Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα- εκδήλωση στη Ν.Υόρκη

Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα- εκδήλωση στη Ν.Υόρκη

Η εικόνα της άλλης Ελλάδας, της εξωστρέφειας, της προσπάθειας, της ελπίδας και της ανάπτυξης, παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, σε διημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με θέμα "Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του", οι οποίες σύμφωνα με τους ομιλητές υπάρχουν και πρέπει να τις εκμεταλλευθεί η χώρα μας.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και των ΗΠΑ, μέλη της ομογένειας, καθώς και αντιπρόσωποι εταιρειών τουρισμού και υγείας, συμμετείχαν στην ημερίδα, όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες της χώρας μας στον ιατρικό τουρισμό και οι προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων, στην κατεύθυνση μια εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό υγείας, που μπορεί να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Ελλάδα.

Κατά το χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης επισήμανε την ανάγκη "φυγής" της Ελλάδας προς τα μπρος και αξιοποίηση των δυνατοτήτων της. Η Ελλάδα είπε, μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, καθώς διαθέτει υψηλό επίπεδο επιστημονικού προσωπικού και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Μίλησε για "αξιοποίηση της τεράστιας αμερικάνικης αγοράς με τη συμβολή των 6.000 Ελλήνων γιατρών που βρίσκονται σε Νοσοκομεία και Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ". Αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια αυτή είναι η Πολιτεία η οποία, όπως είπε, πρέπει να δημιουργήσει θεσμικό πλαίσιο για ταχεία ανάπτυξη. Μίλησε για "πανεθνική, ομόψυχη" προσπάθεια προκειμένου να αναγεννηθεί η ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές, ο παγκόσμιος τζίρος της αγοράς ιατρικού τουρισμού ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 20-30 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα οι δαπάνες που αφορούν ιατρικές υπηρεσίες, εκτιμάται ότι ανέρχονται στα 15-20 δις δολάρια .Πρόκειται για μια δαπάνη της τάξης των 4.000 δολαρίων κατά μέσο όρο για τους 5.000.000 ασθενείς που αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Αμερικανοί πολίτες επισκέφθηκαν άλλες χώρες για υπηρεσίες υγείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ και του τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. " Ξεκινάμε σειρά δράσεων και διεθνών επαφών για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας ,στα πλαίσια των οποίων εντάσσεται η διημερίδα στη Νέα Υόρκη", ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας ότι τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να αναπτύξουν στρατηγικές προώθησης της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού. Στόχος να δρομολογηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αναδειχτούν οι μεγάλες ελληνικές πόλεις ως City Break προορισμοί, να προσελκύονται οι ασθενείς τουρίστες υψηλού επιπέδου και να τονωθούν οι επενδύσεις στη σύνθεση του ιατρικού τουρισμού, ως ανταγωνιστικού προϊόντος σε παγκόσμια κλίμακα.

"Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τον ιατρικό τουρισμό στην πατρίδα μας και να δώσουμε το στίγμα ότι η Ελλάδα μπορεί να αντεπεξέλθει", επεσήμανε από την πλευρά του ο Βασίλης Αποστολόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. "Ο Ιατρικός τουρισμός είναι μεγάλη βιομηχανία και παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη διεθνώς και η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και να λάβει τη θέση που της αξίζει στο διεθνή χάρτη", τόνισε. Ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε επίσης για εθνική προσπάθεια στην οποία όλοι πρέπει να συμβάλλουν και αναφέρθηκε στις δράσεις του Ομίλου, που πρωτοστατεί σε αυτό τον τομέα εδώ και αρκετά χρόνια. Ξεκίνησε από το 2000 με την δημιουργία του Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου δέχεται ασθενείς από τις γειτονικές χώρες. Συνολικά ο Ομιλος δέχεται ετησίως 7.500 ασθενείς από 53 χώρες. Ανακοίνωσε ότι ο Ομιλος προσφέρει την κάρτα "Υγεία στην πατρίδα" μέσω της οποίας θα παρέχονται υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους ομογενείς που επισκέπτονται την Ελλάδα. Η κάρτα θα προσφέρει δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, δωρεάν χρήση ασθενοφόρου στα επείγοντα περιστατικά και ειδικά προγράμματα ελέγχου και εξετάσεων σε ομογενείς .

