AirDNA | Οι 17 μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024

AirDNA | Οι 17 μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024Πηγή φωτό: Pexels

Σταθερές θα παραμείνουν το 2024 οι πληρότητες στην παγκόσμια αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, με αυξανόμενη ζήτηση για ιδιαίτερα και πολυτελή σπίτια, όπως δεντρόσπιτα και οικολογικά resort, ενώ αναμένεται να διαμορφωθεί μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Οι τεχνολογικές εξελίξεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι εικονικές ξεναγήσεις, αναβαθμίζουν τις εμπειρίες επισκέπτη ενώ το κόνσεπτ του slow travel γίνει πιο δημοφιλές. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα δεδομένα εξοχικών κατοικιών ώστε να προσαρμοστούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις διαφορετικές προτιμήσεις των ταξιδιωτών όπως τα μοναχικά ταξίδια και η τιμολόγηση all inclusive.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα νεότερης έκθεσης της AirDNA σχετικά με τις τάσεις που θα διαμορφώσουν τη ζήτηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024.

Οι τάσεις που εντοπίστηκαν στις εξοχικές κατοικίες είναι οι εξής...

1. Τα πολυτελή σπίτια συγκεντρώνουν ζήτηση άνευ προηγουμένου | Οι πληρότητες σε πολυτελή σπίτια το 2019 διαμορφώνονταν στο 49,1% το 2019, στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των κατηγοριών σπιτιών, όμως το 2023 τα επίπεδα πληροτήτων σκαρφάλωσαν στο 56%.

2. Ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες με μοναδικά χαρακτηριστικά βρίσκονται σε άνθηση | Οι ταξιδιώτες περιπέτειας αναζητούν μοναδικά καταλύματα όπως δεντρόσπιτα, διαμονή σε σκάφη θαλάσσης και φιλικά στο περιβάλλον καταφύγια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτού του είδους διαμονής ήταν η μοναδική που σημείωσε ανάπτυξη, με ανοδικές τάσεις και τα επόμενα χρόνια.

3. Το slow travel κερδίζει έδαφος | Το slow travel αφορά υπεύθυνους ταξιδιώτες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων που εφαρμόζουν αειφόρες πρακτικές, και ενώ τα οικολογικά ταξίδια παραμένουν στο προσκήνιο, το slow travel αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή διακοπών με παρόμοιους στόχους.

Σε πρόσφατη έκθεση τάσεων εντοπίστηκε ότι το 2023 οι αναζητήσεις στη Google με τον όρο «slow travel” παρουσίασαν αύξηση 68% έναντι του 2018.

Slow travel σημαίνει επίσκεψη σε λιγότερα μέρη και βαθύτερη και πιο συνειδητή σύνδεση του ταξιδιώτη με αυτά.

4. Περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν εικονικές ξεναγήσεις | Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να αποκτήσουν μια πλήρη εμπειρία από τον προορισμό πριν κάνουν την κράτηση. Αυτό επηρεάζει και το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ωθώντας τους οικοδεσπότες να προσφέρουν περισσότερες εικονικές και επαυξημένης πραγματικότητας ξεναγήσεις.

Οι οικοδεσπότες που παρέχουν τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις και εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας μπορούν να ενισχύσουν την ελκυστικότητα των καταχωρίσεων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το ακίνητο εξ αποστάσεως. Η προσφορά καθηλωτικών εμπειριών ενισχύει την εμπιστοσύνη στην κράτηση και μειώνει τις πιθανότητες ακύρωσης, τοποθετώντας τελικά το κατάλυμα στην αντίληψη του ταξιδιώτη ως σύγχρονο και ως τη σωστή επιλογή για αυτόν.

5. Η τεχνητή νοημοσύνη μεταλλάσσει την εμπειρία επισκέπτη | Το 2023, η Airbnb έθεσε τις βάσεις για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, διευρύνοντας τα προφίλ για κάθε οικοδεσπότη με περισσότερες πληροφορίες για αυτούς. Φέτος, αναμένεται ότι η Airbnb θα αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσει την αντιστοίχιση οικοδεσπότη, καταχώρισης και επισκεπτών με βάση προηγούμενες προτιμήσεις.

