Συνάντηση παραγωγών & εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Α Decrease font Enlarge font
Συνάντηση παραγωγών & εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2017 η 1η Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων του Νομού Κυκλάδων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων - στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου Aegean Cuisine - στη Σύρο με απευθείας διασύνδεση με τα γραφεία μας σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο. Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ζωντανή μετάδοση (LIVE STREAM) μέσω του καναλιού YouTube του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ κύκλου αξιολόγησης που αφορά στη δημιουργία μητρώου προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, τα μέλη της επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των προϊόντων, κα. Νανά Δαρειώτη και κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ο Διευθυντής και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου, κ. Αλέξης Τσιάντης και κα. Ναταλία Παπαδοπούλου.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό βήμα της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση, για την ουσιαστικότερη αξιοποίηση των προϊόντων και της οινο-γαστρονομίας των νησιών μας και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine που ανήκει στα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τα οποία σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για το δίκτυο στους Νομούς τους με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι απώτερος σκοπός είναι να ενώσουμε όλους τους κρίκους της αγρο-διατροφικής αλυσίδας, ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες ποιοτικές και ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, θα τα αναζητούν και θα αποτελούν κοινωνούς του γαστρονομικού πλούτου και πολιτισμού του Αιγαίου.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των πρόσφατων δράσεων προώθησης του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο της οποίας η κα. Δαρειώτη μίλησε για το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου ένταξης προϊόντων παραγωγών των Κυκλάδων. Σε αυτό τον πρώτο κύκλο εντάσσονται 220 προϊόντα από 38 παραγωγούς του Νομού, ενώ ο επόμενος κύκλος προγραμματίζεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Η κ. Ανδρουλιδάκης ανέλυσε τη διαδικασία αξιολόγησης και αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους απόρριψης προϊόντων, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις.

Στη συνάντηση παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με παρέμβασή του αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της αιγαιακής γαστρονομίας, καθώς και στην ανάληψη του τίτλου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019. Όπως ο ίδιος δήλωσε, η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των δύο Επιμελητηρίων για το δίκτυο Aegean Cuisine. Παρόντες ήταν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε ορισμένες σκέψεις για το μέλλον του δικτύου, και στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι παραβρισκόμενοι στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις και καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί που εντάσσονται με προϊόντα τους στο δίκτυο Aegean Cuisine θα λάβουν email με τη μακέτα σήμανσης προϊόντων ‘Aegean Cuisine Recommended’ και το συνοδευτικό οδηγό χρήσης του σήματος.

Σχετικά με την πιστοποίηση εστιατορίων για ένταξη στο δίκτυο Aegean Cuisine, θα πραγματοποιηθεί σύντομα νέος κύκλος επιτόπιων ελέγχων εστιατορίων (υφιστάμενων και δυνητικών μελών) για τον οποίο το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα στείλει άμεσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις εστίασης του Νομού.

Το οικονομικό κόστος Πιστοποίησης αναλαμβάνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με απόφασή του αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της Επιθεώρησης και Πιστοποίησης εστιατορίων – μελών του Δικτύου Aegean Cuisine.

Συγκεκριμένα, το ΠΤΑ αναθέτει στην Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Δ.ΕΤ.Α.Π., του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στα Δωδεκάνησα και  στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ΕΤ.Α.Π. του Επιμελητηρίου  Κυκλάδων,  την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στις Κυκλάδες.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Όταν πριν από χρόνια ονειρεύτηκα και σχεδίασα  το Δίκτυο Aegean Cuisine, δεσμεύτηκα ταυτόχρονα ότι θα το στηρίξω σε όλη μου την πορεία και από οποιαδήποτε θέση θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έρχεται με απόφασή του να στηρίξει τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων ως διαχειριστές των αντίστοιχων δικτύων, με τρόπο ώστε να ωριμάσουν το έργο και να το φέρουν την κουζίνα των νησιών μας στην υψηλότερη θέση που της αξίζει. Στην κορυφή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας, περήφανα δίπλα στον τίτλο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέκτησε, της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, υπηρετώντας τον τεράστιο και ανεξάντλητο πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο του Νοτίου Αιγαίου».

Επισυναπτόμενα Αρχεία

  1. 21/11 15:46

    Συνεδριακός τουρισμός | Μεγάλη αύξηση των Ελλήνων εκθετών σε γερμανικές διοργανώσεις

  2. 21/11 15:23

    Τουρισμός: Οριακή αύξηση εσόδων τον Σεπτέμβριο- Μείωση από μεγάλες αγορές

  3. 21/11 15:05

    Ξενοδοχείο στη Σκιάθο για τους λάτρεις του Mamma Mia!

  4. 21/11 14:53

    Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια

  5. 21/11 14:33

    Αθλητικός τουρισμός | Ride the Capital στη Λευκωσία

  6. 21/11 14:06

    Τουρισμός | Ποιές εμπειρίες διακοπών προτιμούν οι ταξιδιώτες από τη Ασία-Ειρηνικό

  7. 21/11 13:28

    Παγκόσμιος τουρισμός: Αυξάνονται τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια, πέφτουν οι δαπάνες

  8. 21/11 13:07

    Αστικές παρεμβάσεις στις γειτονιές της Αθήνας

  9. 21/11 13:03

    Ryanair: Νέα σύνδεση Θεσσαλονίκη - Τελ Αβίβ το 2019

  10. 21/11 12:37

    Προώθηση του εσωτερικού τουρισμού Κ. Μακεδονίας στους επαγγελματίες της Κρήτης

  11. 21/11 12:33

    Πάρος: Incentive tours και φοιτητικός τουρισμός για επιμήκυνση

  12. 21/11 12:05

    Τα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και το ΔΙΑΖΩΜΑ στο πρόγραμμα της FedHATTA

  13. 21/11 11:19

    TUI | Νέο ξενοδοχείο Sensimar στην Ελλάδα το 2019 και κρουαζιέρα στο Αιγαίο

  14. 21/11 11:05

    Φυτεμένα δώματα με την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία της egreen ZinCo

  15. 21/11 11:02

    Η HiT S.A. σας κάνει να αισθανθείτε πιο ασφαλείς στη φετινή Xenia

  16. 21/11 10:57

    Olympic Air – 150.000 θέσεις εσωτερικού από 19€

  17. 21/11 10:41

    Ποιοί είναι οι φτηνότεροι Black Friday προορισμοί για τους Έλληνες

  18. 21/11 10:37

    Νέες τουριστικές διαδρομές στα Βαλκάνια

  19. 21/11 10:35

    Διαγωνισμός για την προβολή του Ψηλορείτη

  20. 21/11 10:33

    Ποια εταιρεία μίσθωσε το ιστορικό καφενείο του Εθνικού Κήπου

  21. 21/11 10:28

    Άδειες για εργασίες σε ξενοδοχεία στη Ρόδο, Χαλκιδική και Ιεράπετρα

  22. 21/11 10:23

    Επενδυτική ωρίμανση για τη μαρίνα Βλυχού Λευκάδας

  23. 21/11 10:19

    Προβολή της Ελλάδας στην Εσθονία

  24. 20/11 18:30

    5 αστέρων & 2 ταχυτήτων ο ελληνικός τουρισμός – Πώς τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανταγωνιστικά

  25. 20/11 15:16

    Οινοτουρισμός | Έλληνες και ξένοι επισκέπτες ανακαλύπτουν το κρητικό κρασί

  26. 20/11 13:32

    Αυξάνεται ο τουρισμός στη Μεσσηνία χάρη στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

  27. 20/11 13:16

    Ο τουρισμός και τα προϊόντα της Λέσβου στην 34η Philoxenia

  28. 20/11 12:58

    Κύμα τουριστικών επενδύσεων σε όλη την Ελλάδα

  29. 20/11 12:09

    Πώς προωθείται ο τουρισμός όλο το χρόνο στη Μαγιόρκα

  30. 20/11 11:44

    Χαμηλές αυξήσεις συνιστούν οι Γερμανοί t.o's στους Έλληνες ξενοδόχους

  31. 20/11 11:31

    Νέα διεθνής διάκριση για την Chnaris H.M.D.C

  32. 20/11 11:17

    Θα έχει ο ελληνικός τουρισμός την τύχη του Ίκαρου;

  33. 20/11 10:45

    Εξειδικευμένα συστήματα γυαλιού για ξενοδοχεία

  34. 20/11 10:34

    Ξενοδοχεία: Αναβαθμίζοντας την εμπειρία του ύπνου

  35. 20/11 10:23

    Οι νεο-μετανάστες νέα δύναμη για τον ελληνικό τουρισμό

  36. 20/11 10:21

    Ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης στην Αλεξανδρούπολη

  37. 20/11 10:17

    Άδειες για εργασίες σε ξενοδοχεία της Ρόδου

  38. 20/11 10:12

    Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Loutraki Thermal Spa

  39. 20/11 10:10

    Συμμετοχή του ΕΟΤ σε εκδήλωση του Mouzenidis στην Πολωνία

  40. 19/11 20:27

    Η Airbnb «φεύγει» από τους κατεχόμενους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη

  41. 19/11 16:50

    Τα ξενοδοχεία Marriott Ελλάδας & Κύπρου διοργανώνουν το Run for Youth για φιλανθρωπικό σκοπό

  42. 19/11 16:25

    Πόσο μειώνονται τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις στην Αθήνα το 2019

  43. 19/11 16:09

    Στις 7-9 Δεκεμβρίου η 5η Athens International Tourism Expo - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

  44. 19/11 16:05

    H Ρόδος στην 4η Grecka Panorama – Greek Food Show 2018

  45. 19/11 16:05

    Τα 8 συχνότερα λάθη που κάνουν τα ξενοδοχεία στο digital marketing

  46. 19/11 15:34

    Πηγή έμπνευσης για διακοπές η Τήνος στη Philoxenia

  47. 19/11 14:59

    Δρομείς από όλο τον κόσμο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

  48. 19/11 13:57

    Τουρισμός | Όλοι οι δρόμοι... δεν οδηγούν στη Ρώμη

  49. 19/11 13:38

    8 ημέρες προσφορών στη Ryanair

  50. 19/11 13:31

    Τα ελληνικά ξενοδοχεία στην αφρόκρεμα των World Luxury Hotel Awards 2018 - Ποιά διακρίθηκαν

  51. 19/11 13:27

    «Παγίδες» χρεώσεων σε διεθνείς κλήσεις κινητών

  52. 19/11 13:05

    Πώς η επιχειρηματική ευφυΐα μπορεί να απογειώσει τις επιδόσεις ενός ξενοδοχείου

  53. 19/11 12:19

    Τουρισμός | Πώς οι πολιτιστικές διαδρομές δημιουργούν ζήτηση για τους προορισμούς

  54. 19/11 11:53

    Οι Λειψοί στις εκθέσεις WTM και Philoxenia

  55. 19/11 11:41

    H Ίος σε πανευρωπαϊκή συνάντηση Δικτύου Πόλεων στο Στρασβούργο

  56. 19/11 11:33

    Τουρισμός | Πόσο επηρεάζει η ασφάλεια τους Millennials στην επιλογή προορισμού

  57. 19/11 11:07

    Διεθνής διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα του Ηρακλείου

  58. 19/11 10:36

    Τουρισμός | Το «Welcome Chinese» έρχεται στην Κρήτη – Οι παροχές και οι δυνατότητες

  59. 19/11 10:26

    Ανάδειξη του «Ξενοδοχείο Κρέτα» στο Ηράκλειο

  60. 19/11 10:24

    Απαγόρευση ανεξέλεγκτων περιηγητικών πτήσεων ελικοπτέρων στη Σαντορίνη

  61. 19/11 10:22

    Επιχορηγήσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σύρο

  62. 19/11 10:20

    Προβολή του Ν.Αιγαίου στην Ιορδανία

  63. 19/11 10:15

    Συμμετοχή του ΕΟΤ σε εκδήλωση του Rewe Austria

  64. 18/11 12:18

    Πρώτο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στην Κίμωλο

  65. 18/11 12:07

    Μονοπάτια Πολιτισμού στη Μύκη Ξάνθης

  66. 18/11 12:05

    Η Αθήνα γίνεται «έξυπνη πόλη»

  67. 17/11 15:29

    O Ναός του Ηφαίστου - Εντυπωσιακή τρισδιάστατη αναπαράσταση

  68. 17/11 13:51

    ART Θεσσαλονίκης: Η τέχνη απογειώνει και τον τουρισμό

  69. 17/11 13:49

    Δράσεις τουριστικής προβολής από το Δήμο Σερρών

  70. 17/11 13:42

    Πολιτιστικό Κέντρο το παλαιό στρατιωτικό εργοστάσιο Νέας Χαλκηδόνας

  71. 16/11 15:16

    Στον αέρα από σήμερα η Xenia NEWS...

  72. 16/11 14:29

    Η Τήνος ως η «Μούσα του Αιγαίου» στην WTM 2018

  73. 16/11 14:26

    Δράσεις τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια Αττικής

  74. 16/11 14:09

    Θεματικός τουρισμός | Προοπτικές για την αξιοποίηση των Ι.Π. Καλλιθέας Ρόδου

  75. 16/11 13:48

    Τουρισμός | 1,65 δισ. δολάρια ο τζίρος των επαγγεματικών ταξιδίων το 2023

  76. 16/11 13:13

    24ωρη απεργία στα λιμάνια της χώρας στις 28 Νοεμβρίου

  77. 16/11 12:30

    Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα

  78. 16/11 12:25

    "Εβδομάδα της Ελλάδας" στη ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ τον Φεβρουάριο

  79. 16/11 12:09

    Ο Ελληνικός τουρισμός την περίοδο 2012-2017 - Η εκρηκτική άνοδος και η ακτινογραφία των αγορών

  80. 16/11 11:50

    Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη Στοκχόλμη

  81. 16/11 11:41

    Ανακοινώθηκαν τα μόρια εισαγωγής στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας

  82. 16/11 11:38

    Κοινή διακήρυξη Αθήνας και 40 πόλεων για την αντιμετώπιση της Airbnb

  83. 16/11 11:34

    Υποστηρικτής του Art Walk ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

  84. 16/11 11:24

    Τουρισμός | Πώς επιλέγουν διακοπές οι ταξιδιώτες Gen Z

  85. 16/11 09:40

    Προβολή της Ελλάδας στη Ρουμανία

  86. 16/11 09:38

    Πώς θα προβληθεί ο τουρισμός της Σκιάθου το 2019

  87. 16/11 09:33

    Επιχορηγήσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρέθυμνο

  88. 16/11 09:31

    Έρχονται στην Ελλάδα τα πολυτελή κάμπινγκ

  89. 16/11 09:28

    Διαγωνισμός για ταξιδιωτικές υπηρεσίες στο Στρασβούργο

  90. 16/11 09:21

    Τουριστικά Γραφεία Δ.Κρήτης: Θετικά κλείνει η χρονιά για τα Χανιά- ζητούμενο η βιωσιμότητα του προορισμού

  91. 16/11 08:58

    FVW workshop: Η Κρήτη είναι τουρισμός + πολιτισμός + προϊόντα - Τι συζητήθηκε στο workshop

  92. 15/11 16:57

    Κορυφαία διάκριση της TUI στον Κωστάκη Λοΐζου του Ομίλου Λούης

  93. 15/11 16:57

    Πανευρωπαϊκή συνάντηση Ξεναγών στην Κρήτη

  94. 15/11 16:48

    Σχέδιο για έξυπνα νησιά στο Αιγαίο

  95. 15/11 16:45

    Περιβαλλοντικό πρόγραμμα από το Santo Maris Oia και την Άγονη Γραμμή Γόνιμη

  96. 15/11 16:00

    Η συμφωνία για το Brexit - Τι προβλέπει για τους ελέγχους στα ταξίδια

  97. 15/11 15:17

    Η Ισπανία υποδέχεται το πρώτο ξενοδοχείο της Ikos Resorts- Επένδυση 150 εκατ. ευρώ

  98. 15/11 15:04

    Έρχεται το ηλεκτρονικό μητρώο τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών

  99. 15/11 14:39

    Υπουργείο Τουρισμού | 4 προσλήψεις στο ΙΕΚ Ρόδου

  100. 15/11 14:28

    FedHATTA: Συνάντηση εργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό