Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η στρατηγική τουριστικής προώθησης για το 2017

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η στρατηγική τουριστικής προώθησης για το 2017

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2017.

Η Περιφέρεια, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις που αναπτύσσονται και διαμορφώνονται στην τουριστική αγορά και τον ανταγωνισμό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και τις επιμέρους προτάσεις και εξειδικευμένες ανάγκες των δήμων και των φορέων του ευρύτερου τουριστικού κλάδου της Περιφέρειας, καλείται να αναζητήσει και να εφαρμόσει μια αναπτυξιακή στρατηγική, που θα αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους και θα δημιουργεί συνεχώς νέα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας και των επιμέρους περιφερειακών ενοτήτων.

Επιδίωξή είναι, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων αυτών μέσα από ευρείες συνέργειες για την εξοικονόμηση και ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων και την επίτευξη των κοινών  στόχων.

Η στρατηγική τουριστικής προβολής που προτείνεται να ακολουθηθεί, όπως αυτή διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς της Θεσσαλίας, είναι ανάγκη να στηρίζεται στο τοπικό στοιχείο, τη μοναδικότητα, την ποικιλομορφία και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τόσο των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας και των θεσσαλικών προορισμών μέσα από την ενίσχυση πρωτοβουλιών, τοπικών συνεργειών και στοχευόμενων δράσεων, που θα καλύπτουν τις εξειδικευμένες και ξεχωριστές ανάγκες προβολής της κάθε περιφερειακής ενότητας, οι οποίες θα εντάσσονται στην ευρύτερη περιφερειακή στρατηγική που θα εξυπηρετεί το περιφερειακό πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Δράσεις που θα αναδεικνύουν τις ευρύτερες υποδομές της περιοχής στον τομέα των μεταφορών - συγκοινωνιών, θα προωθούν και θα προβάλλουν ειδικές- εναλλακτικές μορφές τουρισμού και προτάσεις για ειδικό κοινό (π.χ. θαλάσσιος, χειμερινός, φυσιολατρικός, πολιτιστικός, εκπαιδευτικός συνεδριακός τουρισμός, τουρισμός τρίτης ηλικίας, νεόνυμφων κοκ). Δράσεις που θα αξιοποιούν το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου, θα συνδέουν τον τουρισμό με την παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα, τη μυθολογία, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα, τους κατοίκους και τις ασχολίες τους με κάθε γνήσιο και αυθεντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλία ως τουριστικό προορισμό στο σύνολό της.

Στόχοι και προτεραιότητες για το 2017

-Αύξηση του μεριδίου της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού της Θεσσαλίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τη διατήρηση των παλαιών αγορών και την αναζήτηση νέων για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών υψηλού επιπέδου.

-Η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την υλοποίηση των στρατηγικής σημασίας για τον τουρισμό έργων υποδομής με έμφαση στον τομέα των μεταφορών και των δικτύων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.

-Την προώθηση των συνεργιών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την ενίσχυση των προσπαθειών για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών δικτύων με βάση τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

-Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και άμβλυνση της εποχικότητας του τουριστικού επαγγέλματος με διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως:

-Θαλάσσιος τουρισμός-τουρισμός κρουαζιέρας.

-Συνεδριακός τουρισμός- ταξίδια κινήτρων

- Τουρισμός πόλεων-city breaks.

- Αθλητικός τουρισμός (αθλητικά κέντρα και αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδηλασία, σκοποβολή, κ.λ.π.)

- Χειμερινός τουρισμός (χιονοδρομικά κέντρα, χειμερινές δραστηριότητες στη φύση).

- Μαθητικός-εκπαιδευτικός τουρισμός.

-Τουρισμός Φύσης-Οικοτουρισμός-περιπατητικός τουρισμός (Μονοπάτια, θαλάσσιο πάρκο, περιοχές natura, δραστηριότητες στη φύση-τοπικά προϊόντα).

-Ο πολιτιστικός τουρισμός (αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, λαογραφία, ήθη-έθιμα και παραδόσεις, γαστρονομία, πολιτισμικές εκδηλώσεις κ.λ.π.).

- Θρησκευτικός τουρισμός.

-Γαστρονομικός τουρισμός και οινοτουρισμός

- Ιαματικός τουρισμός-spa.

- Καταδυτικός Τουρισμός (προβολή σε ειδικά περιοδικά).

-Συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

-Συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις ειδικών-εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με έμφαση στο camping, caravan κλπ.

- Συμμετοχή σε εκθέσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αφορούν τουρισμό τρίτης ηλικίας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Α. Συνεργασίες με Φορείς του Τουρισμού.

Βασική επιδίωξη είναι η συνεργασία με τα Γραφεία του Ε.Ο.Τ. και τις Ελληνικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό αλλά κυρίως με ξένους Τουριστικούς Οργανισμούς, Τ.Ο.s, ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, δημοσιογράφους και Φορείς του ευρύτερου τομέα του τουρισμού για την από κοινού υλοποίηση δράσεων προώθησης και προβολής του τουριστικού μας προϊόντος σε επιλεγμένες αγορές – στόχους.

Το βασικό πλαίσιο συνεργασίας και οι τομείς κοινών δράσεων θα καθορίζονται μέσω Συμφώνων Συνεργασίας όπου ο κάθε ένας εταίρος θα καλύπτει το κόστος των δράσεων που επιλέγει να υλοποιήσει.

Β. Επιχειρηματικές αποστολές, παρουσιάσεις και διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σε συνεργασία με τις ελληνικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό, ξένους τουριστικούς οργανισμούς, αεροπορικές εταιρείες, αλλά και με κινητοποίηση όλων των τοπικών Φορέων (όπως Δήμοι, Επιμελητήριο, Αναπτυξιακές Εταιρείες, Ενώσεις και Σύλλογοι ιδιοκτητών καταλυμάτων, και λοιποί σύλλογοι και επαγγελματίες του τουρισμού) προτείνεται η διοργάνωση παρουσιάσεων, workshops και άλλων εκδηλώσεων εκτός περιόδου εκθέσεων ή κατά τη διάρκεια αυτών προκειμένου να ενισχυθεί η εικόνα της περιοχής μας σε συγκεκριμένες τουριστικές αγορές αλλά και για την προσέλκυση πτήσεων στα αεροδρόμια Σκιάθου και Ν. Αγχιάλου.

Παράλληλα θα επιδιώκεται οι εκδηλώσεις αυτές να στοχεύουν στη σύνδεση του τουρισμού με την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής και να συνοδεύονται από επιχειρηματικές αποστολές αντίστοιχων κλάδων.

Προτείνεται η διοργάνωση παρουσιάσεων – εκδηλώσεων σε επιλεγμένες αγορές- στόχους του εξωτερικού, όπως στην Ιταλία, την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη), το Βέλγιο, τη Ρωσία, την Κύπρο, την Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, το Ισραήλ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Σκανδιναβικές και Βαλκανικές χώρες ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτιμηθεί ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση της παρουσίας.

Ανάλογες διοργανώσεις είχαν πραγματοποιηθεί και κατά το παρελθόν με απόλυτη επιτυχία.

Γ. Διαφημιστική προβολή - καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Για την προβολή των τουριστικών προϊόντων και παρεχομένων υπηρεσιών, των υποδομών και γενικά των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας, ενδείκνυται η δημοσίευση στοχευμένων άρθρων και αφιερωμάτων σε συνδυασμό με φωτογραφικό υλικό, σε ευρείας κυκλοφορίας περιοδικά ή εφημερίδες του εξωτερικού καθώς και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Το περιεχόμενο των άρθρων αυτών θα αφορά τόσο στον τουρισμό όσο και σε άλλους τομείς που ενδέχεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για επισκέπτες υψηλού επιπέδου (σημαντικές διοργανώσεις στον τομέα του αθλητισμού, της τέχνης, του πολιτισμού, κλπ).

Επιπλέον ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των χρηστών του διαδικτύου το καθιστούν ως ένα από τα ισχυρότερα και αμεσότερα μέσα επικοινωνίας.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνεται η διαφημιστική καταχώρηση:

-Σε διάφορα έντυπα τουριστικών πρακτόρων, γραφείων ταξιδιών,

αεροπορικών εταιρειών (inflight magazines) κλπ καθώς και στα

ηλεκτρονικά μέσα προβολής που διαθέτουν.

-Σε ιστοσελίδες και portals, σε δημοφιλείς μηχανές κρατήσεων (booking engines) και σε μηχανές αναζήτησης ευρείας χρήσης με την αγορά χώρου και χρόνου σε αυτά.

-Σε έντυπα που εκδίδουν τα γραφεία του Ε.Ο.Τ., στο εξωτερικό.

- Σε έντυπα που εκδίδουν σύλλογοι της Ομογένειας.

-Στους ετήσιους καταλόγους τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού που εξειδικεύονται με πακέτα για την περιοχή μας.

Δ. Διαφημιστική προβολή σε τηλεοπτικούς-ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η τηλεόραση ως μέσο επικοινωνίας εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη κάλυψη σε επίπεδο αγοράς, όμως το κόστος αναμετάδοσης τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ωστόσο θα μπορούσε να γίνει η προβολή της περιοχής σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς ή και τηλεοπτικούς σταθμούς του εξωτερικού έμμεσα με δωρεάν χορηγίες λχ πακέτων διακοπών σε συνεργασία με τις τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων.

Επιπλέον προτείνεται η διαφημιστική προβολή μέσα από φιλοξενίες συνεργείων τηλεοπτικών εκπομπών κάτι που έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία και στο παρελθόν με Ιταλικούς, Αγγλικούς, Γαλλικούς, Γερμανικούς, Ολλανδικού και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι πραγματοποίησαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα των εκπομπών και των διαφόρων αφιερωμάτων τους στην περιοχή.

Ε. Λοιπές προωθητικές ενέργειες διαφημιστικής προβολής.

Προτείνεται η προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων και βιντεοταινίας παρουσίασης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας σε σταθμούς επιβατών, σε πτήσεις εξωτερικού και λοιπά μέσα μεταφοράς επιβατών.

ΣΤ. Συμμετοχή σε διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους και τις προτεραιότητες που τέθηκαν όπως επίσης τη χώρα διοργάνωσης, το προφίλ και την επισκεψιμότητα των διεθνών τουριστικών εκθέσεων, τον αριθμό των συνεκθετών/ συμμετεχόντων, τη δυνατότητα προσέγγισης σημαντικών εταίρων, τις αεροπορικές συνδέσεις με ευρωπαϊκούς κ.ά προορισμούς, τις προτάσεις των Φορέων και τους δεδομένους οικονομικούς πόρους, προτείνεται η συμμετοχή σε μεικτές, επαγγελματικές και ειδικές θεματικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στις ακόλουθες τουριστικές αγορές- στόχους: Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Σκανδιναβικές χώρες, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Σλοβακία κλπ.

Ζ. Διεθνείς Φιλοξενίες.

Οργάνωση-συνδιοργάνωση φιλοξενιών μέσω ταξιδιών γνωριμίας και εξοικείωσης (fam-trip, press-trip) δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, travel & tourist bloggers, στελεχών αεροπορικών εταιρειών κλπ ειδικών του τουριστικού κλάδου από σημαντικές αγορές ενδιαφέροντος όπως Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Τουρκία, Σκανδιναβία, Ρωσία, Βαλκανικές χώρες κα.

Η αποτελεσματικότητα και τα οφέλη από τη διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας και εξοικείωσης εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με το ιδιαίτερα μικρό κόστος πραγματοποίησής τους, ενώ η δημοσιότητα από την όλη διοργάνωση, δύναται να είναι αξίας πραγματικής – κλασικής διαφήμισης, ύψους πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Παρόμοιες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Α. Συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού.

Β. Διοργάνωση έκθεσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και δραστηριοτήτων στη Φύση.

Γ. Διαφημίσεις - καταχωρήσεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Δ. Διαφημίσεις σε τηλεοπτικούς - ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

α. Προβολή υποδομών.

Στους στόχους της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα επόμενα έτη θα πρέπει να γίνεται κατανοητό πως ο σχεδιασμός, η δημοπράτηση και η αποπεράτωση μεγάλων και μικρών έργων υποδομής αναδεικνύουν το ίδιο το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, το κοινωνούν στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας και το κάνουν εύκολα προσβάσιμο, αρκεί αυτό να προβληθεί σωστά και στοχευμένα.

Στο πλαίσιο προβολής των υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσονται οι ακόλουθες ειδικές δράσεις:

-Προβολή των αεροδρομίων Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου και της ευρύτερης περιοχής με διαφημιστικές καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διοργάνωση παρουσιάσεων, συμμετοχή σε ειδικές θεματικές εκθέσεις, παραγωγή έντυπου υλικού, διοργάνωση επαγγελματικών συναντήσεων και λοιπές προωθητικές ενέργειες.

- Προβολή του λιμανιού του Βόλου και των λιμανιών Σκιάθου-Σκοπέλου και Αλοννήσου, σαν προορισμούς κρουαζιέρας με συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις, παραγωγή ενημερωτικού υλικού, οργάνωση παρουσιάσεων κλπ.

- Προβολή της Λίμνης Πλαστήρα, ως τουρισμός φύσης- οικοτουρισμός – τουρισμός αναψυχής π.χ. ψάρεμα στη λίμνη και μαθητικός εκπαιδευτικός τουρισμός π.χ. επισκέψεις στον βοτανικό κήπο Νεοχωρίου.

-Προβολή των Μετεώρων, του Ολύμπου, του Κισσάβου, του Πηλίου και της ευρύτερης περιοχής της Πίνδου.

-Προβολή όλων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την παραγωγή ή προμήθεια έντυπου ή ηλεκτρονικού καταλόγου, οργάνωση παρουσιάσεων κλπ.

-Προβολή συνεδριακών αιθουσών-εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων με την παραγωγή ειδικού έντυπου ή ψηφιακού καταλόγου για την προσέλκυση συνεδρίων – ταξιδιών κινήτρων στην Θεσσαλία.

- Κάθε άλλη στοχευμένη δράση που θα εκτιμηθεί ότι συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.

β. Παραγωγή, ανατυπώσεις και προμήθεια έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού.

Το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό είναι απαραίτητο μέσο για την προβολή, κυρίως σε εκθέσεις, σε συνέδρια κ.λ.π.

Προτείνονται:

-Η αξιοποίηση και ανατύπωση σε διάφορες γλώσσες και σε ικανό αριθμό αντιτύπων του υπάρχοντος υλικού έντυπου και ηλεκτρονικού των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του τουριστικού DVD, των διαφημιστικών τσαντών, των αφισών, του χάρτη καθώς και κάθε άλλου προωθητικού υλικού που είχε δημιουργηθεί μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων μετά από επικαιροποίηση των στοιχείων.

- Η αναπαραγωγή των γενικών εντύπων και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, σε διάφορες γλώσσες.

- Αναπαραγωγή των θεματικών εντύπων και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και κάθε άλλου εντύπου σε διάφορες γλώσσες και σε ικανές ποσότητες.

-Παραγωγή τουριστικού dvd της Περιφέρειας Θεσσαλίας

- Αναπαραγωγή διαφημιστικών αφισών διαφόρων θεμάτων και μεγεθών.

-Σχεδίαση - αναπαραγωγή ή προμήθεια διαφημιστικών τσαντών.

- Παραγωγή ή προμήθεια τουριστικού χάρτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

-Αναπαραγωγή ή προμήθεια ειδικού πεζοπορικού χάρτη τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

-Παραγωγή νέου γενικού πληροφοριακού εντύπου για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να διανέμεται στα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τους σταθμούς μετακίνησης επιβατών κλπ.

-Παραγωγή νέων θεματικών εντύπων όπως ενδεικτικά αναφέρονται, έντυπα για τον συνεδριακό τουρισμό και τα ταξίδια κινήτρων, για τον θρησκευτικό τουρισμό, για τον μαθητικό – εκπαιδευτικό τουρισμό, για τον πολιτιστικό τουρισμό (αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, τόποι λατρείας, βιβλιοθήκες, πινακοθήκες κ.λπ.), για τον θαλάσσιο τουρισμό-τουρισμό κρουαζιέρας, τον καταδυτικό τουρισμό, για τον αθλητικό τουρισμό και τις δραστηριότητες στη φύση, για την προβολή της τουριστικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής (φύση – δραστηριότητες), για τη γαστρονομία και τα προϊόντα της περιοχής κλπ σε διάφορες γλώσσες.

- Παραγωγή ή προμήθεια φωτογραφικού λευκώματος για τη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

-Σχεδιασμός και παραγωγή εντύπου για την γαστρονομία της Θεσσαλίας.

-Παραγωγή και εκτύπωση καταλόγου (έντυπη ή ψηφιακή μορφή) με τα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας στα ελληνικά και αγγλικά και άλλες γλώσσες.

-Σχεδιασμός και παραγωγή εντύπου με το οποίο θα αναδειχθεί η πολιτιστική  κληρονομιά όπως αρχαιολογικοί χώροι (Αρχαίο Θέατρο), μνημεία, μουσεία, Πινακοθήκες κ.λ.π. σε Ελληνικά και Αγγλικά

- Προμήθεια εξειδικευμένων εκδόσεων όπως ημερολογίων, ειδικών αφιερωμάτων, φωτογραφικών λευκωμάτων, βιβλίων, καταλόγων καταλυμάτων (ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων κλπ), τουριστικών οδηγών και διαφόρων εντύπων.

-Σχεδιασμός και παραγωγή αφισών, χαρτών και καρτ-ποστάλ, καθώς επίσης και ενός χάρτη τσέπης.

- Σχεδίαση - παραγωγή ή προμήθεια φακέλου-ντοσιέ

-Παραγωγή φακέλων αλληλογραφίας, επιστολόχαρτων, καρτών κλπ

-Ψηφιοποίηση έντυπου πληροφοριακού υλικού και δημιουργία e-books για διάφορες χρήσεις.

-Προμήθεια φωτογραφικού υλικού.

γ. Διαδίκτυο και τουριστική ιστοσελίδα

- Αποστολή ενημερωτικών newsletters σε τακτικά χρονικά διαστήματα σε δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες, μεγάλες πύλες του διαδικτύου και κάθε ενδιαφερόμενο που θα εγγράφεται στα newletters.

- Διαφημιστική προβολή των ιστοσελίδων

www.gothessaly.gr

www.magnesia-tourism.gr

www.volosairport.gr

www.thessalyairport.gr

www.newanchialosairport.gr

με banners και links σε διάφορες πύλες του διαδικτύου.

-Τεχνική υποστήριξη των ιστοσελίδων, επικαιροποίηση των στοιχείων τους και εμπλουτισμός με νέο περιεχόμενο, ανανέωση domain name, υπηρεσίες φιλοξενίας, μεταφράσεις κειμένων, αποστολή newsletters κλπ.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 05/05 07:24

    Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι

  2. 05/05 07:21

    Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία

  3. 04/05 20:39

    Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;

  4. 04/05 19:48

    Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων

  5. 04/05 11:58

    Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων

  6. 04/05 11:30

    Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά

  7. 04/05 11:10

    Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης

  8. 04/05 11:09

    Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας

  9. 03/05 11:43

    «Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο

  10. 03/05 07:45

    Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο

  11. 03/05 07:42

    Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία

  12. 02/05 17:09

    Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός

  13. 02/05 17:02

    Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP

  14. 02/05 15:06

    Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη

  15. 02/05 14:03

    ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές

  16. 02/05 13:24

    Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

  17. 02/05 12:51

    ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο

  18. 02/05 12:32

    Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ

  19. 02/05 12:26

    MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες

  20. 02/05 11:49

    Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών

  21. 02/05 11:41

    Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια

  22. 02/05 11:29

    Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024

  23. 02/05 10:26

    HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές

  24. 02/05 10:09

    Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο

  25. 02/05 10:05

    H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13

  26. 02/05 09:52

    Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου

  27. 02/05 07:12

    Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος

  28. 02/05 07:07

    Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν

  29. 02/05 07:05

    Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas

  30. 02/05 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino

  31. 01/05 15:09

    Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα

  32. 01/05 15:01

    Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη

  33. 01/05 14:09

    Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία

  34. 01/05 13:57

    Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»

  35. 01/05 13:41

    BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου

  36. 01/05 12:14

    Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα

  37. 01/05 12:14

    19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN

  38. 01/05 11:33

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;

  39. 01/05 11:15

    Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο

  40. 01/05 11:03

    FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour

  41. 01/05 10:53

    Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων

  42. 01/05 04:00

    Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση

  43. 01/05 04:00

    Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα

  44. 01/05 04:00

    Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα

  45. 01/05 04:00

    Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024

  46. 01/05 04:00

    Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας

  47. 30/04 18:57

    Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;

  48. 30/04 17:43

    Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων

  49. 30/04 17:17

    Ελληνικός τουρισμός 2023 | 8 εκατ. επισκέπτες στην Αττική - 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων

  50. 30/04 14:04

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη

  51. 30/04 12:27

    ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας

  52. 30/04 12:24

    Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα

  53. 30/04 12:05

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο

  54. 30/04 11:43

    Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024

  55. 30/04 11:30

    Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά

  56. 30/04 11:25

    Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες

  57. 30/04 10:48

    Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων

  58. 30/04 10:02

    Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

  59. 30/04 07:19

    Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους

  60. 30/04 07:18

    Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου

  61. 30/04 07:11

    To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου

  62. 30/04 07:10

    Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

  63. 30/04 07:08

    Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays

  64. 29/04 14:05

    Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών

  65. 29/04 12:55

    Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών

  66. 29/04 12:19

    Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.

  67. 29/04 11:49

    Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο

  68. 29/04 11:28

    Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή

  69. 29/04 11:08

    Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia

  70. 29/04 11:02

    ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας

  71. 29/04 10:47

    «Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη

  72. 29/04 10:30

    Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται

  73. 29/04 10:10

    Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι

  74. 29/04 07:56

    In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη

  75. 29/04 07:02

    Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο

  76. 29/04 07:01

    Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα

  77. 28/04 15:54

    Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας

  78. 28/04 12:48

    Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών

  79. 28/04 07:29

    Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα

  80. 28/04 07:21

    Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες

  81. 28/04 07:16

    Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο

  82. 28/04 07:12

    Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα

  83. 27/04 18:47

    Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή

  84. 27/04 18:34

    Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία

  85. 27/04 13:08

    «The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες

  86. 27/04 11:17

    Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

  87. 27/04 10:54

    Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

  88. 27/04 10:52

    Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός

  89. 27/04 10:51

    Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα

  90. 26/04 16:05

    Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων

  91. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  92. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  93. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  94. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  95. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  96. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  97. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  98. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  99. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5

  100. 26/04 10:06

    Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει