Δήμος Αθηναίων: Θέση στάσης για τουριστικά λεωφορεία και άλλα οχήματα στα ξενοδοχεία

Δήμος Αθηναίων: Θέση στάσης για τουριστικά λεωφορεία και άλλα οχήματα στα ξενοδοχεία

Με απόφαση του ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε μερική τροποποίηση του άρθρου 32 της υπ΄αρ. 1776/2017 Κανονιστικής Απόφασης του, σύμφωνα με την υπ` αριθμ. 112/19 πράξη της Επιτροπής ποιότητας Ζωής, με προσθήκη παραγράφου Γ στο άρθρο 32, που αφορά στους όρους και προϋποθέσεις παραχώρησης θέσης για την εξυπηρέτηση των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4582/2018, «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

Η τροποποίηση έχει ως εξής:

«Γ. Χορήγηση άδειας δημιουργίας εσοχής στο πεζοδρόμιο ή διαγράμμισης – σηματοδότησης τμήματος οδού για την εξυπηρέτηση των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Ν. 4582/2018, χορηγείται άδεια χωροθέτησης, σήμανσης και, κατά περίπτωση, κατασκευής θέσης στάσης, για την εξυπηρέτηση των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία από τον νόμιμο εκπρόσωπο του καταλύματος.

Στις θέσεις αυτές επιτρέπεται αποκλειστικά η στάση ειδικών τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης, ταξί και επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων των πελατών του ξενοδοχειακού καταλύματος και μόνο για την επιβίβαση και την αποβίβασή τους, καθώς και τη φόρτωση και την εκφόρτωση των αποσκευών τους.

Η θέση θα προσδιορίζεται είτε με τη δημιουργία εσοχής στο πεζοδρόμιο είτε με ειδική διαγράμμιση και σήμανση τμήματος του δρόμου έμπροσθεν του ξενοδοχειακού καταλύματος. Στις περιπτώσεις όπου η χωροθέτηση έμπροσθεν του ξενοδοχειακού καταλύματος δεν είναι δυνατή, λόγω μη επαρκούς πλάτους πεζοδρομίου ή απαγόρευσης της στάθμευσης ή κυκλοφοριακής ικανότητας του οδοστρώματος ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο, θα εξετάζεται από το Δήμο, σύμφωνα με τον Ν. 4582/2018, ο καθορισμός θέσης σε οδό παρακείμενη στα πλησιέστερα στο ξενοδοχειακό κατάλυμα οικοδομικά τετράγωνα, με κριτήριο τελικής επιλογής την πλησιέστερη στο κατάλυμα διαθέσιμη λύση και όχι σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων.

Τα στοιχεία του φακέλου

Για τη χορήγηση της άδειας και την παραχώρηση της αποκλειστικής χρήσης θέσης στάσης για την εξυπηρέτηση του κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος, ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού υποχρεούται να υποβάλει, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως και Αστικού Περιβάλλοντος, φάκελο με τα παρακάτω στοιχεία:

1. Αίτηση στο όνομα της επιχείρησης του καταλύματος, η οποία να υπογράφεται από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο αυτής, συνοδευόμενη από την Άδεια λειτουργίας του ξενοδοχειακού καταλύματος, το Νόμιμο Καταστατικό, όπου αναφέρεται και ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της Εταιρείας και πιστοποιητικό ΓΕΜΗ περί εγγραφής της εταιρείας σε αυτό και περί εκπροσώπησης της εταιρείας.

2. Κυκλοφοριακή μελέτη χωροθέτησης και πρόσβασης των οχημάτων, υπογεγραμμένη από έχοντα το δικαίωμα μηχανικό, που να περιλαμβάνει:

- τον ακριβή προσδιορισμό και διαστάσεις της θέσης

- την πορεία πρόσβασης των οχημάτων

- το καθεστώς κυκλοφορίας και στάθμευσης στην παραπάνω πορεία και θέση

- τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των οδών πρόσβασης και αιτούμενης θέσης στάσης

- παρόδιες χρήσεις και επιπτώσεις στη λειτουργία των υπολοίπων χρήσεων της οδού από τη χωροθέτηση και την πρόσβαση των οχημάτων

- τα σχετικά διαγράμματα υφιστάμενης και προτεινόμενης κατάστασης

3. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες προτείνεται η κατασκευή εσοχής:

-Πλήρη τοπογραφική αποτύπωση του πεζοδρομίου (φρεάτια, πίλαρ, οικίσκοι οπτικών ινών κ.τ.λ.) στο οποίο προτείνεται η παρέμβαση, στην έκταση όλης της πλευράς του οικοδομικού τετραγώνου. Στο σχέδιο που θα είναι πλήρως διαστασιολογημένο ενδεχομένως θα ζητείται να συμπεριλαμβάνεται, κατά περίπτωση και το απέναντι πεζοδρόμιο

-Σχέδιο πρότασης, στην οποία θα διασφαλίζεται ότι η ελεύθερη όδευση για διέλευση πεζών στην προτεινόμενη διαμόρφωση του πεζοδρομίου θα είναι τουλάχιστον 1.50 μ. Εάν στο σημείο παρέμβασης υπάρχει οδηγός όδευσης τυφλών αυτός θα μετακινείται σε νέα θέση ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και απρόσκοπτη διέλευση. Η νέα θέση θα πρέπει να πληροί τις διατάξεις της Απόφασης Υπουργού 52907/2009 (ΦΕΚ 2621/28.12.2009).

-Φωτογραφίες της περιοχής παρέμβασης

-Τεχνική Έκθεση, όπου θα περιγράφονται οι απαραίτητες εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου.

-Eφ' όσον επηρεάζονται δίκτυα και εγκαταστάσεις ΟΚΩ, οργανισμών και παρόχων κινητής τηλεφωνίας, περίπτερα και στοιχεία Κ.Υ.Ε. για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια τοποθέτησης και χρήζουν μετακίνησης, σύμφωνη γνώμη ή έγκριση μετακίνησης αυτών από τον αρμόδιο φορέα.

4. Μελέτη κατασκευής της προτεινόμενης εσοχής ή διαγράμμισης, σύμφωνα με τις παρακάτω προδιαγραφές:

4.1 Στις περιπτώσεις κατασκευής εσοχής:

-Για την υλοποίηση της εσοχής στην ακμή του υπάρχοντος πεζοδρομίου στη νέα θέση θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένα κράσπεδα από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, διατομής 15Χ30 με απότμηση της εσωτερικής ακμής, σε τεμάχια με μήκος όχι μικρότερη από 1,00 μέτρο γενικά (εκτός από τέρματα) κατασκευασμένα με πρόσμιξη λευκού τσιμέντου, ώστε η επιφάνειά τους να είναι λεία, φαιού ανοικτού χρώματος, τελείως ομαλή και κατασκευασμένα με ταυτόχρονη δόμηση και συμπύκνωση. Τα τεμάχια πρέπει να αντιστηρίζονται σ' όλο το μήκος τους με σκυρόδεμα C12/15, ελάχιστης διατομής 0,15 Χ 0,15 και αρμολογημένα με ομοιόχρωμη με τα κράσπεδα τσιμεντοκονία αναλογίας 650 χγρ. Τσιμέντου ανά μ3 κονιάματος.

Η κατασκευή των θεμελίων των κρασπέδων από σκυρόδεμα C12/15, με την απαιτούμενη συμπίεση της επιφάνειας έδρασής του και στη συνέχεια του σκυροδέματος ώστε να πάρει την κανονική εγκάρσια κλίση και την μόρφωση της επιφάνειας του ρείθρου με μύστρισμα, ώστε να γίνει απόλυτα λεία. Οι συναρμογές θα κατασκευαστούν από καμπύλα προκατασκευασμένα κράσπεδα. Σε περίπτωση που υπάρχουν μαρμάρινα κράσπεδα θα αποξηλωθούν αν χρειαστεί, μετά προσοχής και θα επανατοποθετηθούν. Η επισκευή του τμήματος του πεζοδρομίου από το οποίο αφαιρέθηκε τμήμα για την δημιουργία της εσοχής θα επισκευασθεί τοποθετώντας πλάκες πεζοδρομίου ομοίων διαστάσεων, χρώματος και σχεδίου με τις προϋπάρχουσες.

-Ο χώρος της εσοχής θα υλοποιείται σε στάθμη ύψους 5 εκ. από τη στάθμη του υπάρχοντος ρείθρου.

Σε περίπτωση που προκύπτει αναγκαιότητα αποξήλωσης του υπάρχοντος ρείθρου η αντικατάσταση του θα υλοποιηθεί χωρίς να αλλοιώνεται η υφιστάμενη κλίση και ροή των όμβριων υδάτων.

Η επίστρωση της εσοχής εδράζεται σε υπόβαση σκυροδέματος C12/15 πάχους 10cm ελαφρά οπλισμένη με πλέγμα Τ92 σε καλά συμπιεσμένο έδαφος ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε καθίζηση. Η τελική επίστρωση της επιφάνειας της εσοχής θα γίνεται με κυβόλιθους από σκυρόδεμα χρώματος γκρι και πάχους 5 εκ., οποιουδήποτε σχήματος, αντοχής σε θλίψη 500Kg/cm2 και περιεκτικότητας σε τσιμέντο 400Kg/m3 τοποθετουμένων σε στρώση άμμου μέσου συμπιεσμένου πάχους 3 εκ.

Η τοποθέτηση των κυβόλιθων θα γίνει πάνω σε στρώση από καθαρή άμμο λατομείου ( ενισχυμένη με τσιμέντο (100 kg/m3).

Η στρώση αυτή αποτελείται από καθαρή άμμο, που να μην περιέχει προσμίξεις άλλων υλικών (άργιλο, χώμα). Η κοκκομετρική διαβάθμιση του υλικού να έχει μέγιστη διάμετρο 7 χιλ., τουλάχιστον το 80% του υλικού κάτω των 4 χιλ.

Σε καμιά περίπτωση οι κλίσεις δεν πρέπει να δημιουργηθούν έτσι που να αλλάζουν το πάχος της στρώσης άμμου.

Η τοποθέτηση και συμπίεση των κυβόλιθων γίνεται με το χέρι τοποθετώντας τους στεγνά με αρμούς από 0.8 έως 1,0 εκ. Οι κυβόλιθοι τοποθετούνται, πριν από την συμπίεση, 2 εκ. ψηλότερα από την τελική στάθμη που προβλέπεται, ώστε μετά από την συμπίεση με χειροκίνητο δονητικό μηχάνημα να φθάσει στην επιθυμητή τελική στάθμη.

Το σφράγισμα αρμών γίνεται με στρώσεις λεπτής κοσκινισμένης άμμου με τσιμεντόσκονη (200 kg/m3).

Ο καθαρισμός γίνεται με διαβροχή νερού χωρίς πίεση και καθαρισμό των κυβόλιθων με βούρτσα.

-Οι εργασίες πρέπει να εκτελούνται κατά έντεχνο τρόπο ώστε να μην υποστούν φθορές τα υφιστάμενα φρεάτια Οργανισμού Κοινής Ωφέλειας (ΕΥΔΑΠ κλπ.) και η προσαρμογή τους να γίνει στο ίδιο επίπεδο με την τελική στάθμη του πεζοδρομίου, καθώς επίσης και με υλικά αρίστης ποιότητας υπό την ευθύνη του αιτούντος και υπόκεινται στον έλεγχο της Υπηρεσίας.

-Ο αιτών οφείλει να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τόσο για την πρόληψη ατυχημάτων ή ζημιών σε τρίτους όσο και για την ελεύθερη και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων χωρίς ο Δήμος να φέρει ουδεμία ευθύνη.

-Μετά το πέρας των εργασιών πρέπει τόσο το πεζοδρόμιο όσο και το παρακείμενο οδόστρωμα να καθαρίζονται επιμελώς και να απομακρύνεται κάθε υπόλειμμα από τα χρησιμοποιηθέντα υλικά.

-Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε διακοπή εργασιών μετά την έναρξή τους. Οι εργασίες πρέπει να είναι συνεχείς μέχρι την αποπεράτωσή τους.

4.2 Στις περιπτώσεις σήμανσης - διαγράμμισης της θέσης:

-Η διαγράμμιση ασφαλτικού οδοστρώματος θα γίνεται από αντανακλαστικό υλικό υψηλής οπισθανάκλασης, με γυάλινα σφαιρίδια κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1424, συνοδευόμενο με πιστοποιητικό επιδόσεων κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1436, δοκιμών πεδίου κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1824 και φυσικών χαρακτηριστικών κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1871, σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05- 04-02-00 ‘’Οριζόντια σήμανση οδών’’.

Η πληρότητα φακέλου ελέγχεται από την Υπηρεσία στην οποία κατατίθεται η αίτηση.

Η μελέτη κατασκευής της προτεινόμενης εσοχής ή διαγράμμισης διαβιβάζεται στην αρμόδια Υπηρεσία για έλεγχο και έγκριση.

Η προβλεπόμενη από Ν. 4582/2018 προθεσμία των τριών μηνών για την εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσδιορίζεται από την ημερομηνία κατάθεσης του παραπάνω φακέλου. Σε περίπτωση που απαιτούνται συμπληρωματικά στοιχεία, η προθεσμία μετράει από την κατάθεσή τους.

Κατόπιν της λήψης Απόφασης έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-Αίτηση του ενδιαφερόμενου η οποία υποβάλλεται στο πρωτόκολλο του Δήμου Αθηναίων (Αθηνάς 16 ή Λιοσίων 22). Στην αίτηση πρέπει να αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση της παρέμβασης καθώς και τα πλήρη στοιχεία του αιτούντος (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση κατοικίας, ταχ. διεύθυνση).

-Εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, αορίστου χρόνου, από οποιαδήποτε Τράπεζα ή το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσού ίσου με 30,00 €/m2 για την καλή εκτέλεση των εργασιών, πριν την έκδοση της αδείας.

Η εγγυητική επιστολή θα επιστραφεί μετά το πέρας των εργασιών μετά από σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου και εφόσον οι εργασίες έχουν γίνει σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερόμενα.

-Αντίγραφο όλων των υποβληθέντων δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί για την έγκριση της εσοχής καθώς και της εγκριτικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Υπεύθυνη Δήλωση μηχανικού ότι θα επιβλέψει το έργο ώστε οι εκτελεσθείσες εργασίες να γίνουν σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές του Δήμου.

Η παραχώρηση γίνεται για 3 έτη, οπότε και επανεξετάζονται οι προϋποθέσεις με τις οποίες παραχωρήθηκε η θέση, όπως οι κυκλοφοριακές συνθήκες, η νόμιμη λειτουργία του ξενοδοχείου, η εμπρόθεσμη καταβολή του ετήσιου τέλους ή οποιαδήποτε άλλη μεταβολή. Σε περίπτωση σφράγισης του ξενοδοχειακού καταλύματος, αίρεται αυτοδίκαια η άδεια που έχει χορηγηθεί.

Οι παραπάνω διατάξεις δεν ισχύουν για τα ξενοδοχειακά καταλύματα στα οποία έχει ήδη παραχωρηθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος και με οποιονδήποτε τρόπο ο αναγκαίος χώρος για την κάλυψη των περιγραφομένων στην παράγραφο 1 του άρθρου 68 του Ν.4582/2018 αναγκών στάσης και στάθμευσης για όσο χρόνο ισχύει η παραχώρηση αυτή. Για τα ξενοδοχειακά αυτά καταλύματα επιτρέπεται και η παράταση της ισχύος της σχετικής παραχώρησης σύμφωνα με την κείμενη, κατά το χρόνο της παραχώρησης, νομοθεσία. Για την παραχώρηση της θέσης επιβάλλεται από τον Δήμο ετήσιο τέλος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο Ν. 4582/2018.».

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  2. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  3. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  4. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  5. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  6. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  7. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  8. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  9. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  10. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  11. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  12. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  13. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  14. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  15. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  16. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  17. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  18. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  19. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  20. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  21. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  22. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  23. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  24. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  25. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  26. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  27. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  28. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  29. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  30. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  31. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  32. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  33. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  34. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  35. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  36. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  37. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  38. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  39. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  40. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  41. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  42. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  43. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  44. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  45. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  46. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  47. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  48. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  49. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  50. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  51. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  52. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  53. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  54. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  55. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  56. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  57. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  58. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  59. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  60. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  61. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  62. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  63. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  64. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  65. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  66. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  67. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  68. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  69. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  70. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  71. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  72. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  73. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  74. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  75. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  76. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  77. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  78. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  79. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  80. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  81. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  82. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  83. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  84. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

  85. 12/04 19:34

    Δεν θα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Airbnb

  86. 12/04 16:00

    Google: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την τεχνητή νοημοσύνη

  87. 12/04 15:33

    «Από το χωράφι στο πιάτο» | Η TUI στηρίζει 500 αγρότες σε Κρήτη και Ρόδο για πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

  88. 12/04 15:12

    N. Σταθόπουλος (BC Partners) | Ποιοι κλάδοι προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

  89. 12/04 14:37

    Oι συμπράξεις ανάμεσα στην Τέχνη και το επιχειρείν

  90. 12/04 14:23

    "Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…"- Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στον κ.Δούκα περί δημοτικού φόρου στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

  91. 12/04 13:56

    Αερομεταφορές: Έρχονται καύσιμα από ανθρώπινα περιττώματα – 92% λιγότερες εκπομπές άνθρακα

  92. 12/04 11:52

    CLIA: Στο 107% των επιπέδων 2019 οι επιβάτες κρουαζιέρας το 2023, 35,7 εκατ. οι επιβάτες το 2024

  93. 12/04 11:30

    Έρευνα CLIA: Τι κάνει την κρουαζιέρα ελκυστική στους Αμερικανούς ταξιδιώτες

  94. 12/04 11:16

    Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

  95. 12/04 11:03

    ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ | Η οικονομική ανασφάλεια τρομάζει τον Έλληνα - Βενιζέλος: Αναζητά λύσεις αρχαϊκές και μεταφυσικές (!)

  96. 12/04 10:59

    Ace Hotel & Swim Club Athens: Έρχεται το νέο ξενοδοχείο τύπου resort στη Γλυφάδα

  97. 12/04 10:56

    Eurowings: Ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι από Γερμανία στην Ισπανία - 600 πτήσεις την εβδομάδα

  98. 12/04 10:51

    Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αργεντινή

  99. 12/04 10:40

    Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

  100. 12/04 10:31

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Προβολή των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO