Αλ. Φλαμπουράρης: Πως σχεδιάζεται το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό

Αλ. Φλαμπουράρης: Πως σχεδιάζεται το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό

Έως τις 20 Οκτωβρίου θα έχει υπογραφεί το πρακτικό αξιολόγησης για τον ανάδοχο του διαγωνισμού που θα αφορά το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό, που θα πρέπει να αντιμετωπίζει εκτός των άλλων ιδιαίτερα τη δημιουργία και διατήρηση ευημερούντων κοινωνικών, οικονομικών και οικολογικών συστημάτων. Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο του 16ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Για το τέλος διανυκτέρευσης είπε ότι αναζητείται λύση, “που να συνδυάζει τις υποχρεώσεις της χώρας και τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ώστε να συμβάλλουμε στην αύξηση του τουρισμού κι όχι στη μείωσή του”.

Σχετικά με το χωροταξικό του τουρισμού, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο θα υλοποιηθεί από τα δύο συναρμόδια υπουργεία (τουρισμού και περιβάλλοντος), ενώ ο ΣΕΤΕ θα αποτελέσει έναν προνομιακό εταίρο στον εν λόγω σχεδιασμό.

Ο σκοπός και οι ενέργειες είναι στην κατεύθυνση να έχουν θεσμοθετηθεί τα περιφερειακά χωροταξικά πλαίσια ως το τέλος του έτους, καθώς είναι σε φάση τελικής επεξεργασίας οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Μέχρι να ολοκληρωθούν τα παραπάνω, όπως είπε, στη διαδικασία προώθησης τουριστικών επενδύσεων δεν υπάρχει κενό, καθώς καλύπτεται σε κάθε περίπτωση: Είτε από προϋπάρχουσες διατάξεις, είτε από την θεματική τουριστική νομοθεσία και το σύνολο των διατάξεων του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού.

Αναλυτικά η ομιλία:

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και δυνατότητα να καταθέσει η κυβέρνηση στο συνέδριό σας, την πολιτική της για το τουριστικό προϊόν.

Ταυτόχρονα δε, να συμμετέχουμε σε ένα ουσιαστικό διάλογο που πιστεύω ότι έχει στόχο την αναζήτηση τρόπων, προϋποθέσεων και επιλογών, για την καλύτερη και αποδοτικότερη επίδοση στον τουριστικό κλάδο.

Επίδοση που τα αποτελέσματα επηρεάζουν θετικά όχι μόνο τους επενδύοντες στο τουριστικό προϊόν, αλλά ολόκληρη τη χώρα, την εθνική οικονομία και τους εργαζόμενους με εργασιακές σχέσεις που σέβονται τα ωράρια, τους μισθούς, και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έτσι ώστε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια να κυριαρχεί.

Για ένα τουριστικό προϊόν τέλος, που σέβεται, και φροντίζει το περιβάλλον, όχι «ως οικολόγος» μόνο, όπως επίσης που ενδιαφέρεται για τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα αναδεικνύει, όχι «ως αρχαιολάγνος», αλλά και γιατί το περιβάλλον και οι αρχαιολογικοί θησαυροί είναι και αυτά που κάνουν τη χώρα μας ξεχωριστού ενδιαφέροντος, και καταπληκτικής ομορφιάς ώστε να είναι ισχυρά ανταγωνιστική στον παγκόσμιο χάρτη.

Θέλω να σας ομολογήσω ότι στη μεγάλη μάχη που δίνει η χώρα και ο Λαός μας μαζί με την κυβέρνησή του, κοντά 30 μήνες τώρα, ο κλάδος σας στάθηκε άξιος συνοδοιπόρος στον αγώνα να αναστηθεί η Ελληνική Οικονομία και να βγούμε επιτέλους από τους σκοτεινούς διαδρόμους της λιτότητας.

Έχει ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια η οποία πρέπει να συσχετιστεί για:

• Την επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου που κάναμε πράξη σε πολλούς προορισμούς από Μάρτιο ως και το Νοέμβριο

• Το «άνοιγμα» νέων αγορών για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων, όπως η Μέση Ανατολή (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανος κ.α), η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ινδία, με παράλληλη ενίσχυση των αγορών των ΗΠΑ, Καναδά και Ρωσίας

• Την προώθηση νέων προορισμών στην Ελλάδα, ώστε να γίνουν εξίσου δημοφιλής με τους ήδη γνωστούς, και τα οφέλη να διαχυθούν και σε άλλες περιοχές

• Την ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων ώστε να ενισχύσουμε την τουριστική δραστηριότητα και όλους τους προορισμούς όλο το χρόνο.

Σας συγχαίρουμε και πιστεύουμε ότι και άλλοι κλάδοι της οικονομίας θα ριχτούν σ’ αυτό το δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα.

Στη συνέχεια θέλω να υπογραμμίσω πόσο σημαντικά επηρεάζουν τον τουρισμό δύο κρίσιμοι παράγοντες όπως

• η οικονομική και πολιτική σταθερότητα καθώς και

• η ασφάλεια στη χώρα.

Α. Ως προς το πρώτο είναι ευτυχής συγκυρία που το συνέδριό σας πραγματοποιείται στην περίοδο που σιγά αλλά σταθερά, ανακάμπτει η ελληνική οικονομία κι αυτή η διαπίστωση δεν είναι «success story» όπως το 2014, αλλά ομολογείται και από τους θεσμούς στην Ευρώπη και την Αμερική. Σας παραπέμπω στις πρόσφατες δηλώσεις των Λαγκάρντ, Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ.

Αυτή η τάση επιβεβαιώνεται και από ορισμένα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν, ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε αναπτυξιακό μονοπάτι.

Συγκεκριμένα o ∆είκτης Οικονοµικού Κλίµατος ενισχύθηκε τον Σεπτέµβριο και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέµβριο του 2014.

Είχαμε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8% για το 2017 και προβλέπεται νέα αύξηση,  2,4% το 2018, ενώ ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι το 2018 θα έχουμε ανάπτυξη 2,65%, με την ταυτόχρονη δήλωση της Λαγκάρντ ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα.

Η ανεργία έχει μειωθεί περίπου κατά 7% , συνεχίζει να μειώνεται και αναμένεται να υποχωρήσει στο 19%, το 2018.  Τα στοιχεία από την «Εργάνη» αναφέρουν ότι το πρώτο 9μηνο του 2017 δημιουργήθηκαν 265.871 νέες θέσεις εργασίας.

Οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά 12,6%, ενώ οι εξαγωγές εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 4,7% και οι εισαγωγές κατά 4,4%.

Είχαμε σημαντική άνοδο του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής κατά 5,6%, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά +3,1%, καθώς και ετήσια αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 8,6% τον Ιούλιο του 2017 σε σύγκριση με αντίστοιχο μήνα του 2016.

Χαιρόμαστε γι’ αυτά; Ναι, αλλά συγκρατημένα, και με πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που υπάρχουν.

Θα χαρούμε όμως πραγματικά όταν αυτή η ανάκαμψη περάσει στο ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως στα κατώτερα και μικρομεσαία στρώματα, στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, σε όλους αυτούς, άντρες και γυναίκες, νέους και νέες, που πλήρωσαν ακριβά, τα τελευταία επτά χρόνια, την κρίση.

Κυρίως όμως πλήρωσαν την επιβολή «λύσεων» από τους «θεσμούς», που ήταν φανερό από την αρχή – αλλά αποδείχτηκε κιόλας – ότι δεν αποτελούσαν ενδεδειγμένες λύσεις. Αντίθετα ήταν λανθασμένες συνταγές.

Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν με το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018

Β. Θα ήθελα να αναφερθώ στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον Τουρισμό η ασφάλεια.

Σε μια περίοδο όπου συνεχίζονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, οι πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν έχουν κοπάσει και η αστάθεια στις γειτονικές χώρες αυξάνεται, η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα.

Έχουμε καταφέρει με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική να γίνουμε πόλος σταθερότητας σ’ όλη την περιοχή και να αποκτήσουμε σταθερές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τις περισσότερες χώρες της Βαλκανικής, της Μέσης Ανατολής  και τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα.

Ταυτόχρονα η διαχείριση με όσο το δυνατό καλύτερο κι ανθρώπινο τρόπο του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος, παρόλα τα προβλήματα και σε αντίθεση με τις όλο και αυξανόμενες ξενοφοβικές φωνές στην Ευρώπη. Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να προσφέρουμε φιλοξενία σε χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους και εκατομμύρια επισκέπτες, χωρίς να ανταλλάξουμε την παραδοσιακή Ελληνική φιλοξενία με την εμπορευματοποιημένη τουριστική προώθηση.

Αυτές οι πολιτικές καθιστούν τη χώρα μας ένα ασφαλή τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Και τώρα επιτρέψτε μου να σταθώ σε κάποια  ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο σας

1. Ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον Τουρισμό.

Έως τις 20/10 θα έχει υπογραφεί το πρακτικό αξιολόγησης για τον ανάδοχο του διαγωνισμού που θα αφορά το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό, που θα πρέπει να αντιμετωπίζει εκτός των άλλων ιδιαίτερα τη δημιουργία και διατήρηση ευημερούντων κοινωνικών, οικονομικών και οικολογικών συστημάτων.

Να λειτουργεί συμβιβαστικά ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις και ομάδες. Να λαμβάνει υπόψη τις διεθνείς τάσεις στην τουριστική αγορά και τις ιδιαιτερότητες της χώρας. Να είναι ένα εργαλείο για την στοχοθέτηση και την επίλυση προβλημάτων.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα υλοποιηθεί από τα δύο συναρμόδια υπουργεία (τουρισμού και περιβάλλοντος).

Ο ΣΕΤΕ θα αποτελέσει έναν προνομιακό εταίρο στον εν λόγω σχεδιασμό.

Ο σκοπός και οι ενέργειες είναι στην κατεύθυνση να έχουν θεσμοθετηθεί τα περιφερειακά χωροταξικά πλαίσια ως το τέλος του έτους, καθώς είναι σε φάση τελικής επεξεργασίας οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Μέχρι να ολοκληρωθούν τα παραπάνω, στη διαδικασία προώθησης τουριστικών επενδύσεων δεν υπάρχει κενό, καθώς καλύπτεται σε κάθε περίπτωση: Είτε από προϋπάρχουσες διατάξεις, είτε από την θεματική τουριστική νομοθεσία και το σύνολο των διατάξεων του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού.

2. Σύνδεση του τουρισμού με την υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα, κύρια με τον πρωτογενή τομέα και την αγροδιατροφή.

Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη  διασύνδεση του  τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροτικό  και αγροδιατροφικό τομέα, την προώθηση των μοναδικών  και γνήσιων τοπικών προϊόντων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας κάθε ελληνικού προορισμού.

Επιδιώκουμε να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εντάξουν πολύ δυναμικά τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα στα ξενοδοχεία και στην  τουριστική αλυσίδα, με βασικό στόχο:

• να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τους παραγωγούς και τους αγρότες,

• να αυξήσουμε την παραγωγή και να προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα,

• να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και οφέλη που θα διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες.

3. Τέλος διανυκτέρευσης

Προσπαθούμε να βρούμε λύση που να συνδυάζει τις υποχρεώσεις της χώρας και τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ώστε να συμβάλλουμε στην αύξηση του τουρισμού κι όχι στη μείωσή του.

4. Διευκόλυνση αδειοδοτήσεων

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η κυβέρνηση έχει κινηθεί μέχρι στιγμής σε τρεις άξονες

Α. Ολοκληρώσαμε σε πρώτη φάση μία σειρά δυναμικών παρεμβάσεων μεταξύ άλλων για:

• την  διασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας μεγάλου αριθμού καταλυμάτων κάμπινγκ ξενοδοχείων, τουριστικών επιχειρήσεων,

• στην απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων σε όλους τους επιμέρους κλάδους. Η καθιέρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την γνωστοποίηση λύνει το θέμα της άμεσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων.

• στον καθορισμό τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών λειτουργίας  χιονοδρομικών κέντρων, ιαματικών εγκαταστάσεων, ορειβατικών καταφυγίων, κάμπινγκ κ.α.

Β. Προχωρήσαμε στην πλήρη κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των Περιοχών Ελέγχου Τουριστικής Ανάπτυξης που ίσχυε από το 1989, για να υπάρξει η  δυνατότητα αναβάθμισης ξενοδοχείων και επαναλειτουργίας κλειστών μονάδων.

Γ. Ολοκληρώνουμε νομοσχέδιο που  θα αφορά το σύνολο της Τουριστικής Νομοθεσίας, για την κάλυψη κενών, λειτουργιών και αρμοδιοτήτων σε υπηρεσιακούς τομείς και δομές και τον εκσυγχρονισμό της.

Φίλες και Φίλοι,

Θα μου επιτρέψετε, τελειώνοντας, να σας πω, ότι η ηγετική σας θέση, στον αγώνα της χώρας προς την ευημερία, σας βαρύνει με το ανάλογο πατριωτικό καθήκον. Αυτό σας καλεί, κάποιες φορές, να παραμερίσετε κάποια θεμιτά, πλην όμως στενά, αιτήματα. Σας καλεί, να μοιραστείτε ένα κομμάτι των επιτευγμάτων σας με την ελληνική κοινωνία, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται. Σας καλεί να σχεδιάσετε το αύριο των επιχειρήσεών σας σε συνδυασμό με το αύριο όλης της χώρας. Να προσανατολίσετε τις προσπάθειές σας στην διάχυση των ωφελημάτων του τουρισμού και προς τους λοιπούς παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, να εξασφαλίσετε σταθερό και αξιοπρεπές περιβάλλον στους εργαζομένους σας και  να αναδείξετε, στο μέτρο των δυνατοτήτων σας,  τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας. Η ποιότητα των υπηρεσιών σας, η δημιουργικότητα και η ευρηματικότητά σας  είναι η εικόνα της χώρας.   Αυτό είναι τιμή αλλά και ευθύνη.

Σας ευχαριστώ

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 05/05 11:31

    Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

  2. 05/05 07:24

    Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι

  3. 05/05 07:21

    Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία

  4. 04/05 20:39

    Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;

  5. 04/05 19:48

    Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων

  6. 04/05 11:58

    Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων

  7. 04/05 11:30

    Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά

  8. 04/05 11:10

    Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης

  9. 04/05 11:09

    Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας

  10. 03/05 11:43

    «Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο

  11. 03/05 07:45

    Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο

  12. 03/05 07:42

    Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία

  13. 02/05 17:09

    Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός

  14. 02/05 17:02

    Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP

  15. 02/05 15:06

    Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη

  16. 02/05 14:03

    ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές

  17. 02/05 13:24

    Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

  18. 02/05 12:51

    ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο

  19. 02/05 12:32

    Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ

  20. 02/05 12:26

    MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες

  21. 02/05 11:49

    Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών

  22. 02/05 11:41

    Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια

  23. 02/05 11:29

    Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024

  24. 02/05 10:26

    HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές

  25. 02/05 10:09

    Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο

  26. 02/05 10:05

    H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13

  27. 02/05 09:52

    Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου

  28. 02/05 07:12

    Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος

  29. 02/05 07:07

    Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν

  30. 02/05 07:05

    Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas

  31. 02/05 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino

  32. 01/05 15:09

    Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα

  33. 01/05 15:01

    Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη

  34. 01/05 14:09

    Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία

  35. 01/05 13:57

    Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»

  36. 01/05 13:41

    BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου

  37. 01/05 12:14

    Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα

  38. 01/05 12:14

    19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN

  39. 01/05 11:33

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;

  40. 01/05 11:15

    Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο

  41. 01/05 11:03

    FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour

  42. 01/05 10:53

    Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων

  43. 01/05 04:00

    Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση

  44. 01/05 04:00

    Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα

  45. 01/05 04:00

    Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα

  46. 01/05 04:00

    Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024

  47. 01/05 04:00

    Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας

  48. 30/04 18:57

    Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;

  49. 30/04 17:43

    Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων

  50. 30/04 17:17

    Ελληνικός τουρισμός 2023 | 8 εκατ. επισκέπτες στην Αττική - 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων

  51. 30/04 14:04

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη

  52. 30/04 12:27

    ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας

  53. 30/04 12:24

    Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα

  54. 30/04 12:05

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο

  55. 30/04 11:43

    Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024

  56. 30/04 11:30

    Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά

  57. 30/04 11:25

    Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες

  58. 30/04 10:48

    Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων

  59. 30/04 10:02

    Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

  60. 30/04 07:19

    Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους

  61. 30/04 07:18

    Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου

  62. 30/04 07:11

    To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου

  63. 30/04 07:10

    Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

  64. 30/04 07:08

    Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays

  65. 29/04 14:05

    Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών

  66. 29/04 12:55

    Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών

  67. 29/04 12:19

    Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.

  68. 29/04 11:49

    Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο

  69. 29/04 11:28

    Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή

  70. 29/04 11:08

    Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia

  71. 29/04 11:02

    ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας

  72. 29/04 10:47

    «Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη

  73. 29/04 10:30

    Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται

  74. 29/04 10:10

    Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι

  75. 29/04 07:56

    In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη

  76. 29/04 07:02

    Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο

  77. 29/04 07:01

    Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα

  78. 28/04 15:54

    Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας

  79. 28/04 12:48

    Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών

  80. 28/04 07:29

    Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα

  81. 28/04 07:21

    Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες

  82. 28/04 07:16

    Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο

  83. 28/04 07:12

    Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα

  84. 27/04 18:47

    Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή

  85. 27/04 18:34

    Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία

  86. 27/04 13:08

    «The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες

  87. 27/04 11:17

    Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

  88. 27/04 10:54

    Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

  89. 27/04 10:52

    Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός

  90. 27/04 10:51

    Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα

  91. 26/04 16:05

    Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων

  92. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  93. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  94. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  95. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  96. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  97. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  98. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  99. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  100. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5