Συνάντηση παραγωγών & εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Α Decrease font Enlarge font
Συνάντηση παραγωγών & εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2017 η 1η Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων του Νομού Κυκλάδων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων - στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου Aegean Cuisine - στη Σύρο με απευθείας διασύνδεση με τα γραφεία μας σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο. Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ζωντανή μετάδοση (LIVE STREAM) μέσω του καναλιού YouTube του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ κύκλου αξιολόγησης που αφορά στη δημιουργία μητρώου προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, τα μέλη της επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των προϊόντων, κα. Νανά Δαρειώτη και κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ο Διευθυντής και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου, κ. Αλέξης Τσιάντης και κα. Ναταλία Παπαδοπούλου.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό βήμα της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση, για την ουσιαστικότερη αξιοποίηση των προϊόντων και της οινο-γαστρονομίας των νησιών μας και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine που ανήκει στα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τα οποία σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για το δίκτυο στους Νομούς τους με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι απώτερος σκοπός είναι να ενώσουμε όλους τους κρίκους της αγρο-διατροφικής αλυσίδας, ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες ποιοτικές και ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, θα τα αναζητούν και θα αποτελούν κοινωνούς του γαστρονομικού πλούτου και πολιτισμού του Αιγαίου.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των πρόσφατων δράσεων προώθησης του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο της οποίας η κα. Δαρειώτη μίλησε για το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου ένταξης προϊόντων παραγωγών των Κυκλάδων. Σε αυτό τον πρώτο κύκλο εντάσσονται 220 προϊόντα από 38 παραγωγούς του Νομού, ενώ ο επόμενος κύκλος προγραμματίζεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Η κ. Ανδρουλιδάκης ανέλυσε τη διαδικασία αξιολόγησης και αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους απόρριψης προϊόντων, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις.

Στη συνάντηση παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με παρέμβασή του αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της αιγαιακής γαστρονομίας, καθώς και στην ανάληψη του τίτλου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019. Όπως ο ίδιος δήλωσε, η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των δύο Επιμελητηρίων για το δίκτυο Aegean Cuisine. Παρόντες ήταν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε ορισμένες σκέψεις για το μέλλον του δικτύου, και στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι παραβρισκόμενοι στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις και καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί που εντάσσονται με προϊόντα τους στο δίκτυο Aegean Cuisine θα λάβουν email με τη μακέτα σήμανσης προϊόντων ‘Aegean Cuisine Recommended’ και το συνοδευτικό οδηγό χρήσης του σήματος.

Σχετικά με την πιστοποίηση εστιατορίων για ένταξη στο δίκτυο Aegean Cuisine, θα πραγματοποιηθεί σύντομα νέος κύκλος επιτόπιων ελέγχων εστιατορίων (υφιστάμενων και δυνητικών μελών) για τον οποίο το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα στείλει άμεσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις εστίασης του Νομού.

Το οικονομικό κόστος Πιστοποίησης αναλαμβάνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με απόφασή του αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της Επιθεώρησης και Πιστοποίησης εστιατορίων – μελών του Δικτύου Aegean Cuisine.

Συγκεκριμένα, το ΠΤΑ αναθέτει στην Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Δ.ΕΤ.Α.Π., του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στα Δωδεκάνησα και  στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ΕΤ.Α.Π. του Επιμελητηρίου  Κυκλάδων,  την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στις Κυκλάδες.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Όταν πριν από χρόνια ονειρεύτηκα και σχεδίασα  το Δίκτυο Aegean Cuisine, δεσμεύτηκα ταυτόχρονα ότι θα το στηρίξω σε όλη μου την πορεία και από οποιαδήποτε θέση θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έρχεται με απόφασή του να στηρίξει τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων ως διαχειριστές των αντίστοιχων δικτύων, με τρόπο ώστε να ωριμάσουν το έργο και να το φέρουν την κουζίνα των νησιών μας στην υψηλότερη θέση που της αξίζει. Στην κορυφή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας, περήφανα δίπλα στον τίτλο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέκτησε, της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, υπηρετώντας τον τεράστιο και ανεξάντλητο πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο του Νοτίου Αιγαίου».

Επισυναπτόμενα Αρχεία

  1. 21/09 13:04

    Μεγαλύτερη διαφάνεια στις χρεώσεις της Airbnb ζητεί η ΕΕ

  2. 21/09 12:42

    Ο κίνδυνος της τουριστικής ασφυξίας

  3. 21/09 12:21

    Μαγιόρκα και Ίμπιζα βάζουν "στοπ" στο δωρεάν αλκοόλ στα ξενοδοχεία από το 2020

  4. 21/09 12:13

    ΙΝΣΕΤΕ: Οδηγός ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις

  5. 21/09 12:04

    Ζάκυνθος: Ζώνη επικινδυνότητας στο Ναυάγιο

  6. 21/09 11:58

    Στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ από τα καταλύματα σύντομης διαμονής

  7. 21/09 11:47

    Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία έχουν καλύτερες επιδόσεις

  8. 21/09 11:41

    Περίθαλψη σε τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα στη Σύρο

  9. 21/09 11:40

    Βενετία: Πρόστιμα στους τουρίστες που κάθονται στους δρόμους

  10. 21/09 10:56

    ΝΔ: Καθυστερημένα η αύξηση των πόρων του ΕΣΠΑ τουριστικών ΜμΕ

  11. 21/09 10:46

    Προβολή της Μήλου στην Αυστραλία

  12. 21/09 10:46

    Αγκίστρι: Διπλασιάζεται η δυναμικότητα του λιμένα

  13. 21/09 10:41

    Ε.Κουντουρά: Προτεραιότητα η απευθείας αεροπορική σύνδεση Σεούλ-Αθήνας

  14. 21/09 10:34

    Άδειες για δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Σαντορίνη

  15. 21/09 10:29

    Δήμος Αργους-Ορεστικού: Aποκατάσταση των μονοπατιών του Αγίου Νικολάου

  16. 21/09 10:28

    Νέες πλωτές εξέδρες σε Χαλκιδική και Σκιάθο

  17. 21/09 10:24

    Μελέτη: Πρωταγωνιστής ο τουρισμός για την ισπανική οικονομία

  18. 21/09 10:22

    Το μαρτύριο της σταγόνας….

  19. 20/09 16:08

    Ευριδίκη Κουρνέτα: Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον θεματικό τουρισμό

  20. 20/09 15:50

    Εταιρικές εκδηλώσεις στο Hard Rock Cafe Athens

  21. 20/09 15:36

    Α.Βασιλικός: Η Airbnb ξεπέρασε τον αριθμό κλινών στα ξενοδοχεία στην Αθήνα

  22. 20/09 14:44

    Οι τιμές των ξενοδοχείων το Φθινόπωρο: Ανταγωνιστική η Αθήνα, ακριβά τα νησιά

  23. 20/09 14:22

    Έρευνα: Η Αθήνα καθιερώνεται ως προορισμός διακοπών- το προφίλ των τουριστών της

  24. 20/09 14:14

    Νέο ξενοδοχείο Allsun στην Κρήτη

  25. 20/09 13:49

    Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τις πωλήσεις/κρατήσεις σε περιόδους χαμηλής ζήτησης;

  26. 20/09 13:24

    ΤτΕ: +17% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 7μηνο

  27. 20/09 13:14

    Ryanair: Σχέδια για νέες βάσεις στη Γαλλία

  28. 20/09 12:51

    Προβολή της Ελλάδας στον κορεατικό κινηματογράφο

  29. 20/09 12:48

    Minoan Group: Πώληση τμήματος ταξιδίων- Στόχος να προχωρήσει το πρότζεκτ της Κρήτης

  30. 20/09 12:09

    Η Κρήτη ως επίκεντρο της κυκλικής οικονομίας στα νησιά της Μεσογείου

  31. 20/09 12:07

    Έρευνα: Πώς οι online κρατήσεις μεταβάλλουν την ευρωπαϊκή τουριστική αγορά

  32. 20/09 11:52

    Η Λευκωσία στη σύνοδο κορυφής του World Tourism Cities Federation

  33. 20/09 11:15

    Norwegian: Προγράμματα κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά το 2020

  34. 20/09 11:05

    3 στους 4 Αμερικανούς προτιμά κράτηση διακοπών μέσω τουριστικού γραφείου

  35. 20/09 10:48

    Οι δήμοι Λειψών και Τρικκαίων δημιουργούν τεχνογνωσία

  36. 20/09 10:35

    TornosNews: Οι τυχεροί που κέρδισαν προσκλήσεις για το Athens Flying Week- Όλα τα ονόματα

  37. 20/09 09:51

    Διαδραστική τουριστική προβολή του Ηρακλείου

  38. 20/09 09:49

    Επέκταση ξενοδοχείων στην Ερέτρια και την Κρήτη

  39. 20/09 09:41

    Όλες οι μεγάλες ελληνικές επενδύσεις στη Ρωσία – Το οικονομικό προφίλ των 18 ρωσικών περιφερειών

  40. 20/09 09:36

    Aποκατάσταση του Ιστορικού Φάρου Κόγχης Σαλαμίνας

  41. 20/09 09:34

    Βόρεια Κυνουρία: Τουριστικό brandname «Παράλιο Άστρος»

  42. 19/09 16:57

    Γερμανοί tour operators ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο

  43. 19/09 16:53

    Thomas Cook: 10 νέα ξενοδοχεία Cook's Club το καλοκαίρι του 2019- Σχέδια και για Ελλάδα

  44. 19/09 15:42

    MR&H: Ένα μεγάλο επενδυτικό φόρουμ στην Αθήνα

  45. 19/09 15:34

    Διάκριση του Grace Santorini στα Top Mediterranean Resort Awards

  46. 19/09 14:37

    Συνάντηση Κουντουρά με την υπουργό Βετεράνων της Ν. Κορέας στη Σεούλ

  47. 19/09 14:33

    Στο ξενοδοχείο OUT OF THE BLUE Capsis τα Seven Stars Luxury Hospitality Awards

  48. 19/09 14:05

    Fraport: Νέα εποχή για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με νέο τερματικό σταθμό

  49. 19/09 13:51

    Οι διακοπές του Μάθιου Μακόναχι στην Ελλάδα- "Τρεις εβδομάδες στον παράδεισο"

  50. 19/09 13:39

    Οι πωλήσεις των ξενοδοχείων στο επίκεντρο του επόμενου 100% Hotel Show

  51. 19/09 13:25

    Ημερίδα "Τουρισμός & 4η Βιομηχανική Επανάσταση"

  52. 19/09 13:14

    Νέο τετράστερο ξενοδοχείο στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνης

  53. 19/09 12:32

    Vision 2030: Το πιο φιλόδοξο σχέδιο στην ιστορία του αιγυπτιακού τουρισμού

  54. 19/09 12:15

    Στο προσκήνιο η μεγάλη τουριστική επένδυση στη Σάμο

  55. 19/09 11:47

    92 νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην Τουρκία- Κίνδυνο υπερπροσφοράς βλέπουν οι ξενοδόχοι

  56. 19/09 11:24

    Ποια ήταν τα δημοφιλέστερα ελληνικά ξενοδοχεία στη Γερμανία στα τέλη Αυγούστου

  57. 19/09 11:20

    Sky Express: Εισιτήρια από 14,90 ευρώ

  58. 19/09 11:09

    Transavia: Νέες συνδέσεις με Μύκονο και Σαντορίνη το 2019

  59. 19/09 11:03

    Σε διαδικασία πτώχευσης η Small Planet Airlines

  60. 19/09 10:39

    +269% οι αποζημιώσεις σε επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα φέτος

  61. 19/09 10:03

    British Airways: Πτήσεις προς Κω από το Γκάτγουικ το 2019

  62. 19/09 09:35

    Ψηφιακή γαστρονομία στο Ηράκλειο

  63. 19/09 09:34

    Νέες πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

  64. 19/09 09:32

    Οι Αμερικανοί προτιμούν τις ελληνικές ελιές

  65. 19/09 09:30

    Άδειες για τουριστικές κατοικίες στο Ρέθυμνο

  66. 19/09 09:26

    Δήμος Παιονίας: Ανταλλαγή έκτασης με γη Μονής για τουριστικούς σκοπούς

  67. 18/09 16:14

    To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει στη Χαλκιδική

  68. 18/09 15:15

    Άδεια λειτουργίας στη μαρίνα Αλίμου

  69. 18/09 15:10

    Wanderlust Greece: Το νέο βίντεο της καμπάνιας για την Κρήτη

  70. 18/09 14:44

    Wanderlust Greece: Προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου

  71. 18/09 14:43

    ΠΟΤ: Ο υπερ-τουρισμός στα αστικά κέντρα

  72. 18/09 14:00

    Η διαδραστική παρουσίαση του Παλιρροϊκού Φαινομένου στη Χαλκίδα

  73. 18/09 13:42

    Αναβαθμίζεται σε πεντάστερο το ξενοδοχείο Regina Mare

  74. 18/09 13:39

    Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο αεροδρόμιο Αράξου

  75. 18/09 13:23

    Αφαίρεση της "Γαλάζιας Σημαίας" από 8 ελληνικές ακτές

  76. 18/09 13:14

    Nέα τουριστική ιστοσελίδα από την Περιφέρεια Αττικής

  77. 18/09 13:10

    Η Πάφος στην πλατφόρμα αειφόρων ταξιδίων «Διαδρομές Παγκόσμιας Κληρονομιάς»

  78. 18/09 13:04

    Το νέο «τέρας» που απειλεί τον ελληνικό τουρισμό

  79. 18/09 12:46

    Τι λέει η ΠΟΞ για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης

  80. 18/09 12:41

    Ξενοδοχεία: Οι καλύτερες παροχές για να προσελκύσετε όλους τους ταξιδιώτες

  81. 18/09 12:26

    Παράσταση "Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών" στο Ηρώδειο

  82. 18/09 12:10

    Kως: Ημιτελικός για τον υποψήφιο European Young Chef 2018

  83. 18/09 11:49

    ΑΑΔΕ: Νέες διευκρινίσεις για την υποβολή δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων

  84. 18/09 11:46

    Τουρκία: Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό το 2019

  85. 18/09 11:18

    Αναρριχητικός τουρισμός: O ΕΟΤ προβάλλει τα Μετέωρα στη Γερμανία

  86. 18/09 11:14

    Συνάντηση Κουντουρά για τουριστική συνεργασία με τη Ν. Κορέα

  87. 18/09 11:11

    H Περιφέρεια Κρήτης στο φόρουμ για τα «Έξυπνα Νησιά»

  88. 18/09 10:58

    Προβολή ελληνικών προορισμών για γιόγκα στην Ινδία

  89. 18/09 10:50

    Έρχεται η νέα TripAdvisor: Θα θυμίζει social media με εξατομικευμένες ταξιδιωτικές προτάσεις

  90. 18/09 10:14

    Μνήμη και αστικό φαινόμενο- Πολεοδομικές πολιτικές για την ανάδειξη ιστορικών μνημείων και τόπων

  91. 18/09 10:10

    Ρώσος κοσμοναύτης επιλέγει τη Χαλκιδική για την αποκατάστασή του

  92. 18/09 10:07

    «Democracy & Books Weekend» στην Costa Navarino

  93. 18/09 10:00

    Όλες οι μεγάλες ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα

  94. 18/09 09:56

    Επιχορηγήσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Λακωνία και Κρήτη

  95. 18/09 09:54

    Νέο τουριστικό περίπτερο και Γραφείο Τουρισμού στην Κάρπαθο

  96. 18/09 09:48

    Επέκταση οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας, τουριστικές σημάνσεις στη Σπάρτη

  97. 18/09 09:46

    Η Χίος ως προορισμός κρουαζιέρας

  98. 17/09 16:10

    Η TUI εξαγόρασε την ιταλική Musement, που προσφέρει εμπειρίες

  99. 17/09 14:56

    Handelsblatt: «Μοιραίες οι λάθος εκτιμήσεις για την πολιτική λιτότητας»

  100. 17/09 14:34

    283.853 επισκέπτες στην 83η ΔΕΘ