Οι οικοδεσπότες μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία AI προς όφελός τους. Gadget όπως οι έξυπνες κλειδαριές και οι θερμοστάτες, καθώς και τα chatbot που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για την επικοινωνία των επισκεπτών μπορούν να αυξήσουν την ελκυστικότητα της καταχώρησής τους. Το κλειδί είναι να ενσωματωθούν απρόσκοπτα αυτές οι τεχνολογίες, ώστε να παρέχουν άνεση και εξατομικευμένες εμπειρίες - όχι πονοκέφαλο.

6. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν εξατομικευμένες εμπειρίες | Η Airbnb χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόζει τα αποτελέσματα αναζήτησης των ταξιδιωτών. Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν πινελιές εξατομίκευσης της διαμονής τους, από εξατομικευμένα πακέτα καλωσορίσματος έως επιμελημένες τοπικές εμπειρίες.

Μερικές καλές πρακτικές είναι οι εξατομικευμένες σημειώσεις καλωσορίσματος, οι τοπικοί ξεναγοί ή οι ανέσεις στο δωμάτιο με βάση του τι θέλουν οι επισκέπτες.

7. Οι κριτικές συνεχίζουν να επηρεάζουν τις επιδόσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων | Οι διαδικτυακές κριτικές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και για το αν θα αποφασίσουν να κάνουν κράτηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, κ. Brian Chesky, δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν 317 εκατομμύρια κριτικές στην πλατφόρμα και ότι 2 στους 3 επισκέπτες συντάσσουν κριτικές. Η Airbnb επωφελήθηκε από αυτό παρουσιάζοντας μια ανανεωμένη σελίδα αξιολόγησης στα τέλη του 2023, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να αξιολογούν τους οικοδεσπότες σε ένα ευρύτερο φάσμα κατηγοριών. Αυτό ευθυγραμμίζεται με την εισαγωγή του σήματος Αγαπημένων επισκεπτών, το οποίο μπορούν να κερδίσουν οι οικοδεσπότες επιδεικνύοντας την αριστεία τους ανά κατηγορία.

Αν και είναι άγνωστο το πώς ακριβώς αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν την απόδοση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι κάνουν τη διαφορά. Οι οικοδεσπότες προτείνεται να ενσωματώνουν τα σχόλια των επισκεπτών στην προσέγγιση που έχουν σχετικά με την φιλοξενία που προσφέρουν.

8. Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός κρατά τους οικοδεσπότες σε εγρήγορση | Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός χαρακτήριζε πάντα το τοπίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και ώθησε τους οικοδεσπότες να κάνουν τις καταχωρίσεις τους να ξεχωρίζουν. Αν και αυτή η τάση υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, πολλοί τρόποι με τους οποίους οι οικοδεσπότες προσελκύουν πλέον τους πιθανούς επισκέπτες είναι καινούριοι.

Βρείτε ένα μοναδικό σημείο πώλησης ή απευθυνθείτε σε μια συγκεκριμένη νέα κατηγορία φιλοξενίας για να τοποθετήσετε την καταχώρησή σας. Είτε πρόκειται για θεματικά καταλύματα, ελκυστικές ανέσεις, χώρους φιλικούς προς τα κατοικίδια ή οικολογικές πρωτοβουλίες, η εύρεση μιας ανερχόμενης κατηγορίας διαμονής προσελκύει ταξιδιώτες με συγκεκριμένες προτιμήσεις. Οι δυναμικές στρατηγικές τιμολόγησης είναι βασικές. Οι οικοδεσπότες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια στρατηγική που προσαρμόζει την τιμολόγηση σε παράγοντες όπως η τοποθεσία, οι ανέσεις και η ζήτηση.

9. Οι διαχειριστές των εξοχικών κατοικιών είναι πιο επιτυχημένοι απο ποτέ | Η συνεργασία με μια εταιρεία διαχείρισης διευκολύνει τη διαχείριση ακινήτων σε οικοδεσπότες και επενδυτές ακινήτων. Αυτές οι εταιρείες προσφέρουν τεχνογνωσία στο μάρκετινγκ, την επικοινωνία με τους επισκέπτες και τη συντήρηση των ακινήτων.

Για οικοδεσπότες που διαχειρίζονται ακίνητα εξ αποστάσεως, ένας διαχειριστής ή μια εταιρεία διαχείρισης είναι ιδιαίτερα πολύτιμοι.

10. Η ζήτηση για μοναχικά ταξίδια ανεβαίνει | Τα μοναχικά ταξίδια έχουν γίνει βασικό στοιχείο στο τοπίο των ενοικιαζόμενων εξοχικών κατοικιών και η δυναμική τους θα συνεχιστεί και μέσα στο 2024. Δεδομένα από την Airbnb έδειξαν ότι τα μοναχικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 33% παγκοσμίως το 2022 (τα δεδομένα 2023 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα).

Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις καταχωρίσεις τους για να επωφεληθούν από αυτήν την άνοδο των μοναχικών ταξιδιών. Επισημάνετε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τις φιλικές ανέσεις και μοναχικούς ταξιδιώτες που προσφέρετε. Η Airbnb αναφέρει ότι οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για μεγαλύτερα ταξίδια, επομένως βεβαιωθείτε ότι η ιδιοκτησία σας είναι άνετη για μακροχρόνια διαμονή.

11. Οι πιο αυστηρές ρυθμίσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση περιορίζουν τις λειτουργίες της | Από την έναρξη της δραστηριότητας της Airbnb το 2008, η βιομηχανία ενοικίασης εξοχικών κατοικιών σε μεγάλο βαθμό αναπτύχθηκε χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αγορές βραχυπρόθεσμης ενοικίασης όπως η Νέα Υόρκη και το Άσπεν του Κολοράντο έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν τις λειτουργίες της ως απάντηση στις ελλείψεις κατοικιών για τους κατοίκους.

Η ενημέρωση σχετικά με τους τοπικούς κανονισμούς είναι κρίσιμης σημασίας. Να είστε ενήμεροι για τους νόμους περί ζωνών, τις απαιτήσεις αδειοδότησης και τυχόν περιορισμούς που επιβάλλονται στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις πριν αγοράσετε ένα νέο ακίνητο. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τις ρυθμιστικές αλλαγές που επηρεάζουν τις ενεργές καταχωρίσεις.

Όσον αφορά τις τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκύπτουν τα ακόλουθα...

1. Προς νέο ρεκόρ το 2024 η αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων | Μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου του 2023, η αγορά περιλάμβανε 1,6 εκατ. καταχωρήσεις, αυξημένες κατά 17,4% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Περί το 1,45 εκατ. από αυτές ήταν ολόκληρα σπίτια ή διαμερίσματα. Οι καταχωρήσεις οδήγησαν σε συνολικά έσοδα 64 δισ. δολαρίων το 2023 και το 2024 αναμένεται νέο ρεκόρ.

2. Αυξανόμενη τάση για καταχωρήσεις σε πολλαπλές πλατφόρμες | Στο τέλος του 2023, 640.000 ακίνητα ήταν καταχωρημένα μόνο στην Airbnb, ενώ περίπου 400.000 ακίνητα αποκλειστικά στη Vrbo. Συνολικά 525.000 ακίνητα ήταν καταχωρημένα τόσο στην Airbnb όσο και στη Vrbo. Οι οικοδεσπότες μπορούν να πειραματιστούν περαιτέρω το 2024 με την καταχώρισή τους σε πολλές πλατφόρμες για να αυξήσουν τους επισκέπτες τους.

3. Ο πληθωρισμός θα μειώσει την ανάπτυξη της προσφοράς | Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα μειώσει άμεσα τον πληθωρισμό λόγω της πρόσφατης αύξησης της απασχόλησης. Ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, τα οποία είναι επί του παρόντος υψηλά, πιθανότατα θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα. Συνήθως, τα υψηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων επηρεάζουν αρνητικά την αύξηση των καταχωρήσεων εξοχικών κατοικιών. Καταγράφεται ήδη μείωση στον αριθμό των νέων καταχωρήσεων που εισέρχονται στην αγορά ως απάντηση τόσο στα υψηλά επιτόκια όσο και στα χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας. Η πρόβλεψη της AirDNA για αύξηση της συνολικής προσφοράς το 2024 είναι 10,9%, και αν και ισχυρή, είναι μικρότερη από τον ρυθμό ανάπτυξης 12,8% του 2023.

4. Η πληρότητα συνεχίζει να σταθεροποιείται | Τα ποσοστά πληρότητας εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την πανδημία. Αυτό οδήγησε σε μια δύσκολη σύγκριση, καθώς τα ποσοστά πληρότητας μετά το 2021 φαινομενικά έπεσαν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι τα ποσοστά πληρότητας έχουν απλώς επιστρέψει στα προπανδημικά επίπεδα. Το 2023, σταθεροποιήθηκαν στο 55%, και τα δεδομένα της AirDNA υποδηλώνουν ότι αυτή η σταθερότητα θα συνεχιστεί έως το 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι οικοδεσπότες μάλλον θα έχουν πιο σταθερά επίπεδα πληρότητας.

5. Ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης | Ενώ μπορούμε να αναμένουμε ότι η προσφορά θα αυξηθεί σχεδόν κατά 11% το 2024, οι προοπτικές για τη ζήτηση είναι λιγότερο βέβαιες. Ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο του 2023, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν πάνω από 4%. Επιπλέον, θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα το 2024, με διεθνείς ταξιδιώτες να επισκέπτονται τις ΗΠΑ, ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που πηγαίνουν στο εξωτερικό και αύξηση σε προσιτές καταχωρίσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αναμένεται να συμβάλουν σε αύξηση της ζήτησης κατά 10,7% σε σύγκριση με το 2023. Επομένως, η αύξηση της προσφοράς και της ζήτησης θα είναι πολύ πιο ισορροπημένη το 2024.

6. Οι οικοδεσπότες ανακτούν την τιμολογιακή τους ισχύ | Τα σταθερά ποσοστά πληρότητας θα βοηθήσουν τους οικοδεσπότες να ανακτήσουν τον έλεγχο της τιμολόγησής τους. Ως αποτέλεσμα, οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR), που είναι το μέσο εισόδημα από ενοικίαση ανά πληρωμένο κατειλημμένο δωμάτιο σε μια δεδομένη περίοδο, θα μπορούσαν το 2024 να αυξηθούν κατά περίπου 2%, έναντι 0,5% της αύξησης του περασμένου έτους. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) αναμένεται να παρουσιάσει θετική ανάπτυξη. Η AirDNA προβλέπει αύξηση 1,9% το 2024, έναντι πτώσης 4,9% που είδαμε το 2023.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/04 15:54

    Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας

  2. 28/04 12:48

    Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών

  3. 28/04 07:29

    Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα

  4. 28/04 07:21

    Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες

  5. 28/04 07:16

    Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο

  6. 28/04 07:12

    Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα

  7. 27/04 18:47

    Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή

  8. 27/04 18:34

    Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία

  9. 27/04 13:08

    «The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες

  10. 27/04 11:17

    Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

  11. 27/04 10:54

    Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

  12. 27/04 10:52

    Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός

  13. 27/04 10:51

    Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα

  14. 26/04 16:05

    Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων

  15. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  16. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  17. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  18. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  19. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  20. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  21. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  22. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  23. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5

  24. 26/04 10:06

    Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

  25. 26/04 07:23

    Δεν εγκρίθηκε η μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Κυκλαδικόν στην Ερμούπολη - Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος

  26. 26/04 07:22

    10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου

  27. 26/04 07:18

    Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

  28. 26/04 07:14

    Mουσείο εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά -Κοπή 7 δέντρων σε περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

  29. 26/04 07:10

    Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

  30. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  31. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  32. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  33. 25/04 15:25

    Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  34. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  35. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  36. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  37. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  38. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  39. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  40. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  41. 25/04 12:11

    Κ. Χατζηδάκης | Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  42. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  43. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  44. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  45. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  46. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  47. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  48. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  49. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  50. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  51. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  52. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  53. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  54. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  55. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  56. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  57. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  58. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  59. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  60. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  61. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  62. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  63. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  64. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  65. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  66. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  67. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  68. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  69. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  70. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  71. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  72. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  73. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  74. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  75. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  76. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  77. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  78. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  79. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  80. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  81. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  82. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  83. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  84. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  85. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  86. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  87. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  88. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  89. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  90. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  91. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  92. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  93. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  94. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  95. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  96. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  97. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  98. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  99. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  100. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο