8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

Η «πράσινη» προσέγγιση,  αποτελεί και μια έξυπνη οικονομική κίνηση. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει αποτελεσματικά το περιβάλλον - όπως ανακύκλωση, χρήση μεταχειρισμένων ή μείωση της χρήσης νερού.

Αλλά ο πιο σημαντικός τομέας που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι τα απόβλητα τροφίμων. Όσον αφορά σε αυτά, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε, να επαναχρησιμοποιήσετε, να επανεπεξεργαστείτε και να ανακυκλώσετε τα απορρίμματά σας για να βοηθήσετε μεταξύ άλλων και την τοπική σας κοινότητα. Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος προγραμματισμός και προσαρμογές στον τρόπο που ψωνίζετε, μαγειρεύετε και καταναλώνετε φαγητό, τα χρήματά σας και το περιβάλλον σας θα σας ευχαριστήσουν τελικά για αυτό.

Γιατί όμως τα απόβλητα τροφίμων έχουν αναδειχθεί σε ένα τεράστιο πρόβλημα; Αρχικά,  είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους παραβάτες της παγκόσμιας ρύπανσης. Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο σπαταλάται κάθε χρόνο, γεγονός που συμβάλλει στο 8% περίπου των αερίων του θερμοκηπίου. Επιπλέον, η παραγωγή τροφίμων απαιτεί τεράστιες ποσότητες φυσικών πόρων. Περίπου το ήμισυ του εδάφους και το εντυπωσιακό 70% του γλυκού νερού στον κόσμο χρησιμοποιείται για τη γεωργία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η παραγωγή ενός κιλού βοείου κρέατος απαιτεί 15.400 λίτρα νερού.

Φυσικά, πολλά απόβλητα τροφίμων δημιουργούνται στη διαδικασία παραγωγής και μεταφοράς. Ωστόσο, τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο χειρισμός και η αποθήκευση των προϊόντων διατροφής στο σπίτι. Δυστυχώς, οι μαθητές και οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών είναι οι μεγαλύτεροι παραβάτες όσον αφορά τα απόβλητα τροφίμων - πιθανότατα επειδή δεν έχουν μάθει τον τρόπο σωστής διαχείρισης και αποθήκευσης τροφίμων. 

Η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων δεν είναι μόνο καλή για τον πλανήτη, αλλά και για τον προϋπολογισμό σας. Μελέτες δείχνουν ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε κατά μέσο όρο 746 δολάρια ανά άτομο ανά έτος μειώνοντας τα απόβλητα τροφίμων.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να διαχειριστείτε τα απόβλητα τροφίμων στο σπίτι;

1. Προγραμματίστε τα γεύματά σας και ψωνίστε έξυπνα

Ο προγραμματισμός γευμάτων είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για τη διαχείριση της κατανάλωσης φαγητού. Δημιουργήστε μια λίστα με τα γεύματα που θέλετε να προετοιμάσετε για όλη την εβδομάδα και αποφασίστε ποια συστατικά και ποιες ποσότητες θα χρειαστείτε. Ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο ή το ντουλάπι σας για να δείτε ποια τρόφιμα έχετε ακόμα και ποια γεύματα μπορείτε να φτιάξετε με αυτά.

Μόλις βγείτε για ψώνια, διατηρήστε τα αναγραφόμενα στη λίστα σας και αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές. Δώστε επίσης μια ευκαιρία στα φρούτα και τα λαχανικά με «ελαττώματα» στην εμφάνισή τους-είναι πολύ ωραία στο φαγητό σας και συνήθως πωλούνται σε μειωμένες τιμές. Και προσέξτε τις μαζικές προσφορές. Ενώ οι χύμα αγορές μπορεί να είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων για μη αλλοιώσιμα είδη όπως χαρτί υγείας και προϊόντα καθαρισμού, είναι όμως επικίνδυνο όταν πρόκειται για φρέσκα προϊόντα. Να είστε ρεαλιστικοί: εάν δεν πρόκειται να φάτε κάτι πριν από την ημερομηνία λήξης του, μην το αγοράσετε. Θα καταλήξετε να το πετάξετε.

2. Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα

Μάθετε πώς να αποθηκεύετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ώστε να παραμένουν φρέσκα περισσότερο. Ορισμένοι τύποι φρούτων εκπέμπουν φυσικά αέρια καθώς ωριμάζουν (ειδικά οι μπανάνες), τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ταχύτερη ωρίμανση των γειτονικών προϊόντων, επομένως μπορεί να θέλετε να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά. Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι αρκετά δροσερό και εάν δεν είστε σίγουροι πώς να αποθηκεύετε τα τρόφιμα με ασφάλεια, χρησιμοποιήστε μία από τις σχετικές εφαρμογές για έξυπνες συσκευές.

Εάν έχετε αγοράσει πάρα πολλά φρέσκα προϊόντα, μπορείτε πάντα να τα παγώσετε, ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Πολλά είδη αποθηκεύονται στον καταψύκτη, όπως ψωμί, φέτες φρούτων, κρέατα και έτοιμα γεύματα. Επίσης, είναι πρακτικό να τα έχετε έτοιμα όταν είστε πολύ κουρασμένοι για να μαγειρέψετε. Απλώς φροντίστε να παρακολουθείτε συχνά τα αποθέματα στην κατάψυξή σας, για να γνωρίζετε τί έχετε στη διάθεσή σας.

3. Οργανώστε το ψυγείο και το ντουλάπι σας

Ένα ακατάστατο ψυγείο ή ντουλάπι μπορεί να προκαλέσει απώλεια ή ώθηση των προϊόντων στο πίσω μέρος, όπου θα σαπίσουν πριν να έχετε την ευκαιρία να το παρατηρήσετε. Προσπαθήστε να οργανώσετε τα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο FIFO: «first in, first out», τοποθετώντας τα πρόσφατα αγορασμένα αντικείμενα στο πίσω μέρος, ώστε τα παλαιότερα προϊόντα σας να χρησιμοποιηθούν πρώτα. Και κάντε μια νοητική σημείωση για το τι έχετε στο ντουλάπι (κονσερβοποιημένα τρόφιμα, δημητριακά, ζυμαρικά και ρύζι) καθώς αυτά συχνά ξεχνιούνται.

4. Μάθετε πώς να διαβάζετε τις ημερομηνίες λήξης

Οι ημερομηνίες λήξης μπορεί να είναι παραπλανητικές και να προκαλέσουν μεγάλη σύγχυση. Στην πραγματικότητα, οι ετικέτες λήξης συμβάλλουν σχεδόν στο 20% των παγκόσμιων απορριμμάτων τροφίμων. Τό 84% των καταναλωτών απορρίπτει φαγητό κατά ή κοντά στην ημερομηνία λήξης στη συσκευασία, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακόμα εντάξει για κατανάλωση. Ενώ οι ημερομηνίες "χρήση έως" είναι σημαντικές, οι ημερομηνίες "καλύτερα πριν" συνήθως επιτρέπουν ένα μεγάλο περιθώριο σφάλματος - οπότε χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας και τις άλλες αισθήσεις σας για να αξιολογήσετε εάν το προϊόν έχει πράγματι λήξει.

5. Καταναλώστε τα υπόλοιπα των γευμάτων σας

Ενώ τρώτε το ίδιο γεύμα δύο μέρες συνεχόμενα μπορεί να μην ακούγεται σαν η πιο συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία, είναι όμως ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τα απόβλητα. Εξάλλου, πολλά από τα γεύματα που μένουν, όπως τα λαδερά, τα λαζάνια ή και γλυκά όπως το τιραμισού, έχουν ακόμη καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα. Σε άλλη περίπτωση,  σκεφτείτε να καταψύξετε τα υπόλοιπα των γευμάτων σας, για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα όταν δεν θα θέλετε να μαγειρέψετε.

6. Γίνετε δημιουργικοί

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα των τροφίμων:

-Φτιάξτε το δικό σας ζωμό. Χρησιμοποιήστε τα υπολείμματα των λαχανικών ή του κρέατος (συμπεριλαμβανομένων των οστών) για να φτιάξετε το δικό σας ζωμό για αποθήκευση στο ψυγείο ή στον καταψύκτη. Θα είναι πολύ καλύτεροι από τους έτοιμους ζωμούς που πωλούνται στα ράφια.

-Φτιάξτε μια σούπα. Τα μαραμένα λαχανικά,  μπορούν να αναζωογονηθούν σε κρύο νερό ή να τεμαχιστούν και να μεταποιηθούν σε σούπα. Τα σπανάκι και τα πράσα είναι ιδιαίτερα νόστιμα στις σούπες.

-Ποτέ μην πετάτε ψωμί. Το παλιό ψωμί μπορεί να μετατραπεί σε κρουτόν ή να χρησιμοποιηθεί ως φρυγανιά ή σε μια νόστιμη πουτίγκα ψωμιού.

-Αγκαλιάστε τη δύναμη των εσπεριδοειδών. Οι φλούδες εσπεριδοειδών (όπως το λεμόνι και το πορτοκάλι) είναι ιδανικές για αρωματικό νερό, ζάχαρη ή μαρινάδες και μπορούν επίσης να προστεθούν στο ξύδι για ένα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν καθαρισμού.

-Κάντε σπιτικά σπα. Τα καφέ αβοκάντο μπορούν να αναμειχθούν και να εφαρμοστούν στα μαλλιά για μια απολαυστική, ενυδατική μάσκα μαλλιών και οι φλούδες αγγουριού είναι ιδανικές για καταπραϋντικό στο δέρμα. Εφαρμόστε τα απευθείας στο δέρμα σας ή προσθέστε τα στο νερό του μπάνιου σας για ένα σπα στο σπίτι.

7. Ξεκινήστε κομποστοποίηση

Ό, τι δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μπορεί σχεδόν σίγουρα να ανακυκλωθεί. Τα περισσότερα από τα απόβλητα τροφίμων που παράγετε μπορούν να γίνουν λίπασμα, γεγονός που τους δίνει δεύτερη ζωή και τα εμποδίζει να παράουνι μεθάνιο σε χώρους υγειονομικής ταφής. Δεν χρειάζεστε κήπο ή πολύ υπαίθριο χώρο για να ξεκινήσετε το δικό σας κάδο κομποστοποίησης. Ακολουθήστε έναν εύκολο οδηγό σχετικά με τον τρόπο κομποστοποίησης σε μπαλκόνι. Και αν δεν έχετε το δικό σας κάδο κομποστοποίησης (ή δεν έχετε χρήματα ή χρόνο να επενδύσετε σε ένα), αποθηκεύστε τα απορρίματά σας και απορρίψτε τα στον κάδο κομποστοποίησης της γειτονιάς σας.

8. Δωρεά σε τράπεζες τροφίμων

Ανακατευθύνετε τα τυποποιημένα τρόφιμα στην τοπική τράπεζα τροφίμων ή σε κέντρα φιλοξενίας, ώστε να υποστηρίξετε την κοινότητά σας.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  2. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα

  3. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  4. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  5. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  6. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  7. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  8. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  9. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  10. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  11. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  12. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  13. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  14. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  15. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  16. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  17. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  18. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  19. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  20. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  21. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  22. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  23. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  24. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  25. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  26. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  27. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  28. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  29. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  30. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  31. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  32. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  33. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  34. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  35. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  36. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  37. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  38. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  39. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  40. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  41. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  42. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  43. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  44. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  45. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  46. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  47. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  48. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  49. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  50. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  51. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  52. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  53. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  54. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  55. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  56. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  57. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  58. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  59. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  60. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  61. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  62. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  63. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  64. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  65. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  66. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  67. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  68. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  69. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  70. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  71. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  72. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  73. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  74. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  75. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  76. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  77. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  78. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  79. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  80. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  81. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  82. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  83. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  84. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  85. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  86. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  87. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  88. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  89. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  90. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  91. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  92. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  93. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  94. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  95. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  96. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  97. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  98. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  99. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  100. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου