8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

Α Decrease font Enlarge font
8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

Η «πράσινη» προσέγγιση,  αποτελεί και μια έξυπνη οικονομική κίνηση. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει αποτελεσματικά το περιβάλλον - όπως ανακύκλωση, χρήση μεταχειρισμένων ή μείωση της χρήσης νερού.

Αλλά ο πιο σημαντικός τομέας που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι τα απόβλητα τροφίμων. Όσον αφορά σε αυτά, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε, να επαναχρησιμοποιήσετε, να επανεπεξεργαστείτε και να ανακυκλώσετε τα απορρίμματά σας για να βοηθήσετε μεταξύ άλλων και την τοπική σας κοινότητα. Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος προγραμματισμός και προσαρμογές στον τρόπο που ψωνίζετε, μαγειρεύετε και καταναλώνετε φαγητό, τα χρήματά σας και το περιβάλλον σας θα σας ευχαριστήσουν τελικά για αυτό.

Γιατί όμως τα απόβλητα τροφίμων έχουν αναδειχθεί σε ένα τεράστιο πρόβλημα; Αρχικά,  είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους παραβάτες της παγκόσμιας ρύπανσης. Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο σπαταλάται κάθε χρόνο, γεγονός που συμβάλλει στο 8% περίπου των αερίων του θερμοκηπίου. Επιπλέον, η παραγωγή τροφίμων απαιτεί τεράστιες ποσότητες φυσικών πόρων. Περίπου το ήμισυ του εδάφους και το εντυπωσιακό 70% του γλυκού νερού στον κόσμο χρησιμοποιείται για τη γεωργία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η παραγωγή ενός κιλού βοείου κρέατος απαιτεί 15.400 λίτρα νερού.

Φυσικά, πολλά απόβλητα τροφίμων δημιουργούνται στη διαδικασία παραγωγής και μεταφοράς. Ωστόσο, τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο χειρισμός και η αποθήκευση των προϊόντων διατροφής στο σπίτι. Δυστυχώς, οι μαθητές και οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών είναι οι μεγαλύτεροι παραβάτες όσον αφορά τα απόβλητα τροφίμων - πιθανότατα επειδή δεν έχουν μάθει τον τρόπο σωστής διαχείρισης και αποθήκευσης τροφίμων. 

Η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων δεν είναι μόνο καλή για τον πλανήτη, αλλά και για τον προϋπολογισμό σας. Μελέτες δείχνουν ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε κατά μέσο όρο 746 δολάρια ανά άτομο ανά έτος μειώνοντας τα απόβλητα τροφίμων.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να διαχειριστείτε τα απόβλητα τροφίμων στο σπίτι;

1. Προγραμματίστε τα γεύματά σας και ψωνίστε έξυπνα

Ο προγραμματισμός γευμάτων είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για τη διαχείριση της κατανάλωσης φαγητού. Δημιουργήστε μια λίστα με τα γεύματα που θέλετε να προετοιμάσετε για όλη την εβδομάδα και αποφασίστε ποια συστατικά και ποιες ποσότητες θα χρειαστείτε. Ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο ή το ντουλάπι σας για να δείτε ποια τρόφιμα έχετε ακόμα και ποια γεύματα μπορείτε να φτιάξετε με αυτά.

Μόλις βγείτε για ψώνια, διατηρήστε τα αναγραφόμενα στη λίστα σας και αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές. Δώστε επίσης μια ευκαιρία στα φρούτα και τα λαχανικά με «ελαττώματα» στην εμφάνισή τους-είναι πολύ ωραία στο φαγητό σας και συνήθως πωλούνται σε μειωμένες τιμές. Και προσέξτε τις μαζικές προσφορές. Ενώ οι χύμα αγορές μπορεί να είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων για μη αλλοιώσιμα είδη όπως χαρτί υγείας και προϊόντα καθαρισμού, είναι όμως επικίνδυνο όταν πρόκειται για φρέσκα προϊόντα. Να είστε ρεαλιστικοί: εάν δεν πρόκειται να φάτε κάτι πριν από την ημερομηνία λήξης του, μην το αγοράσετε. Θα καταλήξετε να το πετάξετε.

2. Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα

Μάθετε πώς να αποθηκεύετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ώστε να παραμένουν φρέσκα περισσότερο. Ορισμένοι τύποι φρούτων εκπέμπουν φυσικά αέρια καθώς ωριμάζουν (ειδικά οι μπανάνες), τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ταχύτερη ωρίμανση των γειτονικών προϊόντων, επομένως μπορεί να θέλετε να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά. Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι αρκετά δροσερό και εάν δεν είστε σίγουροι πώς να αποθηκεύετε τα τρόφιμα με ασφάλεια, χρησιμοποιήστε μία από τις σχετικές εφαρμογές για έξυπνες συσκευές.

Εάν έχετε αγοράσει πάρα πολλά φρέσκα προϊόντα, μπορείτε πάντα να τα παγώσετε, ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Πολλά είδη αποθηκεύονται στον καταψύκτη, όπως ψωμί, φέτες φρούτων, κρέατα και έτοιμα γεύματα. Επίσης, είναι πρακτικό να τα έχετε έτοιμα όταν είστε πολύ κουρασμένοι για να μαγειρέψετε. Απλώς φροντίστε να παρακολουθείτε συχνά τα αποθέματα στην κατάψυξή σας, για να γνωρίζετε τί έχετε στη διάθεσή σας.

3. Οργανώστε το ψυγείο και το ντουλάπι σας

Ένα ακατάστατο ψυγείο ή ντουλάπι μπορεί να προκαλέσει απώλεια ή ώθηση των προϊόντων στο πίσω μέρος, όπου θα σαπίσουν πριν να έχετε την ευκαιρία να το παρατηρήσετε. Προσπαθήστε να οργανώσετε τα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο FIFO: «first in, first out», τοποθετώντας τα πρόσφατα αγορασμένα αντικείμενα στο πίσω μέρος, ώστε τα παλαιότερα προϊόντα σας να χρησιμοποιηθούν πρώτα. Και κάντε μια νοητική σημείωση για το τι έχετε στο ντουλάπι (κονσερβοποιημένα τρόφιμα, δημητριακά, ζυμαρικά και ρύζι) καθώς αυτά συχνά ξεχνιούνται.

4. Μάθετε πώς να διαβάζετε τις ημερομηνίες λήξης

Οι ημερομηνίες λήξης μπορεί να είναι παραπλανητικές και να προκαλέσουν μεγάλη σύγχυση. Στην πραγματικότητα, οι ετικέτες λήξης συμβάλλουν σχεδόν στο 20% των παγκόσμιων απορριμμάτων τροφίμων. Τό 84% των καταναλωτών απορρίπτει φαγητό κατά ή κοντά στην ημερομηνία λήξης στη συσκευασία, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακόμα εντάξει για κατανάλωση. Ενώ οι ημερομηνίες "χρήση έως" είναι σημαντικές, οι ημερομηνίες "καλύτερα πριν" συνήθως επιτρέπουν ένα μεγάλο περιθώριο σφάλματος - οπότε χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας και τις άλλες αισθήσεις σας για να αξιολογήσετε εάν το προϊόν έχει πράγματι λήξει.

5. Καταναλώστε τα υπόλοιπα των γευμάτων σας

Ενώ τρώτε το ίδιο γεύμα δύο μέρες συνεχόμενα μπορεί να μην ακούγεται σαν η πιο συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία, είναι όμως ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τα απόβλητα. Εξάλλου, πολλά από τα γεύματα που μένουν, όπως τα λαδερά, τα λαζάνια ή και γλυκά όπως το τιραμισού, έχουν ακόμη καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα. Σε άλλη περίπτωση,  σκεφτείτε να καταψύξετε τα υπόλοιπα των γευμάτων σας, για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα όταν δεν θα θέλετε να μαγειρέψετε.

6. Γίνετε δημιουργικοί

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα των τροφίμων:

-Φτιάξτε το δικό σας ζωμό. Χρησιμοποιήστε τα υπολείμματα των λαχανικών ή του κρέατος (συμπεριλαμβανομένων των οστών) για να φτιάξετε το δικό σας ζωμό για αποθήκευση στο ψυγείο ή στον καταψύκτη. Θα είναι πολύ καλύτεροι από τους έτοιμους ζωμούς που πωλούνται στα ράφια.

-Φτιάξτε μια σούπα. Τα μαραμένα λαχανικά,  μπορούν να αναζωογονηθούν σε κρύο νερό ή να τεμαχιστούν και να μεταποιηθούν σε σούπα. Τα σπανάκι και τα πράσα είναι ιδιαίτερα νόστιμα στις σούπες.

-Ποτέ μην πετάτε ψωμί. Το παλιό ψωμί μπορεί να μετατραπεί σε κρουτόν ή να χρησιμοποιηθεί ως φρυγανιά ή σε μια νόστιμη πουτίγκα ψωμιού.

-Αγκαλιάστε τη δύναμη των εσπεριδοειδών. Οι φλούδες εσπεριδοειδών (όπως το λεμόνι και το πορτοκάλι) είναι ιδανικές για αρωματικό νερό, ζάχαρη ή μαρινάδες και μπορούν επίσης να προστεθούν στο ξύδι για ένα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν καθαρισμού.

-Κάντε σπιτικά σπα. Τα καφέ αβοκάντο μπορούν να αναμειχθούν και να εφαρμοστούν στα μαλλιά για μια απολαυστική, ενυδατική μάσκα μαλλιών και οι φλούδες αγγουριού είναι ιδανικές για καταπραϋντικό στο δέρμα. Εφαρμόστε τα απευθείας στο δέρμα σας ή προσθέστε τα στο νερό του μπάνιου σας για ένα σπα στο σπίτι.

7. Ξεκινήστε κομποστοποίηση

Ό, τι δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μπορεί σχεδόν σίγουρα να ανακυκλωθεί. Τα περισσότερα από τα απόβλητα τροφίμων που παράγετε μπορούν να γίνουν λίπασμα, γεγονός που τους δίνει δεύτερη ζωή και τα εμποδίζει να παράουνι μεθάνιο σε χώρους υγειονομικής ταφής. Δεν χρειάζεστε κήπο ή πολύ υπαίθριο χώρο για να ξεκινήσετε το δικό σας κάδο κομποστοποίησης. Ακολουθήστε έναν εύκολο οδηγό σχετικά με τον τρόπο κομποστοποίησης σε μπαλκόνι. Και αν δεν έχετε το δικό σας κάδο κομποστοποίησης (ή δεν έχετε χρήματα ή χρόνο να επενδύσετε σε ένα), αποθηκεύστε τα απορρίματά σας και απορρίψτε τα στον κάδο κομποστοποίησης της γειτονιάς σας.

8. Δωρεά σε τράπεζες τροφίμων

Ανακατευθύνετε τα τυποποιημένα τρόφιμα στην τοπική τράπεζα τροφίμων ή σε κέντρα φιλοξενίας, ώστε να υποστηρίξετε την κοινότητά σας.

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 10/05 18:24

  Ανοίγει τις πόρτες του στις 15 Μαΐου το “Αγγέλων Καταφύγιο” στα Ζαγοροχώρια

 2. 10/05 17:59

  Στη Σαντορίνη και σε ξενοδοχείο της Caldera Collection ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay

 3. 10/05 16:16

  Νέα Επενδυτικά Δάνεια Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 4. 10/05 16:00

  FedHATTA: Επιτακτική ανάγκη η χρηματοδότηση των τουριστικών γραφείων για ομαλή εκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

 5. 10/05 15:54

  Ανοίγει στις 14 Μαΐου το ξενοδοχείο COLORS Hotel Athens

 6. 10/05 15:47

  Ένταξη του κλάδου των Ναυτικών Πρακτόρων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας

 7. 10/05 14:03

  Sunvil: Δύο δωρεάν PCR τεστ για διακοπές στην Πορτογαλία

 8. 10/05 13:51

  Βρετανία: Κατακραυγή για το «πορτοκαλί» σε Ελλάδα και Ισπανία

 9. 10/05 13:15

  Στη Μεγάλη Βρετανία ο κ.Θεοχάρης

 10. 10/05 13:12

  Σουηδία: Ξεκινούν οι πτήσεις της TUI προς Ελλάδα - Οι Σουηδοί χρησιμοποιούν τις οικονομίες τους για διακοπές

 11. 10/05 12:40

  Ποιες «πράσινες» χώρες της Ευρώπης θα είναι οι δημοφιλέστερες για τους Βρετανούς τουρίστες

 12. 10/05 12:35

  Ευθύμιος Μουντράκης | Το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν!

 13. 10/05 12:13

  Κρίσιμες οι δύο εβδομάδες πριν και μετά το άνοιγμα του τουρισμού μας

 14. 10/05 12:02

  Ακυρώσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία μετά το «πορτοκαλί» της Βρετανίας

 15. 10/05 11:43

  ΕΤC: Υπάρχουν λόγοι να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το καλοκαίρι του 2021

 16. 10/05 11:42

  Βρετανία: Έκρηξη κρατήσεων για την "πράσινη" Πορτογαλία

 17. 10/05 11:26

  Posidonia Sea Tourism Forum 2021: Oι μεγάλες προκλήσεις του παγκόσμιου κλάδου της κρουαζιέρας

 18. 10/05 11:05

  Κύπρος: Πρόσκληση για συμμετοχή Τουριστικών Καταλυμάτων στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού»

 19. 10/05 10:38

  Το γαλλικό περιοδικό «Le Point» υμνεί την «ανεξερεύνητη» Ελλάδα

 20. 10/05 10:03

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών την Τετάρτη

 21. 10/05 09:59

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Μήλο και Αλόννησο 

 22. 10/05 09:58

  Επιχορηγήσεις για δύο ξενοδοχεία σε Πάρο και Νάξο

 23. 10/05 09:56

  Αποφάσεις για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ιωάννινα, Χαλκιδική και Νέα Ηρακλείτσα

 24. 10/05 09:55

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Ζάκυνθο και σε Λευκάδα

 25. 10/05 09:53

  Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρόδο

 26. 09/05 12:11

  Covid free νησιά: Η Ελλάδα πρότυπο για την Ιταλία

 27. 09/05 12:07

  Επιχορηγήσεις για ξενοδοχείο 5 αστέρων σε Μύκονο και κάμπινγκ σε Εύβοια

 28. 09/05 12:00

  Μόναχο: Mία νέα Silicon Valley στην Ευρώπη

 29. 09/05 11:59

  Τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

 30. 09/05 11:56

  ΥΠΑ: Παράταση περιορισμών πτήσεων εσωτερικού έως τις 14 Μαΐου

 31. 08/05 20:55

  Swiss International Air Lines: Μειώνει κατά 15 αεροσκάφη τον στόλο και απολύει προσωπικό

 32. 08/05 14:13

  Προς επέκταση η κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

 33. 08/05 13:44

  Οι Ξεναγοί σε απόγνωση: Τα μέτρα μας απαγορεύουν να οργανώσουμε εκδρομές και να πουλήσουμε τουρ, μας απαγορεύεται να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ

 34. 08/05 09:58

  Σαουδική Αραβία: Στόχος για τουριστικές εισπράξεις 25,2 δισ. δολ. έως το 2025

 35. 08/05 08:55

  Πορτογαλία: 19 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για την επανεκκίνηση της οικονομίας της

 36. 07/05 22:06

  Ομοσπονδία Κύκλος: Διευκρινίσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

 37. 07/05 20:50

  Βρετανικός τουρισμός: 12 χώρες στην πράσινη λίστα- Στην πορτοκαλί Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία- Στο κόκκινο η Τουρκία

 38. 07/05 18:18

  Ανοίγουν τα Μουσεία στις 14 Μαΐου με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα

 39. 07/05 18:06

  LOT: Περισσότερες πτήσεις φέτος προς Ελλάδα ακόμη και από το 2019

 40. 07/05 17:58

  Γερμανία: Νόμος καθιερώνει "ελευθερίες" για τους εμβολιασμένους- χωρίς καραντίνα από τις διακοπές

 41. 07/05 17:53

  Προβολή της Μήλου από διεθνή μέσα ενημέρωσης

 42. 07/05 14:30

  Μαδέρα: Δωρεάν τεστ PCR στους τουρίστες

 43. 07/05 13:27

  Βίντεο: Η εντυπωσιακή παραλία Λευκή που θα σου πάρει το μυαλό!

 44. 07/05 13:24

  Η ελληνική λίμνη που μοιάζει να ενώνεται με τη θάλασσα!

 45. 07/05 12:38

  Η Πάρος στην διαδικτυακή έκθεση της Βιέννης

 46. 07/05 12:27

  Πανελλήνια Ομοσπονδία "ΚΥΚΛΟΣ": Προβλήματα στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» για το έτος 2021

 47. 07/05 12:22

  Viking: Νέα κρουαζιέρα στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021

 48. 07/05 11:56

  Αυτές είναι οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα για Αμερικανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι

 49. 07/05 11:38

  Ά. Γκερέκου: Η ελληνική-κυπριακή διατροφή είναι θησαυρός για τις δύο χώρες

 50. 07/05 11:37

  Η Γερμανία επιδιώκει να ανοίξει τα ταξίδια στην Τουρκία

 51. 07/05 11:24

  Η Gulf Air πετά, για πρώτη φορά στην ιστορία της, προς Σαντορίνη και Μύκονο

 52. 07/05 11:15

  Spiegel: Πλαστά «πιστοποιητικά ελευθερίας» στη Γερμανία

 53. 07/05 11:05

  Telegraph: Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία δεν θα είναι στους πράσινους προορισμούς των Βρετανών - Tι ισχύει για την Ελλάδα

 54. 07/05 10:56

  ΥΠΕΞ Ελλάδας & Μπαχρέιν: Συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του Covid

 55. 07/05 10:51

  ΠΟΕΕΤ: Επιτακτική ανάγκη να κηρυχθεί η κλαδική σύμβαση ξενοδοχοϋπαλλήλων υποχρεωτική

 56. 07/05 10:47

  ForwardKeys: 7 ελληνικοί προορισμοί στους 10 πιο δημοφιλείς για τους Βρετανούς αυτό το καλοκαίρι

 57. 07/05 10:11

  Αντώνης Καρατάσος: Να υιοθετηθεί η πρόταση του κ.Σαρούκου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

 58. 07/05 10:06

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κω

 59. 07/05 10:05

  Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης 2 κτιρίων σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

 60. 07/05 10:00

  Κέντρο τουριστικής υποδοχής για την πληροφόρηση των επισκεπτών της κοιλάδας Νέστου

 61. 07/05 09:58

  Έως τις 12 τα μεσάνυχτα ανοιχτά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές της Αργολίδας όταν λήξουν τα μέτρα

 62. 07/05 09:56

  Γερμανία: Kίνητρα για επενδύσεις που στοχεύουν στην προστασία του κλίματος και τη βιωσιμότητα

 63. 07/05 09:52

  Rai Uno: Αφιέρωμα 50' σε Πάρο και Σαντορίνη

 64. 07/05 09:49

  Τη Δευτέρα 10/5 η προμήθεια των δωρεάν self tests για τους εργαζόμενους σε 8 κλάδους

 65. 07/05 09:05

  Vito Tourer Dark Edition: Το αστέρι του τουρισμού

 66. 06/05 18:52

  Mεγάλη επένδυση του εμιρατινού ομίλου ΜΑSDAR στην Ελλάδα σε συνεργασία με την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και την Autohellas

 67. 06/05 15:55

  Ομοσπονδία Κύκλος: Περυσινά δεδομένα στην ιστοσελίδα του Τουρισμός για Όλους

 68. 06/05 15:50

  Διαδικτυακή ημερίδα την Κυριακή 9 Μαΐου ο «Αγροτουρισμός στην Κρήτη»

 69. 06/05 14:19

  Πόλος έλξης κινηματογραφικών γυρισμάτων το Κατάκολο

 70. 06/05 14:15

  EOT: Προβολή της Αστυπάλαιας και του ελληνικού Πάσχα στην Κίνα

 71. 06/05 13:44

  Παρέμβαση Πατούλη για την τουριστική προβολή της Αθήνας και άλλων Περιφερειών της Ευρώπης

 72. 06/05 13:33

  Ρωσική τηλεοπτική παραγωγή στην Πάρο

 73. 06/05 13:28

  Βίντεο: Οι γιγάντιοι - μυστηριώδεις κρατήρες στην Αργολίδα

 74. 06/05 13:26

  Μια ήσυχη παραλία μια ανάσα από την Αθήνα: Η άγνωστη μικρή παραλία στην Αττική

 75. 06/05 13:15

  Κ.Νοτοπούλου: Έρμαιο της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης το άνοιγμα του Τουρισμού

 76. 06/05 13:14

  Η TUI θα προσφέρει στους πελάτες της τεστ από 20 λίρες

 77. 06/05 12:58

  Holland America: Ξεκινούν τον Αύγουστο κρουαζιέρες στην Ελλάδα

 78. 06/05 12:36

  Έρευνα USTOA: Επανέρχεται η αισιοδοξία για ανάκαμψη του τουρισμού στις ΗΠΑ- Τρίτος top προορισμός η Ελλάδα για το 2022

 79. 06/05 12:32

  Βαρόμετρο Criteo: Το 75% των Γερμανών επιθυμούν να ταξιδέψουν το ερχόμενο 6μηνο - Η Ελλάδα στους top προορισμούς

 80. 06/05 12:08

  Τριπλή διεθνής διάκριση για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης

 81. 06/05 12:04

  Γρ.Τάσιος: "Είμαστε κυριολεκτικά στο last second - Ιούλιο μέχρι Οκτώβριο καλύτερες προσδοκίες για κρατήσεις"

 82. 06/05 11:53

  Μπορεί να βοηθήσει το digital marketing αυτή την σεζόν;

 83. 06/05 11:49

  Eυχάριστη έκπληξη για τον τουρισμό το β΄εξάμηνο, αν εξελιχθούν καλά τα της πανδημίας

 84. 06/05 11:45

  Μιλώντας... Βραχυχρόνια - Θέσπιση κανόνων και ελεγκτική διαδικασία από τις ΠΥΤ

 85. 06/05 11:37

  FedHATTA | Τα πρωτόκολλα που εκκρεμούν για τον συνεδριακό τουρισμό

 86. 06/05 11:16

  Ανοίγει στις 10 Μαΐου το Athens Capital Hotel-MGallery Collection

 87. 06/05 10:22

  GBR Consulting: Χαμηλή πληρότητα και ελάχιστα έσοδα για τα ξενοδοχεία πόλης που λειτούργησαν το α' τρίμηνο

 88. 06/05 10:14

  Τουρισμός: Ελλάδα και Ισπανία προτιμούν οι Ιταλοί

 89. 06/05 10:10

  DW | Χ. Θεοχάρης: Με υπευθυνότητα το άνοιγμα του τουρισμού

 90. 06/05 09:54

  Τελευταία μέρα για την έκτακτη αποζημίωση στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό

 91. 06/05 09:41

  Κρίτων Πιπέρας | Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα, πλην ξεναγών

 92. 06/05 09:09

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Ανατολική Μάνη και Αμοργό

 93. 06/05 09:08

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Ρόδο

 94. 06/05 09:07

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Κάρπαθο και Πρέβεζα

 95. 06/05 09:05

  Σαμοθράκη: Μελέτη για την ιαματική πηγή Ψαρόθεμα

 96. 06/05 09:03

  Μάριο Ντράγκι: Ελάτε για διακοπές στην Ιταλία

 97. 06/05 08:59

  Στην Πολωνία ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

 98. 05/05 17:20

  TUI Cruises: «Ένεση» ρευστότητας από πώληση ομολόγων 300 εκατ. ευρώ

 99. 05/05 16:59

  Μεγάλη αντι-γκράφιτι παρέμβαση στην Ερμού από τον Δήμο Αθηναίων (ΒΙΝΤΕΟ)

 100. 05/05 16:04

  Αναβάθμιση Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου