Α.Ανδρεάδης: Καταλύτης η φετινή χρονιά για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού

Α.Ανδρεάδης: Καταλύτης η φετινή χρονιά για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η τρίτη Περιφερειακή Εκδήλωση του ΣΕΤΕ. Στόχος της περιφερειακής εκδήλωσης ήταν η επαφή του Συνδέσμου με το σύνολο των επιχειρηματιών του ελληνικού τουρισμού οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και η παρουσίαση του ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου Marketing της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Ο συγκεκριμένος στρατηγικός σχεδιασμός, αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο Marketing Plan των τουριστικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας. Αποτελεί δε τη βάση για την ενίσχυση και εξέλιξη του συμβουλευτικού ρόλου του ΣΕΤΕ τόσο για τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές, όσο και για την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής branding σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

 Το πλάνο, περιγράφει τις ενέργειες που πρέπει να εφαρμοστούν από κάθε περιοχή ξεχωριστά και ανά προσφερόμενο προϊόν, δημιουργώντας ένα αναλυτικό οδικό χάρτη έως το 2020. Πιο συγκεκριμένα, αναλύει τα στοιχεία ζήτησης και προσφοράς, τους ανταγωνιστικούς προορισμούς, το χαρτοφυλάκιο των τουριστικών προϊόντων που πρέπει να αναπτυχθούν ή να ενισχυθούν, καθώς και την επικοινωνιακή πλατφόρμα η οποία θα προωθήσει τον προορισμό διεθνώς. 

 Από την πλευρά της Πολιτείας, την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαρία Κόλλια-Tσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης.

 Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός του Προέδρου, κ. Ανδρέα Α. Ανδρεάδη, οι κ.κ. Γιάννης Α. Ρέτσος, Α’ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Μέλος ΔΣ, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, Μέλος ΔΣ και Ανδρέας Στυλιανόπουλος, Μέλος ΔΣ.

 Ο Προέδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικονομία και τους επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα. Το Περιφερειακό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας ήδη ολοκλήρωσε, ως στρατηγικός σύμβουλος της Περιφέρειας, των τοπικών αρχών, της τοπικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας του τουρισμού, ένα ολοκληρωμένο οδικό χάρτη που θα αναδείξει και θα ενισχύσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας.»  

 Ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλης παρουσίασε το αναλυτικό πλάνο ενεργειών, δηλώνοντας ότι «η συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις τοπικές αρχές και κοινωνία του τουρισμού, έχει αποδώσει καρπούς και αποτελέσματα, καθιστώντας την πρότυπο μοντέλο συνεργασίας στην Ελλάδα. Εκτός από τις δράσεις προβολής που έχουν ήδη υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και τις προγραμματισμένες ενέργειες, η εκπόνηση του Marketing Plan της Περιφέρειας είναι το πρώτο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Περιφερειακού Τουριστικού Προϊόντος, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τοπική διαβούλευση και οριστικοποίηση εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, ενώ σε συνεργασία με το κράτος, στοχεύουμε σε branding εναρμόνιση της τοπικής επικοινωνίας.»

 Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας, τόνισε τη σημασία των περιφερειακών γραφείων του ΣΕΤΕ και δήλωσε ότι: «με πλήρως ενεργό το περιφερειακό γραφείο της Κεντρικής Μακεδονίας, με σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και με την άντληση και την επεξεργασία αναλυτικών στοιχείων του SETE Intelligence, ο ΣΕΤΕ συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ποιότητα.»

Η σειρά των Περιφερειακών Εκδηλώσεων του ΣΕΤΕ, ξεκίνησε από την Κεντρική Ελλάδα, συνεχίστηκε στα Ιόνια Νησιά και την Κεντρική Μακεδονία και θα ολοκληρωθεί στο Νότιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Ρόδο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2015.

Η ομιλία του κ.Ανδρεάδη

Στην ομιλία του στην εκδήλωση ο κ.Ανδρεάδης επισήμανε, ματαξύ άλλων:

  • "Δεν είναι μόνο μεγάλη η χαρά μας που συνεχίζουμε με την Κεντρική Μακεδονία την σειρά των περιφερειακών εκδηλώσεων του ΣΕΤΕ σε όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ μεγάλη και η αγωνία που νοιώθουμε, τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος - ίσως μια τουριστική περίοδος καταλύτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού - να βρεθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται κοντά στους ανθρώπους του τουρισμού, επιχειρηματίες, εργαζομένους, τα μέλη του ΣΕΤΕ, τις τοπικές κοινωνίες που συμβάλλουν όλοι στη δημιουργία του μοναδικού τουριστικού προϊόντος της χώρας μας", τονίζοντας ότι ενώ φέτος "είχαμε όλες τις προϋποθέσεις για να κάνουμε ακόμα ένα ρεκόρ, με 25 εκατ. διεθνείς αφίξεις και πάνω από 14 δισ. Ευρώ άμεσα έσοδα, δύσκολα θα το επιτύχουμε".
  • "Όσο δεν κλείνει η συμφωνία με τους Εταίρους μας και δεν επιστρέφει η ηρεμία και η ρευστότητα στην οικονομία μας, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα και δημιουργούνται νέα εμπόδια για την επίτευξη των στόχων μας.  Ακούμε πάρα πολλά σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε. Ένα είναι βέβαιο, θα πρέπει να επέλθει συμφωνία και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε διαθέσιμο διαπραγματευτικό εργαλείο να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αύριο για όλους εμάς. Είναι καθήκον όλων των κοινωνικών εταίρων αυτή τη στιγμή να υποστηρίξουμε την Κυβέρνηση. Και θα πρέπει να το κάνουμε τώρα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ώρα παραπάνω.Όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που λέει για πόσο καιρό ακόμα οι υγιείς επιχειρήσεις θα μπορούν να σηκώνουν όλα τα βάρη; Για πόσο ακόμα θα είναι υγιείς χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς περιθώριο να κινηθούν, χωρίς αγορά για κατανάλωση; "
  • "Με τις έως τώρα συζητούμενες αυξήσεις (αύξηση ΦΠΑ διαμονής, κατάργηση συντελεστών σε νησιά και αύξηση ΦΠΑ μεταφορών) ο κλάδος του τουρισμού θα φέρει στη πλάτη του επιπλέον βάρος άνω των 500 εκατ. Ευρώ και πλήγμα στην ανταγωνιστικότητά του σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες. Σε περίπτωση που αυξηθεί κι ο ΦΠΑ της εστίασης στο 23% από 13% σήμερα, θα αποτελέσει τελειωτικό χτύπημα για τον τουρισμό, θα οδηγήσει σε 100.000 χαμένες θέσεις εργασίας και έως 2% μείωση του ΑΕΠ.
  • "Για αυτό λοιπόν η αγωνία μας είναι μεγάλη. Θέλουμε άμεσα να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους της κάθε αγοράς, να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ένταση και το βάθος τους και από κοινού να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Διαθέτουμε ως χώρα το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Διαθέτουμε μια μοναδική φυσική ομορφιά, που δημιουργεί από μόνη της αξέχαστες εμπειρίες. Διαθέτουμε ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία παγκόσμιας φήμης, που όλοι θέλουν να επισκεφθούν. Διαθέτουμε και ένα εκπληκτικό κλίμα, που επιτρέπει τουρισμό όλο το χρόνο.Είναι υποχρέωση επομένως όλων όσοι δραστηριοποιούμαστε στον τουρισμό, όχι μόνο να διαφυλάξουμε, αλλά και ν’ αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα και τις ομορφιές της χώρας μας και να τις προωθήσουμε στις υψηλότερες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος."
  • "Ο ΣΕΤΕ, ως όφειλε από την πλευρά του, ως σύγχρονος κοινωνικός εταίρος έχει παραδώσει ήδη στο κράτος ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο: Τον Οδικό Χάρτη 2021 για τον ελληνικό τουρισμό. Σε αυτόν καθορίζονται οι κατηγορίες του τουριστικού προϊόντος (6 βασικές κατηγορίες: Ήλιος & Θάλασσα, Ναυτικός Τουρισμός, City Break, Συνεδριακός τουρισμός, Πολιτιστικός και Ιατρικός τουρισμός) στις οποίες η χώρα παρουσιάζει συγκριτικό πλεονέκτημα, οι αγορές στόχοι και τα ελκυστικά τμήματα αγοράς, όπως και οι κατάλληλες πολιτικές για την προσέλκυση τους και, τέλος, οι επενδύσεις που απαιτούνται σε υποστηρικτικές υποδομές, αναλυμένες και χωροταξικά κατανεμημένες. "
  • "Βαδίζοντας με προσήλωση στο στρατηγικό μας σχέδιο του Οδικού Χάρτη 2021, κατορθώσαμε να υλοποιήσαμε τους πρώτους στόχους μας νωρίτερα του προβλεπόμενου και ν’ αναδείξουμε τον τουρισμό ως τον κύριο μοχλό εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. Η ελληνική κοινωνία, αλλά και έγκυροι αναλυτές, αντιμετώπισαν με θαυμασμό την τεράστια αυτή προσπάθεια που έχει γίνει από την κοινότητα του τουρισμού.
  • Επιπρόσθετα, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στη συλλογική προσπάθεια που απαιτείται και σαν κοινωνικός εταίρος και σαν εκπρόσωποι ενός δυναμικού κλάδου.  Για το λόγο αυτό ενεργοποιήσαμε τα δύο βασικά μας εργαλεία, τους δύο Οργανισμούς που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούν στο πλαίσιο του ΣΕΤΕ: Πρώτον, την Marketing Greece, που έχει σαν στόχο την προώθηση των μικρών επιχειρήσεων και του συνόλου των εποχών και των προορισμών, ιδιαίτερα της άγνωστης Ελλάδας. Δεύτερον, το ΙΝΣΕΤΕ, που ασχολείται με την παραγωγή και ανάλυση στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία προτύπων ποιότητας και μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτικών προγραμμάτων."
  • "Το πλέον σημαντικό βήμα που υλοποιείται από τον ΣΕΤΕ αυτή την περίοδο: Με βάση τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό, εντείνουμε την παρουσία μας σε κομβικές περιφέρειες, όπως και αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας και λειτουργούμε περιφερειακά γραφεία του ΣΕΤΕ, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την άμεση επαφή με τις περιφέρειες ανά την Ελλάδα. Θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να δίνουμε άμεσες λύσεις αλλά και για να συμβουλεύουμε και να συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο είναι να υπάρχει ο ενωτικός κρίκος του ΣΕΤΕ κοντά στις επιχειρήσεις και την Πολιτεία. 

Θα πρέπει πραγματικά να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου, αλλά και ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα για τη συμπαράστασή του από τις πρώτες στιγμές και όλη την υποστήριξη που έχει προσφέρει στον ΣΕΤΕ για τη λειτουργία του περιφερειακού γραφείου του Συνδέσμου.

Πρέπει να σας πω ότι η περιφέρεια είναι μακράν η καλύτερη περιφέρεια από την πλευρά της διάθεσης για συνεργασία. Έχουμε προχωρήσει πολύ στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, και με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω ότι σήμερα θα πάρετε μια πρώτη γεύση από το σύνομο του marketing plan που έχουμε δημιουεγήσει συλλογικά, ο ΣΕΤΕ με τα δύο του εργαλεία – την Marketing Greece και το INSETE και SETE Intelligence – και η Περιφέρεια και ο κάθε δήμος ξεχωριστά."

  • "Κεντρικός στόχος των περιφερειακών γραφείων είναι η ανάπτυξη δικτύου προώθησης της ποιότητας και υποστήριξης των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών & των εργαζομένων του τουριστικού τομέα, μέσα απο:

-Την υποστήριξη της ανάπτυξης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων

-Την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής ικανότητας των περιφερειών κλαδικών ενώσεων του ΣΕΤΕ, μέσω της στήριξης, παραγωγής και διατύπωσης θέσεων και προτάσεων σε επιμέρους τομείς ενδιαφέροντος και διαμόρφωσης των απαραίτητων δικτύων και εταιρικών σχέσεων με φορείς και οργανισμούς σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο

-Την υλοποίηση στρατηγικής τοπικής ενίσχυσης

-Την παροχή τεχνογνωσίας και διάχυσης της πληροφορίας στη τοπική κοινωνία του τουρισμού και τις παραγωγικές μονάδες και 

-Την υλοποίηση έργων που ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη των περιφερειών.  

-Τα πρώτα περιφερειακά γραφεία του ΣΕΤΕ είναι στις περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και του Νοτίου Αιγαίου. Τα γραφεία και φυσικά τα έμπειρα στελέχη μας, θα είναι το εργαλείο τόσο των τοπικών επιχειρήσεων, όσο και των περιφερειών για όλα τα θέματα που άπτονται του τουρισμού, τόσο σε επίπεδο προσφοράς, όσο και σε επίπεδο ζήτησης."

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/04 12:48

    Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών

  2. 28/04 07:29

    Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα

  3. 28/04 07:21

    Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες

  4. 28/04 07:16

    Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο

  5. 28/04 07:12

    Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα

  6. 27/04 18:47

    Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή

  7. 27/04 18:34

    Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία

  8. 27/04 13:08

    «The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες

  9. 27/04 11:17

    Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

  10. 27/04 10:54

    Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

  11. 27/04 10:52

    Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός

  12. 27/04 10:51

    Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα

  13. 26/04 16:05

    Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων

  14. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  15. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  16. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  17. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  18. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  19. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  20. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  21. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  22. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5

  23. 26/04 10:06

    Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

  24. 26/04 07:23

    Δεν εγκρίθηκε η μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Κυκλαδικόν στην Ερμούπολη - Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος

  25. 26/04 07:22

    10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου

  26. 26/04 07:18

    Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

  27. 26/04 07:14

    Mουσείο εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά -Κοπή 7 δέντρων σε περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

  28. 26/04 07:10

    Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

  29. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  30. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  31. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  32. 25/04 15:25

    Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  33. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  34. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  35. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  36. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  37. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  38. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  39. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  40. 25/04 12:11

    Κ. Χατζηδάκης | Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  41. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  42. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  43. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  44. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  45. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  46. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  47. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  48. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  49. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  50. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  51. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  52. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  53. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  54. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  55. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  56. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  57. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  58. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  59. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  60. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  61. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  62. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  63. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  64. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  65. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  66. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  67. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  68. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  69. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  70. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  71. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  72. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  73. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  74. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  75. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  76. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  77. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  78. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  79. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  80. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  81. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  82. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  83. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  84. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  85. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  86. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  87. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  88. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  89. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  90. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  91. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  92. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  93. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  94. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  95. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  96. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  97. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  98. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  99. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  100. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα