Διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική
Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια, με αντικείμενο τη μεσογειακή διατροφή, πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Sani Resort της Χαλκιδικής (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών.
Το «Mediterranean Diet & Health» (Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία) βάζει τη Χαλκιδική και την Κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο του παγκοσμίου γαστρονομικού χάρτη και στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα οφέλη από τη μεσογειακή διατροφή, ενώ δίνει τη δυνατότητα προβολής των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης και της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προώθηση του brand της «Μακεδονικής Κουζίνας».
Στην πρωτοβουλία του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου αναφέρθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου.
«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί πιο κατάλληλος τόπος να φιλοξενήσει την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία. Η Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία, η Χαλκιδική, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φίλους της μεσογειακής διατροφής και γενικότερα, του μεσογειακού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό και πραγματικά, θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές της διοργάνωσης για την επιλογή του χώρου αυτής της ‘Οδύσσειας της Μεσογειακής Διατροφής’, παραφράζοντας λίγο τον τίτλο της πολύ επιτυχημένης και βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς του Γιώργου Στάμου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον τουρισμό, αλλά και στο συνδυασμό των δύο πυλώνων ανάπτυξης, που επιχειρεί η Περιφέρεια, ως κεντρική πολιτική επιλογή της.
«Η απόλαυση μιας ξένης κουζίνας αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε ταξιδιωτικής εμπειρίας. Από την πρώτη στιγμή, βασικό πυλώνα στην αναπτυξιακή μας πολιτική αποτέλεσε η δημιουργία και υιοθέτηση του Μακεδονικού Σήματος Ποιότητας, στα αγροτικά προϊόντα που παράγονται εδώ, με στόχο την καθιέρωση ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου brand name. Παράλληλα, καθιερώνουμε πλέον στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, το νέο brand name ‘Μακεδονική Κουζίνα’, με στόχο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια του τόπου μας, συνδέοντας δύο από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας της περιοχής μας, τον πρωτογενή αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Άλλωστε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Εδώ παράγεται το 26% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας του πρωτογενούς τομέα της χώρας, δηλαδή το ¼ της παραγωγής της χώρας μας. Ταυτόχρονα, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε αφίξεις τουριστών, για δύο συνεχή έτη, στην καρδιά της θερινής τουριστικής περιόδου. Η καθιέρωση της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ είναι προτεραιότητα, ώστε η τοπική κουζίνα να γίνει ευρέως γνωστή και αναγνωρίσιμη και να αποκτήσει την ταυτότητα που της αξίζει», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Η καμπάνια προβολής της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ εξελίσσεται παράλληλα και αλληλένδετα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αλλά και με άλλες στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα:
-Το Ειδικό Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων που δημιουργήθηκε με τη βαθιά μεταρρύθμιση του νέου Οργανισμού της Περιφέρειας.
-Το δίκτυο φορέων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.
-Το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
«Με όλο αυτό το πλέγμα δράσεων και ενεργειών για πρώτη φορά οργανωμένα προχωρούμε σε προτυποποίηση και σήμανση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, και θεσμοθετούμε τη ‘Μακεδονική Κουζίνα’. Με αυθεντικές μακεδονικές συνταγές βασισμένες σε εκλεκτές πρώτες ύλες που παράγονται στα γεωγραφικά όρια των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειάς μας, στοχεύουμε στο να προσδώσουμε στην ιδιαίτερη τοπική μας γαστρονομία την ξεχωριστή ταυτότητα που έλειπε. Και ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια, που ο γαστρονομικός και ο οινικός τουρισμός καθώς και το ενδιαφέρον για ζητήματα διατροφής και γαστρονομίας έχουν ανοδική τάση παγκοσμίως, αναδεικνύουμε το γεγονός ότι η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να καθιερωθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου για την πρωτοβουλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παπά, που με το σημαντικό έργο που επιτελεί αναδεικνύει όλες τις πτυχές της αγροτικής παραγωγής και τα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να προβληθεί η αγροδιατροφική αξία των προϊόντων της Μακεδονίας μέσω της προώθησης της μακεδονικής κουζίνας. «Η μακεδονική κουζίνα είναι το όχημα μέσα από το οποίο θα δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για όλα τα παραγόμενα προϊόντα στην περιοχή μας. Είναι μοναδική ευκαιρία για την Περιφέρειά μας το γεγονός ότι κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τη σπουδαιότητα της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και θα διαδώσουν τη μοναδικότητα της μακεδονικής κουζίνας διεθνώς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επιστήμονες και τους συνέδρους για έναν ακόμη λόγο, διότι μας δίνουν τη δυνατότητα να τους ξεναγήσουμε στους χώρους παραγωγής των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας (ελαιόλαδο, κρασιά, γαλακτοκομικά προϊόντα) και να διαπιστώσουν τον κόπο και των αγώνα των ανθρώπων που παράγουν, επενδύουν και επιχειρούν», δήλωσε ο κ. Παπάς, υπογραμμίζοντας ότι «το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι η ανταγωνιστική αξία των προϊόντων της μακεδονικής γης δεν είναι τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα».
Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξη στο συνέδριο και αναφέρθηκε εκτενώς στις πολλαπλές ευκαιρίες που δίνει η διοργάνωση. «Για τους Έλληνες το συνέδριο αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία επιστροφής στις ρίζες μας, στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας. Για τους συνέδρους είναι μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν τα οφέλη αυτής της διατροφής, αλλά να ζήσουν εδώ, στο λίκνο της μεσογειακής διατροφής, και να γευθούν τα προϊόντα της μακεδονικής κουζίνας». Ο κ. Κάλης έκανε λόγο για τα οφέλη της διοργάνωσης στον τουρισμό και την προώθηση μιας πολύ θετικής εικόνας της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες για τη νεολαία, καθώς μέσα από υποτροφίες δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθήσουν το συνέδριο και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.
Στη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διοργάνωση του παγκόσμιου επιστημονικού συνεδρίου για την αξία της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής αναφέρθηκε και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου. Ο κ. Στάμου μίλησε για το τρίπτυχο «πολιτισμός-ιστορία-γαστρονομία» που προβάλλει το συνέδριο, το οποίο προωθεί το γαστρονομικό πλούτο και τη μοναδικότητα των προϊόντων της μακεδονικής γης. «Είναι σημαντικό να δώσουμε την αξία που δικαιωματικά ανήκει στα προϊόντα της περιοχής, που αποτελούν μέρος της αλυσίδας της μεσογειακής διατροφής. Προβάλλουμε όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά και τον τόπο παραγωγής τους και την ιστορία τους», είπε ο κ. Στάμου, ο οποίος διευκρίνισε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει κομμάτι της εκπομπής του, προβάλλοντας την Κεντρική Μακεδονία στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Η «Μακεδονική Κουζίνα» περιλαμβάνει σειρά ποιοτικών προϊόντων της μακεδονικής γης, όπως φρούτα και λαχανικά, όσπρια και βότανα, ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και εκλεκτά κρέατα, που συνδυάζονται σε υπέροχες συνταγές και συνθέτουν το γαστρονομικό χάρτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιάτα που εμπνέονται από τοπικές παραδόσεις και ξυπνάνε παλιές μνήμες και συγκινήσεις. Προτάσεις που συνοδεύονται από υψηλής ποιότητας κρασιά, εμπλουτίζοντας μοναδικά κάθε γαστρονομική εμπειρία. Και όπου πρωταγωνιστική θέση έχει η ελιά, το χρυσάφι της μακεδονικής γης, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως βάση της καθημερινής μεσογειακής διατροφής, της καλής ζωής και της μακροζωίας.
- 1) Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό
- 2) Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία
- 3) Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου
- 4) Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα;
07/05 22:15
07/05 14:52
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
07/05 14:08
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
07/05 12:33
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
07/05 12:09
07/05 12:04
07/05 11:55
07/05 11:50
07/05 11:41
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
07/05 09:10
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα
06/05 12:24
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
06/05 11:26
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
06/05 07:50
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
06/05 07:05
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
06/05 07:04
05/05 11:31
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
05/05 07:24
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
05/05 07:21
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
04/05 20:39
04/05 19:48
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
04/05 11:58
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
04/05 11:30
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
04/05 11:10
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
04/05 11:09
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
03/05 11:43
03/05 07:45
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
03/05 07:42
02/05 17:09
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
02/05 17:02
02/05 15:06
02/05 14:03
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
02/05 13:24
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
02/05 12:51
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
02/05 12:32
02/05 12:26
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
02/05 11:49
02/05 11:41
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
02/05 11:29
02/05 10:26
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
02/05 10:09
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
02/05 10:05
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
02/05 09:52
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
02/05 07:12
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
02/05 07:07
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
02/05 07:05
02/05 07:03
01/05 15:09
01/05 15:01
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
01/05 14:09
01/05 13:57
01/05 13:41
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
01/05 12:14
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
01/05 12:14
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
01/05 11:33
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
01/05 11:15
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
01/05 11:03
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
01/05 10:53
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
01/05 04:00
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
01/05 04:00
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
01/05 04:00
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
01/05 04:00
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
01/05 04:00
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
30/04 18:57
30/04 17:43
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
30/04 17:17
30/04 14:04
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
30/04 12:27
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
30/04 12:24
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
30/04 12:05
30/04 11:43
30/04 11:30
30/04 11:25
30/04 10:48
30/04 10:02
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
30/04 07:19
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
30/04 07:18
30/04 07:11
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
30/04 07:10
30/04 07:08
29/04 14:05
29/04 12:55
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
29/04 12:19
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
29/04 11:49
29/04 11:28
29/04 11:08
29/04 11:02
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
29/04 10:47
29/04 10:30
29/04 10:10
29/04 07:56
29/04 07:02
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
29/04 07:01
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
28/04 15:54
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
28/04 12:48
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
28/04 07:29
28/04 07:21
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
28/04 07:16
28/04 07:12
27/04 18:47
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
27/04 18:34
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
( 0 )