Προβολή του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία

Α Decrease font Enlarge font
Προβολή του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία που πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϊ, την Μελβούρνη και την Αδελαΐδα για τρίτη κατά σειρά χρονιά, έλαβε χώρα και το Συνέδριο Προώθησης και Διαχείρισης Οινοτουρισμού (Wine (Tourism) Marketing & Management) στην Αδελαΐδα. 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία στις 21 και 22 Ιουνίου υπό μορφή φόρουμ, περιείχε παρουσιάσεις ελληνικών κρασιών σε γευσιγνώστες, δημοσιογράφους που ειδικεύονται στη δοκιμή και αξιολόγηση διεθνών οινοπροϊόντων καθώς και οινοπαραγωγούς αλλά και αγοραστές της αυστραλιανής βιομηχανίας οίνου. 

«Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων γιατί δόθηκε η δυνατότητα σε σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς να έρθουν σε επαφή με έμπειρους και πετυχημένους στο είδος τους παράγοντες του χώρου της αυστραλιανής οινοποιΐας, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις» δήλωσε στο Νέο Κόσμο η διοργανώτρια Ελληνίδα καθηγήτρια Τουριστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Νότιας Αυστραλίας, Μαριάννα Σιγάλα. 

«Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να κατανοήσουμε είναι ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται συνειρμικά στην συνείδηση του καταναλωτή ως χώρα παραγωγής κρασιού αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια το μόνο ελληνικό οινοπροϊόν που αναγνώριζαν οι τουρίστες ήταν η ρετσίνα. 

«Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο, εφόσον πλέον η Ελλάδα παράγει και εξάγει τα οινοπροϊόντα της στο εξωτερικό, να δημιουργήσουμε σιγά-σιγά τις συνθήκες εκείνες που θα βάλουν την χώρα στον οινοπαραγωγικό διεθνή χάρτη και επομένως στην συνείδηση των καταναλωτών» λέει η καθηγήτρια, η οποία φιλοξένησε στις αίθουσες του πανεπιστημίου Αδελαΐδας περίπου 20 Έλληνες επιχειρηματίες και οινοπαραγωγούς και ήταν υπεύθυνη για την διεξαγωγή των συναντήσεων καθώς και την οργάνωση επίσκεψης των φιλοξενούμενών της σε πέντε από τα πιο δημοφιλή και πετυχημένα οινοποιεία της Πολιτείας, όπου έλαβε χώρα σειρά εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής για το κοινό. 

«Ως γνωστόν, τα οινοποιεία της Νότιας Αυστραλίας είναι διεθνούς φήμης και αποτελούν σήμα κατατεθέν για τον αυστραλιανό οινοτουρισμό, συνεπώς είναι ευχής έργον και απαραίτητο για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς να συστήσουν και να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα στα μεγάλα αυτά οινοποιεία με την ελπίδα να δημιουργηθούν στο μέλλον αντίστοιχες συνεργασίες που θα ευνοήσουν ιδιαιτέρως την ελληνική οινοβιομηχανία. 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πρέπει να αλλάξει ώστε να γίνει πιο εύκολη η είσοδος του ελληνικού κρασιού στην παγκόσμια αγορά και ο πιο εύστοχος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο είναι να αναπτυχθούν δυνατές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Αυστραλών παραγωγών και ειδικών σε θέματα οίνου και μάρκετινγκ. 

«Η φήμη ενός ποιοτικά ανώτερου οινοπροϊόντος θα βοηθήσει τον τουρισμό της Ελλάδας και θα ενισχύσει την σύνδεση ενός τοπικού προϊόντος (κρασί) με ένα αγροτικό προϊόν (τόπος παραγωγής), που συνδυαστικά θα εκτοξεύσουν την τουριστική βιομηχανία» εξηγεί η καθηγήτρια. 

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου εξετάστηκαν θέματα που αφορούν και στον τρόπο προώθησης των οινοπροϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ηλεκτρονικά περιοδικά καθώς και μεταξύ κοινωνικών ομάδων που δημιουργούν ειδικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και αρέσκονται στο να δοκιμάζουν και να αξιολογούν κρασιά από όλο τον κόσμο και να εκθέτουν διαδικτυακά τις δικές τους εμπειρίες και γνώμες. 

«Ο οινοτουρισμός είναι μια τεράστια βιομηχανία και πολύ προσοδοφόρα και δημοφιλής, ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν καταναλώνουν κρασί και αυτό πρέπει να κατανοήσουμε, αν θέλουμε να είμαστε παρόντες και ανταγωνιστικοί. 

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι για να επιλέξει ένας καταναλωτής το ελληνικό κρασί, πρέπει να έχει συνδέσει συνειρμικά, ασυνείδητα και, προπαντός, αβίαστα, τη χώρα προέλευσής του με το προϊόν που παράγεται εκεί, όπως για παράδειγμα όταν ένας καταναλωτής αγοράζει μια γαλλική κρέμα προσώπου βασίζοντας την επιλογή του στην χώρα παραγωγής, η οποία αυτόματα αποτελεί εγγύηση για την ποιότητά του προϊόντος, ακόμα κaι αν στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να μην ισχύει και το προϊόν να μην ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις απαιτήσεις του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού». 

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με δείπνο στο εστιατόριο του Γιώργου Κασιμάτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εισάγει και συμπεριλαμβάνει στο μενού του πολλές ποικιλίες ελληνικών οινοπροϊόντων. 

«Το μενού που επιμελήθηκε ο κ. Κασιμάτης για να συνοδεύσει τα ελληνικά κρασιά, ήταν πραγματικά το ιδανικό "πάντρεμα" γεύσεων και τολμώ να πω, έχοντας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο και έχοντας βρεθεί σε πολλές ανάλογες βραδιές γευσιγνωσίας, ότι γευστικά η διοργάνωση ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που έχω βιώσει έως σήμερα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Σιγάλα. Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές, οι εξαγωγές ελληνικών κρασιών στην Αυστραλία, από το 2015 που ξεκίνησε το πρόγραμμα προβολής του ελληνικού κρασιού στην αυστραλιανή αγορά έως σήμερα, έχουν αυξηθεί σε αξία κατά 27%.

«Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η πληθώρα ηλεκτρονικών σελίδων, περιοδικών και τουριστικών βιβλίων που ασχολούνται με το κρασί ως προϊόν και εκθέτουν κριτικές και απόψεις στις οποίες μπορούν να ανατρέξουν και να βασιστούν οι λάτρεις του κρασιού χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε. 

«Πρέπει να φτιάξουμε την εικόνα, το "branding" της Ελλάδας όσον αφορά το κρασί και να "περάσει" στρατηγικά η εικόνα αυτή στη συνείδηση του καταναλωτή. Καλός ο ελληνικός ήλιος, τα ελληνικά νησιά και το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, αλλά ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα μας σε νέους ορίζοντες και να εκτοξεύσουμε τον ελληνικό τουρισμό με νέες πρακτικές και προϊόντα» καταλήγει η κ. Σιγάλα. 

Σημ.: Οι εκδηλώσεις οινοφιλίας που πραγματοποιήθηκαν στις διάφορες Πολιτείες της Αυστραλίας είχαν την στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, ενώ κάποιες από αυτές συνδιοργανώθηκαν από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ.

Πηγή: neoskosmos.com

  1. 21/09 12:42

    Ο κίνδυνος της τουριστικής ασφυξίας

  2. 21/09 12:21

    Σταματούν το δωρεάν αλκοόλ τα ξενοδοχεία All in σε Μαγιόρκα και Ίμπιζα

  3. 21/09 12:13

    ΙΝΣΕΤΕ: Οδηγός ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις

  4. 21/09 12:04

    Ζάκυνθος: Ζώνη επικινδυνότητας στο Ναυάγιο

  5. 21/09 11:58

    Στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ από τα καταλύματα σύντομης διαμονής

  6. 21/09 11:47

    Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία έχουν καλύτερες επιδόσεις

  7. 21/09 11:41

    Περίθαλψη σε τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα στη Σύρο

  8. 21/09 11:40

    Βενετία: Πρόστιμα στους τουρίστες που κάθονται στους δρόμους

  9. 21/09 10:56

    ΝΔ: Καθυστερημένα η αύξηση των πόρων του ΕΣΠΑ τουριστικών ΜμΕ

  10. 21/09 10:46

    Προβολή της Μήλου στην Αυστραλία

  11. 21/09 10:46

    Αγκίστρι: Διπλασιάζεται η δυναμικότητα του λιμένα

  12. 21/09 10:41

    Ε.Κουντουρά: Προτεραιότητα η απευθείας αεροπορική σύνδεση Σεούλ-Αθήνας

  13. 21/09 10:34

    Άδειες για δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Σαντορίνη

  14. 21/09 10:29

    Δήμος Αργους-Ορεστικού: Aποκατάσταση των μονοπατιών του Αγίου Νικολάου

  15. 21/09 10:28

    Νέες πλωτές εξέδρες σε Χαλκιδική και Σκιάθο

  16. 21/09 10:24

    Μελέτη: Πρωταγωνιστής ο τουρισμός για την ισπανική οικονομία

  17. 21/09 10:22

    Το μαρτύριο της σταγόνας….

  18. 20/09 16:08

    Ευριδίκη Κουρνέτα: Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον θεματικό τουρισμό

  19. 20/09 15:50

    Εταιρικές εκδηλώσεις στο Hard Rock Cafe Athens

  20. 20/09 15:36

    Α.Βασιλικός: Η Airbnb ξεπέρασε τον αριθμό κλινών στα ξενοδοχεία στην Αθήνα

  21. 20/09 14:44

    Οι τιμές των ξενοδοχείων το Φθινόπωρο: Ανταγωνιστική η Αθήνα, ακριβά τα νησιά

  22. 20/09 14:22

    Έρευνα: Η Αθήνα καθιερώνεται ως προορισμός διακοπών- το προφίλ των τουριστών της

  23. 20/09 14:14

    Νέο ξενοδοχείο Allsun στην Κρήτη

  24. 20/09 13:49

    Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τις πωλήσεις/κρατήσεις σε περιόδους χαμηλής ζήτησης;

  25. 20/09 13:24

    ΤτΕ: +17% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 7μηνο

  26. 20/09 13:14

    Ryanair: Σχέδια για νέες βάσεις στη Γαλλία

  27. 20/09 12:51

    Προβολή της Ελλάδας στον κορεατικό κινηματογράφο

  28. 20/09 12:48

    Minoan Group: Πώληση τμήματος ταξιδίων- Στόχος να προχωρήσει το πρότζεκτ της Κρήτης

  29. 20/09 12:09

    Η Κρήτη ως επίκεντρο της κυκλικής οικονομίας στα νησιά της Μεσογείου

  30. 20/09 12:07

    Έρευνα: Πώς οι online κρατήσεις μεταβάλλουν την ευρωπαϊκή τουριστική αγορά

  31. 20/09 11:52

    Η Λευκωσία στη σύνοδο κορυφής του World Tourism Cities Federation

  32. 20/09 11:15

    Norwegian: Προγράμματα κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά το 2020

  33. 20/09 11:05

    3 στους 4 Αμερικανούς προτιμά κράτηση διακοπών μέσω τουριστικού γραφείου

  34. 20/09 10:48

    Οι δήμοι Λειψών και Τρικκαίων δημιουργούν τεχνογνωσία

  35. 20/09 10:35

    TornosNews: Οι τυχεροί που κέρδισαν προσκλήσεις για το Athens Flying Week- Όλα τα ονόματα

  36. 20/09 09:51

    Διαδραστική τουριστική προβολή του Ηρακλείου

  37. 20/09 09:49

    Επέκταση ξενοδοχείων στην Ερέτρια και την Κρήτη

  38. 20/09 09:41

    Όλες οι μεγάλες ελληνικές επενδύσεις στη Ρωσία – Το οικονομικό προφίλ των 18 ρωσικών περιφερειών

  39. 20/09 09:36

    Aποκατάσταση του Ιστορικού Φάρου Κόγχης Σαλαμίνας

  40. 20/09 09:34

    Βόρεια Κυνουρία: Τουριστικό brandname «Παράλιο Άστρος»

  41. 19/09 16:57

    Γερμανοί tour operators ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο

  42. 19/09 16:53

    Thomas Cook: 10 νέα ξενοδοχεία Cook's Club το καλοκαίρι του 2019- Σχέδια και για Ελλάδα

  43. 19/09 15:42

    MR&H: Ένα μεγάλο επενδυτικό φόρουμ στην Αθήνα

  44. 19/09 15:34

    Διάκριση του Grace Santorini στα Top Mediterranean Resort Awards

  45. 19/09 14:37

    Συνάντηση Κουντουρά με την υπουργό Βετεράνων της Ν. Κορέας στη Σεούλ

  46. 19/09 14:33

    Στο ξενοδοχείο OUT OF THE BLUE Capsis τα Seven Stars Luxury Hospitality Awards

  47. 19/09 14:05

    Fraport: Νέα εποχή για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με νέο τερματικό σταθμό

  48. 19/09 13:51

    Οι διακοπές του Μάθιου Μακόναχι στην Ελλάδα- "Τρεις εβδομάδες στον παράδεισο"

  49. 19/09 13:39

    Οι πωλήσεις των ξενοδοχείων στο επίκεντρο του επόμενου 100% Hotel Show

  50. 19/09 13:25

    Ημερίδα "Τουρισμός & 4η Βιομηχανική Επανάσταση"

  51. 19/09 13:14

    Νέο τετράστερο ξενοδοχείο στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνης

  52. 19/09 12:32

    Vision 2030: Το πιο φιλόδοξο σχέδιο στην ιστορία του αιγυπτιακού τουρισμού

  53. 19/09 12:15

    Στο προσκήνιο η μεγάλη τουριστική επένδυση στη Σάμο

  54. 19/09 11:47

    92 νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην Τουρκία- Κίνδυνο υπερπροσφοράς βλέπουν οι ξενοδόχοι

  55. 19/09 11:24

    Ποια ήταν τα δημοφιλέστερα ελληνικά ξενοδοχεία στη Γερμανία στα τέλη Αυγούστου

  56. 19/09 11:20

    Sky Express: Εισιτήρια από 14,90 ευρώ

  57. 19/09 11:09

    Transavia: Νέες συνδέσεις με Μύκονο και Σαντορίνη το 2019

  58. 19/09 11:03

    Σε διαδικασία πτώχευσης η Small Planet Airlines

  59. 19/09 10:39

    +269% οι αποζημιώσεις σε επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα φέτος

  60. 19/09 10:03

    British Airways: Πτήσεις προς Κω από το Γκάτγουικ το 2019

  61. 19/09 09:35

    Ψηφιακή γαστρονομία στο Ηράκλειο

  62. 19/09 09:34

    Νέες πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

  63. 19/09 09:32

    Οι Αμερικανοί προτιμούν τις ελληνικές ελιές

  64. 19/09 09:30

    Άδειες για τουριστικές κατοικίες στο Ρέθυμνο

  65. 19/09 09:26

    Δήμος Παιονίας: Ανταλλαγή έκτασης με γη Μονής για τουριστικούς σκοπούς

  66. 18/09 16:14

    To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει στη Χαλκιδική

  67. 18/09 15:15

    Άδεια λειτουργίας στη μαρίνα Αλίμου

  68. 18/09 15:10

    Wanderlust Greece: Το νέο βίντεο της καμπάνιας για την Κρήτη

  69. 18/09 14:44

    Wanderlust Greece: Προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου

  70. 18/09 14:43

    ΠΟΤ: Ο υπερ-τουρισμός στα αστικά κέντρα

  71. 18/09 14:00

    Η διαδραστική παρουσίαση του Παλιρροϊκού Φαινομένου στη Χαλκίδα

  72. 18/09 13:42

    Αναβαθμίζεται σε πεντάστερο το ξενοδοχείο Regina Mare

  73. 18/09 13:39

    Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο αεροδρόμιο Αράξου

  74. 18/09 13:23

    Αφαίρεση της "Γαλάζιας Σημαίας" από 8 ελληνικές ακτές

  75. 18/09 13:14

    Nέα τουριστική ιστοσελίδα από την Περιφέρεια Αττικής

  76. 18/09 13:10

    Η Πάφος στην πλατφόρμα αειφόρων ταξιδίων «Διαδρομές Παγκόσμιας Κληρονομιάς»

  77. 18/09 13:04

    Το νέο «τέρας» που απειλεί τον ελληνικό τουρισμό

  78. 18/09 12:46

    Τι λέει η ΠΟΞ για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης

  79. 18/09 12:41

    Ξενοδοχεία: Οι καλύτερες παροχές για να προσελκύσετε όλους τους ταξιδιώτες

  80. 18/09 12:26

    Παράσταση "Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών" στο Ηρώδειο

  81. 18/09 12:10

    Kως: Ημιτελικός για τον υποψήφιο European Young Chef 2018

  82. 18/09 11:49

    ΑΑΔΕ: Νέες διευκρινίσεις για την υποβολή δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων

  83. 18/09 11:46

    Τουρκία: Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό το 2019

  84. 18/09 11:18

    Αναρριχητικός τουρισμός: O ΕΟΤ προβάλλει τα Μετέωρα στη Γερμανία

  85. 18/09 11:14

    Συνάντηση Κουντουρά για τουριστική συνεργασία με τη Ν. Κορέα

  86. 18/09 11:11

    H Περιφέρεια Κρήτης στο φόρουμ για τα «Έξυπνα Νησιά»

  87. 18/09 10:58

    Προβολή ελληνικών προορισμών για γιόγκα στην Ινδία

  88. 18/09 10:50

    Έρχεται η νέα TripAdvisor: Θα θυμίζει social media με εξατομικευμένες ταξιδιωτικές προτάσεις

  89. 18/09 10:14

    Μνήμη και αστικό φαινόμενο- Πολεοδομικές πολιτικές για την ανάδειξη ιστορικών μνημείων και τόπων

  90. 18/09 10:10

    Ρώσος κοσμοναύτης επιλέγει τη Χαλκιδική για την αποκατάστασή του

  91. 18/09 10:07

    «Democracy & Books Weekend» στην Costa Navarino

  92. 18/09 10:00

    Όλες οι μεγάλες ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα

  93. 18/09 09:56

    Επιχορηγήσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Λακωνία και Κρήτη

  94. 18/09 09:54

    Νέο τουριστικό περίπτερο και Γραφείο Τουρισμού στην Κάρπαθο

  95. 18/09 09:48

    Επέκταση οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας, τουριστικές σημάνσεις στη Σπάρτη

  96. 18/09 09:46

    Η Χίος ως προορισμός κρουαζιέρας

  97. 17/09 16:10

    Η TUI εξαγόρασε την ιταλική Musement, που προσφέρει εμπειρίες

  98. 17/09 14:56

    Handelsblatt: «Μοιραίες οι λάθος εκτιμήσεις για την πολιτική λιτότητας»

  99. 17/09 14:34

    283.853 επισκέπτες στην 83η ΔΕΘ

  100. 17/09 14:10

    Βράβευση του περιπτέρου του ΤΑΠ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη ΔΕΘ