Η εξωσωματική γονιμοποίηση ως πόλος έλξης υπογόνιμων ζευγαριών, απ’ όλο τον κόσμο ήταν το θέμα της ομιλίας του Κωνσταντίνου Πάντου, Γυναικολόγος, γενικός γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Ο κ. Πάντος παρουσίασε την υπεροχή της χώρας μας και επεσήμανε την αναγκαιότητα να εμπεδωθεί αίσθημα εμπιστοσύνης μέσα από την πραγματικότητα που καταγράφει η άφιξη ζευγαριών από διάφορες άλλες χώρες στην Ελλάδα. Μίλησε για δράσεις ανάπτυξης του τουρισμού υγείας με προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, έναντι άλλων χωρών και για "εξαγωγή γνώσεων" και. εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το στοίχημα της ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάντος, αρκεί όλοι μαζί να "δουλέψουμε" και να συντονίσουμε τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Το κλίμα φορτίστηκε όταν στο βήμα ανέβηκαν γονείς με τα παιδιά τους. Ο Σωτήρης, ο Ανδρέας, ο Θανάσης , η Βασιλεία, είναι παιδιά που γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι γονείς τους ταξίδεψαν από την Αμερική όπου μένουν , μετά από αποτυχημένες προσπάθειες, και έκαναν εξωσωματική στην Ελλάδα, και όπως ανέφερε η Βούλα Λητσόγιαννη, μητέρα δίδυμων, από το Σικάγο, "στην πατρίδα πέρα από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες βρήκα και την συμπαράσταση και ανθρωπιά σε κάθε βήμα της προσπάθειας μου. Όταν μου είπαν ότι είμαι έγκυος δεν το πίστευα. Θα γινόμουν μαμά, αλλά εγώ νόμιζα ότι ήταν όνειρο... το οποίο έγινε πραγματικότητα". Πραγματικότητα έγινε και το όνειρο της Μαίρης Κούστας από την Αυστραλία, η οποία μετά από 20 αποτυχημένες προσπάθειες ήρθε στην Ελλάδα και σήμερα κρατάει στην αγκαλιά της το κοριτσάκι της.

Στην αξιόλογη δυναμική που έχει αναπτύξει ο τομέας της πλαστικής χειρουργικής στη χώρα μας αναφέρθηκε ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας ενώ ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, διευθυντής Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής χειρουργικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μίλησε για την "Αεροδιαστημική Τεχνολογία και τις υπερσύγχρονες επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής που μπορούν να γίνουν μαγνήτης έλξης για τον Ιατρικό Τουρισμό". Στις σημαντικές προοπτικές της οφθαλμολογίας στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Ιωάννης Δατσέρης, χειρουργός Οφθαλμίατρος, μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ.

Από την πλευρά ο Πέτρος Γαλάτουλας ,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, τόνισε την αμέριστη στήριξη της ελληνικής ομογένειας ,στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των κ.κ. Γ. Πατούλη για το ανθρωπιστικό και κοινωνικό του έργο, Π. Γαλάτουλα για την προσφορά του στον Απόδημο Ελληνισμό και Β. Αποστολόπουλο ,για την προσφορά του στην Ομογένεια.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων στην διημερίδα ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κώστας Κούτρας,ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Γιάννης Ευθυμιόπουλος ,ο Οικονομικός Ελεγκτής της περιφέρειας της Νέας Υόρκης Γιώργος Μαράγκος, καθώς και επιφανή μέλη της ελληνικής ομογένειας και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Συλλόγων όπως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Γιώργος Λιακέας και του Δικηγορικού Συλλόγου Πήτερ Μέτις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  2. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  3. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  4. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  5. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5

  6. 26/04 10:06

    Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

  7. 26/04 07:23

    Δεν εγκρίθηκε η μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Κυκλαδικόν στην Ερμούπολη - Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος

  8. 26/04 07:22

    10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου

  9. 26/04 07:18

    Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

  10. 26/04 07:14

    Mουσείο εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά -Κοπή 7 δέντρων σε περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

  11. 26/04 07:10

    Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

  12. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  13. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  14. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  15. 25/04 15:25

    Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  16. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  17. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  18. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  19. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  20. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  21. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  22. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  23. 25/04 12:11

    Κ. Χατζηδάκης | Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  24. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  25. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  26. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  27. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  28. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  29. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  30. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  31. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  32. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  33. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  34. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  35. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  36. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  37. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  38. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  39. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  40. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  41. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  42. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  43. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  44. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  45. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  46. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  47. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  48. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  49. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  50. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  51. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  52. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  53. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  54. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  55. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  56. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  57. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  58. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  59. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  60. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  61. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  62. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  63. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  64. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  65. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  66. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  67. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  68. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  69. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  70. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  71. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  72. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  73. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  74. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  75. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  76. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  77. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  78. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  79. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  80. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  81. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  82. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  83. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  84. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  85. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  86. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  87. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  88. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  89. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  90. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  91. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  92. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  93. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  94. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  95. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  96. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  97. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  98. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  99. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  100. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων