Νίκος Ζώρζος: Ο υπερ-τουρισμός απειλεί την Σαντορίνη

Ο υπερ-τουρισμός απειλεί την Σαντορίνη

Τους προβληματισμούς του για τον «υπερτουρισμό» στη Σαντορίνη εξέφρασε ο  Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, μιλώντας χθες Τρίτη σε εκδήλωση του Δήμου στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Είπε συγκεκριμένα:

...Το 2017 ήταν κατά γενική ομολογία, μία ακόμη καλή χρονιά για τον τουρισμό στα νησιά μας. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε παγκοσμίως στις πρώτες θέσεις  προτίμησης των ταξιδιωτών και δεχόμαστε  επισκέπτες  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην περσινή μας συνάντηση αναφέρθηκα στις ανησυχίες μου για το μέλλον του τόπου του οποίου έχω την ευθύνη διαχείρισής του. Αυτές παραμένουν και ενισχύονται καθώς οι ξέφρενοι ρυθμοί ανάπτυξης στον τουριστικό τομέα χωρίς έλεγχο, μου δημιουργούν ένα αίσθημα κάθειρξης αφού είναι γνωστό πως η Αυτοδιοίκηση δεν έχει αυτοτέλεια και επομένως την δυνατότητα θέσπισης κανονιστικού πλαισίου για την ανάσχεση αυτής της ξέφρενης και αλόγιστης πορείας.

Επίσης η έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού στις διάφορες υπηρεσίες και η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών φοβούμαι πως θα οδηγήσουν σε αντίθετα των επιθυμιών μας αποτελέσματα. Γι’ αυτό ζητούμε επίμονα από την πολιτεία γρήγορα την θέσπιση θεσμικού πλαισίου τέτοιου που να διασφαλίζει ότι η Σαντορίνη θα παραμένει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών και θα παρέχει συνθήκες ποιότητας ζωής στους κατοίκους της.

Ως υπόμνηση θα αναφερθώ συνοπτικά σε όσα και πέρσυ αναφέρθηκα για να καταδείξω, πως θα είναι αδύνατο, αν έγκαιρα δεν ληφθούν μέτρα να ανασχεθεί μια αρνητική εξέλιξη που θα οδηγήσει τον ιδιαίτερο αυτό τόπο γρήγορα σε υποβάθμιση.

Η υπέρμετρη και άναρχη δόμηση εξακολουθεί με έντονους ρυθμούς, με αποτέλεσμα την αλλοίωση των παραδοσιακών οικισμών, την κυριολεκτικά «εξαφάνισή» τους από τον όγκο των προστιθεμένων κτιρίων. Αναφέρω  ότι το 1971 η Σαντορίνη είχε 3755 κατοικίες ενώ το 2011 είχε 13758, χωρίς να υπολογίζονται τα πάσης φύσεως τουριστικά καταλύματα. Η κατανάλωση νερού από το 2012 ως το 2016 αυξήθηκε στην Οία κατά 110%, στα Φηρά κατά 86%, στο Ακρωτήρι κατά 439% και στον Πύργο κατά 8815%. Η κατανάλωση ενέργειας το 2013 κατά την περίοδο αιχμής, δηλαδή για δύο περίπου μήνες, ήταν 32 ΜV και εφέτος για τέσσερεις μήνες χρειαζόμασταν 48 ΜV.

Με δεδομένη την έλλειψη κατάλληλου θεσμικού πλαισίου και επαρκών υποδομών η δημοτική αρχή προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου τουριστικού ρεύματος.

Την χρονιά αυτή υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με την ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ σε δύο τομείς: Για την αξιοποίηση του εντοπισμένου γεωθερμικού πεδίου για πιθανή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων των νησιών μας.

Ολοκληρώνεται επίσης η διαδικασία για να ξεκινήσει το έργο νέας μονάδας αφαλάτωσης, της μεγαλύτερης στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούμενη από το ΕΠΠΕΡΡΑ και δημοπρατήθηκαν επίσης και άλλα έργα ύδρευσης.

Εντάχθηκε  στο ΕΣΠΑ η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού των Φηρών.

Στον τομέα των λιμενικών έργων, προχωράει η υλοποίηση της μαρίνας στο Μονόλιθο, καθώς έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εναλλακτικών λιμενικών πυλών του νησιού.

Επιπλέον, έχει εγκριθεί και εντός ολίγου δημοπρατείται, έργο 8,4 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την αποκατάσταση των καταστροφών αλλά και τη βελτίωση εν γένει του λιμένα του Αθηνιού, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υποδομών.

Ως δημοτική αρχή, στο μέτρο που μας δίνεται η δυνατότητα, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να ελεχθούν οι τουριστικές ροές Έτσι μετά από πολυετή και επίπονη προσπάθεια εγκαταστήσαμε σύστημα ελέγχου των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων (berth allocation) και ορίσαμε τον ανώτατο αριθμό επισκεπτών καθ’ ημέρα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Προσπαθούμε να συγκροτήσουμε μηχανισμό ρύθμισης των τουριστικών ροών με την λειτουργία Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού και δημιουργία Φορέα Διαχείρισης και Προβολής του Προορισμού.

Στην προσπάθεια αναβάθμισης και διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος έχουμε τη βοήθεια ενός σημαντικού εταίρου, της GOOGLE Ελλάδος.

50 χρόνια από την ανασκαφή στο Ακρωτήρι

Η εφετινή εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως είπε ο κ.Ζώρζος, έγινε  μέσα στον επετειακό τόνο των πενήντα χρόνων της ανασκαφής στο Ακρωτήρι που προσέθεσε στην γεωμορφολογική και αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα των νησιών μας έναν σημαντικό αρχαιολογικό θησαυρό, ενός κόσμου που έζησε χιλιάδες χρόνια πριν στον ίδιο τόπο και του κληροδότησε τα έργα του. Η ανασκαφή που άρχισε το 1967 ο  καθηγητής αρχαιολογίας  Σπυρίδων Μαρινάτος, στον τόπο που τα σημάδια ενίσχυαν τις επιστημονικές του σκέψεις για την ύπαρξη προϊστορικού οικισμού,  γρήγορα έφερε στο φως απομεινάρια μιας πόλης  ενός πολιτισμού που εξακολουθεί να γοητεύει τον επισκέπτη με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν φθάνει στο Ακρωτήρι ή και αν μόνον βλέπει τα ευρήματα που βρέθηκαν σε αυτόν. Έκτοτε το έργο της ανασκαφής συνδράμει πλήθος επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, των οποίων οι έρευνες  βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τον σπουδαίο αυτό πολιτισμό.

Η Ανασκαφή στο Ακρωτήρι, με την εντυπωσιακή πόλη που άρχισε να αποκαλύπτεται και τα εντυπωσιακά ευρήματα, αποτέλεσε τα παλιότερα χρόνια  σημαντικό πόλο έλξης  επισκεπτών που έφθαναν στο νησί κυρίως για την επίσκεψη του χώρου της ανασκαφής.

Ο χώρος της ανασκαφής με τα χρόνια έγινε μέρος της ζωής του σημερινού οικισμού του Ακρωτηριού που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν και η ονομασία  Ακρωτήρι παραπέμπει στην προϊστορική πόλη παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε ποιο ήταν το όνομά της.

Για την σπουδαιότητα όμως της ανασκαφής  και τον πολιτισμό που συνεχίζει να αποκαλύπτεται, μίλησαν ο καθηγητής κ. Χρήστος Ντούμας, που ανέλαβε την ανασκαφή  του Ακρωτηρίου μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Σπυρίδωνα Μαρινάτου και ο Προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διδάκτωρ Δημήτρης Αθανασούλης.

Σήμερα που η τουριστική ανάπτυξη έφερε τη Σαντορίνη στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, τόνισε ο κ.Ζώρζος, το Ακρωτήρι, όπως με τα χρόνια καθιερώθηκε να ονομάζουμε τον χώρο της ανασκαφής της προϊστορικής πόλης, δεν αποτελεί μόνον άλλο ένα προσόν στο προσφερόμενο  τουριστικό προϊόν. Αποτελεί λόγο που αυξάνει αφ’εαυτού την προσέλκυση επισκεπτών και προδιαθέτει τον σεβασμό τους για τον τόπο που κράτησε στα σπλάχνα του έργα των κατοίκων του πριν χιλιετίες, που επιβεβαιώνουν την ανάγκη του ανθρώπου να αναζητά  και δημιουργεί συνθήκες πολιτισμού. 

Η διαχείριση του τόπου από τους προηγηθέντες από εμάς, έχει πολλά να μας διδάξει και να μας προβληματίσει για τον σημερινό τρόπο διαχείρισής του. Ασφαλώς οι συνθήκες του βίου και η οικονομική δραστηριότητα μεταβάλλονται συνεχώς. Η ανάγκη όμως του ανθρώπου να ζει σε οργανωμένη κοινωνία-πόλη όπως την αντελήφθηκε η κλασσική ελληνική αρχαιότητα, παραμένει αίτημα και των σημερινών κοινωνιών. 

Η δημοτική αρχή αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς, που τα πενήντα χρόνια ανασκαφής στο Ακρωτήρι έρχονται εφέτος να υπενθυμίσουν, δίνει ιδιαίτερο βάρος στον σχεδιασμό για την προστασία, την ανάδειξη και την προβολή της, είπε ο κ.Ζώρζος.

Ιστορική αναδρομή για τα 50 πραγματικά χρόνια της Ανασκαφής στο Ακρωτήρι παρουσίασε ο καθηγητής κ. Χρίστος Ντούμας, διευθυντής της Ανασκαφής. Μισός Αιώνας ανακάλυψης, διάσωσης και συντήρησης ενός αρχαιολογικού οικισμού παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στα μνημεία και τα μουσεία της Σαντορίνης παρουσίασε ο δρ Δημήτρης Αθανασούλης, διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Συντήρηση, ανάδειξη, εκθέσεις στο εξωτερικό είναι κάποιες από τις δράσεις που αφορούν αρκετά μνημεία πολιτισμού στη Σαντορίνη. Παράλληλα, σχεδιάζεται επέκταση του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, καθώς και αναδιαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου για να μπορέσει να στεγάσει την Κόρη. Ο κ. Αθανασούλης εξήρε το έργο και τη θέληση του Δημάρχου να προστατέψει και να διασώσει τον μεγάλο πολιτιστικό πλούτο της Σαντορίνης και δήλωσε ευτυχής για την τόσο καλή συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Θήρας.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Σταύρος Μπένος – ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ – μίλησε για την ολιστική ποιότητα που θα πρέπει να έχει κάθε ενέργεια της κοινωνίας αλλά και τη συνέργεια όλων των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο. Ο κ. Μπένος ζήτησε τη βοήθεια και τη στήριξη όλων για αυτό το εγχείρημα.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, Country Manager της Google για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online: «Στη Google Ελλάδας είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τα 3 χρόνια ζωής του Grow Greek Tourism Online, κατά τη διάρκεια του οποίου έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 70.000 επαγγελματίες του τουρισμού πανελλαδικά σε ψηφιακές δεξιότητες».

Σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας και την πρωτοβουλία 'Σαντορίνη Προορισμός όλο τον χρόνο', πάνω από 900 τοπικές επιχειρήσεις, με προτεραιότητα αυτές που μένουν ανοιχτές το χειμώνα, έχουν εκπαιδευτεί σε ψηφιακές δεξιότητες και έχουν ενισχύσει σημαντικά τη διαδικτυακή τους παρουσία. Επιπλέον, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μια εντυπωσιακή εικονική ξενάγηση στα τουριστικά αξιοθέατα, τα τοπία, τα μνημεία και τα γραφικά χωριά της Σαντορίνης, που είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες από όλο τον κόσμο μέσω του Google Earth <https://earth.app.goo.gl/b3kq> (https://earth.app.goo.gl/b3kq), ώστε να έρχονται βιωματικά σε επαφή με τα όσα μπορούν να δουν και να κάνουν στη Σαντορίνη καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 09/06 07:55

    Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα

  2. 09/06 07:52

    Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο

  3. 09/06 07:48

    4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού

  4. 08/06 12:14

    Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  5. 08/06 12:11

    Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου

  6. 08/06 09:07

    Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής

  7. 07/06 19:32

    Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου

  8. 07/06 18:27

    Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες

  9. 07/06 17:54

    Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik

  10. 07/06 16:53

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024

  11. 07/06 15:12

    Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο στόχαστρο του κυβερνοεγκλήματος

  12. 07/06 15:07

    ΜΑΙΧ | Πρόγραμμα κινητικότητας σπουδαστών ERASMUS+

  13. 07/06 14:57

    «Thessaly Evros Pass»: Πρόγραμμα 4,45 εκατ. ευρώ για τις περιοχές Θεσσαλίας και Έβρου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

  14. 07/06 14:39

    Ρόδος: Επέμβαση Υπ. Οικονομικών, ΕΛΑΣ και ΑΑΔΕ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για παράνομες κατασκευές

  15. 07/06 14:34

    Άνοιξε ανακαινισμένο και 5άστερο το ξενοδοχείο Iberostar Selection Creta Marine

  16. 07/06 14:27

    Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου - Υπεγράφη η σχετική σύμβαση

  17. 07/06 14:25

    EKT: Μείωση επιτοκίων, γρίφος ο πληθωρισμός

  18. 07/06 13:58

    Πολιτισμός και Τουρισμός στα Γιάλτρα

  19. 07/06 13:12

    “Κενά αέρος” για 3 αεροπορικές εταιρίες μετά την κατάρρευση του FTI

  20. 07/06 12:50

    Η Star Alliance γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας στο Terminal 2 του αεροδρομίου Heathrow 

  21. 07/06 12:48

    FedHATTA: Προβληματικές οι νέες Οδηγίες ελέγχου των τουριστικών λεωφορείων για τις σχολικές εκδρομές

  22. 07/06 12:30

    Βρετανικός τουρισμός: Στροφή στις Staycations και στις διακοπές στα Ελληνικά νησιά

  23. 07/06 12:18

    Υπερτουρισμός | Διαδήλωση στις 21 Ιουλίου στις 4 Βαλεαρίδες Νήσους - Μειώνονται οι αναζητήσεις για Μαγιόρκα, αυξάνονται για Ελλάδα

  24. 07/06 11:32

    TUI: «Μοιράζει» δωρεάν ταξίδια εμπειριών στην Κρήτη, στους... παρατηρητικούς Σουηδούς

  25. 07/06 11:12

    EOT | Δράσεις προβολής της Ρόδου, Κω, Πάτμου και Λέσβου σε Γαλλία και Ρουμανία

  26. 07/06 10:07

    Ξενοδοχεία | Η HotelBrain μίσθωσε το πρώην Hotel Nikopolis στη Θεσσαλονίκη

  27. 07/06 10:01

    Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά

  28. 07/06 09:40

    Ρόδος: Σε εξέλιξη η διαδικασία σφράγισης της επιχείρησης με ξαπλώστρες μέσα στη θαλασσα

  29. 07/06 07:28

    Πράσινο φως για καταδυτικό πάρκο στα Μέγαρα

  30. 07/06 07:27

    Δήμος Μεγαρέων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  31. 07/06 07:24

    Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Αποχώρηση από διαδημοτικό Οργανισμό

  32. 07/06 07:23

    Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2024

  33. 06/06 18:19

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Βαλένθια

  34. 06/06 15:38

    Προς... «αλυσιδοποίηση» η Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά

  35. 06/06 15:16

    Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου | Πρόεδρος ο Άκης Τσαρούχης, Γεν. Διευθυντής ο Θ. Τζούμας

  36. 06/06 14:53

    ΕΤΕ | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να πετύχει νέο ρεκόρ το 2024- 35 εκατ. τουρίστες, 22 δισ. ευρώ έσοδα

  37. 06/06 14:31

    AEGEAN | Πρόγραμμα υποτροφιών μηχανικών αεροσκαφών

  38. 06/06 14:04

    «Two tickets to Greece»: Από τους κινηματογράφους της Αυστραλίας στην Ελλάδα

  39. 06/06 13:40

    Ποσειδώνια: Στρατηγική συνεργασία ΕΛΙΜΕ με ΕΕΝ - Ο Όμιλος ΟΝΕΧ ξεκινά γραμμή παραγωγής 30 ρυμουλκών

  40. 06/06 13:36

    Υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δράση προσβασιμότητας στις Ελληνικές παραλίες

  41. 06/06 13:14

    Πτώχευση FTI: O διαχειριστής αφερεγγυότητας επιδιώκει την τμηματική πώληση της εταιρίας

  42. 06/06 12:32

    DRV: Θετικοί οι ταξιδιώτες στη χρήση chatbot και ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια

  43. 06/06 11:21

    Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Θετική η νέα σεζόν- παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού

  44. 06/06 11:12

    Spiegel: Θέλουμε ή δεν θέλουμε τον υπερτουρισμό;

  45. 06/06 10:44

    Πτώχευση FTI | Τεράστια ανησυχία για τους 2.240 εργαζόμενους του Ομίλου στην Ελλάδα

  46. 06/06 10:32

    "Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους"

  47. 06/06 10:11

    WTTC | Διπλασιάστηκαν τα ξενοδοχεία που υιοθέτησαν τα πρότυπα αειφορίας

  48. 06/06 09:53

    Αυξάνονται τα τέλη βίζας Σένγκεν από τις 11 Ιουνίου

  49. 06/06 09:35

    Αεροδρόμιο Αθήνας | +18,5% η κίνηση τον Μάιο, +17% το πεντάμηνο

  50. 06/06 09:18

    Μ. Γιαννούλης για πτώχευση FTI: Επηρεάζονται ξενοδοχεία και στα Χανιά

  51. 06/06 07:21

    Διαγωνισμός για τη μίσθωση 3 ακινήτων στο κέντρο της Κέρκυρας

  52. 06/06 07:15

    Δήμος Σικυωνίων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  53. 06/06 07:14

    Ελληνικός Χρυσός: Δωρεά 50.000 ευρώ στον Δήμο Αριστοτέλη για καθαρισμό των παραλιών

  54. 06/06 07:12

    Ντόπια Κουζίνα στα Φάρσαλα

  55. 06/06 07:07

    Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

  56. 05/06 19:50

    Το εμβληματικό Κυβερνείο στην Καλαμαριά αλλάζει σελίδα

  57. 05/06 19:28

    Πτώχευση FTI | TUI και Dertour ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών- H TUI έχει και την Ελλάδα

  58. 05/06 18:37

    Πτώχευση FTI | Προτεραιότητα στους 60.000 παραθεριστές, τι θα συμβεί με τις κρατήσεις

  59. 05/06 15:32

    Ryanair: 24ωρη προσφορά πτήσεων από 16,99 ευρώ

  60. 05/06 15:17

    TUI Γερμανίας: Ειδικές προσφορές για τους πελάτες του FTI με προορισμό την Ισπανία

  61. 05/06 15:07

    Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους στα Ποσειδώνια 2024

  62. 05/06 15:04

    Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση ITB China 2024 στη Σαγκάη

  63. 05/06 14:37

    Φέσι 1,2 εκατ. ευρώ στην ξενοδοχειακή αγορά των Καναρίων λόγω κατάρρευσης FTI

  64. 05/06 14:23

    Διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις στον Coral Travel μετά την κατάρρευση του FTI

  65. 05/06 14:02

    Πτώχευση FTI | Ψυχραιμία στην Ελλάδα, ανησυχία στην Τουρκία

  66. 05/06 13:47

    Ο εξερχόμενος τουρισμός από την Ελλάδα | 6,2 εκατ. αναχωρήσεις, 2,4 δισ. δαπάνες το 2023 - πού ταξιδεύουν οι Έλληνες

  67. 05/06 12:50

    Πτώχευση FTI: Τα ταξίδια ακυρώνονται έως 10 Ιουνίου

  68. 05/06 12:03

    Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η ναυτιλία πυλώνας στήριξης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας»

  69. 05/06 11:59

    Τουρκικός τουρισμός | 4 εκατ. τουρίστες στο πεντάμηνο στην Αττάλεια- νέο ρεκόρ

  70. 05/06 10:35

    Αλβανία | WTTC: Ο τουρισμός αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς

  71. 05/06 10:11

    Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στη Ζάκυνθο

  72. 05/06 09:39

    Δεν υπήρξε ποτέ φιρμάνι οθωμανικό στον Έλγιν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

  73. 05/06 09:31

    Nα δημιουργηθεί ευρωπαϊκή νομοθετική ομπρέλα για τις πτωχεύσεις τουρ οπερέιτορ

  74. 05/06 09:21

    Επιστολή ΣΕΤΚΕ στην Όλγα Κεφαλογιάννη: Δυο καίρια θέματα για άμεση διευθέτηση

  75. 05/06 07:58

    Iσπανία: Πρόστιμα 150 εκατ. ευρώ στις Ryanair, Volotea, Vueling και Easyjet για καταχρηστικές πρακτικές

  76. 05/06 07:01

    Παράταση έως τo 2027 για την επένδυση στο νέο ξενοδοχείο του Ομίλου Μήτση στο κέντρο της Αθήνας

  77. 05/06 07:00

    Δήμος Γορτυνίας: Δύο δημοτικά ξενοδοχεία προς εκμίσθωση

  78. 05/06 06:53

    Αθλητική διοργάνωση Karagoutis Training Camp σε 4 νησιά του Αιγαίου

  79. 05/06 04:56

    Γιορτή Κερασιού στη Λάρισα

  80. 05/06 03:50

    Στην Ελλάδα μέλη της κοινότητας 6to6 Motor για έκθεση υπερπολυτελών σπορ αυτοκινήτων

  81. 05/06 02:43

    Έξι γυναίκες τραγουδάνε Ηπειρώτικα

  82. 04/06 19:09

    Τουριστικός όμιλος FTI: Οι συνέπειες της χρεοκοπίας

  83. 04/06 18:23

    Αθήνα | Συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. - στο επίκεντρο η ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών

  84. 04/06 16:20

    Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | Όμιλος Sani/Ikos: Πρωτοβουλίες για την προστασία Μεσογειακών οικοσυστημάτων

  85. 04/06 16:16

    Aria Hotels: Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Θηρασιά το 2025

  86. 04/06 16:13

    Άνοιγμα της Πιερίας στην τουριστική αγορά της Ολλανδίας

  87. 04/06 14:02

    Youtravel.com: Ακυρώνει όλες τις κρατήσεις για τις επόμενες 7 ημέρες

  88. 04/06 13:54

    Ταμείο DRSF: Η επιστροφή χρημάτων στους πελάτες του FTI είναι διασφαλισμένη

  89. 04/06 13:34

    Η Ε.Ξ. Ρόδου ενημέρωσε από τις 20 Μαρτίου τους φορείς για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της FTI

  90. 04/06 13:03

    Προβολή του Ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο

  91. 04/06 12:55

    FTI προς Ελληνικά ξενοδοχεία: Οι επισκέπτες καλύπτονται από το ταμείο DRSF

  92. 04/06 12:30

    Το καλοκαίρι έρχεται, ο πόλεμος της ξαπλώστρας επιστρέφει – Πώς θέλουν να τον αποτρέψουν τα ξενοδοχεία

  93. 04/06 12:07

    Υπ. Εργασίας | Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

  94. 04/06 11:24

    Νέο αίμα στην κρουαζιέρα το 2024: 2 στους 3 την επιλέγουν για πρώτη φορά – Τα Ελληνικά νησιά στους top προορισμούς

  95. 04/06 11:10

    Neonyx Cruises: Νέα εταιρία κρουαζιέρας στον Πειραιά αποκλειστικά για ενήλικες με δρομολόγια στις Κυκλάδες

  96. 04/06 10:59

    Τουρισμός | Η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων ζητεί τη γνώμη των ντόπιων για το νέο τουριστικό μοντέλο

  97. 04/06 09:52

    Πτώχευση FTI | Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης: ποιες περιπτώσεις δεν ...καλύπτει - τι ισχύει για τα ξενοδοχεία

  98. 04/06 09:35

    Αυτός είναι ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας της FTI

  99. 04/06 09:11

    Κ.Κουμής: Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κύπρου η πτώχευση του FTI

  100. 04/06 08:55

    Νέα παράταση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα βελτίωσης της προσβασιμότητας των παραλιών