Συνάντηση παραγωγών & εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Α Decrease font Enlarge font
Συνάντηση παραγωγών & εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2017 η 1η Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων του Νομού Κυκλάδων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων - στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου Aegean Cuisine - στη Σύρο με απευθείας διασύνδεση με τα γραφεία μας σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο. Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ζωντανή μετάδοση (LIVE STREAM) μέσω του καναλιού YouTube του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ κύκλου αξιολόγησης που αφορά στη δημιουργία μητρώου προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, τα μέλη της επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των προϊόντων, κα. Νανά Δαρειώτη και κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ο Διευθυντής και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου, κ. Αλέξης Τσιάντης και κα. Ναταλία Παπαδοπούλου.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό βήμα της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση, για την ουσιαστικότερη αξιοποίηση των προϊόντων και της οινο-γαστρονομίας των νησιών μας και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine που ανήκει στα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τα οποία σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για το δίκτυο στους Νομούς τους με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι απώτερος σκοπός είναι να ενώσουμε όλους τους κρίκους της αγρο-διατροφικής αλυσίδας, ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες ποιοτικές και ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, θα τα αναζητούν και θα αποτελούν κοινωνούς του γαστρονομικού πλούτου και πολιτισμού του Αιγαίου.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των πρόσφατων δράσεων προώθησης του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο της οποίας η κα. Δαρειώτη μίλησε για το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου ένταξης προϊόντων παραγωγών των Κυκλάδων. Σε αυτό τον πρώτο κύκλο εντάσσονται 220 προϊόντα από 38 παραγωγούς του Νομού, ενώ ο επόμενος κύκλος προγραμματίζεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Η κ. Ανδρουλιδάκης ανέλυσε τη διαδικασία αξιολόγησης και αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους απόρριψης προϊόντων, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις.

Στη συνάντηση παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με παρέμβασή του αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της αιγαιακής γαστρονομίας, καθώς και στην ανάληψη του τίτλου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019. Όπως ο ίδιος δήλωσε, η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των δύο Επιμελητηρίων για το δίκτυο Aegean Cuisine. Παρόντες ήταν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε ορισμένες σκέψεις για το μέλλον του δικτύου, και στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι παραβρισκόμενοι στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις και καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί που εντάσσονται με προϊόντα τους στο δίκτυο Aegean Cuisine θα λάβουν email με τη μακέτα σήμανσης προϊόντων ‘Aegean Cuisine Recommended’ και το συνοδευτικό οδηγό χρήσης του σήματος.

Σχετικά με την πιστοποίηση εστιατορίων για ένταξη στο δίκτυο Aegean Cuisine, θα πραγματοποιηθεί σύντομα νέος κύκλος επιτόπιων ελέγχων εστιατορίων (υφιστάμενων και δυνητικών μελών) για τον οποίο το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα στείλει άμεσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις εστίασης του Νομού.

Το οικονομικό κόστος Πιστοποίησης αναλαμβάνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με απόφασή του αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της Επιθεώρησης και Πιστοποίησης εστιατορίων – μελών του Δικτύου Aegean Cuisine.

Συγκεκριμένα, το ΠΤΑ αναθέτει στην Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Δ.ΕΤ.Α.Π., του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στα Δωδεκάνησα και  στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ΕΤ.Α.Π. του Επιμελητηρίου  Κυκλάδων,  την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στις Κυκλάδες.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Όταν πριν από χρόνια ονειρεύτηκα και σχεδίασα  το Δίκτυο Aegean Cuisine, δεσμεύτηκα ταυτόχρονα ότι θα το στηρίξω σε όλη μου την πορεία και από οποιαδήποτε θέση θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έρχεται με απόφασή του να στηρίξει τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων ως διαχειριστές των αντίστοιχων δικτύων, με τρόπο ώστε να ωριμάσουν το έργο και να το φέρουν την κουζίνα των νησιών μας στην υψηλότερη θέση που της αξίζει. Στην κορυφή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας, περήφανα δίπλα στον τίτλο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέκτησε, της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, υπηρετώντας τον τεράστιο και ανεξάντλητο πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο του Νοτίου Αιγαίου».

Επισυναπτόμενα Αρχεία

  1. 19/07 16:58

    Συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς - Enterprise Greece για εξαγωγές και επενδύσεις

  2. 19/07 16:58

    Οινικές εμπειρίες στην Costa Navarino

  3. 19/07 16:48

    Μεγάλες εκπτώσεις (και για την Ελλάδα) προσφέρουν οι τουρ οπερέιτορ στη Βρετανία

  4. 19/07 16:24

    Τι είναι το ROI στο digital marketing

  5. 19/07 15:49

    Discover North Athens: Πολιτιστικές παραστάσεις όλο το Σεπτέμβριο στο Μαρούσι

  6. 19/07 15:08

    Ξεκινά το e-ticket σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

  7. 19/07 14:53

    To αναπτυξιακό όραμα του K. Μητσοτάκη για τον τουρισμό

  8. 19/07 14:50

    Δ.Κοντογιώργος: Ο όμιλος Tripsta δεν προστάτευσε την airtickets

  9. 19/07 14:47

    Νέα βίντεο για τις εμπειρίες διαμονής στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

  10. 19/07 14:43

    Συνάντηση Γαλιατσάτου με Ε.Ξ. Κέρκυρας

  11. 19/07 14:27

    Η Ν. Υόρκη ζητεί από την Airbnb τα ονόματα των ιδιοκτητών

  12. 19/07 13:58

    Ξενοδοχεία: Νέα εποχή στις ψηφιακές αναζητήσεις

  13. 19/07 13:51

    ΙΝΣΕΤΕ: Προοπτικές για σταθερή πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

  14. 19/07 13:05

    Τουριστική προβολή της Κρήτης στην Κίνα μέσω ταινίας

  15. 19/07 11:32

    Ryanair: 600 πτήσεις ακυρώνονται λόγω απεργίας των εργαζομένων

  16. 19/07 11:09

    Ο πολιτισμός μέσο για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στην Αστυπάλαια

  17. 19/07 10:53

    TUI: Νέο ξενοδοχείο Family Life στην Ελούντα το 2019

  18. 19/07 10:36

    Sky Express: Νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς Λήμνο, Ιωάννινα και Χανιά

  19. 19/07 10:26

    Παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής στην Πρέβεζα

  20. 19/07 09:09

    Η Emirates εισάγει την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας

  21. 19/07 08:56

    Γ.Καμίνης: Λύσεις τώρα στο πρόβλημα των ναρκωτικών

  22. 19/07 08:54

    Διαγωνισμός αξιοποίησης έκτασης για τουριστικούς σκοπούς στην Πιερία

  23. 19/07 08:52

    Κυπριακός τουρισμός: Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις το α' 6μηνο

  24. 19/07 08:49

    EOT: Διαδικτυακό σεμινάριο για την Ελλάδα

  25. 19/07 08:45

    Διαγωνισμός για εκμίσθωση ξενώνα στον Κολινδρό

  26. 19/07 08:43

    Πρέβεζα: Εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από το θάνατο του Κώστα Καρυωτάκη

  27. 19/07 08:17

    «Φρένο» στα πλαστικά καλαμάκια και από τη Marriott

  28. 18/07 17:17

    easyJet: Νέες χειμερινές συνδέσεις Βερολίνο-Αθήνα

  29. 18/07 15:24

    ΣΕΤΚΕ: Στον αέρα η πλατφόρμα κρατήσεων Go2Greece

  30. 18/07 15:08

    Lufthansa: Νέο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη το χειμώνα

  31. 18/07 14:38

    Πόσο social είμαστε;

  32. 18/07 14:30

    ΕΚΠΟΙΖΩ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες για τις χρεώσεις στις παραλίες

  33. 18/07 14:21

    Η Δυτική Ελλάδα Τιμώμενη Περιφέρεια στην 34η Philoxenia

  34. 18/07 14:20

    Ο βρετανικός τουρισμός απογειώνεται στις 27 Ιουλίου

  35. 18/07 14:20

    Και επίσημα η συμφωνία Βασιλάκη-Σμπώκου

  36. 18/07 13:03

    Hotel Megatrends στην Xenia 2018- Όλες οι μεγάλες τάσεις στην ελληνική φιλοξενία

  37. 18/07 12:56

    ΝΔ και Δήμος Ιεράπετρας στη μάχη κατά της λειψυδρίας

  38. 18/07 12:52

    Discover North Athens: Συνεχείς αφίξεις Κινέζων τουριστών στην Αθήνα

  39. 18/07 12:50

    ΟΛΠ: Ημερίδα για την ασφάλεια στη Μεσόγειο

  40. 18/07 10:49

    Έρευνα Expedia: Πώς ταξιδεύουν οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί

  41. 18/07 10:38

    Μεγάλο ξενοδοχειακό deal: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία των οικογενειών Βασιλάκη- Σμπώκου

  42. 18/07 09:46

    Νέες πτήσεις της Germania για Κάρπαθο

  43. 18/07 09:41

    Aύξηση 50% των Γερμανών τουριστών στη Βουλγαρία την τελευταία 3ετία

  44. 18/07 09:35

    Δήμος Αμυνταίου: Διαγωνισμός για εκμίσθωση ξενοδοχείου - εστιατορίου

  45. 18/07 09:30

    ΕΟΤ: Συνδιαφήμιση με t.o's στη Γερμανία

  46. 18/07 09:28

    Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Διαγωνισμός για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

  47. 18/07 09:26

    Ξένοι δημοσιογράφοι του τουρισμού και της γαστρονομίας στη Χίο

  48. 17/07 17:01

    Discover Greece: Aναρρίχηση στην Κάλυμνο με φόντο το Αιγαίο

  49. 17/07 16:34

    Aγαπημένο ξενοδοχείο των Άγγλων το Creta Maris

  50. 17/07 16:33

    Τι είναι το Facebook engagement και πως μπορούμε να το βελτιώσουμε;

  51. 17/07 16:17

    Skytrax: Η Aegean καλύτερος περιφερειακός αερομεταφορέας στην Ευρώπη και το 2018

  52. 17/07 15:49

    E. Κουντουρά: O τουρισμός στηρίζει τους επαγγελματίες όλων των κλάδων

  53. 17/07 14:41

    Spec Προβολής από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού για διάφορες αγορές

  54. 17/07 14:16

    TUI & T. Cook "ρίχνουν το μπαλάκι" του υπερτουρισμού στις πλατφόρμες και την Airbnb

  55. 17/07 13:04

    Ελληνικός τουρισμός: Η Αττική ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο α' τρίμηνο

  56. 17/07 12:34

    Βρετανικός τουρισμός: Ανάκαμψη των κρατήσεων μετά το Μουντιάλ

  57. 17/07 12:06

    Ο «Οιδίπους Τύραννος» στην αρχαιότερη πόλη της Σιβηρίας

  58. 17/07 11:58

    ΕΛΑΣ: Όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι ταξιδιώτες στις online κρατήσεις

  59. 17/07 11:48

    World Luxury Spa Awards 2018: Διεθνείς διακρίσεις για 8 ελληνικά ξενοδοχεία

  60. 17/07 11:24

    Χρονιά ρεκόρ σε πτήσεις που καθυστέρησαν

  61. 17/07 11:20

    Η Ιθάκη στο γαλλικό περιοδικό "Challenges"

  62. 17/07 11:20

    Οι ακτές της Μεσογείου λυγίζουν υπό το βάρος του τουρισμού και του real estate

  63. 17/07 11:03

    Σταματήστε τώρα τη χυδαιότητα στα Μάλια- Σκληρή επιστολή στους τουρ οπερέιτορ

  64. 17/07 10:47

    Σχεδιασμένη στρατηγική για τον τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής

  65. 17/07 09:42

    Χίος: Ο Όμηρος αναδεικνύει τουριστικά τη γενέτειρα του στον κόσμο

  66. 17/07 09:39

    ΕΟΤ: Συνδιαφήμιση με t.o's των Κάτω Χωρών

  67. 17/07 09:37

    Δήμος Μυκόνου: Όχι στην υδροδότηση σε πισίνες από το δίκτυο ή με υδροφόρο βυτίο

  68. 17/07 09:36

    ΤΕΙ Κρήτης: Διαγωνισμός για μίσθωση ξενοδοχειακών κλινών

  69. 17/07 09:26

    Υπ. Πολιτισμού: Τακτοποίηση αυθαιρέτων και ανακαίνιση του ξενοδοχείου Minoa Palace

  70. 16/07 16:40

    Μαγιόρκα: Κανόνες κατά της αντικοινωνικής συμπεριφοράς τουριστών

  71. 16/07 16:09

    Παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουρισμού η Πελοπόννησος

  72. 16/07 16:03

    Γαλάζια σημαία για τα ξενοδοχεία του ομίλου Sbokos Hotel Group

  73. 16/07 15:27

    Turkish Airlines: Διχασμένοι για τη χρήση κινητού στις πτήσεις οι επιβάτες

  74. 16/07 15:21

    Cactus Hotels: Βραβείο για δράσεις προς το περιβάλλον

  75. 16/07 14:45

    ΕΕ: Συμμόρφωση της Airbnb με τις κοινοτικές οδηγίες

  76. 16/07 14:35

    Question sticker η νέα λειτουργικότητα του Instagram

  77. 16/07 14:23

    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα ελληνικά νησιά μέσω Skyscanner

  78. 16/07 14:09

    Εντυπωσιακή θαλαμηγός 210 εκατ. ευρώ στα νερά της Μυκόνου

  79. 16/07 14:05

    O Giorgio Armani στα σοκάκια της Μυκόνου

  80. 16/07 12:34

    Lesvos Food Fest: Μια "βόλτα" 11 ημερών στη γαστρονομία της Λέσβου

  81. 16/07 12:16

    ΝΔ: Μείωση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα το 2018

  82. 16/07 12:15

    Ευρωπαϊκός τουρισμός: 100 κλικ πριν την τελική κράτηση μέσω κινητού

  83. 16/07 11:46

    Βρετανικός τουρισμός: Φαγητό και καφές από το σούπερ μάρκετ στις διακοπές

  84. 16/07 11:21

    Δράση "Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός" για μεσαίες επιχειρήσεις (και στον τουρισμό)

  85. 16/07 11:14

    Παράνομη ναύλωση επαγγελματικού σκάφους αναψυχής στην Πάτμο

  86. 16/07 11:00

    Αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Ryanair λόγω αποσυμπίεσης

  87. 16/07 10:47

    Υπουργείο Οικονομικών: Συνεργασία με 3 πλατφόρμες για την τουριστική μίσθωση σπιτιών

  88. 16/07 10:33

    Qatar Airways: Για πρώτη φορά στην Αθήνα το πρωτοποριακό Airbus Α350-1000

  89. 16/07 09:38

    Γιατί καθυστερούν οι πτήσεις από Γερμανία;

  90. 16/07 09:27

    Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη για το θαλάσσιο περιβάλλον στις Κυκλάδες

  91. 16/07 09:22

    Συμμετοχή του ΕΟΤ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

  92. 16/07 09:19

    Άλλο ένα βήμα για το γήπεδο της ΑΕΚ

  93. 16/07 09:16

    Δράσεις του ΕΟΤ σε Ρωσία και Γερμανία

  94. 16/07 09:11

    Μπουτίκ πολυτελείας το νέο ξενοδοχείο της Λάμψα στο Σύνταγμα

  95. 15/07 10:49

    Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα στη Σκόπελο

  96. 15/07 10:47

    Δράσεις για τον τουρισμό από τους Δήμους Σικυωνίων, Αλοννήσου και Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

  97. 15/07 10:45

    Δήμος Νεμέας: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής

  98. 14/07 11:41

    Θεματικό μουσείο για την προσέλκυση τουριστών στο Αγαθονήσι

  99. 14/07 11:34

    Ο Ποταμοσφυριχτής «απειλεί» τη διεξαγωγή ενός σημαντικού μουσικού φεστιβάλ

  100. 14/07 11:30

    Γιορτή Καλαμποκιού στο Ομόλιο της Λάρισας