Εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης στο Μουσείο της Σαγκάης

Εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης στο Μουσείο της Σαγκάης

Τη Σαγκάη έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής με αφορμή τα εγκαίνια περιοδικής έκθεσης με εκθέματα από το Μουσείο της Ακρόπολης στο Μουσείο της Σαγκάης.

Κατ΄ αντιστοιχία, ήδη, από τις 28 Οκτωβρίου 2017 έως και τις 30 Απριλίου 2018 υλοποιείται στο Μουσείο Ακρόπολης η εκθεσιακή δράση «Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται δύο αριστουργήματα από το Μουσείο της Σαγκάης, μια χάλκινη τελετουργική λεκάνη και το ζωγραφικό έργο «Ταξιδεύοντας κατά μήκος του Διάφανου Ποταμιού».

Στο μεταξύ, το υπουργείο Πολιτισμού δημοσιοποίησε μία σειρά νέων πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν μεταξύ Ελλάδας και Κίνας με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Αναλυτικά, για το 2018, οι καλλιτεχνικές συνεργασίες συνεχίζονται με την διμερή συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας και του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα ανέβει στην Αθήνα τον Ιούνιο το εμβληματικό έργο της κινεζικής λογοτεχνίας, ο «Ορφανός του Ζάο», σε σκηνοθεσία Wang Xiaoying, Αντιπροέδρου του Εθνικού θεάτρου της Κίνας, με καστ Ελλήνων ηθοποιών και τη συμμετοχή δύο Κινέζων ηθοποιών. Αντίστοιχα, το Νοέμβριο του 2018 θα ανέβει στο Πεκίνο ο Αγαμέμνονας του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με Κινέζους ηθοποιούς και τη συμμετοχή δύο Ελλήνων.

Επίσης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα συμμετάσχει στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Πεκίνου (Meet in Beijing Arts Festival) με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ασκητική», το Μαϊο του 2018.

Σε ό,τι αφορά τις αρχαιολογικές εκθέσεις προγραμματίζονται σημαντικές ανταλλαγές και για τη χρονική περίοδο 2018-2019. Έπειτα από την έντονα εκπεφρασμένη επιθυμία της κινεζικής πλευράς θα σταλούν εμβληματικές εκθέσεις όπως «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός» στο Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης (Palace Museum), δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για την ενάλια αρχαιολογία. Αντιστοίχως, κατά την ίδια περίοδο, το Palace Museum του Πεκίνου σχεδιάζει την παρουσίαση, για πρώτη φορά παγκοσμίως, τμήματος της Απαγορευμένης Πόλης στο Μουσείο Ακρόπολης, με θέμα έναν από τους μακροβιότερους αυτοκράτορες της Κίνας, τον Αυτοκράτορα Qianlong (1711-1799).

Επιπλέον, ήδη από πέρυσι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με το μουσείο Capital του Πεκίνου που έχει εκφράσει έντονη επιθυμία προκειμένου να φιλοξενηθεί σε αυτό η περιοδική έκθεση «The Greeks-Agamemnon to Alexander the Great», η οποία στο παρελθόν ταξίδεψε με μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη για να οργανωθεί σωστά και να προβληθεί κατάλληλα η συγκεκριμένη μεγάλη έκθεση πρόκειται να παρουσιαστεί στο Πεκίνο το 2019, έτος εορτασμου των 70 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Δεδομένου του αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο χωρών στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, το 2018 θα πραγματοποιηθεί σειρά σεμιναρίων με τη συμμετοχή Ελλήνων και Κινέζων ειδικών και σπουδαστών στους τομείς της συντήρησης ενάλιων αρχαιοτήτων, τοιχογραφιών αλλά και υλικών όπως γυαλί, μετάξι και χρωστικές ουσίες. Οι ανταλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ηγεσίας και των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού με Κινεζικούς φορείς όπως η Εθνική Αρχή Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Εθνικό Κέντρο Ενάλιας Αρχαιολογίας καθώς και το Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας.

Επίσης, αυτή τη στιγμή το Μουσείο Ηρακλειδών φιλοξενεί –έως τον Ιούνιο του 2018- την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία» με 90 εκθέματα από το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (ΜΕΤΚ) στο Πεκίνο ενώ παράλληλα, παρουσιάζει την δική του έκθεση ΕΥΡΗΚΑ: Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων στο ΜΕΤΚ στο Πεκίνο.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) με το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (NAMOC), το NAMOC θα υποδεχθεί έκθεση του ΕΜΣΤ στο Πεκίνο μέσα στο 2018. Στόχος η δημιουργία μιας γέφυρας διασύνδεσης των δύο πολιτισμών, η εμβάθυνση των σχέσεων των δύο λαών, η αμοιβαία ανταλλαγή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών γνώσεων και πρακτικών με όχημα τον πολιτισμό.

Επίσης, με την παρουσίαση έκθεσης έργων σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη, θα συνεχιστεί και το 2018 η ανταλλαγή μεταξύ του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του China Artists Association που διοργάνωσε τη Μπιενάλε του Πεκίνου.

Συμπληρωματικώς αναφέρεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην κατεύθυνση ανταλλαγής εκθέσεων και συνεργασίας του μουσείου του αρχαιολογικού χώρου Liang Zhu. Στη Liang Zhu, γνώρισε κατά την τρίτη χιλιετία π.Χ. μεγάλη ακμή ο εκεί γνωστός ως «πολιτισμός του νεφρίτη». Οι σχεδιαζόμενες εκθέσεις αφορούν στην παρουσίαση της εξέλιξης των δύο πολιτισμών κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Επίσης, γίνονται ενέργειες για την παρουσίαση της πρωτοποριακής και ιδιαίτερα επιτυχημένης περιοδικής έκθεσης «Vanity», της ίδιας Εφορείας, στο Μουσείο Guangdong

Τέλος, στον χώρο της Έβδομης Τέχνης, τα κινηματογραφικά αρχεία της Κίνας θα πραγματοποιήσουν αφιέρωμα στον Ελληνικό κιν/φο το Μάρτιο του 2018 ενώ η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα ανταποδώσει με αφιέρωμα στον Κινεζικό κιν/φο το Μάιο του 2018.

Κάνοντας έναν απολογισμό των αμοιβαίων δράσεων του 2017, με επιτυχία ολοκληρώθηκαν:

Εικαστικά:

-η έκθεση του Εθνικού Μουσείου της Κίνας (NAMOC) ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ XIEYI: Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) από 22/09 έως 14/11/2017.

-η συμμετοχή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης στην 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Πεκίνου, με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα όπου παρουσιάστηκε το έργο 27 σύγχρονων εικαστικών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα. Η θεματική του ελληνικού περιπτέρου που εγκαινιάστηκε απο την ΥΠΠΟΑ στις 24/9 είχε τίτλο «Σώμα-Ψυχή-Τόπος. Σύγχρονοι Έλληνες Καλλιτέχνες» και περιελάμβανε ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία, βίντεο, εγκαταστάσεις και γλυπτική.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο National Art Museum στην κινεζική πρωτεύουσα έως τις 15/10/2017.

Κλασσική μουσική και χορός:

-το Δεκέμβριο, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έγινε η παρουσίαση του «Καρυοθραύστη» του Tchaikovsky από το σχήμα Guangzhou Ballet (από 14 έως 17 Δεκεμβρίου) και στις 23 Δεκεμβρίου η νεανική ορχήστρα ΜΟΥΣΑ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μαζί με τον διεθνούς φήμης Κινέζο αρχιμουσικό Biao Li έδωσαν μία εορταστική συναυλία όπου συμμετείχαν μέλη της Ορχήστρας του Ωδείου Βορείου Ελλάδος, καθώς και ο διακεκριμένος νεαρός Κινέζος πιανίστας Hao Yilei.

-η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην εναρκτήρια συναυλία της για την Καλλιτεχνική Περίοδο 2017-2018 που πραγματοποιήθηκε στις 6/10/2017 υπό την μπαγκέτα του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή Στέφανου Τσιαλή, συνέπραξε με την εξέχουσα Κινέζα κοντράλτο Γκουάνγκ Γιανγκ, και το διακεκριμένο Έλληνα τενόρο Mario Zeffiri,

Επίσης, στις 13/10/2017, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μαζί με τη ραγδαίως ανερχόμενη σολίστ βιολιού Τιάνγουα Γιάνγκ εκτέλεσαν το 2ο κοντσέρτο για βιολί του Μπ. Μπάρτοκ. Το πρόγραμμα της συναυλίας, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου Σλοβένου αρχιμουσικού Ούρος Λάγιοβιτς, περιελάμβανε και το έργο «Πεμπτουσία» του Φουνγκ Λαμ, ενός νέου και εξαιρετικά ταλαντούχου συνθέτη από το Χονγκ Κονγκ. Η Τιάνγουα Γιάνγκ, επ' ευκαιρία της συμμετοχής της αυτής, παρείχε δωρεάν σεμινάρια στους υποτρόφους της τάξεως του Βιολιού της Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

-η Εθνική Λυρική Σκηνή φιλοξένησε δύο χορευτές από το Εθνικό Μπαλέτο της Κίνας για μαστερκλας από 17-27 Οκτωβρίου.

Παραδοσιακή μουσική:

-το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Εν Χορδαίς» συμμετείχε στο Shanghai World Music Festival τον Οκτώβριο του 2017, με παραδοσιακή μουσική απο την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

-η Σαββίνα Γιαννάτου με τους Primavera En Salonico, έδωσαν μία συναυλία στο κατάμεστο Forbidden City Concert Hall στις 13/11.

Κινέζικη Οπερα:

- το φεστιβάλ Αθηνών παρουσίασε στο Ηρώδειο στις 12/7 το Περίπτερο με τις Παιόνιες, ένα απο τα αριστουργήματα της Οπερας Κουντσου

- το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσίασε στις 17/9 την φαντασμαγορική παράσταση Οπερας του Πεκίνου Γυναίκες Στρατηγοί της Οικογένειας Γιανγκ.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/05 13:48

    Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη;

  2. 19/05 07:02

    Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη

  3. 19/05 07:01

    Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  4. 18/05 19:18

    «Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης

  5. 18/05 19:01

    Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"

  6. 18/05 12:53

    Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024

  7. 18/05 12:27

    Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα

  8. 18/05 11:10

    Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων

  9. 18/05 11:08

    Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία

  10. 18/05 11:00

    Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  11. 17/05 17:43

    Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας

  12. 17/05 17:31

    «Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024

  13. 17/05 15:52

    Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους

  14. 17/05 14:34

    Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις

  15. 17/05 14:07

    Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας

  16. 17/05 13:37

    Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο

  17. 17/05 12:18

    Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών

  18. 17/05 11:44

    ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό

  19. 17/05 11:02

    Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες

  20. 17/05 10:26

    Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα

  21. 17/05 10:16

    Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Πρωτεύουσας

  22. 17/05 07:47

    Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας

  23. 17/05 07:42

    Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αίτημα προς το Υπ. Τουρισμού για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Τσούτσουρα

  24. 17/05 07:40

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη

  25. 17/05 07:37

    Παρουσίαση ενδυμασιών της συλλογής «Δόρα Στράτου» στον ιστορικό τόπο της Πλάκας

  26. 17/05 07:34

    Αυξημένες οι συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό στον 24ο Επετειακό Ευχίδειο άθλο

  27. 16/05 18:29

    Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά

  28. 16/05 15:37

    ΕΟΤ και SKY express | Συνδιαφήμιση για τουριστική προβολή 12 μηνών στις ευρωπαϊκές αγορές

  29. 16/05 14:49

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market

  30. 16/05 14:33

    Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell

  31. 16/05 13:53

    Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024

  32. 16/05 12:45

    Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο

  33. 16/05 12:10

    Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | Οι δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο

  34. 16/05 11:39

    Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel

  35. 16/05 11:22

    Υπερ-τουρισμός | Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή

  36. 16/05 10:56

    TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της

  37. 16/05 10:42

    Ε.Ξ. Σαντορίνης | Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τις λιμενικές υποδομές

  38. 16/05 10:36

    Δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα

  39. 16/05 10:34

    “Φρένο” στις αθέμιτες πρακτικές της Booking | To ΞΕΕ χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Ε.Ε

  40. 16/05 10:27

    Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

  41. 16/05 09:00

    Με το A’ Design Award Silver 2024 τιμήθηκε η Potiropoulos+Partners για το έργο Serpentine House στο Ελληνικό

  42. 16/05 07:15

    Τουριστική προβολή μέσω της αμερικανικής σειράς The Life of Loi Season 2

  43. 16/05 07:12

    Ταξίδι περιπέτειας στην περιοχή του Βόλου για Βρετανίδα ταξιδιωτική πράκτορα

  44. 16/05 07:09

    Αναβίωση του ιππικού δρώμενου «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου»

  45. 16/05 07:07

    Δήμος Τριφυλίας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  46. 15/05 18:23

    Δημοπρασία πολυτελών ακινήτων από τον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο - Μετέχει και βίλα στη Μύκονο

  47. 15/05 18:20

    Kατεδάφιση αυθαιρέτου σε παραλία του Λαγονησίου - Αλλαγή χρήσης από ξενοδοχείο σε μονάδα ηλικιωμένων

  48. 15/05 18:01

    Υπουργείο Τουρισμού | Συνεργασία με την easyjet - 2,4 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα το 2024

  49. 15/05 16:58

    Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πυξίδα, για το ναυτικό επάγγελμα, ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής του ΝΑΤ»

  50. 15/05 16:19

    EE: Ανάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα, «αγκάθι» ο πληθωρισμός

  51. 15/05 15:54

    Τροποποιείται το πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα»

  52. 15/05 15:28

    ΞΕΕ/ 5o Idea Platform: 14 ομάδες ολοκλήρωσαν τον Νεανικό Διαγωνισμό Καινοτομίας

  53. 15/05 14:14

    Allianz: H Αθήνα στους 10 κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024

  54. 15/05 13:58

    FedHATTA & ΗΑΤΤΑ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουριστών από την Κινεζική αγορά για την Ελλάδα

  55. 15/05 13:28

    Τουρισμός: Μεγάλη στροφή στα Ευρωπαϊκά ταξίδια εκτός υψηλής σεζόν – Επηρεάζεται και η Ελλάδα

  56. 15/05 13:11

    Ε.Ξ. Σαντορίνης | Τι συμβαίνει και τι διεκδικούμε έναντι των Booking και Expedia

  57. 15/05 13:02

    Αθήνα: Μια… «νόστιμη» πόλη -Αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία

  58. 15/05 12:24

    Αύξηση των εισπράξεων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τον Ιανουάριο

  59. 15/05 11:58

    Aegean Airlines: Νέα χειμερινή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ

  60. 15/05 11:45

    Trivago: Θεραπευτική η αξία των διακοπών για τους Αμερικανούς - Με ποια κριτήρια επιλέγουν κατάλυμα αυτό το καλοκαίρι

  61. 15/05 11:44

    Από την Κεφαλονιά ξεκινά η περιοδεία της Όλγας Κεφαλογιάννη στα Ιόνια Νησιά

  62. 15/05 11:06

    Ξενοδοχεία | 1.705 νέα επενδυτικά σχέδια στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Μαρτίου

  63. 15/05 10:06

    Tουρισμός | TUI: Ελλάδα, Τουρκία και Βαλεαρίδες οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το καλοκαίρι - έσοδα ρεκόρ το β' τρίμηνο

  64. 15/05 06:25

    Δήμος Κάσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  65. 15/05 06:25

    Αλβανία | Ο τουρισμός διατηρεί ψηλά την ισοτιμία του λεκ

  66. 15/05 06:25

    Δήμος Πρέβεζας | Πράσινο φως για την τοποθέτηση της προτομής του Μίνου Μάτσα στην οδό Ελ. Βενιζέλου

  67. 15/05 06:25

    Ο Βόλος προβάλλεται τουριστικά στην Κρήτη | Κλειδί η αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου - Νέας Αγχιάλου

  68. 15/05 06:25

    DER Τουριστική Ξενοδοχειακή Λήμνος | Η αποχώρηση από το Porto Myrina και η διαδικασία εκκαθάρισης

  69. 14/05 17:30

    Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων

  70. 14/05 17:20

    ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας

  71. 14/05 16:06

    ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

  72. 14/05 15:58

    Cvent: Η Αθήνα 14ος καλύτερος MICE προορισμός στην Ευρώπη – 2 ξενοδοχεία της στα 50 καλύτερα για το 2024

  73. 14/05 15:42

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού | Προβολή των δρόμων του κρασιού

  74. 14/05 14:55

    "Αξέχαστη" για την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ η εφετινή Ημέρα Μνήμης- οι δημοφιλείς πόλεις στο εξωτερικό

  75. 14/05 14:26

    Ryanair: Διήμερη προσφορά για πτήσεις το Μάιο και τον Ιούνιο

  76. 14/05 13:47

    Airtours: Αφαιρούνται τα brand Robinson, TUI Blue και Riu Palace – Έμφαση στα ξενοδοχεία 5 και 6 αστέρων

  77. 14/05 12:36

    Tripadvisor: Έτσι θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι του 2024 – Προετοιμασμένοι για υψηλές δαπάνες

  78. 14/05 12:29

    Celestyal | Συνεργασία με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports

  79. 14/05 12:16

    Γερμανικός Τύπος | Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

  80. 14/05 12:05

    FedHATTA: Συνάντηση για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από και προς την κινεζική Επαρχία Yantai

  81. 14/05 11:51

    Νέα μελέτη: Οι ενέσεις απώλειας βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων κατά 20%

  82. 14/05 11:36

    H Αθήνα γνωρίζει την Πιερία | 'Έκθεση φωτογραφίας στο Νομισματικό Μουσείο

  83. 14/05 11:08

    Σημαντικές διακρίσεις για Ελλάδα και Σαντορίνη στα αμερικανικά Leisure Lifestyle Awards 2024

  84. 14/05 10:58

    Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Κέα

  85. 14/05 10:38

    Η Επιτροπή ορίζει την Booking ως «πυλωρό» και κινεί έρευνα αγοράς σχετικά με το Χ

  86. 14/05 10:11

    Προβολή της Πάρου στη βρετανική αγορά

  87. 14/05 10:09

    To NJV Athens Plaza καλωσορίζει τον Executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

  88. 14/05 10:03

    Χάρης Δούκας: Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια

  89. 14/05 10:00

    Wyndham Hotels: Άνοιξε στη Φετιγιέ της Τουρκίας το πρώτο Ramada by Wyndham Hotel

  90. 14/05 06:45

    Οι DMMOs ως άλλοθι!

  91. 14/05 06:15

    Δήμος Ρόδου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  92. 14/05 06:12

    Παρέλαση Porsche στη Νέα Μάκρη

  93. 14/05 06:10

    Το τηλεοπτικό κανάλι TVR της Ρουμανίας σε Κω και Πάτμο για τουριστική προβολή

  94. 14/05 06:08

    Δήμος Λευκάδας: Μαρίνα στον όρμο Βλυχού, υπό προϋποθέσεις

  95. 14/05 06:05

    Bόρεια Μακεδονία | +9% οι αφίξεις το α' δίμηνο - Απευθείας πτήση Κέρκυρα - Σκόπια από την Aegean

  96. 13/05 19:18

    Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου

  97. 13/05 18:32

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Το τέλος ανθεκτικότητας πρέπει να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

  98. 13/05 13:58

    Τουρισμός | Η εποχή των χίπις αναβιώνει και αυτό το καλοκαίρι στα Μάταλα | „Today is life. Tomorrow never comes“

  99. 13/05 13:31

    Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες

  100. 13/05 13:15

    Τουρισμός: Συνεργασία Eurowings Holidays με Dertour για δυναμικά πακέτα last-minute