Ι.Ρέτσος: Γεμάτα ξενοδοχεία, δεν σημαίνει απαραίτητα και γεμάτα ταμεία...

Ι.Ρέτσος: Γεμάτα ξενοδοχεία, δεν σημαίνει απαραίτητα και γεμάτα ταμεία...

Γεμάτα ξενοδοχεία, δεν σημαίνει απαραίτητα και γεμάτα ταμεία, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ.Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στο Σύμβούλιο Προέδρων των ξενοδοχειακών ενώσεων της χώρας-μελών της ΠΟΞ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Ο κ.Ρέτσος ανέφερε ότι λόγω των προβλημάτων στην αρχή της περιόδου, οι ξενοδόχοι έδωσαν εκπτώσεις και ειδικές προσφορές για να ενισχύσουν τη ζήτηση και έτσι τελικά ο ελληνικός τουρισμός φέτος είχε μεν περισσότερες αφίξεις, αλλά αισθητά λιγότερα έσοδα, καθώς οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν δεν ήταν τέτοιας οικονομικής και αγοραστικής στάθμης που να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν μία ώθηση στα έσοδα σε καλύτερη αναλογία ως προς τον αριθμό τους.

"Σίγουρα, η τάση της μειωμένης κατά κεφαλήν δαπάνης από τους περισσότερους τουρίστες των παραδοσιακών μας αγορών που ταξίδεψαν, φέτος, ήταν εμφανής σε όλους τους Μεσογειακούς προορισμούς. Ωστόσο, στην Ελλάδα, αφενός μεν, η μέση δαπάνη κινήθηκε πτωτικά για μία ακόμη χρονιά και βρίσκεται, ήδη, πολύ πιο χαμηλά από την αντίστοιχη των ανταγωνιστών μας, αφετέρου δε, οι ανταγωνιστές μας, πέτυχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο εισπράξεων", επισήμανε ο κ.Ρέτσος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Για μία ακόμη χρονιά, διαπιστώνουμε ότι οι ξενοδόχοι δώσαμε μία σκληρή μάχη για να πετύχουμε μία μάλλον «Πύρρειο» νίκη"...

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ υπενθύμισε επίσης ότι το τουριστικό προϊόν, πέραν του πακέτου, ήταν πιο ακριβό για τους τουρίστες, λόγω των αυξημένων συντελστών ΦΠΑ στη διαμονή, εστίαση και τα καταναλωτικά προϊόντα, υπηρεσίες, συγκοινωνίες, εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. "Ανταγωνιστικότητα, δηλαδή, στο ναδίρ, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό", είπε ο κ.Ρέτσ

Οι πρόσθετες φορολογικές και άλλες επιβαρύνσεις, εξάλλου, "γονάτισαν" ακόμη και τις τουριστικές επιχειρήσεις που πέτυχαν αύξηση τζίρου. "Όποiος σπεύδει να αποδίδει στους ξενοδόχους μεγάλα έσοδα, καλό θα είναι να συγκρίνει πρώτα, τις υποχρεώσεις που είχε μία ξενοδοχειακή επιχείρηση πέρυσι τον Σεπτέμβριο και τις υποχρεώσεις που έχει σήμερα. Κανένας άλλος κλάδος δεν έχει επιβαρυνθεί, συνολικά, περισσότερο από ό,τι τα ξενοδοχεία, φέτος, αυτό το λέμε και το υποστηρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα¨, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Ρέτσος ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Τουρισμού, ώστε να μη ισχύσει το Τέλος Διανυκτέρευσης από την 1η Ιανουαρίου του 2018. "ένα νέο «χαράτσι» απευθείας στον πελάτη, ξένο ή Έλληνα και ένα ακόμα άμεσο και ισχυρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού μας προϊόντος", όπως είπε. Ο κ.Ρέτσος ανέφερε απ'αυτού ότι στην έκθεση WTM του Λονδίνου οι τουρ οπερέιτορ ρωτούσαν επίμονα για το ποιος θα επιβαρυνθεί τελικά με αυτόν τον νέο φόρο: Οι ίδιοι ή οι ξενοδόχοι;  Πόσο ο ένας και πόσο ο άλλος; 

Οι τουρ οπερέιτορ δεν θέλουν να περάσει το πρόσθετο αυτό κόστος εξ ολοκλήρου στους επισκέπτες.

"Το άλλο μείζον ερώτημα είναι το γιατί πρέπει ο τουρισμός πάλι να να επιβαρυνθεί σε τέτοιο βαθμό, την ώρα που δίπλα μας, σε όλη την Ελλάδα, δεκάδες χιλιάδες σπίτια νοικιάζονται ανεξέλεγκτα, αφορολόγητα και συστηματικά;¨αναρωτήθηκε ο κ.Ρέτσος. "Γιατί να πληρώσει πάλι ο τουρισμός τα τουλάχιστον 280 εκατ. ευρώ – και είναι μάλλον συντηρητική η εκτίμηση αυτή - που χάνει το κράτος, κάθε χρόνο, από τα διαφυγόντα έσοδα αυτής της παραοικονομίας, η οποία πάνω από έναν χρόνο τώρα, φαίνεται ότι απολαμβάνει μίας παράξενης «ασυλίας»

Τέλος ο κ.Ρέτσος ζήτησε αναπτυξιακό και επενδυτικό περιβάλλον, ικανό να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι που προδιαγράφονται από τον Οδικό Χάρτη 2021, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Με υπερφορολόγηση, έλλειψη ρευστότητας, «ομηρία» λόγω κόκκινων δανείων, μη προσβάσιμο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η ελληνική ξενοδοχειακή επιχειρηματικότητα δεν έχει ούτε προοπτική, ούτε ουσιαστικές δυνατότητες βελτίωσης και αναβάθμισης".

Σχετικά με το προσφυγικό και τα ζητήματα βίζας, ο πρόεδρος της ΠΟΞ είπε:

"Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, το οποίο αποτελεί την κύρια πηγή αρνητικών εικόνων και εντυπώσεων για σειρά προορισμών και για όλη τη χώρα, εν γένει, παραμένει άπιαστος στόχος. Δεν αρκεί να προσπαθούμε να κρύψουμε κάτω από το χαλί την κατάσταση και να προσπαθούμε να πείσουμε ότι όλα είναι καλά και διαχειρίσιμα. Η κατάσταση στα νησιά είναι εκρηκτική – κάθε μέρα ακούμε και διαβάζουμε για ένταση και επεισόδια – και πρέπει επιτέλους να βρεθούν οριστικές λύσεις. Υπάρχουν προτάσεις, υπάρχουν επιλογές. Πολιτική βούληση, δεν βλέπουμε.

Τα νησιά και οι προορισμοί που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες πιέσεις από το προσφυγικό, χρειάζονται εξακολουθητικά στήριξη και δραστικά μέτρα ενίσχυσής τους. Με διευκολύνσεις και ευεργετικά μέτρα για την αγορά και τις επιχειρήσεις, όσο και σε επίπεδο προβολής και marketing.

Με τις θεωρήσεις, τουλάχιστον στη Ρωσία, τα κατάφεραν καλά, από τον Ιούλιο και μετά, οι υπηρεσίες των Προξενείων μας. Από το χείλος της καταστροφής τον Μάιο, φθάσαμε να είμαστε υπόδειγμα στη ζώνη Σένγκεν, τον Αύγουστο. Ωστόσο, λόγω και των αλλαγών στην ηγεσία του ΥΠΕΞ, πρέπει να διασφαλιστεί, πρώτον, ότι αυτό το επίπεδο αποτελεσματικότητας θα συνεχιστεί αδιατάρακτο και δεύτερον, ότι αυτό το επιτυχημένο μοντέλο θα εφαρμοστεί και σε άλλες αγορές μεγάλου ενδιαφέροντος για τον τουρισμό μας.

Η χώρα χρειάζεται συστηματική, στοχευμένη και καλά μελετημένη προβολή. Πρέπει να συντονιστούμε, να συνεργαστούμε και να συνδυάσουμε δυνάμεις και πόρους, προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Πολιτεία πρέπει να εμπιστευθεί και να αφουγκραστεί την αγορά και η αγορά, πρέπει να υποστηρίξει και να συμβουλεύσει σωστά την Πολιτεία. Δεν υπάρχει άλλο δρόμος, από τη συνεργασία και τη συνεννόηση. Και καλό θα ήταν να υλοποιηθεί και η δέσμευση του Πρωθυπουργού, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, τον Μάιο, ότι τα κονδύλια για προβολή του Τουρισμού, θα διπλασιαστούν.

Ελπίζουμε ότι η κατάσταση στα περιφερειακά αεροδρόμια θα βελτιωθεί, έγκαιρα, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, με την ανάληψη της διαχερίσής τους από τη Fraport. Ελπίζουμε επίσης, ότι οι υποδομές σε λιμάνια και σε προορισμούς υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, θα έχουν ανάλογη τύχη".

Ο κ.Ρέτσος ζήτησε επίσης κίνητρα για την αναθέρμαση του εσωτερικού τουρισμού, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις πληροφορίες ότι επίκειται περαιτέρω συρρίκνωση των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, μέσω περικοπών ή και κατάργης των σχετικών επιδομάτων και παροχών, για μεγάλο αριθμό δικαιούχων. "Τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό, υποστηρίζονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων και αποτελόυν ένα ύστατο στήριγμα για εκατοντάδες επιχειρήσεις και για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας", είπε.

 

 

 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 15/05 06:25

    Δήμος Κάσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  2. 15/05 06:25

    Αλβανία | Ο τουρισμός διατηρεί ψηλά την ισοτιμία του λεκ

  3. 15/05 06:25

    Δήμος Πρέβεζας | Πράσινο φως για την τοποθέτηση της προτομής του Μίνου Μάτσα στην οδό Ελ. Βενιζέλου

  4. 15/05 06:25

    Ο Βόλος προβάλλεται τουριστικά στην Κρήτη | Κλειδί η αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου - Νέας Αγχιάλου

  5. 15/05 06:25

    DER Τουριστική Ξενοδοχειακή Λήμνος | Η αποχώρηση από το Porto Myrina και η διαδικασία εκκαθάρισης

  6. 14/05 17:30

    Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων

  7. 14/05 17:20

    ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας

  8. 14/05 16:06

    ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

  9. 14/05 15:58

    Cvent: Η Αθήνα 14ος καλύτερος MICE προορισμός στην Ευρώπη – 2 ξενοδοχεία της στα 50 καλύτερα για το 2024

  10. 14/05 15:42

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού | Προβολή των δρόμων του κρασιού

  11. 14/05 14:55

    ¨Αξέχαστη" για την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ η εφετινή Ημέρα Μνήμης- οι δημοφιλείς πόλεις στο εξωτερικό

  12. 14/05 14:26

    Ryanair: Διήμερη προσφορά για πτήσεις το Μάιο και τον Ιούνιο

  13. 14/05 13:47

    Airtours: Αφαιρούνται τα brand Robinson, TUI Blue και Riu Palace – Έμφαση στα ξενοδοχεία 5 και 6 αστέρων

  14. 14/05 12:36

    Tripadvisor: Έτσι θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι του 2024 – Προετοιμασμένοι για υψηλές δαπάνες

  15. 14/05 12:29

    Celestyal | Συνεργασία με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports

  16. 14/05 12:16

    Γερμανικός Τύπος | Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

  17. 14/05 12:05

    FedHATTA: Συνάντηση για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από και προς την κινεζική Επαρχία Yantai

  18. 14/05 11:51

    Νέα μελέτη: Οι ενέσεις απώλειας βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων κατά 20%

  19. 14/05 11:36

    H Αθήνα γνωρίζει την Πιερία | 'Έκθεση φωτογραφίας στο Νομισματικό Μουσείο

  20. 14/05 11:08

    Σημαντικές διακρίσεις για Ελλάδα και Σαντορίνη στα αμερικανικά Leisure Lifestyle Awards 2024

  21. 14/05 10:58

    Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Κέα

  22. 14/05 10:38

    Η Επιτροπή ορίζει την Booking ως «πυλωρό» και κινεί έρευνα αγοράς σχετικά με το Χ

  23. 14/05 10:11

    Προβολή της Πάρου στη βρετανική αγορά

  24. 14/05 10:09

    To NJV Athens Plaza καλωσορίζει τον Executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

  25. 14/05 10:03

    Χάρης Δούκας: Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια

  26. 14/05 10:00

    Wyndham Hotels: Άνοιξε στη Φετιγιέ της Τουρκίας το πρώτο Ramada by Wyndham Hotel

  27. 14/05 06:45

    Οι DMMOs ως άλλοθι!

  28. 14/05 06:15

    Δήμος Ρόδου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  29. 14/05 06:12

    Παρέλαση Porsche στη Νέα Μάκρη

  30. 14/05 06:10

    Το τηλεοπτικό κανάλι TVR της Ρουμανίας σε Κω και Πάτμο για τουριστική προβολή

  31. 14/05 06:08

    Δήμος Λευκάδας: Μαρίνα στον όρμο Βλυχού, υπό προϋποθέσεις

  32. 14/05 06:05

    Bόρεια Μακεδονία | +9% οι αφίξεις το α' δίμηνο - Απευθείας πτήση Κέρκυρα - Σκόπια από την Aegean

  33. 13/05 19:18

    Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου

  34. 13/05 18:32

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Το τέλος ανθεκτικότητας πρέπει να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

  35. 13/05 13:58

    Τουρισμός | Η εποχή των χίπις αναβιώνει και αυτό το καλοκαίρι στα Μάταλα | „Today is life. Tomorrow never comes“

  36. 13/05 13:31

    Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες

  37. 13/05 13:15

    Τουρισμός: Συνεργασία Eurowings Holidays με Dertour για δυναμικά πακέτα last-minute

  38. 13/05 12:51

    Βαλεαρίδες: 16 εκατ. ευρώ ετησίως για την εξάλειψη των μεθυσμένων τουριστών

  39. 13/05 12:09

    Σε λειτουργία η πλατφόρμα JOBmatch, που συνδέει εργοδότες και όσους αναζητούν εργασία σε Τουρισμό - Εστίαση

  40. 13/05 11:57

    Παρίσι: Επιχείρηση-σκούπα με επίκεντρο τους αστέγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

  41. 13/05 11:53

    Τουρισμός | Νέες τακτικές συνδέσεις ζητούν οι τουριστικοί φορείς των Ιωαννίνων

  42. 13/05 11:39

    WTTC | Ο τουρισμός της Πορτογαλίας ετοιμάζεται για ένα ιστορικό έτος

  43. 13/05 11:34

    Η επαγγελματική εξουθένωση και η ψυχική υγεία απασχολούν τους εργαζόμενους και στην Ελλάδα

  44. 13/05 11:11

    Sun d'Or: Νέες συνδέσεις με Κεφαλονιά και Σητεία από το Τελ Αβίβ

  45. 13/05 10:39

    Προβολή της Ελλάδας σε Roadshow στη Γερμανία, που οργάνωσε ο FTI

  46. 13/05 07:53

    Δύο προσφορές για ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών στη Θέρμη Λέσβου

  47. 13/05 07:52

    Δήμος Τήλου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  48. 13/05 07:44

    Ελληνοαυστριακή συνάντηση σε λαϊκούς χορούς στην Κρήτη

  49. 13/05 07:42

    Ταξίδι εξοικείωσης διαμορφωτών γνώμης από τη Ρουμανία στη Λέσβο

  50. 12/05 13:40

    Τουρισμός | Οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν την είσπραξη του Τέλους για την κλιματική κρίση

  51. 12/05 07:06

    Συνέδριο στη Ρόδο | «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

  52. 12/05 07:04

    Τουριστικοί πράκτορες από την Ολλανδία και το Βέλγιο σε ταξίδι εξοικείωσης στην Αρκαδία

  53. 11/05 20:21

    Τουρισμός | Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα city breaks των Βρετανών - Τι δείχνει η έρευνα του Post Office Travel Money

  54. 11/05 19:56

    LE MONDE diplomatique: «Η υπόθεση Μπελέρη» και η τουριστική ανάπτυξη στην αλβανική ριβιέρα

  55. 11/05 19:55

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης «Pablo Picasso

  56. 11/05 07:47

    12 δημοσιογράφοι και travel bloggers από την Ολλανδία στην Κρήτη

  57. 11/05 07:44

    Σκιάθος | Τουριστική προβολή στο εξωτερικό μέσω πρέσβεων

  58. 10/05 17:50

    Τουρισμός: Σχεδόν 40 εκατ. αφίξεις στην Ελλάδα το 2028 - Οι κίνδυνοι από τον υπερτουρισμό

  59. 10/05 14:24

    "Έκρηξη" νέων ξενοδοχείων στην Ισπανία – Θα ανοίγει ένα κάθε 4 ημέρες μέχρι το 2025

  60. 10/05 13:41

    Μέτρα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου Ζωμίνθου στην Κρήτη

  61. 10/05 13:37

    Ιδρύεται στη Μακεδονία η πρώτη πειραματική ΣΑΕΚ Τουρισμού

  62. 10/05 12:18

    ΙΝΣΕΤΕ | Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

  63. 10/05 12:17

    Αμερικανικός τουρισμός: Ρεκόρ δαπανών για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2024 – Υπερδιπλάσια αύξηση από το 2019

  64. 10/05 11:46

    Στις 15 Ιουνίου ανοίγει το 91 Athens Riviera

  65. 10/05 11:45

    Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

  66. 10/05 11:00

    Υπερ- τουρισμός | "Φουντώνει" το κίνημα κατά του μαζικού τουρισμού στην Ισπανία - «Say Less, Do More»

  67. 10/05 10:38

    Τουρισμός | jet2: Aναβλήθηκαν για το Σάββατο οι σημερινές πτήσεις προς Σκιάθο, λόγω κακοκαιρίας

  68. 10/05 07:43

    Θέρμη: Ποιος πλειοδότησε στο διαγωνισμό μίσθωσης 30 στρεμμάτων για τουριστικές εγκαταστάσεις

  69. 10/05 07:41

    Ξυλόκαστρο: Διαγωνισμός μίσθωσης δημοτικού χώρου για Λούνα Παρκ

  70. 10/05 07:40

    Άνδρος: Παραχώρηση ακινήτου για δωρεάν πάρκινγκ στους παραθεριστές του Μπατσίου

  71. 10/05 07:37

    Λιγότερα κονδύλια για το «Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών»

  72. 10/05 07:32

    Ράλλυ Κισσάβου σε Μελιβοία, Σωτηρίτσα, Αγιά Λάρισας

  73. 09/05 20:09

    Αεροδρόμιο Αθήνας | +16,5% η επιβατική κίνηση το 4μηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2024

  74. 09/05 19:36

    Προχωρούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις σε παραλίες

  75. 09/05 15:51

    To «Amaronda Resort & Spa» πέρασε στη διαχείριση της AMARE HOSPITALITY

  76. 09/05 15:34

    Mastercard: Μ. Ανατολή & Β. Αφρική ωθούν στα ύψη τον τουρισμό πολυτελείας μέχρι το 2030 – Η νέα τάση για «οικολογική πολυτέλεια»

  77. 09/05 14:46

    Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα

  78. 09/05 14:20

    ΔΥΠΑ | Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch - θα συνδέει άνεργους και εργοδότες στον τουρισμό και την εστίαση

  79. 09/05 13:20

    Airbnb | Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της το εφετινό

  80. 09/05 13:13

    Κλειστό και φέτος το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου

  81. 09/05 13:01

    AEGEAN - Saudia | Συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού

  82. 09/05 12:51

    Tουρισμός | Άκρως επιδραστικό το περιεχόμενο του TikTok στα ταξίδια – Το παράδειγμα της Αλβανίας

  83. 09/05 12:26

    DRV: Η Γερμανία χρηματοδοτεί πρότζεκτ για πιο "πράσινα" οργανωμένα ταξίδια – Ποιοί τουρ οπερέιτορ συμμετέχουν

  84. 09/05 11:43

    Νίκος Χαρδαλιάς | “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος στον τουρισμό και την ανάπτυξη”

  85. 09/05 11:12

    Αυτό είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη με βιομετρική αναγνώριση προσώπου

  86. 09/05 11:07

    Jet2.com και Jet2holidays | 35.000 επιπλέον θέσεις για το 2025- Και για Σκιάθο και Λέσβο

  87. 09/05 10:57

    ΕΟΤ: Δράσεις προβολής Εύβοιας και Σκιάθου σε Ισπανία και Βέλγιο

  88. 09/05 10:28

    Τουρισμός | Ευρωπαϊκός Δείκτης Πορτοφολάδων: Σε ποιες χώρες κλέβουν περισσότερο τους τουρίστες- η θέση της Αθήνας

  89. 09/05 10:11

    Στις προτεραιότητες του Δήμου Σητείας ο Γαμήλιος Τουρισμός

  90. 09/05 10:06

    Wyndham Hotels: Ντεμπούτο για το πρώτο La Quinta by Wyndham στο Άμπου Ντάμπι

  91. 09/05 07:52

    Διαγωνισμός για τη δημιουργία εικονικού ψηφιακού ταξιδιού στην ιστορία του δήμου Αμαρίου

  92. 09/05 07:51

    Δήμος Καρύστου: Αιτήματα για τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής Μαρμάρι - Ραφήνα

  93. 09/05 07:49

    Σέρβοι και Ολλανδοί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στην Πρέβεζα

  94. 09/05 07:45

    Εκδήλωση "Τα μνημεία μου… σε ένα αυτοσχέδιο ένδυμα" στην Καβάλα

  95. 09/05 07:34

    Αγώνας τριάθλου στην παραλία Ψάθας Βιλίων

  96. 08/05 14:02

    Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ

  97. 08/05 13:55

    Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.

  98. 08/05 13:22

    Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters

  99. 08/05 11:50

    Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024

  100. 08/05 11:20

    ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες