8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

Η «πράσινη» προσέγγιση,  αποτελεί και μια έξυπνη οικονομική κίνηση. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει αποτελεσματικά το περιβάλλον - όπως ανακύκλωση, χρήση μεταχειρισμένων ή μείωση της χρήσης νερού.

Αλλά ο πιο σημαντικός τομέας που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι τα απόβλητα τροφίμων. Όσον αφορά σε αυτά, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε, να επαναχρησιμοποιήσετε, να επανεπεξεργαστείτε και να ανακυκλώσετε τα απορρίμματά σας για να βοηθήσετε μεταξύ άλλων και την τοπική σας κοινότητα. Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος προγραμματισμός και προσαρμογές στον τρόπο που ψωνίζετε, μαγειρεύετε και καταναλώνετε φαγητό, τα χρήματά σας και το περιβάλλον σας θα σας ευχαριστήσουν τελικά για αυτό.

Γιατί όμως τα απόβλητα τροφίμων έχουν αναδειχθεί σε ένα τεράστιο πρόβλημα; Αρχικά,  είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους παραβάτες της παγκόσμιας ρύπανσης. Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο σπαταλάται κάθε χρόνο, γεγονός που συμβάλλει στο 8% περίπου των αερίων του θερμοκηπίου. Επιπλέον, η παραγωγή τροφίμων απαιτεί τεράστιες ποσότητες φυσικών πόρων. Περίπου το ήμισυ του εδάφους και το εντυπωσιακό 70% του γλυκού νερού στον κόσμο χρησιμοποιείται για τη γεωργία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η παραγωγή ενός κιλού βοείου κρέατος απαιτεί 15.400 λίτρα νερού.

Φυσικά, πολλά απόβλητα τροφίμων δημιουργούνται στη διαδικασία παραγωγής και μεταφοράς. Ωστόσο, τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο χειρισμός και η αποθήκευση των προϊόντων διατροφής στο σπίτι. Δυστυχώς, οι μαθητές και οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών είναι οι μεγαλύτεροι παραβάτες όσον αφορά τα απόβλητα τροφίμων - πιθανότατα επειδή δεν έχουν μάθει τον τρόπο σωστής διαχείρισης και αποθήκευσης τροφίμων. 

Η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων δεν είναι μόνο καλή για τον πλανήτη, αλλά και για τον προϋπολογισμό σας. Μελέτες δείχνουν ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε κατά μέσο όρο 746 δολάρια ανά άτομο ανά έτος μειώνοντας τα απόβλητα τροφίμων.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να διαχειριστείτε τα απόβλητα τροφίμων στο σπίτι;

1. Προγραμματίστε τα γεύματά σας και ψωνίστε έξυπνα

Ο προγραμματισμός γευμάτων είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για τη διαχείριση της κατανάλωσης φαγητού. Δημιουργήστε μια λίστα με τα γεύματα που θέλετε να προετοιμάσετε για όλη την εβδομάδα και αποφασίστε ποια συστατικά και ποιες ποσότητες θα χρειαστείτε. Ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο ή το ντουλάπι σας για να δείτε ποια τρόφιμα έχετε ακόμα και ποια γεύματα μπορείτε να φτιάξετε με αυτά.

Μόλις βγείτε για ψώνια, διατηρήστε τα αναγραφόμενα στη λίστα σας και αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές. Δώστε επίσης μια ευκαιρία στα φρούτα και τα λαχανικά με «ελαττώματα» στην εμφάνισή τους-είναι πολύ ωραία στο φαγητό σας και συνήθως πωλούνται σε μειωμένες τιμές. Και προσέξτε τις μαζικές προσφορές. Ενώ οι χύμα αγορές μπορεί να είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων για μη αλλοιώσιμα είδη όπως χαρτί υγείας και προϊόντα καθαρισμού, είναι όμως επικίνδυνο όταν πρόκειται για φρέσκα προϊόντα. Να είστε ρεαλιστικοί: εάν δεν πρόκειται να φάτε κάτι πριν από την ημερομηνία λήξης του, μην το αγοράσετε. Θα καταλήξετε να το πετάξετε.

2. Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα

Μάθετε πώς να αποθηκεύετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ώστε να παραμένουν φρέσκα περισσότερο. Ορισμένοι τύποι φρούτων εκπέμπουν φυσικά αέρια καθώς ωριμάζουν (ειδικά οι μπανάνες), τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ταχύτερη ωρίμανση των γειτονικών προϊόντων, επομένως μπορεί να θέλετε να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά. Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι αρκετά δροσερό και εάν δεν είστε σίγουροι πώς να αποθηκεύετε τα τρόφιμα με ασφάλεια, χρησιμοποιήστε μία από τις σχετικές εφαρμογές για έξυπνες συσκευές.

Εάν έχετε αγοράσει πάρα πολλά φρέσκα προϊόντα, μπορείτε πάντα να τα παγώσετε, ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Πολλά είδη αποθηκεύονται στον καταψύκτη, όπως ψωμί, φέτες φρούτων, κρέατα και έτοιμα γεύματα. Επίσης, είναι πρακτικό να τα έχετε έτοιμα όταν είστε πολύ κουρασμένοι για να μαγειρέψετε. Απλώς φροντίστε να παρακολουθείτε συχνά τα αποθέματα στην κατάψυξή σας, για να γνωρίζετε τί έχετε στη διάθεσή σας.

3. Οργανώστε το ψυγείο και το ντουλάπι σας

Ένα ακατάστατο ψυγείο ή ντουλάπι μπορεί να προκαλέσει απώλεια ή ώθηση των προϊόντων στο πίσω μέρος, όπου θα σαπίσουν πριν να έχετε την ευκαιρία να το παρατηρήσετε. Προσπαθήστε να οργανώσετε τα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο FIFO: «first in, first out», τοποθετώντας τα πρόσφατα αγορασμένα αντικείμενα στο πίσω μέρος, ώστε τα παλαιότερα προϊόντα σας να χρησιμοποιηθούν πρώτα. Και κάντε μια νοητική σημείωση για το τι έχετε στο ντουλάπι (κονσερβοποιημένα τρόφιμα, δημητριακά, ζυμαρικά και ρύζι) καθώς αυτά συχνά ξεχνιούνται.

4. Μάθετε πώς να διαβάζετε τις ημερομηνίες λήξης

Οι ημερομηνίες λήξης μπορεί να είναι παραπλανητικές και να προκαλέσουν μεγάλη σύγχυση. Στην πραγματικότητα, οι ετικέτες λήξης συμβάλλουν σχεδόν στο 20% των παγκόσμιων απορριμμάτων τροφίμων. Τό 84% των καταναλωτών απορρίπτει φαγητό κατά ή κοντά στην ημερομηνία λήξης στη συσκευασία, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακόμα εντάξει για κατανάλωση. Ενώ οι ημερομηνίες "χρήση έως" είναι σημαντικές, οι ημερομηνίες "καλύτερα πριν" συνήθως επιτρέπουν ένα μεγάλο περιθώριο σφάλματος - οπότε χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας και τις άλλες αισθήσεις σας για να αξιολογήσετε εάν το προϊόν έχει πράγματι λήξει.

5. Καταναλώστε τα υπόλοιπα των γευμάτων σας

Ενώ τρώτε το ίδιο γεύμα δύο μέρες συνεχόμενα μπορεί να μην ακούγεται σαν η πιο συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία, είναι όμως ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τα απόβλητα. Εξάλλου, πολλά από τα γεύματα που μένουν, όπως τα λαδερά, τα λαζάνια ή και γλυκά όπως το τιραμισού, έχουν ακόμη καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα. Σε άλλη περίπτωση,  σκεφτείτε να καταψύξετε τα υπόλοιπα των γευμάτων σας, για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα όταν δεν θα θέλετε να μαγειρέψετε.

6. Γίνετε δημιουργικοί

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα των τροφίμων:

-Φτιάξτε το δικό σας ζωμό. Χρησιμοποιήστε τα υπολείμματα των λαχανικών ή του κρέατος (συμπεριλαμβανομένων των οστών) για να φτιάξετε το δικό σας ζωμό για αποθήκευση στο ψυγείο ή στον καταψύκτη. Θα είναι πολύ καλύτεροι από τους έτοιμους ζωμούς που πωλούνται στα ράφια.

-Φτιάξτε μια σούπα. Τα μαραμένα λαχανικά,  μπορούν να αναζωογονηθούν σε κρύο νερό ή να τεμαχιστούν και να μεταποιηθούν σε σούπα. Τα σπανάκι και τα πράσα είναι ιδιαίτερα νόστιμα στις σούπες.

-Ποτέ μην πετάτε ψωμί. Το παλιό ψωμί μπορεί να μετατραπεί σε κρουτόν ή να χρησιμοποιηθεί ως φρυγανιά ή σε μια νόστιμη πουτίγκα ψωμιού.

-Αγκαλιάστε τη δύναμη των εσπεριδοειδών. Οι φλούδες εσπεριδοειδών (όπως το λεμόνι και το πορτοκάλι) είναι ιδανικές για αρωματικό νερό, ζάχαρη ή μαρινάδες και μπορούν επίσης να προστεθούν στο ξύδι για ένα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν καθαρισμού.

-Κάντε σπιτικά σπα. Τα καφέ αβοκάντο μπορούν να αναμειχθούν και να εφαρμοστούν στα μαλλιά για μια απολαυστική, ενυδατική μάσκα μαλλιών και οι φλούδες αγγουριού είναι ιδανικές για καταπραϋντικό στο δέρμα. Εφαρμόστε τα απευθείας στο δέρμα σας ή προσθέστε τα στο νερό του μπάνιου σας για ένα σπα στο σπίτι.

7. Ξεκινήστε κομποστοποίηση

Ό, τι δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μπορεί σχεδόν σίγουρα να ανακυκλωθεί. Τα περισσότερα από τα απόβλητα τροφίμων που παράγετε μπορούν να γίνουν λίπασμα, γεγονός που τους δίνει δεύτερη ζωή και τα εμποδίζει να παράουνι μεθάνιο σε χώρους υγειονομικής ταφής. Δεν χρειάζεστε κήπο ή πολύ υπαίθριο χώρο για να ξεκινήσετε το δικό σας κάδο κομποστοποίησης. Ακολουθήστε έναν εύκολο οδηγό σχετικά με τον τρόπο κομποστοποίησης σε μπαλκόνι. Και αν δεν έχετε το δικό σας κάδο κομποστοποίησης (ή δεν έχετε χρήματα ή χρόνο να επενδύσετε σε ένα), αποθηκεύστε τα απορρίματά σας και απορρίψτε τα στον κάδο κομποστοποίησης της γειτονιάς σας.

8. Δωρεά σε τράπεζες τροφίμων

Ανακατευθύνετε τα τυποποιημένα τρόφιμα στην τοπική τράπεζα τροφίμων ή σε κέντρα φιλοξενίας, ώστε να υποστηρίξετε την κοινότητά σας.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  2. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  3. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  4. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  5. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  6. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  7. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  8. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  9. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  10. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  11. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  12. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  13. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  14. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  15. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  16. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  17. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  18. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  19. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  20. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  21. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  22. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  23. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  24. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  25. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  26. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  27. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  28. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  29. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  30. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  31. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  32. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  33. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  34. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  35. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  36. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  37. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  38. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  39. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  40. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  41. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  42. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  43. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  44. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  45. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  46. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  47. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  48. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  49. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  50. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  51. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  52. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  53. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  54. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  55. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  56. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  57. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  58. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  59. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  60. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  61. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  62. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  63. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  64. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  65. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  66. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  67. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  68. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  69. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  70. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  71. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  72. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  73. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  74. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  75. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  76. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  77. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  78. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  79. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  80. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  81. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  82. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  83. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  84. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

  85. 12/04 19:34

    Δεν θα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Airbnb

  86. 12/04 16:00

    Google: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την τεχνητή νοημοσύνη

  87. 12/04 15:33

    «Από το χωράφι στο πιάτο» | Η TUI στηρίζει 500 αγρότες σε Κρήτη και Ρόδο για πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

  88. 12/04 15:12

    N. Σταθόπουλος (BC Partners) | Ποιοι κλάδοι προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

  89. 12/04 14:37

    Oι συμπράξεις ανάμεσα στην Τέχνη και το επιχειρείν

  90. 12/04 14:23

    "Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…"- Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στον κ.Δούκα περί δημοτικού φόρου στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

  91. 12/04 13:56

    Αερομεταφορές: Έρχονται καύσιμα από ανθρώπινα περιττώματα – 92% λιγότερες εκπομπές άνθρακα

  92. 12/04 11:52

    CLIA: Στο 107% των επιπέδων 2019 οι επιβάτες κρουαζιέρας το 2023, 35,7 εκατ. οι επιβάτες το 2024

  93. 12/04 11:30

    Έρευνα CLIA: Τι κάνει την κρουαζιέρα ελκυστική στους Αμερικανούς ταξιδιώτες

  94. 12/04 11:16

    Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

  95. 12/04 11:03

    ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ | Η οικονομική ανασφάλεια τρομάζει τον Έλληνα - Βενιζέλος: Αναζητά λύσεις αρχαϊκές και μεταφυσικές (!)

  96. 12/04 10:59

    Ace Hotel & Swim Club Athens: Έρχεται το νέο ξενοδοχείο τύπου resort στη Γλυφάδα

  97. 12/04 10:56

    Eurowings: Ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι από Γερμανία στην Ισπανία - 600 πτήσεις την εβδομάδα

  98. 12/04 10:51

    Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αργεντινή

  99. 12/04 10:40

    Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

  100. 12/04 10:31

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Προβολή των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO