Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023, Νέα Θεσμοφόρια | Πρωτοπόρο φεστιβάλ για την ανάδειξη της Αττικής γης

Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023, Νέα Θεσμοφόρια | Πρωτοπόρο φεστιβάλ για την ανάδειξη της Αττικής γης

Από τις 16 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 παρουσιάζεται στο κοινό ένα νέο, πρωτοπόρο φεστιβάλ για την ανάδειξη της Αττικής γης. Το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής - Νέα Θεσμοφόρια είναι ένα πολυσύνθετο έργο, μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, που διοργανώνεται από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» ως Φορέα Διαχείρισης & Προώθησης Προορισμού της Αττικής (Attica DMMO), υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το Φεστιβάλ πραγματώνει την πρόταση της Προέδρου του Ε.Ο.Τ. κ. Άντζελας Γκερέκου, για μια διοργάνωση αφιερωμένη στον εορτασμό της Αττικής Γης - στην ιστορία, τον πολιτισμό, την φύση και τα μοναδικά προϊόντα της, σε συνεργασία με τη Δρα Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. 

Πρόκειται για μια γιορτή της Αττικής γης που εκκινεί από τα Θεσμοφόρια που τιμούσαν τη Δήμητρα, τη θεά του εδάφους, της βλάστησης και της καρποφορίας και υμνούσαν τη γονιμότητα της γης και της γυναίκας. Η θεά Δήμητρα μύησε τους Αθηναίους στην καλλιέργεια της γης, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς, γι’ αυτό και αποκαλείται «Θεσμοφόρος» Δήμητρα. Μια γιορτή που αναδεικνύει τα προϊόντα, τα οποία διαχρονικά έχουν επικρατήσει σ’ αυτή τη γη: σιτηρά -με προστάτιδα τη Δήμητρα, ελιά και ελαιόλαδο –με προστάτιδα την Αθηνά, αμπέλι και κρασί –με προστάτη το Διόνυσο. Πρόκειται για προϊόντα- οικονομικούς πυλώνες της Αθηναϊκής Πολιτείας, τα οποία εξακολουθούν και σήμερα να χαρακτηρίζουν την εθνική οικονομία και την παραγωγική ταυτότητα της Ελλάδας.

Με νοηματικό σημείο εκκίνησης την ανάδειξη των Θεσμοφορίων, που συναντώνται με το λαϊκό έθιμο των Πολυσπορίων στην Ελευσίνα, το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 - Νέα Θεσμοφόρια έρχεται να οικοδομήσει ένα ουσιαστικό «πεδίο συνάντησης» μεταξύ της Αττικής γης και των προϊόντων της, του φυσικού περιβάλλοντος και της οικολογίας, της ιστορίας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, με στόχο την ανάδειξη της διασύνδεσης της ιστορικής Αττικής Γης και του πολιτιστικού στοιχείου με την αγροδιατροφή, τα προϊόντα της Αττικής και τον τουρισμό. 

Απλωμένο σε αγαπημένα μέρη της Αττικής γης, όπως το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, το Πεδίο του Άρεως, τον Άλιμο (Αθηναϊκή Ριβιέρα), τον Κεραμεικό, τον Πολυχώρο Λιπασμάτων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και δράσεις βιωματικής εκπαίδευσης περιβαλλοντικού και αγροδιατροφικού χαρακτήρα, δράσεις ανάδειξης της φύσης, του φυσικού περιβάλλοντος και των μητροπολιτικών χώρων πρασίνου της Αττικής, καθώς και προγράμματα εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων με σύγχρονες μεθόδους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και με την πολύτιμη τεχνογνωσία του Αναπτυξιακού Οργανισμού της, Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε., έχει τη μεγάλη χαρά να διοργανώνει τα Νέα Θεσμοφόρια. Με έμφαση στην εξωστρέφεια, η διοργάνωση συνδέει τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, αναδεικνύει τα προϊόντα, το δυναμικό και τον πολιτισμό της Αττικής γης και αποτελεί μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων της Αττικής, αποτελώντας έτσι μια πολύτιμη παρακαταθήκη».

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου δήλωσε: «Εμπνευσμένος από την ελληνική ιστορία και παράδοση ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού φέρνει τη γιορτή της Αττικής γης, τα Θεσμοφόρια, στο σήμερα. Μια γιορτή που υμνεί τη γονιμότητα, τη γυναίκα, την καρποφορία και τα μοναδικά σε ποιότητα και σημασία προϊόντα της Αθηναϊκής πολιτείας. Μια γιορτή για τη δύναμη του πολιτισμού, την αυθεντικότητα των τοπικών κοινοτήτων και των κορυφαίων τοπικών προϊόντων μας. Όλα αυτά αναζητά και ο σύγχρονος, συνειδητοποιημένος ταξιδιώτης από έναν προορισμό. Όλα αυτά αποτελούν και τους πυλώνες για ένα αειφόρο, βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, που θα σέβεται το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» Νίκος Παπαγεωργίου δήλωσε: «Η Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε. αγκαλιάζει το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής - Νέα Θεσμοφόρια ως μια σημαντική πρωτοβουλία για τη σύνδεση και την ανάδειξη βασικών στοιχείων της Αττικής, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η παραγωγή τοπικών προϊόντων. Με την τεχνογνωσία και την πείρα του, ο Οργανισμός διασφαλίζει ένα άριστο επίπεδο διοργάνωσης και υλοποίησης απαιτητικών και πολύπλευρων δράσεων, όπως η συγκεκριμένη, κάνοντας τις ιδέες πράξη».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, από 16 έως 24 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν χώρα 7 μοναδικές εκδηλώσεις με κοινή αναφορά στον πολιτισμό και την εύφορη γη της Αττικής. Εκπαιδευτικά και Βιωματικά Εργαστήρια στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Πολιτιστικές εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών στον Πολυχώρο Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Θεατρικές Παραστάσεις στο Θέατρο του Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού», Γαστρονομικές εκδηλώσεις – τόσο παραδοσιακών γεύσεων στον Πολυχώρο Λιπασμάτων όσο και σύγχρονες γευστικές εμπειρίες mixologist στο Momix Bar - οι οποίες θα αναδείξουν τον γαστρονομικό πλούτο της Αττικής. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου: «Θεσμοφορίων Χορός: Μια Ωδή στη Γη»

Στην έναρξη του φεστιβάλ παρουσιάζεται στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού», το πρωτότυπο έργο «Θεσμοφορίων Χορός: Μια Ωδή στη Γη» του Γιώργου Βούκανου, με πάνω από 60 συντελεστές. Πρόκειται για ένα συμφωνικό Οπτικοακουστικό Χορόδραμα, ένα μοναδικό μουσικό τρίπτυχο που ενώνει τον μύθο τη λαϊκή παράδοση με το μέλλον και την ανάγκη φροντίδας της φύσης και του πλούτου που πρέπει να διαφυλαχθεί για τις επόμενες γενιές. Ο Βασίλης Σαλέας σε ρόλο μουσικού αφηγητή, με το μοναδικό ελληνικό ήχο του κλαρίνου του, συνδέει τις εποχές και μας οδηγεί στο αύριο. Με τη συμμετοχή Ορχήστρας, ηλεκτρικών και συνθετικών οργάνων, του συγκροτήματος Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων Λύραυλος, της Χορωδίας Αποφοίτων GratuArti και του Ομίλου Αρσακείων Τοσιτσείων, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη. 

Σάββατο 16 έως Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου: Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια 

Στο Κέντρο της Γης – Πάρκο Αντώνης Τρίτσης μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Οργάνωση Γη» για τη βιωσιμότητα του αγροδιατροφικού τομέα, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου: Επιστημονική Ημερίδα – Νέα Θεσμοφόρια 

Στο κτήριο της Παλιάς Βουλής θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Η Αττική Γη και τα προϊόντα της: περιβάλλον και κλιματική κρίση, προοπτικές». Η Επιστημονική Ημερίδα επικεντρώνεται στην ανάλυση της πρωτογενούς παραγωγής και στο περιαστικό περιβάλλον της Αττικής, ενώ θα προβάλει τα προϊόντα της Αττικής γης και θα αναδείξει τις προοπτικές και τις προκλήσεις για την περιαστική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Η οργάνωση και ο συντονισμός της Ημερίδας γίνεται με την ευγενική προσφορά της Δρα Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. Διευθύντριας του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου: Παράδοση & Αττική Γη 

Στον Πολυχώρο Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας πραγματοποιείται μουσικοχορευτική εκδήλωση λαϊκής παράδοσης και γαστρονομικού χαρακτήρα με τίτλο «Παράδοση & Αττική Γη». Τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, η Ένωση Κρητών Κερατσινίου - Δραπετσώνας «το Αρκάδι», η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά - «Ομόνοια», ο Σύλλογος Κρητών Νίκαιας – Κορυδαλλού, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Πειραιά, η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ», η Ομάδα Χρυσαλλίδα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος Απτεραίοι, συναντώνται για την ανάδειξη της ελληνικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Πρωταγωνιστές, κορυφαίοι δεξιοτέχνες μουσικοί της λαϊκής μας παράδοσης που θα παίξουν μία μεγάλη γκάμα μουσικών οργάνων. Τους παραδοσιακούς χορούς θα πλαισιώνει γαστρονομικό event από την ομάδα Chefs' Club Acropolis την οποία συντονίζει ο αναγνωρισμένος chef Κωνσταντίνος Μουζάκης.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου: Ελληνικό Πρωινό Αττικής Γης 

Σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο Ble Pavillion στον Άλιμο, παρουσιάζεται σε δημοσιογράφους και σε επαγγελματίες του τουρισμού και της γαστρονομίας η εμπειρία του «Ελληνικού πρωινού». Πρόκειται για το καινοτόμο πρόγραμμα του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με στόχο τη σύνδεση του γαστρονομικού πλούτου της χώρας με την εμπειρία του επισκέπτη και την προώθηση της γαστρονομικής κληρονομίας του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα από την κάθε περιοχή. Η εκδήλωση στηρίζεται σε μία βιωματική εμπειρία αποκάλυψης του «μυστικού μακροζωίας», του ελληνικού πρωινού, η οποία ξεκινά από την είσοδο του χώρου και ξεδιπλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η εμπειρία παρουσίασης του Ελληνικού Πρωινού – Αττικής Γης περιλαμβάνει ροφήματα, τυποποιημένα και πιστοποιημένα προϊόντα από παραγωγούς της Αττικής, βότανα και superfoods, δροσερά αναψυκτικά με ελληνικά φρούτα / τσάι / αφέψημα, τα μυστικά προετοιμασίας του ελληνικού καφέ στη χόβολη, κοκτέιλ από αφρώδη οίνο με επιλεγμένα φρούτα, live cooking του ελληνικού πρωινού και βέβαια παρουσίαση της αξίας του ελληνικού πρωινού και αναφορά σε συνταγές και προϊόντα που ενισχύουν την ευεξία, την ενέργεια και την ισορροπημένη διατροφή.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου: Εκδήλωση Physis Gaia Project με την Ευρυδίκη

Στο Πεδίο του Άρεως πραγματοποιείται η εκδήλωση «Physis Gaia Project». Ένα Θεατρικό, Μουσικό & Ψυχαγωγικό Αφήγημα, που μέσα από τον συνδυασμό ήχων, εικόνας και φωτισμού, μαγεύει τους συμμετέχοντες σε ένα τοπίο φύσης, μέσα στην πόλη. Η Ευρυδίκη, συνοδευόμενη από την Άντα Αθανασοπούλου και νέους μουσικούς, μας ταξιδεύει με ένα σύγχρονο και δυναμικό πρόγραμμα, με τραγούδια απ’ όλην την Ελλάδα και τον κόσμο. Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται ένα πολυθεματικό θεατρικό αφήγημα από τον Βασίλη Μίχα και την Χρύσα Ρώμα, συνοδεία της Camerata Junior με τη συμμετοχή πάνω από 25 νέων μουσικών. Τίτλος του είναι «Οι Μυθικές Μελωδίες των Ποταμών – Το Ταξίδι του Ιλισσού» και σκοπός του να μας ταξιδέψει στη μακρά ιστορία του Ιλισσού, που στην αρχαιότητα θεωρούνταν ιερός ποταμός που φιλοξενούσε τις μούσες. Την εκδήλωση συνοδεύει μουσικός παραγωγός, ενώ μετά τη λήξη της συναυλίας, ακολουθεί πάρτι με DJ Set. Το Σάββατο είναι η φθινοπωρινή ισημερία, συνεπώς αυτό το πάρτι σηματοδοτεί και τον αποχαιρετισμό στο φετινό καλοκαίρι. 

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου: Attica Molecular Mixology 

Στο Momix Bar επαγγελματίες από το χώρο της γαστρονομίας, της ζαχαροπλαστικής και του bartending θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πρωτότυπο Mixologist Experience με τη δημιουργία πρωτότυπων μοριακών κοκτέιλ που σχεδιάζονται αποκλειστικά από προϊόντα της Αττικής Γης, καθώς και ειδικών μενού. Ο συνδυασμός του bartending και της ζαχαροπλαστικής και η χρήση τεχνικών όπως σφαιροποίηση, ζελεδοποίηση, ατμοποίηση, η χρήση ξηρού πάγου και άλλων πρόσθετων τροφίμων απογειώνουν τα προϊόντα της Αττικής δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία.



Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 10/06 10:05

    Παράταση για τις αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

  2. 10/06 09:51

    Στη Βαρκελώνη η Όλγα Κεφαλογιάννη για τη σύνοδο του UN Tourism

  3. 10/06 07:43

    Δήμος Ζαχάρως: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  4. 10/06 07:40

    Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  5. 10/06 07:36

    Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις ITF World Tour J60 Preveza 2024

  6. 10/06 07:30

    Φεστιβάλ Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο

  7. 09/06 07:55

    Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα

  8. 09/06 07:52

    Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο

  9. 09/06 07:48

    4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού

  10. 08/06 12:14

    Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  11. 08/06 12:11

    Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου

  12. 08/06 09:07

    Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής

  13. 07/06 19:32

    Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου

  14. 07/06 18:27

    Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες

  15. 07/06 17:54

    Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik

  16. 07/06 16:53

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024

  17. 07/06 15:12

    Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο στόχαστρο του κυβερνοεγκλήματος

  18. 07/06 15:07

    ΜΑΙΧ | Πρόγραμμα κινητικότητας σπουδαστών ERASMUS+

  19. 07/06 14:57

    «Thessaly Evros Pass»: Πρόγραμμα 4,45 εκατ. ευρώ για τις περιοχές Θεσσαλίας και Έβρου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

  20. 07/06 14:39

    Ρόδος: Επέμβαση Υπ. Οικονομικών, ΕΛΑΣ και ΑΑΔΕ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για παράνομες κατασκευές

  21. 07/06 14:34

    Άνοιξε ανακαινισμένο και 5άστερο το ξενοδοχείο Iberostar Selection Creta Marine

  22. 07/06 14:27

    Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου - Υπεγράφη η σχετική σύμβαση

  23. 07/06 14:25

    EKT: Μείωση επιτοκίων, γρίφος ο πληθωρισμός

  24. 07/06 13:58

    Πολιτισμός και Τουρισμός στα Γιάλτρα

  25. 07/06 13:12

    “Κενά αέρος” για 3 αεροπορικές εταιρίες μετά την κατάρρευση του FTI

  26. 07/06 12:50

    Η Star Alliance γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας στο Terminal 2 του αεροδρομίου Heathrow 

  27. 07/06 12:48

    FedHATTA: Προβληματικές οι νέες Οδηγίες ελέγχου των τουριστικών λεωφορείων για τις σχολικές εκδρομές

  28. 07/06 12:30

    Βρετανικός τουρισμός: Στροφή στις Staycations και στις διακοπές στα Ελληνικά νησιά

  29. 07/06 12:18

    Υπερτουρισμός | Διαδήλωση στις 21 Ιουλίου στις 4 Βαλεαρίδες Νήσους - Μειώνονται οι αναζητήσεις για Μαγιόρκα, αυξάνονται για Ελλάδα

  30. 07/06 11:32

    TUI: «Μοιράζει» δωρεάν ταξίδια εμπειριών στην Κρήτη, στους... παρατηρητικούς Σουηδούς

  31. 07/06 11:12

    EOT | Δράσεις προβολής της Ρόδου, Κω, Πάτμου και Λέσβου σε Γαλλία και Ρουμανία

  32. 07/06 10:07

    Ξενοδοχεία | Η HotelBrain μίσθωσε το πρώην Hotel Nikopolis στη Θεσσαλονίκη

  33. 07/06 10:01

    Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά

  34. 07/06 09:40

    Ρόδος: Σε εξέλιξη η διαδικασία σφράγισης της επιχείρησης με ξαπλώστρες μέσα στη θαλασσα

  35. 07/06 07:28

    Πράσινο φως για καταδυτικό πάρκο στα Μέγαρα

  36. 07/06 07:27

    Δήμος Μεγαρέων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  37. 07/06 07:24

    Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Αποχώρηση από διαδημοτικό Οργανισμό

  38. 07/06 07:23

    Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2024

  39. 06/06 18:19

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Βαλένθια

  40. 06/06 15:38

    Προς... «αλυσιδοποίηση» η Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά

  41. 06/06 15:16

    Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου | Πρόεδρος ο Άκης Τσαρούχης, Γεν. Διευθυντής ο Θ. Τζούμας

  42. 06/06 14:53

    ΕΤΕ | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να πετύχει νέο ρεκόρ το 2024- 35 εκατ. τουρίστες, 22 δισ. ευρώ έσοδα

  43. 06/06 14:31

    AEGEAN | Πρόγραμμα υποτροφιών μηχανικών αεροσκαφών

  44. 06/06 14:04

    «Two tickets to Greece»: Από τους κινηματογράφους της Αυστραλίας στην Ελλάδα

  45. 06/06 13:40

    Ποσειδώνια: Στρατηγική συνεργασία ΕΛΙΜΕ με ΕΕΝ - Ο Όμιλος ΟΝΕΧ ξεκινά γραμμή παραγωγής 30 ρυμουλκών

  46. 06/06 13:36

    Υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δράση προσβασιμότητας στις Ελληνικές παραλίες

  47. 06/06 13:14

    Πτώχευση FTI: O διαχειριστής αφερεγγυότητας επιδιώκει την τμηματική πώληση της εταιρίας

  48. 06/06 12:32

    DRV: Θετικοί οι ταξιδιώτες στη χρήση chatbot και ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια

  49. 06/06 11:21

    Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Θετική η νέα σεζόν- παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού

  50. 06/06 11:12

    Spiegel: Θέλουμε ή δεν θέλουμε τον υπερτουρισμό;

  51. 06/06 10:44

    Πτώχευση FTI | Τεράστια ανησυχία για τους 2.240 εργαζόμενους του Ομίλου στην Ελλάδα

  52. 06/06 10:32

    "Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους"

  53. 06/06 10:11

    WTTC | Διπλασιάστηκαν τα ξενοδοχεία που υιοθέτησαν τα πρότυπα αειφορίας

  54. 06/06 09:53

    Αυξάνονται τα τέλη βίζας Σένγκεν από τις 11 Ιουνίου

  55. 06/06 09:35

    Αεροδρόμιο Αθήνας | +18,5% η κίνηση τον Μάιο, +17% το πεντάμηνο

  56. 06/06 09:18

    Μ. Γιαννούλης για πτώχευση FTI: Επηρεάζονται ξενοδοχεία και στα Χανιά

  57. 06/06 07:21

    Διαγωνισμός για τη μίσθωση 3 ακινήτων στο κέντρο της Κέρκυρας

  58. 06/06 07:15

    Δήμος Σικυωνίων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  59. 06/06 07:14

    Ελληνικός Χρυσός: Δωρεά 50.000 ευρώ στον Δήμο Αριστοτέλη για καθαρισμό των παραλιών

  60. 06/06 07:12

    Ντόπια Κουζίνα στα Φάρσαλα

  61. 06/06 07:07

    Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

  62. 05/06 19:50

    Το εμβληματικό Κυβερνείο στην Καλαμαριά αλλάζει σελίδα

  63. 05/06 19:28

    Πτώχευση FTI | TUI και Dertour ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών- H TUI έχει και την Ελλάδα

  64. 05/06 18:37

    Πτώχευση FTI | Προτεραιότητα στους 60.000 παραθεριστές, τι θα συμβεί με τις κρατήσεις

  65. 05/06 15:32

    Ryanair: 24ωρη προσφορά πτήσεων από 16,99 ευρώ

  66. 05/06 15:17

    TUI Γερμανίας: Ειδικές προσφορές για τους πελάτες του FTI με προορισμό την Ισπανία

  67. 05/06 15:07

    Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους στα Ποσειδώνια 2024

  68. 05/06 15:04

    Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση ITB China 2024 στη Σαγκάη

  69. 05/06 14:37

    Φέσι 1,2 εκατ. ευρώ στην ξενοδοχειακή αγορά των Καναρίων λόγω κατάρρευσης FTI

  70. 05/06 14:23

    Διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις στον Coral Travel μετά την κατάρρευση του FTI

  71. 05/06 14:02

    Πτώχευση FTI | Ψυχραιμία στην Ελλάδα, ανησυχία στην Τουρκία

  72. 05/06 13:47

    Ο εξερχόμενος τουρισμός από την Ελλάδα | 6,2 εκατ. αναχωρήσεις, 2,4 δισ. δαπάνες το 2023 - πού ταξιδεύουν οι Έλληνες

  73. 05/06 12:50

    Πτώχευση FTI: Τα ταξίδια ακυρώνονται έως 10 Ιουνίου

  74. 05/06 12:03

    Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η ναυτιλία πυλώνας στήριξης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας»

  75. 05/06 11:59

    Τουρκικός τουρισμός | 4 εκατ. τουρίστες στο πεντάμηνο στην Αττάλεια- νέο ρεκόρ

  76. 05/06 10:35

    Αλβανία | WTTC: Ο τουρισμός αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς

  77. 05/06 10:11

    Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στη Ζάκυνθο

  78. 05/06 09:39

    Δεν υπήρξε ποτέ φιρμάνι οθωμανικό στον Έλγιν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

  79. 05/06 09:31

    Nα δημιουργηθεί ευρωπαϊκή νομοθετική ομπρέλα για τις πτωχεύσεις τουρ οπερέιτορ

  80. 05/06 09:21

    Επιστολή ΣΕΤΚΕ στην Όλγα Κεφαλογιάννη: Δυο καίρια θέματα για άμεση διευθέτηση

  81. 05/06 07:58

    Iσπανία: Πρόστιμα 150 εκατ. ευρώ στις Ryanair, Volotea, Vueling και Easyjet για καταχρηστικές πρακτικές

  82. 05/06 07:01

    Παράταση έως τo 2027 για την επένδυση στο νέο ξενοδοχείο του Ομίλου Μήτση στο κέντρο της Αθήνας

  83. 05/06 07:00

    Δήμος Γορτυνίας: Δύο δημοτικά ξενοδοχεία προς εκμίσθωση

  84. 05/06 06:53

    Αθλητική διοργάνωση Karagoutis Training Camp σε 4 νησιά του Αιγαίου

  85. 05/06 04:56

    Γιορτή Κερασιού στη Λάρισα

  86. 05/06 03:50

    Στην Ελλάδα μέλη της κοινότητας 6to6 Motor για έκθεση υπερπολυτελών σπορ αυτοκινήτων

  87. 05/06 02:43

    Έξι γυναίκες τραγουδάνε Ηπειρώτικα

  88. 04/06 19:09

    Τουριστικός όμιλος FTI: Οι συνέπειες της χρεοκοπίας

  89. 04/06 18:23

    Αθήνα | Συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. - στο επίκεντρο η ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών

  90. 04/06 16:20

    Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | Όμιλος Sani/Ikos: Πρωτοβουλίες για την προστασία Μεσογειακών οικοσυστημάτων

  91. 04/06 16:16

    Aria Hotels: Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Θηρασιά το 2025

  92. 04/06 16:13

    Άνοιγμα της Πιερίας στην τουριστική αγορά της Ολλανδίας

  93. 04/06 14:02

    Youtravel.com: Ακυρώνει όλες τις κρατήσεις για τις επόμενες 7 ημέρες

  94. 04/06 13:54

    Ταμείο DRSF: Η επιστροφή χρημάτων στους πελάτες του FTI είναι διασφαλισμένη

  95. 04/06 13:34

    Η Ε.Ξ. Ρόδου ενημέρωσε από τις 20 Μαρτίου τους φορείς για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της FTI

  96. 04/06 13:03

    Προβολή του Ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο

  97. 04/06 12:55

    FTI προς Ελληνικά ξενοδοχεία: Οι επισκέπτες καλύπτονται από το ταμείο DRSF

  98. 04/06 12:30

    Το καλοκαίρι έρχεται, ο πόλεμος της ξαπλώστρας επιστρέφει – Πώς θέλουν να τον αποτρέψουν τα ξενοδοχεία

  99. 04/06 12:07

    Υπ. Εργασίας | Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

  100. 04/06 11:24

    Νέο αίμα στην κρουαζιέρα το 2024: 2 στους 3 την επιλέγουν για πρώτη φορά – Τα Ελληνικά νησιά στους top προορισμούς