Επιμελητήριο Ηρακλείου: προτάσεις για το νέο Επενδυτικό Νόμο

Επιμελητήριο Ηρακλείου: προτάσεις για το νέο Επενδυτικό Νόμο

Τις Θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με τον υπό κατάρτιση νέο Επενδυτικό Νόμο, κατέθεσε με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης. 

Όπως τονίζεται στην επιστολή, η οποία αποτελεί συνέχεια των προτάσεων που κατέθεσε στον Υπουργό το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 2/10/2015, το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση  μιας και διατηρούνται τα  θετικά που διέθετε το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και εισάγονται νέα στοιχεία που προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον, πιο φιλικό στις επενδύσεις και με περισσότερες επιλογές για τους επενδυτές.

Ο κ. Αλιφιεράκης ζητεί την άμεση ενεργοποίηση του νέου νόμου και χαρακτηρίζει επίσης θετικό το γεγονός ότι τίθεται για πρώτη φορά ουσιαστικά το κίνητρο της φορολογικής σταθερότητας, μιας και αυτό είναι στοιχειώδες συστατικό της ανάπτυξης. «Αποτελεί πάγια θέση μας ότι δεν υφίσταται αναπτυξιακή πολιτική χωρίς φορολογικά κίνητρα, και χωρίς την άρση των σοβαρών  εμποδίων ομαλής λειτουργίας της παραγωγής και της αγοράς και των περιορισμών στην επιχειρηματική δραστηριότητα» αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. 

Στη συνέχεια ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρεται αναλυτικά σε επιμέρους, αλλά σημαντικά, σημεία του νέου νόμου και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις...

1. Ποσοστά επιχορήγησης 

Εξαιρετικά δυσμενές στοιχείο του σχεδίου νόμου είναι η απώλεια του 30% του ποσοστού ενίσχυσης που δικαιούται ο φορέας επένδυσης έκαστου σχεδίου εφόσον επιλέξει την επιδότηση ή την χρηματοδοτική μίσθωση και δεν ανήκει σε ειδική κατηγορία ενισχύσεων. Σε ορισμένες δε Περιφέρειες της χώρας όπως η Κρήτη και άλλες η πτώση στα ποσοστά επιχορήγησης φτάνει το 20% (μετά το 2018). Πρόταση του Επιμελητηρίου μας είναι να παρέχεται επιπλέον ποσοστό ενίσχυσης μέχρι το ανώτατο όριο του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιούνται στο νησί. Ειδικά για τις ΜΜΕ το ποσοστό επιχορήγησης ανεξαρτήτως καθεστώτος ενίσχυσης να ανέρχεται στο 100% του χάρτη. Υπάρχουν κλάδοι που έχουν στρατηγικό χαρακτήρα σε κάποιες περιφέρειες οπότε μπορούν να θεσπιστούν οριζόντια ποσοστά επιπλέον ενίσχυσης σε συγκεκριμένες κρίσιμες κατηγορίες. Εναλλακτικά το επιπλέον ποσοστό θα μπορούσε να χορηγηθεί με την μορφή φοροαπαλλαγής ώστε να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στις επιχειρήσεις για να ενταχθούν στον Αναπτυξιακό νόμο.

2. Διεύρυνση των επιλέξιμων δραστηριοτήτων (Άρθρο 7, παράγραφος 2). 

Σε σχέση με τους επιλέξιμους κωδικούς άσκησης δραστηριότητας, γνώμη μας είναι να διευρυνθεί η επιλογή και σε άλλους κλάδους εκτός του Τουρισμού και τις Μεταποίησης, τουλάχιστον σε αυτούς που δεν εξαιρούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι απλά θέμα εθνικής επιλογής η ένταξή τους. Παράδειγμα αποτελεί ο ιατρικός τουρισμός και οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων.  

3. Εξαίρεση τουριστικών περιοχών από το καθεστώς ενίσχυσης λόγω κορεσμού

Στο Άρθρο 7 Παρ.4 εισάγεται η δυνατότητα εξαίρεσης μετά την παρέλευση διετίας τουριστικών περιοχών λόγω κορεσμού από το καθεστώς ενίσχυσης με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και των συναρμόδιων Υπουργών. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη απειλεί να παγώσει το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σαφή κριτήρια, προσθέτει ανασφάλεια στον εν δυνάμει επενδυτή καθώς ο τελευταίος δύναται να ξεκινήσει τον σχεδιασμό μιας κοστοβόρας επένδυσης σε τοποθεσία που μπορεί να εξαιρεθεί λόγω κορεσμού. Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξαιρεθεί από το νόμο η συγκεκριμένη πρόβλεψη.

4. Ευνοϊκές ρυθμίσεις του μίγματος ευεργετημάτων 

Προτείνουμε να απελευθερωθούν οι επιλογές του μίγματος ευεργετημάτων του Αναπτυξιακού Νόμου ανάμεσα σε επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις δηλαδή, leasing και φοροαπαλλαγές. Ειδική μέριμνα πρέπει να δοθεί στο συνδυασμό του καθεστώτος ενίσχυσης του μισθολογικού κόστους συνδυαστικά με ενίσχυση δαπανών ενσώματων στοιχείων ενεργητικού και άυλων στοιχείων ενεργητικού (Άρθρο 8 Παρ.2). Η εν λόγω πρόβλεψη θα δράσει ενισχυτικά προς τους επενδυτές και συνάδει με τις πολιτικές μείωσης της ανεργίας ενώ τα επενδυτικά σχέδια πρέπει να έχουν ολοκληρωμένο χαρακτήρα. 

5. Δαπάνες κτιριακών εγκαταστάσεων

Τίθεται νέος περιορισμός στο άρθρο 8 παράγραφος 3.α. του σχεδίου νόμου με βάση τον οποίο οι δαπάνες κάθε επενδυτικού σχεδίου που αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις δεν δύναται να ξεπερνούν το 50% του συνολικού κόστους του έργου. Ο εν λόγω περιορισμός είναι μη ρεαλιστικός ειδικά για επενδυτικά σχέδια που αφορούν ίδρυση νέας εγκατάστασης όπου το κατασκευαστικό κόστος αποτελεί κύριο κομμάτι της επένδυσης ιδιαίτερα λχ σε ξενοδοχειακές επενδύσεις και θεωρούμε ότι πρέπει να καταργηθεί.

6. Ρήτρα Κερδών

Στις προϋποθέσεις που θέτει το νέο πλαίσιο (Άρθρο 10, παράγραφος 3) έχει συμπεριληφθεί ως υποχρέωση για την υπαγωγή στον καθεστώς ενίσχυσης με την μορφή επιχορήγησης ή/και της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης ρήτρα κερδών. Πιο συγκεκριμένα στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται πως «επιχειρήσεις, οι οποίες δεν εμφάνισαν κέρδη σε καμία χρήση κατά την τελευταία εξαετία πριν την αίτηση υπαγωγής, δεν δικαιούνται να λάβουν τις ενισχύσεις με την μορφή επιχορήγησης και της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης». Είναι σημαντικό να εξειδικευτεί το άρθρο στην Λειτουργική κερδοφορία της επταετίας, ή στα κέρδη ΠΦΤΑ δεδομένου ότι πολλές νέες επιχειρήσεις τα πρώτα έτη της λειτουργίας τους, εμφανίζουν κατά κανόνα ζημιογόνες χρήσεις λόγω των αναπόφευκτων υψηλών αποσβέσεων. 

7. Ορισμός Εξωστρεφούς δραστηριότητας

Στο Άρθρο 12 ορίζονται ως εξωστρεφείς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αύξησαν την εξωστρέφειά τους, δηλαδή το λόγο αξίας των εξαγωγών τους προς τον κύκλο εργασιών τους, σε ποσοστό τουλάχιστον 10% κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία πριν την αίτηση υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου. Με άλλα λόγια μία επιχείρηση, η οποία έχει εξαγωγές την τελευταία τριετία πάνω από το 90% του κύκλου εργασιών της αλλά παραμένει σταθερό (ή το αυξάνει κατά μια λχ μονάδα) δεν θεωρείται εξωστρεφής για τις ανάγκες του νέου αναπτυξιακού νόμου. Προτείνουμε να επαναπροσδιοριστεί ο όρος και να ορίζεται η εξωστρέφεια ως λόγος επί των πωλήσεων. 

8. Προκαταβολή ενισχύσεων

Στο σχέδιο Νόμου (Άρθρο 20) δεν αναφέρεται ρητά η δυνατότητα προκαταβολής επιχορήγησης. Η πρόβλεψη της προκαταβολής ενισχύσεων η οποία υπήρχε σε όλους τους προηγούμενους Αναπτυξιακούς Νόμους δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ευελιξία της και βοηθά ιδιαίτερα τώρα μέσα στην κρίση και τους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων. Προτείνουμε να καταβάλλεται η προκαταβολή με τις προϋποθέσεις των προηγούμενων νόμων ή ακόμη και με τη χρήση της προτεινόμενης δημιουργίας των «Ανοιχτών Καταπιστευτικών Λογαριασμών (Escrow Accounts)» που έχουν ήδη προβλεφθεί και θα εφαρμοστούν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

9. Διαδικασία Ελέγχου και πιστοποιήσεων - Εθνικό Μητρώο Ελεγκτών

Στο στάδιο της αξιολόγησης και σε αντίθεση με τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο 3908/2011 το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι η αξιολόγηση του επενδυτικού σχεδίου ανατίθεται σε ένα και μόνο αξιολογητή. Στο προηγούμενο πλαίσιο σύμφωνα με τον Ν3908/2011 και το ΠΔ 33 άρθρο 10 τα όργανα ελέγχου απαρτίζονται από δύο τουλάχιστον ελεγκτές από το Εθνικό Μητρώο Ελεγκτών και ένας τουλάχιστον θα πρέπει να είναι υπάλληλος της Υπηρεσίας. Προτείνονται τα ακόλουθα:

η αξιολόγηση να ανατίθεται πάλι  σε δύο αξιολογητές ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ορθότητα της διαδικασίας. 

Να καθιερωθεί συστηματικά και διαρκή εκπαίδευση των μελών είτε εξ αποστάσεως είτε δια ζώσης.

Να τυποποιηθεί η διαδικασία ελέγχου με καθιέρωση πρότυπων εγγράφων αλλά και έκδοση εγχειριδίου (manual) αντίστοιχο με εκείνο που υπήρχε παλαιότερα στον Ν.2601/98 και με το εγχειρίδιο-οδηγό αξιολόγησης. Η καθιέρωση ενός εγχειριδίου-οδηγού συμβάλει στην αντικειμενικότητα των ελέγχων καθώς και στην κωδικοποίηση τους προκειμένου να εξασφαλισθεί εν τέλει και τη διαφάνεια.

Οι διαδικασίες ελέγχου, πιστοποιήσεων, που είναι σημαντικά χρονοβόρες πρέπει να αναληφθούν από τα επιμελητήρια ή τις αναπτυξιακές εταιρείες τους κατά περίπτωση. Ο ρόλος των υπηρεσιών του Δημοσίου να είναι ο δειγματοληπτικός έλεγχος των υποθέσεων. Γενικά τα επιμελητήρια πρέπει να αποκτήσουν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε τοπικό επίπεδο ως φορείς που να αναλάβουν αφενός την (επίσημη) ενημερωτική υποστήριξη των υποψήφιων επενδυτών αλλά ακόμη και τη διαχείριση διαδικασιών όπως η αξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων ή ακόμη και ο έλεγχος υλοποίησης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων. Η Πολιτεία μπορεί να αξιοποιήσει την εμπειρία που έχουν αρκετά στελέχη του επιμελητηριακού χώρου και να εξετάσει έτσι το ενδεχόμενο θεσμικής συμμετοχής των Επιμελητηρίων στην όλη διαδικασία, (λχ για τον έλεγχο της επένδυσης και την έκδοση των σχετικών αδειοδοτησεων κλπ) Για το σκοπό αυτό μπορεί να επανενεργοποιηθεί το ΠΔ  ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 35 Έλεγχος επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στους ν. 3299/2004 (Α' 261) και ν.3908/2011 (Α' 83) από Πιστοποιημένους Φορείς και να συμπεριλάβει τα Επιμελητήρια.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 02/06 07:26

    Δήμος Ιεράπετρας: Πρόταση για συμμετοχή 4 παραλιών στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  2. 01/06 20:37

    Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO

  3. 01/06 17:32

    ΕΟΤ Γερμανίας | Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για την τουριστική προβολή του προορισμού

  4. 01/06 17:10

    Ισπανικά ξενοδοχεία | Χρονιά ρεκόρ για τις αλυσίδες Meliá και Barceló- Προσλήψεις 5.000 υπαλλήλων, με προσφορά στέγης

  5. 01/06 16:47

    Βενετία | Ο υπερτουρισμός στο στόχαστρο- νέα περιοριστικά μέτρα από την 1η Ιουνίου

  6. 01/06 14:03

    Stern | Η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν είναι για όλους - «Πόλη-κλειδί» τα Ιωάννινα

  7. 01/06 11:21

    Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ τουριστών στην Κωνσταντινούπολη το α΄τετράμηνο

  8. 01/06 10:32

    Υπερ- τουρισμός | Manuel Molina (TSS): Να λάβουμε σοβαρά τις διαμαρτυρίες - έμφαση στην ευημερία των ντόπιων

  9. 01/06 10:15

    Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Πρόταση για 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπουργείου Τουρισμού

  10. 01/06 10:13

    Φεστιβάλ Cretan Comic Con 2024

  11. 31/05 20:53

    Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

  12. 31/05 20:42

    Πρώτες Ελλάδα και Κύπρος στο γενικό δείκτη ικανοποίησης των ξενοδοχείων στη Μεσόγειο τον Απρίλιο

  13. 31/05 20:16

    Δ. Καραλής: Η Ε.Ξ. Μεσσηνίας καλωσορίζει την αεροπορική σύνδεση  Καλαμάτας - Κρήτης

  14. 31/05 20:13

    Η Περιφέρεια της Κρήτης πληροί τις προϋποθέσεις για τον τίτλο της "Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας"

  15. 31/05 14:53

    Ε.Ξ. Ρόδου: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης

  16. 31/05 14:50

    H νέα Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

  17. 31/05 14:48

    FedHATTA: Σκανδαλωδώς άδικη η επιδότηση λεωφορείων μόνο για τα ΚΤΕΛ και όχι για τα τουριστικά γραφεία

  18. 31/05 14:34

    Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή της παράκαμψης της Γιάλοβας στη Μεσσηνία

  19. 31/05 14:29

    Το Skiathos Palace Hotel φύλακας του περιβάλλοντος | Γαλάζια σημαία για 14η χρoνιά - βραβεύσεις για τις πράσινες δράσεις

  20. 31/05 14:18

    Time: Η Lamda Development στις 100 πιο επιδραστικές εταιρίες στον κόσμο

  21. 31/05 13:41

    TUI | Ο τουρισμός στις Βαλεαρίδες φτάνει στα όριά του - Στο στόχαστρο των διαδηλωτών οι πλατφόρμες τύπου Airbnb

  22. 31/05 12:38

    6η φθηνότερη πρωτεύουσα στην Ευρώπη η Αθήνα για city break

  23. 31/05 12:16

    McKinsey: Οι μεγάλες τάσεις στα ταξίδια σήμερα και μέχρι το 2030 - Τα 7 αρχέτυπα ταξιδιωτών

  24. 31/05 12:13

    Ένα φεστιβάλ για τις φωνές της Αφρικάνικης διασποράς

  25. 31/05 11:50

    O ΕΟΤ υποστηρίζει αθλητικά events του Ιουνίου σε Αθήνα, Πάρο, Κερκίνη, Γαύδο και Όλυμπο

  26. 31/05 11:31

    Τουρισμός πολυτελείας | Επένδυση σε μαρίνες της Κωνσταντινούπολης φέρεται να εξετάζει ο Ρώσος μεγιστάνας Αμπράμοβιτς

  27. 31/05 11:17

    Η αξία του «ταξιδεύειν» θέμα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

  28. 31/05 10:39

    Υπερτουρισμός - Μαγιόρκα | Κατάληψη των παραλιών το Σαββατοκύριακο προωθούν οι διαδηλωτές

  29. 31/05 10:23

    Caldera Beach | Θετική γνωμοδότηση για ΜΠΕ κατόπιν ενοποίησης δύο ξενοδοχείων

  30. 31/05 10:17

    Είναι το Παυλοπέτρι στην Ελαφόνησο η χαμένη Ατλαντίδα;

  31. 31/05 10:03

    Όλγα Κεφαλογιάννη: «Σταθμός στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ιαπωνίας η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο»

  32. 31/05 07:52

    600 κιλά κεράσια για τη Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο Λέσβου

  33. 31/05 07:51

    Το πρώτο Φεστιβάλ Yoga στην ‘Άνδρο

  34. 31/05 07:42

    Κολυμβητική εκδήλωση Ακρίσια 2024 στη Λάρισα

  35. 31/05 07:40

    Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Minoan Cup στην Κρήτη

  36. 31/05 07:05

    Δήμος Ζακύνθου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας των παραλιών

  37. 30/05 20:58

    Welt | Εύβοια, ένα νησί που αξίζει να ανακαλύψει κανείς

  38. 30/05 19:16

    H Κρήτη υποψήφια για «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026»

  39. 30/05 16:55

    Ρεκόρ συμμετοχών στα Ποσειδώνια 2024 | Πάνω από 2.000 εταιρείες και οργανισμοί από 82 χώρες

  40. 30/05 16:44

    ΙΑΤΑ: 11% επάνω η συνολική ζήτηση στις αερομεταφορές τον Απρίλιο – Στο +10% στην Ευρώπη

  41. 30/05 16:15

    H Norse Atlantic Airways γιόρτασε την πρώτη απευθείας πτήση από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη JFK

  42. 30/05 16:07

    Μνημόνιο Συνεργασίας ΥΠΠΟ με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

  43. 30/05 15:58

    Tουρισμός | Πολύ ικανοποιημένοι δηλώνουν οι διεθνείς επισκέπτες της Ισπανίας

  44. 30/05 15:37

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Βράβευση νέου λογότυπου στα ΕΒΓΕ Awards 202

  45. 30/05 15:32

    Να μπει ψηλά ο τουρισμός στην ευρωπαϊκή ατζέντα – Η φιλοξενία είναι συμπερίληψη και Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής

  46. 30/05 13:30

    Βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra στην Ελλάδα

  47. 30/05 12:54

    Όμιλος Calilo: Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης και σύσταση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στην Ίο

  48. 30/05 12:52

    Μαγιόρκα: Πιο αυστηρά μέτρα κατά του υπερτουρισμού – Περιορισμός στην κρουαζιέρα και τα ενοικιαζόμενα

  49. 30/05 12:29

    Ολλανδία: Έρευνα στη Booking.com μετά από καταγγελίες για «ξέπλυμα χρήματος από εγκλήματα πολέμου»

  50. 30/05 12:28

    Εγκαίνια για την Astir Marina Βουλιαγμένης, μία από τις κορυφαίες home-port μαρίνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

  51. 30/05 11:18

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Μήδεια του Σάιμον Στόουν Βασισμένο στον Ευριπίδη στο Θέατρο Παλλάς - 9, 10, 11 Ιουλίου 2024

  52. 30/05 11:11

    Oι προϋποθέσεις επιδότησης των τουριστικών καταλυμάτων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

  53. 30/05 11:09

    Oι προϋποθέσεις επιδότησης των επιχειρηματιών τουριστικών γραφείων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

  54. 30/05 10:58

    Τουρισμός | + 8% τα αεροπορικά εισιτήρια από Γερμανία προς 30 προορισμούς - 14% φτηνότερη η Αθήνα (!)

  55. 30/05 10:53

    Να μπει ψηλά ο τουρισμός στην ευρωπαϊκή ατζέντα | Εκδήλωση – συζήτηση του ΞΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών

  56. 30/05 10:23

    ΕΟΤ και Mastercard | Kαμπάνια προβολής της Ελλάδας στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο

  57. 30/05 09:51

    Υπερ-τουρισμός | Οι διαδηλωτές απειλούν να αποκλείσουν το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα

  58. 30/05 09:23

    Τουρισμός | Η TUI επεκτείνει τη σεζόν στην Κρήτη, Ρόδο και Κω- Πτήσεις μέχρι το Νοέμβριο και από τον Μάρτιο

  59. 30/05 06:16

    Δεύτερη επίσκεψη στελεχών της ΑΒΤΑ στην Καλαμάτα ενόψει του συνεδρίου της στην Costa Navarino

  60. 30/05 06:07

    Στη Σαντορίνη η 1η Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής στην Ελλάδα

  61. 30/05 05:26

    "Olympic Day Run" στην Αρχαία Ολυμπία | Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας

  62. 30/05 05:12

    Δήμος Αντιπάρου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  63. 30/05 01:19

    Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα

  64. 30/05 01:00

    Κυριάκος Μητσοτάκης | Χρονικός περιορισμός στις μισθώσεις Airbnb

  65. 29/05 19:00

    Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα

  66. 29/05 18:41

    Προοπτικές και ελπίδες για νέα ιστορικά στην κρουαζιέρα παγκοσμίως

  67. 29/05 16:38

    ΠΕΥΦΑ: "Τραγική εικόνα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για εργαζόμενους και επισκέπτες"

  68. 29/05 16:23

    Marietton: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γάλλους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι

  69. 29/05 15:31

    Odera Tinos, Autograph Collection | Άνοιξε το πρώτο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο στην Τήνο

  70. 29/05 15:16

    Εγκαινιάστηκε το μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της οικογένειας Κοκοτού

  71. 29/05 14:22

    Yπερτουρισμός | Γερμανικός Τύπος: Ρεκόρ σε Σαντορίνη και Μύκονο- 110 διανυκτερεύσεις ανά κάτοικο

  72. 29/05 14:21

    AdventureSmith Explorations: Τέσσερις νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024-2025

  73. 29/05 13:55

    China Today: «Η Μητροπολιτική Αττική θα σας εκπλήξει ευχάριστα»

  74. 29/05 13:19

    «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» | Mόνιμη έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο - η συμβολή της Πελοποννήσου στην Ελληνική Επανάσταση

  75. 29/05 13:04

    CV Villas: Πακέτα άνευ πτήσης σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς – Ανάμεσά τους και ένα Ελληνικό νησί

  76. 29/05 12:57

    Εξαιρετικής ποιότητας τα ύδατα κολύμβησης στην Ελλάδα

  77. 29/05 12:54

    Δημόσια διαβούλευση για τη Στρατηγική Χαρτογράφηση Θορύβου του αεροδρομίου Ηρακλείου

  78. 29/05 11:43

    Τουρισμός: Αυτά είναι τα 10 φθηνότερα Ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς το καλοκαίρι του 2024

  79. 29/05 11:38

    ΕΟΤ ΗΠΑ | Προωθητική εκδήλωση για τη νέα πτήση Σικάγο-Αθήνα της United Airlines

  80. 29/05 11:15

    Ξενοδοχεία/ Έκθεση Εμπειρίας Επισκέπτη 2024 | Μεγαλύτερη άνοδος ικανοποίησης στα τριάστερα από τα πεντάστερα ξενοδοχεία

  81. 29/05 10:50

    «Clean up the MED 2024»: Η δράση που έγινε θεσμός για το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

  82. 29/05 10:18

    Τουρκικός τουρισμός | Στόχος να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο- άνοιγμα στις αγορές της Ασίας

  83. 29/05 10:16

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Μάνος Καρατζογιάννης - 50 χρόνια, μια νύχτα

  84. 29/05 09:53

    Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Νάξο | Στο επίκεντρο η εξεύρεση εργαζομένων στον τουρισμό

  85. 29/05 09:32

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στους Παξούς

  86. 29/05 09:29

    Ημερίδα με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός – Καινοτόμες Προσεγγίσεις»

  87. 29/05 09:27

    Δήμος Ρόδου: Διαγωνισμός για εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τους τουρίστες στα γραφεία πληροφοριών

  88. 29/05 09:25

    Δήμος Κορίνθου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση Τουριστικού Περιπτέρου – Αναψυκτηρίου - Ξενώνα

  89. 29/05 09:23

    Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  90. 29/05 09:22

    Δήμος Αγίου Νικολάου: Παράταση ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων τη θερινή περίοδο

  91. 28/05 18:42

    Στρατηγικός σχεδιασμός με ορίζοντα 10ετίας - αυτό χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός

  92. 28/05 18:34

    Μονόδρομος ένα βιώσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τουριστικό προϊόν

  93. 28/05 16:18

    Αμερικανικός τουρισμός: Δεύτερη υψηλότερη ταξιδιωτική δαπάνη στον κόσμο για το καλοκαίρι του 2024

  94. 28/05 16:02

    Συνεχίζεται με ελεύθερη είσοδο έως 2 Ιουνίου το 12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

  95. 28/05 15:44

    Άνοιξαν οι εγγραφές για το Navarino Challenge 2024

  96. 28/05 15:08

    Κοινωνικός/ ιαματικός τουρισμός ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Επιχειρηματιών

  97. 28/05 14:34

    Eurowings: Νέα χειμερινή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

  98. 28/05 14:22

    Διακοπή λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου Δελφών την Τετάρτη μετά τις 17.00

  99. 28/05 14:13

    Η Τεχνολογία συναντά την παράδοση: Drones αναδιαμορφώνουν την ορεινή κτηνοτροφία

  100. 28/05 13:47

    25 χρόνια AEGEAN | 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης