Μιχάλης Βαμιεδάκης: Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται αναβάθμιση της ποιότητας

Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται αναβάθμιση της ποιότητας

Ο ελληνικός τουρισμός -και κατ'επέκταση ο τουρισμός της Κρήτης- χρειάζεται ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο, προσανατολισμένο στην αναβάθμιση της ποιότητας, που τόσο έχει ανάγκη, ώστε να δρομολογεί και όχι να ακολουθεί τις εξελίξεις, τονίζει στη συνέντευξη, που παραχώρησε στο tornosnews.gr, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης και τουριστικός επιχειρηματίας κ.Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Ως προς την τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ.Βαμιεδάκης αναφέρει ότι οι βασικοί στόχοι είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η σταδιακή απεμπλοκή από το μονοδιάστατο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» καθώς επίσης και η άμεση διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα. Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα, λέγοντας:

"Πιστεύω  πως θα μπορέσουμε να το πετύχουμε με σωστό συντονισμό των τοπικών φορέων, οι οποίοι θέλουν και πρέπει να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, αλλά και με το Yπουργείο Tουρισμού, με το οποίο συζητάμε να εντάξει αυτήν την προσπάθεια, σε μία ευρύτερη που συγκροτείται σε πανελλήνιο επίπεδο."

Σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ δηλώνει:

"Η Περιφέρεια Κρήτης κινείται σε δύο άξονες όσον αφορά τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ. Αφ’ ενός στην αξιοποίηση του μέγιστου δυνατού κονδυλίου για την τουριστική προβολή, όπως  συνέβη και τα προηγούμενα δύο χρόνια, με έξυπνες δράσεις διαφήμισης, προσέγγιση νέων αγορών, παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις, αξιοποίηση πρωτοποριακών έξυπνων μέσων προβολής και αφετέρου σε αυτήν την προγραμματική αξιοποιούμε και μια νέα παράμετρο που σχετίζεται με την καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση. 

Μέσα από αυτήν τη λογική, τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και οι τουριστικοί επιχειρηματίες έχουν μεγάλα περιθώρια να αξιοποιήσουν τις ιδέες και τα σχέδιά τους για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού".

Σε προσωπικό, επιχειρηματικό επίπεδο, ο κ.Βαμιεδάκης, μέσα στα χρόνια της κρίσης, έχει καταφέρει να αναπτύξει τις εταιρείες του, GRECO DELTANET SERVICES S.A., που φέρνει πλέον ετησίως 400.000 τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα και VITA HOTELS, που έχει 5 ξενοδοχεία στην Κρήτη και Ρόδο, με σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη τόσο  γεωγραφικά όσο  και σε αριθμό, κυρίως με τη μίσθωση ή το management επιπλέον  ξενοδοχειακών μονάδων. 

Διαβάστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη:

Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο

-Kύριε Βαμιεδάκη, είστε ένας εξαιρετικά επιτυχημένος τουριστικός επιχειρηματίας και παράλληλα έχετε τα καθήκοντα του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης. Επομένως, είναι ίσως πιο εύκολο να υποστηρίξετε πολιτικές, που θα βοηθήσουν τον τουρισμό της Κρήτης. Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το αδύνατο σημείο του Κρητικού Τουρισμού και πώς μπορεί αυτό να διορθωθεί;

-Η εποχικότητα, η απουσία ολοκληρωμένης, μακροπρόθεσμης  και στοχευμένης στρατηγικής, η έλλειψη υποδομών και η αδυναμία αναβάθμισης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος είναι  τα βασικά αδύνατα σημεία όχι μόνο του κρητικού τουρισμού αλλά του ελληνικού τουρισμού γενικότερα. 

Το κάθε σημείο βέβαια έχει διαφορετικές προεκτάσεις και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Για παράδειγμα, η αναγκαιότητα της βελτίωσης δημοσίων υποδομών, αφορά το κεντρικό κράτος και προσπαθούμε συνεχώς να πιέζουμε και να απαιτούμε τη βελτίωση και εξορθολογισμό τους, διότι χωρίς αυτές, δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη. 

Από την άλλη πλευρά, στις ιδιωτικές υποδομές, στα ξενοδοχεία δηλαδή, τα  τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί αν όχι εκμηδενιστεί η κατασκευή νέων κλινών, λόγω των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης και περεταίρω ανάπτυξης.

Πέραν της ποσοτικής, η ποιοτική ανάπτυξη και διεύρυνση είναι πάρα πολύ σημαντική, επομένως, είναι απαραίτητο ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο μέσα από το οποίο θα προκύψει η αναβάθμιση της ποιότητας την οποία έχουμε τόσο ανάγκη, έτσι ώστε η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κρήτη, να δρομολογούν κι όχι να ακολουθούν τις εξελίξεις.

 Ενιαίο brand name «Κρήτη» και στόχοι

-Ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης είχε εισηγηθεί την διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης πολιτικής branding (ενίσχυση αναγνωρισιμότητας), η οποία θα καθόριζε την τουριστική προβολή του νησιού. Αν ενθυμούμαι καλά, σύμφωνα με την πρόταση οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες έπρεπε να αποφασίσουν σε ένα πλάνο στρατηγικής για μια 10ετία. Πώς τελικά διαμορφώθηκε η τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης;

-Πρώτο και βασικότερο σημείο της νέας στρατηγικής της Περιφέρειας Κρήτης είναι το ενιαίο brand name «Κρήτη» και γενικότερα η παρουσία του νησιού σε όλες τις δράσεις προβολής ως ενιαία οντότητα, που αντιπροσωπεύει μεν το σύνολο του νησιού, σέβεται όμως τα επιμέρους χαρακτηριστικά κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Βασικοί στόχοι της στρατηγικής αυτής είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η σταδιακή απεμπλοκή από το μονοδιάστατο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» καθώς επίσης και η άμεση διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

-Πώς θα αξιοποιήσει τουριστικά η Περιφέρεια τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ

-Η Περιφέρεια Κρήτης κινείται σε δύο άξονες όσον αφορά τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ. Αφ’ ενός στην αξιοποίηση του μέγιστου δυνατού κονδυλίου για την τουριστική προβολή, όπως  συνέβη και τα προηγούμενα δύο χρόνια, με έξυπνες δράσεις διαφήμισης, προσέγγιση νέων αγορών, παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις, αξιοποίηση πρωτοποριακών έξυπνων μέσων προβολής και αφετέρου σε αυτήν την προγραμματική αξιοποιούμε και μια νέα παράμετρο που σχετίζεται με την καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση. 

Μέσα από αυτήν τη λογική, τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και οι τουριστικοί επιχειρηματίες έχουν μεγάλα περιθώρια να αξιοποιήσουν τις ιδέες και τα σχέδιά τους για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

-Παρά τις προσπάθειες στο παρελθόν, η Κρήτη, όπως και οι υπόλοιποι προορισμοί θερινού τουρισμού στην Ελλάδα, δεν έχουν καταφέρει να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αύξηση των τουριστών, λόγω των υποδομών (π.χ. δυνατότητες αεροδρομίων-κυρίως του Ηρακλείου). Τι έχετε κάνει ή τι προγραμματίζετε προς αυτήν την κατεύθυνση;

- Έχει αποδειχτεί πως το ζήτημα της διάρκειας της τουριστικής περιόδου και της εποχικότητας είναι θέμα πολιτικής και  όχι κλιματολογικών συνθηκών, καθώς η Κρήτη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες περιφέρειες της Μεσογείου που έχουν 9,10 ή και 12 μήνες τουρισμό. Σίγουρα αυτό το οποίο χρειάζεται είναι η στοχευμένη προσέγγιση ομάδων επισκεπτών που ταξιδεύουν τη συγκεκριμένη περίοδο και οι στρατηγικές συνεργασίες.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε ομάδες επισκεπτών από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, να τις φέρουμε σε επαφή με τοπικούς επιχειρηματίες, να δημιουργηθούν στρατηγικές συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες έτσι ώστε  να υπάρχει αντίστοιχη προσβασιμότητα και να υποστηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε την προβολή των δυνατοτήτων μας. 

Πιστεύω  πως θα μπορέσουμε να το πετύχουμε με σωστό συντονισμό των τοπικών φορέων, οι οποίοι θέλουν και πρέπει να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, αλλά και με το Yπουργείο Tουρισμού, με το οποίο συζητάμε να εντάξει αυτήν την προσπάθεια, σε μία ευρύτερη που συγκροτείται σε πανελλήνιο επίπεδο.

Έξυπνοι τρόποι προβολής

-Πώς αναδεικνύετε τα πλεονεκτήματα της Κρήτης στις θεματικές μορφές τουρισμού, όπως είναι η γαστρονομία, ο Κρητικός τρόπος ζωής, ο αγροτουρισμός τουρισμός;

Η κρητική φιλοξενία και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής είναι δύσκολο να αποτυπωθούν μέσα σε από μια αφίσα ή μια φωτογραφία. Γι αυτό και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε έξυπνους τρόπους διαφήμισης με  διαδραστικά μέσα τα οποία έχουν δημιουργηθεί  από τα τοπικά Ερευνητικά Ιδρύματα, εικονικά βιωματικά ταξίδια, fam trips και φιλοξενία δημοσιογράφων από αξιόπιστα ΜΜΕ του εξωτερικού που έρχονται εδώ και φεύγουν εντυπωσιασμένοι βιώνοντας με όλες τις αισθήσεις τους αυτό που εννοούμε  όταν μιλάμε για «αυθεντική κρητική φιλοξενία».

 -----------

 Η ανάπτυξη της GRECO DELTANET SERVICES S.A. και της VITA HOTELS 

 Ο κ.Μιχάλης Βαμιεδάκης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών GRECO DELTANET SERVICES S.A., που δραστηριοποιείται στον εισερχόμενο τουρισμό και της VITA HOTELS S.A., που αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίωνα του Ομίλου. Και οι δυο εταιρείες αναπτύχθηκαν μέσα στην καρδιά της κρίσης και κατά τούτο όχι άδικα χαρακτηρίστηκε πέρυσι "ο τουριστικός επιχειρηματίας της χρονιάς" τουλάχιστον για την Κρήτη. Τον ρωτήσαμε εάν εκτιμά ότι η κρίση προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες και αν είναι η κατάλληλη περίοδος για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό. Ιδού τι μας απάντησε, δίνοντας παράλληλα ένα σύντομο προφίλ των δυο εταιρειών:

"Αναμφισβήτητα η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και οι τράπεζες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είναι σε θέση να υποστηρίξουν υγιή business plans αν υπάρξει σοβαρή προσέγγιση, με ρεαλισμό και  σωστό σχέδιο. Εξάλλου, ο τουρισμός αποτελεί μια αναπτυξιακή όαση και τον βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας μας.

Η GRECO DELTANET SERVICES S.A. τα τελευταία 13 χρόνια ασχολείται με εισερχόμενο τουρισμό από όλες τις χώρες της Ευρώπης, φέρνει περί τις 400.000 επισκέπτες στην Ελλάδα και συνεργάζεται με  μεγάλους tour operators από όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία απασχολεί 180 άτομα προσωπικό, έχει το κεντρικό της γραφείο στην Κρήτη και υποκαταστήματα σε όλα τα μεγάλα νησιά, όπως Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κάρπαθο και Κύπρο. Ήταν, λοιπόν, λογικό να γίνει το επόμενο βήμα ανάπτυξης του Ομίλου προς την κατεύθυνση του πρωτογενούς, όπως τον ονομάζω, τομέα του τουρισμού, δηλαδή τα ξενοδοχεία, με την ίδρυση της VITA HOTELS.

Η VITA HOTELS είναι μία νέα και δυναμική ξενοδοχειακή εταιρεία, που αυτή τη στιγμή έχει στο δυναμικό της 5 ξενοδοχεία -3 ιδιόκτητα και 2 μισθωμένα- στην Κρήτη και στη Ρόδο, συνεργάζεται με με τους μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης και έχει καταφέρει να δημιουργήσει σε σύντομο χρόνο ένα αναγνωρίσιμο brand name και ένα “value for money” προϊόν. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα και στην ικανοποίηση του πελάτη, αλλά και στο σεβασμό των στρατηγικών μας συνεργατών που μας εμπιστεύονται, γιαυτό και αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους αναβάθμισης του προιόντος μας.  

Τα  μελλοντικά μας σχέδια, περιλαμβάνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας τόσο  γεωγραφικά όσο  και σε αριθμό, κυρίως με τη μίσθωση ή το management επιπλέον  ξενοδοχειακών μονάδων. 

Φυσικά, δεν είναι εύκολο να λειτουργεί κανείς μέσα σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον, καθώς η κρίση επηρρεάζει άμεσα τα business plans,  μεταβάλλοντας συνεχώς τους υπολογισμούς μας ενώ παράλληλα συχνά προσπαθούμε  να αντιμετωπίσουμε όλα τα παράδοξα που κατά καιρούς συμβαίνουν στη χώρα μας!

Με  ψυχραιμία, ευελιξία, σωστούς συνεργάτες και πίστη στο όραμα για ποιότητα και συνέπεια προς τον πελάτη, πιστεύω πως μπορούμε να προχωρήσουμε με υγιή τρόπο και να αναπτυχθούμε."

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 26/04 16:05

    Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων

  2. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  3. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  4. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  5. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  6. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  7. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  8. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  9. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  10. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5

  11. 26/04 10:06

    Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

  12. 26/04 07:23

    Δεν εγκρίθηκε η μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Κυκλαδικόν στην Ερμούπολη - Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος

  13. 26/04 07:22

    10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου

  14. 26/04 07:18

    Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

  15. 26/04 07:14

    Mουσείο εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά -Κοπή 7 δέντρων σε περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

  16. 26/04 07:10

    Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

  17. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  18. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  19. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  20. 25/04 15:25

    Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  21. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  22. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  23. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  24. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  25. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  26. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  27. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  28. 25/04 12:11

    Κ. Χατζηδάκης | Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  29. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  30. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  31. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  32. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  33. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  34. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  35. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  36. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  37. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  38. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  39. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  40. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  41. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  42. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  43. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  44. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  45. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  46. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  47. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  48. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  49. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  50. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  51. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  52. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  53. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  54. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  55. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  56. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  57. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  58. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  59. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  60. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  61. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  62. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  63. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  64. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  65. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  66. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  67. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  68. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  69. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  70. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  71. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  72. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  73. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  74. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  75. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  76. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  77. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  78. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  79. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  80. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  81. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  82. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  83. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  84. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  85. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  86. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  87. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  88. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  89. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  90. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  91. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  92. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  93. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  94. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  95. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  96. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  97. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  98. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  99. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  100. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας