09:29

  Ο ΕΟΤ ενισχύει το Μolyvos International Music Festival

 85. 12/08 11:43

  ΕΟΤ: Απροθυμία στη στελέχωση Διευθύνσεων

 86. 12/08 11:38

  Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής στην Τήνο

 87. 12/08 11:29

  Γιορτή Σαρδέλας στην Πρέβεζα

 88. 12/08 11:25

  Δήμος Πάτμου: Φεστιβάλ «Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής»

 89. 12/08 11:18

  Ελληνικές σημαίες στο Rogers Cup: Χρυσά γενέθλια με τελικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά

 90. 11/08 12:21

  Η Royal Caribbean μετατρέπει τις αναμνηστικές φωτογραφίες σε μουσικά έργα τέχνης

 91. 11/08 12:18

  Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα Λάρισας

 92. 11/08 12:17

  Πανελλήνια πρωταθλημάτα marathon mtd στη Ναύπακτο

 93. 11/08 12:15

  Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Σίκινο

 94. 10/08 14:35

  Παραδοσιακός Κρητικός Τρύγος στο Creta Maris

 95. 10/08 14:34

  Κόκκινο Συναγερμό “σέρβιρε” ο Τσιτσιπάς στο Παγκόσμιο Τουρνουά Τένις

 96. 10/08 14:08

  Παρέμβαση Γαλιατσάτου για την έδρα της νέας υπηρεσίας ΕΟΤ Ηπείρου/ Ι. Νήσων

 97. 10/08 13:56

  Περισσότεροι από 1.500 εκθέτες στην 83η ΔΕΘ

 98. 10/08 13:46

  Τι ταξιδεύει μαζί με τις αποσκευές σας στις πτήσεις;

 99. 10/08 13:13

  Τουρκία: Μετά τη Booking.com, "στοπ" και σε Airbnb, Expedia, Skyscanner;

 100. 10/08 12:41

  Χωρίς πλοία στις 3 Σεπτεμβρίου- 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