Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018: Πώς θα προβληθεί η Ευρώπη στην Κίνα

Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018: Πώς θα προβληθεί η Ευρώπη στην Κίνα

Η Ευρωπαϊκή και Κινεζική κυβέρνηση και ηγέτες επιχειρήσεων καλωσόρισαν το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018 (2018 EU-China Tourism Year) στη Βενετία στις 19 Ιανουαρίου, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα που επεκτείνει την επωφελή συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και διερευνούν νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να αυξηθεί η ροή των τουριστών και στους δύο προορισμούς. 

Ανάμεσα στις δράσεις προώθησης των ευρωπαϊκών περιφερειών, είναι και η ανάδειξη μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάσθηκε νέα έκθεση της Ctrip, του μεγαλύτερου online τουριστικού γραφείου της Κίνας, και δεύτερου μεγαλύτερου στον κόσμο, για τον τουρισμό μεταξύ Κίνας-Ευρώπης το 2017, η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με το εξειδικευμένο ινστιντούτο της Εθνικής Διεύθυνσης Τουρισμού της Κίνας (CNTA), China Tourism Academy (CTA).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι κινέζοι πολίτες που επισκέφθηκαν την Ευρώπη το 2017 ξεπέρασαν, για πρώτη φορά, τα 6 εκατ. Το 46% προήλθε από την ανατολική Κίνα με τη Σανγκάη, το Πεκίνο, το Guangzhou  και το Shenzhen να είναι οι κορυφαίες πόλεις αναχώρησης.

Η Ευρώπη αποτέλεσε τον δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό για τους Κινέζους, όπως καταγράφεται από τις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων τη χρονιά που μας πέρασε, μετά την Ασία.

Επιπλέον, η Ευρώπη είχε ετήσια ανάπτυξη 26,3%.

Ενώ η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία παραμένουν οι απόλυτες επιλογές ευρωπαϊκών προορισμών για τους Κινέζους, χώρες όπως η Τσεχία, η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Νορβηγία είναι ανερχόμενες για τη συγκεκριμένη αγορά.

Οι Κινέζοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα προσωποποιημένα ταξίδια, και τείνουν να δαπανούν χρήματα σε νέες και μοναδικές εμπειρίες. 

Οι γυναίκες ταξιδεύουν περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες και οι ηλικίες που προτιμούν περισσότερο Ευρώπη είναι από 30 έως 40 ετών. 

Το πρόγραμμα του Έτους Τουρισμού ΕΕ-Κίνας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λειτο-υργεί από κορυφαίους Ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC), ο οργανισμός με την επωνυμία ‘Welcome Chinese’ και η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρισμού (ETOA). Έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δικτύωσης και των επαφών μεταξύ σημαντικών Ευρωπαϊκών και Κινεζικών επιχειρήσεων τουρισμού. Θα περιλαμβάνει συζήτηση γύρω από πρακτικές πρωτοβουλίες για την προώθηση λιγότερο γνωστών προορισμών σε Κίνα και Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, τη διευκόλυνση της έκδοσης visa και τη βελτίωση των αερομεταφορών. 

Σημαντικοί συμμετέχοντες στην εκδήλωση στη Βενετία:

Antonio Tajani, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Dai Bin, Πρόεδρος της Ακαδημίας Τουρισμού της Κίνας 

Elzbieta Bienkowska, Ευρωπαίος Επίτροπος 

Du Jiang, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Διοίκησης Τουρισμού της Κίνας 

Federica Mogherini, Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις 

Luca Zaia, Πρόεδρος για την Περιφέρεια Βενετο 

Pansy Ho, Founder and Chairman of Global Tourism Economy Research Centre

Επιχειρηματίες:

•                      Jenna Qian, Vice President of Ctrip

•                      Qiu Yin, Vice President of Tencent, Spokesperson

                    Wei Zhihong, EU General Manager of UnionPay

                    Jacopo Sertoli, President of Welcome Chinese

                    Barry Lin, Tourism Resources Senior Director of Tuniu

                    Luca Patane’, Chairman Uvet and Blu Panorama

•                      Mikko Turtiainen, Global Sales Vice President of Finnair

•                       Torstein Hagen, Chairman of Viking Cruises

Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά τουρισμού στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη από άποψη εξερχόμενου τουρισμού. Οι Κινέζοι ταξιδιώτες πραγματοποίησαν 122 εκατομμύρια ταξίδια προς το εξωτερικό μέσα στο 2016, το ένα πέμπτο του συνόλου του παγκόσμιου τουρισμού. Στο μέλλον, τα μεγαλύτερα εισοδήματα και η μειωμένη γραφειοκρατία θα καθιστούν ιδιαίτερα εύκολο για τη μεσαία τάξη του πληθυσμού της Κίνας να ταξιδεύει. Κατά αντιστοιχία, οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί ενισχύουν τη θέση τους στην αγορά για να τους υποδεχτούν. 

Για την Ευρώπη, η Κινεζική εξερχόμενη αγορά προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Το 90% των τουριστών στην Ευρώπη προέρχεται από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ασία, μόνο το 73% των τουριστών είναι από την Ασία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 75% των τουριστών είναι εγχώριοι ταξιδιώτες. 

Από το 2012 η Κίνα κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ως το πιο πολυδάπανο κράτος στο διεθνή τουρισμό. 

Το 2016, οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν 261 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί με αύξηση κατά 12% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Αυτή η πορεία ανάπτυξης κατεγράφη από την Κίνα, το πιο πολυδάπανο κράτος στο διεθνή τουρισμό παγκοσμίως, αφήνοντας αρκετά πίσω τις Ηνωμένες Πολιτείες (123 δολάρια) και τη Γερμανία (79 δολάρια).

Οι δαπάνες από Κινέζους ταξιδιώτες καλύπτουν περίπου το 23% των τουριστικών εισπράξεων σε διεθνείς προορισμούς, κάτι που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό τους προορισμούς.

Το ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη από Κινέζους ταξιδιώτες είναι υψηλό, με 12.8 εκατομμύρια ταξίδια να έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016 και μία εκτίμηση των 20.8 εκατομμυρίων ετησίως που υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Για να σχηματίσουμε μία ιδέα του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την Ευρώπη, το περασμένο έτος κατεγράφησαν 3.1 εκατομμύρια ταξίδια από τη Βόρεια Αμερική. Το αγαπημένο μέρος στην Ευρώπη είναι η Γαλλία αν και, θεωρώντας την ασφάλεια ως μία από τις βασικό ανασταλτικό παράγοντα για τον Κινέζο ταξιδιώτη, οι Κινέζοι προτιμούν πλέον προορισμούς όπως η Ιταλία. 

Το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας (ECTY) έχει εγκριθεί από τον Προέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και από τον Κινέζο Πρωθυπουργό, Li Keqiang. Οι βασικοί στόχοι είναι:  

Η προώθηση λιγότερο γνωστών προορισμών 

Η βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας και εμπειρίας τουρισμού

Η προβολή ευκαιριών για την ανάπτυξη συνεργασιών

Η δημιουργία δυναμικής για ταχύτερη πρόοδο σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση της έκδοσης visa και τις αερομεταφορές

Η συνάντηση στη Βενετία για την έναρξη του Έτους Τουρισμού 2018 περιλάμβανε δύο σημαντικές εκδη-λώσεις, μία στο Palazzo Ducale και μία στο Casino, προκειμένου να προωθηθούν περαιτέρω οι παραπάνω στόχοι. Η Επιχειρηματική Σύνοδος Κορυφής συγκέντρωσε επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και πολλούς ακόμη συμμετέχοντες που αποσκοπούσαν στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Κίνας. Την ίδια στιγμή, μία πολύ σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα που στόχευε στην προώθηση λιγότερο διαδεδομένων προορισμών. 

Το προωθητικό πλάνο του Έτους Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018 σκοπεύει να καταστήσει την Ευρώπη ως τον καλύτερο προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι απαραίτητο να υπάρξει επαρκής εκπαίδευση στις εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη προκειμένου να προσφέρουν καλύτερη φιλοξενία στους Κινέζους επισκέπτες και να κατανοούν πλήρως τις ανάγκες τους. 

Για το σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων  δημιούργησαν μία συνεταιρική πλατφόρμα προώθησης με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού στην Ευρώπη από το 2018. Η Welcome Chinese αποτελεί αποκλειστικό συνεργάτη για το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018 και είναι υπεύθυνη για την οργάνωση όλων των προωθητικών εκδηλώσεων. Αντιπροσωπεύει τη μόνη επίσημη πιστοποίηση που αναγνωρίζεται από την Κινεζική Κυβέρνηση, η οποία καθορίζει το επίπεδο φιλοξενίας των Κινέζων ταξιδιωτών, που εκδίδεται από την Κινεζική Ακαδημία Τουρισμού σε συνεργασία με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κεντρικής Τηλεόρασης της Κίνας (China Central Television - CCTV) και το UnionPay.   

Οι Κινέζοι τουρίστες έχουν κατά κόρον διαφορετικές συνήθειες και κουλτούρα που επηρεάζουν σημαντικά την επιλογή προορισμού. Το πρώτο εμπόδιο είναι η γλώσσα. Υπάρχουν επίσης και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με τις ηλεκτρονικές πληρωμές και το φόβο για την ασφάλεια που καθοδηγούν τις επιλογές των Κινέζων για τουριστικούς προορισμούς. Η Welcome Chinese εκπαιδεύει τους φορείς σε βασικά ζητήματα όπως είναι το ‘τι αναζητούν και επιζητούν οι νεότεροι Κινέζοι τουρίστες’. 

Ο καθηγητής Dai Bin, Πρόεδρος της Ακαδημίας Τουρισμού της Κίνας, δήλωσε: «Το Έτος Τουρισμού αποτελεί καινοτόμο μέτρο για την Κίνα που προωθεί το διεθνή τουρισμό, τη βιομηχανική συνεργασία και τη διπλωματία σε θέματα τουρισμού. Από το 2013 η Κίνα έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες εκδηλώσεις με τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα, την Ινδία, την Αυστραλία, την Ελβετία, τη Δανία, την ASEAN και άλλες χώρες, και έχει προωθήσει σημαντικά τη διμερή και πολυμερή ανάπτυξη τουρισμού. Το 2018, το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας θα προωθήσει την ανταλλαγή πληθυσμών, απλών ανθρώπων, την οικονομική ανάπτυξη και την αμοιβαία εμπιστοσύνη της στρατηγικής. 

Η Welcome Chinese αποτελεί βασική πιστοποίηση που ξεκίνησε από την Κινεζική Ακαδημία Τουρισμού (CTA). Μέσα από το σχεδιασμό και την ειδική εκπαίδευση για την υποδοχή Κινέζων ταξιδιωτών, το έργο δεσμεύεται να κάνει τον κόσμο να γνωρίσει καλύτερα τους Κινέζους τουρίστες και να τους προσφέρει στοχευμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ταυτόχρονα, θα ιδρύσουμε περισσότερα Κινέζικα ταξιδιωτικά γραφεία για να γίνουν πιο κατανοητοί οι τουριστικοί προορισμοί και να επιτευχθεί αποτελεσματική συνεργασία μέσω της προώθησης στα μέσα ενημέρωσης, μέσω συναντήσεων, roadshows, θεματικών εκθέσεων και άλλων μορφών.»

Ο κ. Eduardo Santander, Executive Director στην ETC, είπε: «Οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί γνωρίζουν την ανάγκη να παραμένουν ανταγωνιστικοί στο κοινό της Κίνας. Μόνο μέσα από στενή συνεργασία με τις Κινέζικες αρχές και δέσμευση του Ευρωπαϊκού τουριστικού τομέα για τη στήριξη στοχευμένων κοινών πρωτοβουλιών marketing θα καταφέρει η Ευρώπη να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες από την Κίνα. »

Ο κ. Jacopo Sertoli, Πρόεδρος της Welcome Chinese δήλωσε: «Μετά την έγκριση που λάβαμε από την Κινεζική κυβέρνηση, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις Ευρωπαϊκές εταιρείες να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των Κινέζων τουριστών, οι οποίες έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία 10 χρόνια. Παράλληλα, επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε συμφωνίες με Κινεζικούς φορείς. Το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την Ιταλία, για τις πιστοποιημένες από τη Welcome Chinese εταιρείες και για εκείνες που πρόκειται να λάβουν πιστοποίηση. Η Welcome Chinese παρέχει στις πιστοποιημένες εταιρείες αποκλειστική πρόσβαση στην Κινέζικη αγορά. Μέσα από τις συνεργασίες μας με τις CCTV, UnionPay, Ctrip, Tencent, Global Data, Lobster Ink, Tuniiu, Over, Caissa, Go with Tommy, Lecoov, Fliggy, η Welcome Chinese είναι έτοιμη να βοηθήσει οποιονδήποτε Ευρωπαϊκό φορέα επιθυμεί να γίνει πιστοποιημένο μέλος της Welcome Chinese και να προσελκύσει περισσότερους Κινέζους τουρίστες.» 

Ο κ. Tom Jenkins, CEO της ETOA είπε: «Επικοινωνία και συνεργασία: μόνο με αυτά τα δύο συστατικά θα μπορέσουν Κίνα και Ευρώπη να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Το στοίχημα  είναι να είναι αυτή η μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού του 21ου αιώνα.»

Ο κ. Zhan Shu, General Manager, Government Affairs & Tourism Center στην Tencent, δηλώνει: «Ο διάλογος μεταξύ Κινεζικού και Ευρωπαϊκού τουρισμού αποτελεί διάλογο ανάμεσα σε δύο αρχαίους πολιτισμούς στη σύγχρονη κοινωνία. Ο τουρισμός αποτελεί τη γέφυρα και η κουλτούρα για όλους τους λαούς.  Η Tencent ευελπιστεί να συνεργαστεί με τη Welcome Chinese και μπορεί με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας και το διαδικτύου. Επιθυμεί να κάνει περισσότερους Κινέζους πολίτες να νιώθουν στην Ευρώπη τόσο άνετα, σα στο σπίτι τους.»

Οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που θα συμμετέχουν στο Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας για το 2018 περιλαμβάνουν: την Ανδαλουσία και Καταλονία στην Ισπανία, τη Λαπωνία στη Φινλανδία, και το Βένετο, τη Λομβαρδία, το Πιεμόντε και την Τοσκάνη στην Ιταλία. 

Θα προωθηθούν τα ακόλουθα κέντρα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco: 

Aranjuez Cultural Landscape¸ Tarragona and the Archaeological Ensemble of Tarraco (Spain); 

Bruges Historic Center; Wallonia Major Mining Sites (Belgium), 

Champagne Hillsides, Houses, and Cellars; Mont Saint-Michel and its Bay; Nord-Pas de Calais Mining Basin; Pont du Gard; Versailles (France); 

Olympia; Sanctuary of Asklepios at Epidaurus (Greece); 

Palaces and Parks of Potsdam in Berlin; Rammelsberg Mines, Goslar Old Town, and Upper Harz Water System; Romantic Rhine Valley; Trier; Zollverein (Germany); 

Tokaj Wine Region (Hungary); 

Wachau Cultural Landscape (Austria).

Περισσότερες εκδηλώσεις για την προώθηση του Έτους Τουρισμού ΕΕ-Κίνας για το 2018 έχουν προγραμ-ματιστεί να λάβουν χώρα στο Βερολίνο στις 6 Μαρτίου, που συμπίπτουν με την ITB, τη μεγαλύτερη έκθεση ταξιδιού στην Ευρώπη, και στο Πεκίνο στις 16 Απριλίου. Οι επόμενες εκδηλώσεις θα συμπέσουν με τη GEM το Νοέμβριο στο Λονδίνο, την έκθεση CITM το Νοέμβριο στη Σαγκάη και τη CITE το Δεκέμβριο στη Chengdu, μεταξύ άλλων. 

Αυτή είναι η πρώτη πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Κίνας στον τομέα του τουρισμού. Δεδομένου του σπουδαίου ρόλου που παίζει ο Κινέζικος τουρισμός για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού τουρισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει στο τέλος του χρόνου τη σύσταση ενός ταμείου τουρισμού για την υποστήριξη δραστηριοτήτων μεταξύ Ευρώπης και Κίνας. 

Επίσημοι χορηγοί και συνεργάτες για το  Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας για το 2018

UnionPay – Η βασική μέθοδος πληρωμών στην Κίνα. Είναι ο εκδότης της μοναδικής κάρτας που υπάρχει στην Κίνα και ηγέτης του τραπεζικού κλάδου.

Ctrip – Το πιο ισχυρό ΟΤΑ (Online Travel Agency) στην Κίνα, με 300 εκατομμύρια μέλη, περισσότερα από 1.2 εκατομμύρια ξενοδοχεία σε περισσότερες από 200 χώρες. Τα έσοδα αγγίζουν τα 2.9 δολάρια

Finnair – Η Finnair συνδέει επτά πόλεις στην Κίνα με 100 πόλεις στην Ευρώπη μέσω Ελσίνκι

ADR – Το Αεροδρόμιο Fiumicino είναι ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια στην Ευρώπη που συνδέει άμεσα πολλές πόλεις της Κίνας 

Venice Airport – Το Αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας αποτελεί την τρίτη στη σειρά Ιταλική έξοδο για υπερατλαντικά ταξίδια. Πρόσφατα έγινε πιστοποιημένο μέλος της Welcome Chinese

Accor Hotels – Ο όμιλος Accor Hotels είναι ένας Γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος με διεθνή παρουσία, που εξυπηρετεί πελάτες σε 95 χώρες.

T Fondaco dei Tedeschi by DFS: Η DFS κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του luxury travel, προσφέροντας προϊόντα που καλύπτουν 5 πυλώνες του luxury: Ομορφιά και άρωμα, Fashion και Accessories, Φαγητό και Δώρα, Ρολόι και Κόσμημα, Ποτά και Κρασί. 

Global Blue: Η Global Blue είναι μία εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών επιστροφής ΦΠΑ Tax Free Shopping που έχει έδρα στη Nyon, στην Ελβετία. Η εταιρεία είναι ευρέως γνωστή για την υπηρεσία Tax Free, ενώ δραστηριοποιείται επίσης στη μετατροπή νομίσματος, σε υπηρεσίες marketing, σε point-of-sale τεχνολογία, εκπαίδευση του προσωπικού στα καταστήματα και στην εξυπηρέτηση πελατών

Bicester Village Shopping Collection: Το Bicester Village Shopping σε Ευρώπη και Κίνα αποτελεί συλ-λογή 11 luxury shopping προορισμών, που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν από τη Value Retail, ενώ φιλοξενεί περισσότερες από 1.300 κορυφαίες fashion και lifestyle boutique στον κόσμο, έχοντας υψηλά έσοδα όλο το χρόνο. 

Σχετικά με το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018

Το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018 (ECTY) ανακηρύχθηκε από τον κ. Jean-Claude Juncker, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, και τον κ. Li Keqiang, επικεφαλή του Συμβουλίου Επικρατείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής μεταξύ Κίνας και ΕΕ που διεξήχθη στις 12 Ιουλίου του 2016. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της συνεχούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, με βλέψη στην αύξηση του τουρισμού και των ταξιδιών μεταξύ Κίνας και ΕΕ. Θα συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων προκειμένου να φτάσουν στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας και αντίστροφα, έτσι ώστε να επιτρέψουν περισσότερες Κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη.  

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική αγορά στον κόσμο, τόσο στην αγορά εξερχόμενων ταξιδίων όσο και στις δαπάνες. Παραμένει η μεγαλύτερη πηγή του διεθνούς τουρισμού παγκοσμίως χάρη στον τεράστιο πληθυσμό, τα αυξανόμενα διαθέσιμα εισοδήματα, την ταχεία αστικοποίηση και τη χαλάρωση των περιορισμών σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια στο εξωτερικό. Το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018 αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τον Ευρωπαϊκό τουρισμό να εξερευνήσει την Κινεζική αγορά και να ανακαλύψει νέους τρόπους να προσελκύσει κινέζους επισκέπτες και να τους προσφέρει τις καλύτερες εμπειρίες. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού της Κίνας (China National Tourism Administration) ετοιμάζει το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, νέες πρωτοβουλίες θα στοχεύουν στην αυξανόμενη σημασία της Κίνας ως κύριος προορισμός στην Ευρώπη. Οι κύριες προτεραιότητες είναι:

Να δείξει η ΕΕ τι έχει να προσφέρει στους Κινέζους επισκέπτες υποστηρίζοντας διάφορες πρωτοβουλίες συνεργασίας

Να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικές συναντήσεις

Να οργανωθούν συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων και φορείς τουρισμού στις σημαντικότερες εκθέσεις

Δημιουργία περιεχομένου για video και διανομή

Επαναπροσδιορισμός διαφημιστικών καμπανιών

Δραστηριότητες στην Κίνα

Η Κίνα είναι η σημαντικότερη αγορά στον κόσμο και χάρη στην ταχεία ανάπτυξή της αποτελεί ένα από τα κορυφαία, προηγμένα μέρη στον πλανήτη σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση. Νέα κινέζικα κανάλια Social Media, το μεγαλύτερο ΟΤΑ στον κόσμο και επαναστατικές μέθοδοι πληρωμών έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν από την Ευρωπαϊκή επιτροπή τουρισμού  ETC και τη Welcome Chinese προκειμένου να αναπτυχθεί ένα επαρκές προωθητικό πλάνο στο Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018. Πολλές Online και offline δραστηριότητες θα συντονιστούν, όπως:

1. Επίσημη Ευρωπαική πλατφόρμα  Pavilion on Ctrip για web και  mobile 

2. Επίσημη Ευρωπαική πλατφόρμα Pavilion on Tuniu για  web και mobile 

3. Welcome Chinese WeChat Miniprogram πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζει την τελευταία τεχνολογία στο χώρο ώστε να εξυπηρετεί τους Κινέζους τουρίστες πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ευρώπη

4. Προσεγμένο  Marketing και ενέργειες στο Fliggy Pavillion (by Alibaba) 

5. Ψηφιακοί και ακουστικοί οδηγοί από  Qyer

6. Ειδικά πακέτα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα από την Caissa και άλλους Κινεζικούς Τουριστικούς Πράκτορες

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  2. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  3. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  4. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  5. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  6. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  7. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  8. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  9. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  10. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  11. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  12. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  13. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  14. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  15. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  16. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  17. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  18. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  19. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  20. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  21. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  22. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  23. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  24. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  25. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  26. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  27. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  28. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  29. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  30. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  31. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  32. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  33. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  34. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  35. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  36. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  37. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  38. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  39. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  40. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  41. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  42. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  43. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  44. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  45. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  46. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  47. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  48. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  49. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  50. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  51. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  52. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  53. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  54. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  55. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  56. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  57. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  58. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  59. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  60. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  61. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  62. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  63. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  64. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  65. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  66. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  67. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  68. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  69. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  70. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  71. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  72. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  73. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  74. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  75. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  76. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  77. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  78. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  79. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  80. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  81. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  82. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  83. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  84. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  85. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  86. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  87. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  88. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  89. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  90. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  91. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  92. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  93. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  94. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  95. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  96. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  97. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  98. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  99. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  100. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα