Ιωάννης Καλλιάς, TÜV AUSTRIA HELLAS : Πιστοποίηση των τουριστικών υποδομών σημαίνει αναβάθμιση της ποιότητας

Πιστοποίηση των τουριστικών υποδομών σημαίνει αναβάθμιση της ποιότητας

H πιστοποίηση αποτελεί όπλο στην εθνική προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρηματικού κλίματος, ιδιαίτερα μάλιστα στον τουριστικό τομέα όπου ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος και οι «πελάτες» μας είναι αυστηροί κριτές, τονίζει σε συνέντευξή του στο Tornos News ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS κ.Ιωάννης Καλλιάς.

Ο κ.Καλλιάς υπογραμμίζει ότι η πιστοποιημένη κατάταξη των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών, όσο και των επιχειρήσεων εστίασης, εμπορικών μαγαζιών και άλλων, που διαμορφώνουν την τουριστική μας υποδομή, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική, καθώς θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του ελληνικού τουρισμού στα μάτια της διεθνούς αγοράς.

Διαβάστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ.Καλλιά...

-Ποια είναι η εικόνα του κλάδου της πιστοποίησης συνολικά και πως η πιστοποίηση μπορεί να συνεφέρει στην οικονομική ανάπτυξη;

-Η πιστοποίηση είναι πια απαραίτητο στοιχείο για κάθε επιχείρηση ή επαγγελματία που στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον, συνεπώς και για την ίδια τη χώρα. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία περνά ουσιαστικά ο εκσυγχρονισμός του παραγωγικού μοντέλου που όλοι επιζητούμε ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης, ακόμα και στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η πιστοποίηση μέσω των διεθνών προτύπων σημαίνει στην πραγματικότητα αναβάθμιση της ποιότητας, μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερη διαφάνεια, αλλά και αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση η πιστοποίηση αποτελεί όπλο στην εθνική προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρηματικού κλίματος, ιδιαίτερα μάλιστα στον τουριστικό τομέα όπου ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος και οι «πελάτες» μας είναι αυστηροί κριτές. Ίσως η αγορά αλλά και το κράτος, δεν έχουν ακόμα πλήρως συνειδητοποιήσει την αξία και τη δυναμική του όπλου που διαθέτουν κι ακόμα δεν έχουν πλήρως αξιοποιήσει σε πολλούς τομείς.

- Ένας από αυτούς τους τομείς είναι και ο τουρισμός;

-Ασφαλώς και είναι. Ο τουρισμός αποτελεί κατά το κοινώς λεγόμενο τη «βαριά μας βιομηχανία». Είναι και θα είναι καταλύτης για την ανάπτυξη της χώρας και για την έξοδο από την οικονομική δίνη που σήμερα βρισκόμαστε. Και το πλαίσιο που ήδη υπάρχει για την Κατάταξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων σε κατηγορίες Αστέρων και Κλειδιών αποτελεί βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του κλάδου. Μια γρήγορη πρόοδος στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι σε θέση να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του ελληνικού τουρισμού στα μάτια της διεθνούς αγοράς. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να καταλάβουν όλοι, ότι ελληνικός τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία ή τα καταλύματα αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης, τα εμπορικά μαγαζιά και πολλά ακόμα που συναποτελούν την τουριστική μας υποδομή. Η ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουμε σε όλη μας την τουριστική υποδομή είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Και σε αυτήν την προσπάθεια, η πιστοποίηση από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό, κομβικό θα έλεγα, ρόλο.

-Η νομοθεσία για την κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά έχει αλλάξει, ποιο είναι το νέο πλαίσιο, πόσο σημαντικές αλλαγές αναμένονται και πόσο το έχει αυτό αντιληφθεί η αγορά;

-Από την 1η Ιανουαρίου τους 2015 έχει ήδη τεθεί σε ισχύ το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το σύστημα κατάταξης τουριστικών μονάδων. Παρότι όμως το πλαίσιο υπάρχει, διαπιστώνουμε μια αδράνεια των τουριστικών επιχειρήσεων γύρω από το θέμα αλλά και μια έλλειψη εγρήγορσης σχετικά με το θέμα από το κράτος, παρά το γεγονός ότι όλα τα τουριστικά καταλύματα θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάταξής τους μέχρι το τέλος του 2017. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 2% του συνολικού αριθμού των τουριστικών καταλυμάτων έχει εκπληρώσει τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας και υπάρχει ακόμη μια μόλις θερινή σεζόν και μόνο δύο χειμερινές σεζόν ώστε να εκπνεύσει ο χρόνος.   

Είναι λάθος να αντιμετωπιστεί από όλους η συγκεκριμένη υποχρέωση ως ένα εισπρακτικό μέτρο ή μια ακόμα τυπική διαδικασία. Δεν θα πρέπει οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του κλάδου να το δουν ως μια «αγγαρεία». Αντιθέτως αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την επιβεβαίωση και επιβράβευση της ποιότητας των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας και για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό τους. Η διαδικασία μπορεί να δώσει κίνητρο και να μεταβληθεί σε εργαλείο βελτίωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών τους. Παράλληλα, η επιτυχής ολοκλήρωση μιας τέτοιας διαδικασίας θα προσδώσει υψηλή προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας «προϊόν» και αυτό είναι σημαντικό να προβληθεί στη συνέχεια κι από τον ίδιο τον κλάδο. Μπορεί δηλαδή να αξιοποιηθεί πέρα από τα υπόλοιπα και ως εργαλείο marketing για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Είναι αλήθεια ότι η νέα νομοθεσία για την διαδικασία της κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών, προβλέπει χρονικές δεσμεύσεις αρκετά απαιτητικές ενώ απαιτητικές είναι και οι προδιαγραφές για κάθε κατηγορία καταλύματος. Για αυτό ακριβώς θέλω να επισημάνω την ανάγκη ενεργοποίησης των επιχειρήσεων του κλάδου ώστε εγκαίρως να προετοιμαστούν. 

-Η TÜV AUSTRIA HELLAS τι δραστηριότητα παρουσιάζει στο συγκεκριμένο κομμάτι υπηρεσιών; 

-Η TÜV AUSTRIA HELLAS , έχει κι εδώ δυναμική συμμετοχή, με το κύρος, την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία της να αποτελούν σφραγίδα ποιότητας και ασφάλειας.  Ως πρωτοπόρος στον χώρο των επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων, είναι από τους πρώτους φορείς που διαπιστεύτηκε από το Εθνικό Συµβούλιο Διαπίστευσης (Αρ. Πιστ. Ε.ΣΥ.Δ.:49-5) για  τις  υπηρεσίες  Κατάταξης Ξενοδοχειακών  Επιχειρήσεων  και  Επιχειρήσεων  Ενοικιαζόµενων-Επιπλωµένων  Δωµατίων-Διαµερισµάτων σε Κατηγορίες Αστέρων και Κλειδιών και  καταχωρήθηκε  ως Αναγνωρισµένος Φορέας στο  Διαδικτυακό  Μητρώο Φορέων του Ξενοδοχειακού Επιµελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) για τη διενέργεια επιθεωρήσεων Κατάταξης  Καταλυµάτων.

Παράλληλα, ως ηγέτης του χώρου της πιστοποίησης, χαράσσει στρατηγική διαφοροποίησης, τόσο μεταξύ των επιχειρήσεων καταλυμάτων, όσο και μεταξύ των φορέων ελέγχου σχεδιάζοντας και κατοχυρώνοντας «Ειδικό Σήμα (logo) Αξιολόγησης» το οποίο αποδίδεται (προαιρετικά) με την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων της. 

Η TÜV AUSTRIA HELLAS, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ολοκληρωµένες  λύσεις παρέχοντας  διαπιστευµένες  υπηρεσίες  ελέγχου και πιστοποίησης  σε  Επιχειρήσεις  του  τουριστικού  χώρου και  µεγάλες  τουριστικές  µονάδες,  οι  οποίες  περιλαµβάνουν τα πρότυπα ISO 9001 (Ποιότητα), ISO 22000 (Ασφάλεια τροφίμων-Κουζίνες και Εστίαση), ISO 14001 (Περιβάλλον), OHSAS 18001 (Υγεία και Ασφάλεια), ISO 50001 (Ενεργειακή διαχείριση), Βιολογική  Γεωργία, καθώς και ελέγχους συµµόρφωσης σε ανελκυστήρες, ανυψωτικά µηχανήµατα, εξοπλισµό υπό πίεση, ηλεκτρολογικό εξοπλισµό, πισίνες, υδάτινα πάρκα, παιδότοπους και παιδικές χαρές, που βρίσκονται  εγκατεστηµένα σε ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πλέον των ανωτέρω, η TÜV AUSTRIA HELLAS, τοποθετώντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, υποστηρίζει καθολικά κάθε ανάγκη επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαρκούς επιμόρφωσης μέσω της TÜV AUSTRIA ACADEMY αλλά και μέσω πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων πλήθους ειδικοτήτων τουριστικής κατεύθυνσης. Συμπληρωματικά, αναπτύσσει Ιδιωτικά Σχήματα Πιστοποίησης που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα διαφοροποίησης των τουριστικών επιχειρήσεων από τον ανταγωνισμό (ενδεικτικά αναφέρεται η ασφάλεια θαλάσσιων σπορ μέσω Ιδιωτικού Προτύπου Πιστοποίησης σε συνεργασία με τη Safe Water Sports για Επιχειρήσεις Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σπορ ΕΕΘΣ).

Διαθέτει δε, σημαντικότατη εμπειρία και τεχνογνωσία έχοντας να  επιδείξει πληθώρα  πιστοποιήσεων  και  υπηρεσιών σε  σηµαντικές  ξενοδοχειακές µονάδες και αλυσίδες σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης και Μέσης  Ανατολής όπου διαθέτει θυγατρικές εταιρείες και παραρτήµατα. Παράλληλα,  το δίκτυο συνεργατών μας µε την εξέχουσα τεχνογνωσία και συσσωρευµένη εµπειρία του, μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και αποτελεί ένα από τα βασικά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. 

-Τι οφέλη μπορεί να έχει η διαδικασία αυτή για τον τουρισμό μας;

- Η νέα αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό προσφέρει κατά βάση στον τουριστικό κλάδο κατά τεκμήριο, προστιθέμενη αξία. Άλλωστε, πρόκειται για ένα κλάδο που όλοι συνομολογούμε ότι η οικονομία της χώρας τον χρειάζεται υγιή, δυναμικό και επιτυχημένο. Δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό τουριστικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι, να ανανεώσει, να εκσυγχρονίσει και εν τέλει να αναβαθμίσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν μέσα από τη συστηματική προσέγγιση που παρέχουν καταγεγραμμένες προδιαγραφές και πρότυπα. 

Όσο λοιπόν η κουλτούρα των επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών εξελίσσεται προσαρμοζόμενη σε νέες συνθήκες και απαιτήσεις τόσο η πιστοποίηση παύει να αποτελεί διεκπεραίωση και τυπική υποχρέωση που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προβλέπεται και από το νόμο και μετατρέπεται σε αναπτυξιακό όπλο. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η αξιοπιστία και εγκυρότητα του τουριστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ενώ μέσα από αυτή τη διαδικασία, που αποτελεί σαφώς πρόοδο, θα επιτευχθεί η διαρκής βελτίωση της θέσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στον διεθνή χάρτη, με όλες τις προεκτάσεις που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει, ενισχύοντας και υποβοηθώντας την προσπάθεια όλων μας για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας.

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 06/05 12:24

    Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων

  2. 06/05 11:26

    Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023

  3. 06/05 07:50

    Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια

  4. 06/05 07:05

    Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο

  5. 06/05 07:04

    Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό

  6. 05/05 11:31

    Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

  7. 05/05 07:24

    Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι

  8. 05/05 07:21

    Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία

  9. 04/05 20:39

    Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;

  10. 04/05 19:48

    Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων

  11. 04/05 11:58

    Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων

  12. 04/05 11:30

    Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά

  13. 04/05 11:10

    Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης

  14. 04/05 11:09

    Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας

  15. 03/05 11:43

    «Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο

  16. 03/05 07:45

    Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο

  17. 03/05 07:42

    Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία

  18. 02/05 17:09

    Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός

  19. 02/05 17:02

    Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP

  20. 02/05 15:06

    Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη

  21. 02/05 14:03

    ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές

  22. 02/05 13:24

    Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

  23. 02/05 12:51

    ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο

  24. 02/05 12:32

    Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ

  25. 02/05 12:26

    MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες

  26. 02/05 11:49

    Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών

  27. 02/05 11:41

    Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια

  28. 02/05 11:29

    Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024

  29. 02/05 10:26

    HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές

  30. 02/05 10:09

    Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο

  31. 02/05 10:05

    H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13

  32. 02/05 09:52

    Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου

  33. 02/05 07:12

    Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος

  34. 02/05 07:07

    Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν

  35. 02/05 07:05

    Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas

  36. 02/05 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino

  37. 01/05 15:09

    Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα

  38. 01/05 15:01

    Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη

  39. 01/05 14:09

    Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία

  40. 01/05 13:57

    Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»

  41. 01/05 13:41

    BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου

  42. 01/05 12:14

    Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα

  43. 01/05 12:14

    19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN

  44. 01/05 11:33

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;

  45. 01/05 11:15

    Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο

  46. 01/05 11:03

    FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour

  47. 01/05 10:53

    Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων

  48. 01/05 04:00

    Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση

  49. 01/05 04:00

    Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα

  50. 01/05 04:00

    Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα

  51. 01/05 04:00

    Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024

  52. 01/05 04:00

    Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας

  53. 30/04 18:57

    Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;

  54. 30/04 17:43

    Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων

  55. 30/04 17:17

    Ελληνικός τουρισμός 2023 | 8 εκατ. επισκέπτες στην Αττική - 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων

  56. 30/04 14:04

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη

  57. 30/04 12:27

    ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας

  58. 30/04 12:24

    Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα

  59. 30/04 12:05

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο

  60. 30/04 11:43

    Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024

  61. 30/04 11:30

    Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά

  62. 30/04 11:25

    Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες

  63. 30/04 10:48

    Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων

  64. 30/04 10:02

    Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

  65. 30/04 07:19

    Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους

  66. 30/04 07:18

    Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου

  67. 30/04 07:11

    To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου

  68. 30/04 07:10

    Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

  69. 30/04 07:08

    Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays

  70. 29/04 14:05

    Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών

  71. 29/04 12:55

    Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών

  72. 29/04 12:19

    Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.

  73. 29/04 11:49

    Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο

  74. 29/04 11:28

    Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή

  75. 29/04 11:08

    Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia

  76. 29/04 11:02

    ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας

  77. 29/04 10:47

    «Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη

  78. 29/04 10:30

    Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται

  79. 29/04 10:10

    Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι

  80. 29/04 07:56

    In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη

  81. 29/04 07:02

    Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο

  82. 29/04 07:01

    Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα

  83. 28/04 15:54

    Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας

  84. 28/04 12:48

    Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών

  85. 28/04 07:29

    Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα

  86. 28/04 07:21

    Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες

  87. 28/04 07:16

    Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο

  88. 28/04 07:12

    Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα

  89. 27/04 18:47

    Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή

  90. 27/04 18:34

    Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία

  91. 27/04 13:08

    «The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες

  92. 27/04 11:17

    Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

  93. 27/04 10:54

    Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

  94. 27/04 10:52

    Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός

  95. 27/04 10:51

    Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα

  96. 26/04 16:05

    Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων

  97. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  98. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  99. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  100. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά